چگونه در یک گاوداری سرمایه‌گذاری کنیم؟! + نمونه قرارداد مشارکت گاوداری

2 سال پیش
نمونه قرارداد مشارکت در گاوداری

گاوداری و دامپروری از اولین اقدامات انسان برای تولید محصولات غذایی و رفع نیازهای خود بوده است. گاوها از مفیدترین موجوادت برای انسان‌ها هستند؛ علاوه بر پاسخگویی به نیازهای غذایی انسان‌ها با شیر و گوشت خود و محصولات لبنی که از قبل آن تولید می‌شود؛ با پوست، شاخ، روده و… از بدن خود به انواع نیازهای انسان‌ها پاسخ می‌دهند. از این رو پرورش گاو و دامپروری همیشه از پررونق‌ترین بخش‌های صنایع غذایی و به عنوان یک حرفه پر سود رو به رشد و مورد تقاضا است. از این رو  سرمایه‌گذاری و شراکت در گاوداری همراه با تنظیم یک نمونه قرارداد مشارکت در گاوداری حتی برای افرادی که تخصصی در این زمینه ندارند و فقط به دنبال سرمایه‌گذاری در کسب‌وکاری هستند نیز مورد توجه است.

در این نوشتار سعی داریم به بررسی نکات لازم برای تأسیس گاوداری و برخی الزامات حقوقی قرارداد مشارکت گاوداری بپردازیم.

با ما همراه باشید!

هم‌چنین شما خواننده عزیز، اگر قصد مشارکت در گاوداری و ورود به این حرفه جهت سرمایه‌گذاری داشته باشید یا از متخصصین این حوزه هستید و به دنبال جذب سرمایه‌گذار جهت تأسیس گاوداری یا گسترش حرفه خود را دارید، نمونه قرارداد مشارکت گاوداری پیشنهاد ما برای شماست. جهت تنظیم این قرارداد بر روی لینک زیر کلیک کنید:

 

تنظیم قرارداد مشارکت در گاوداری

 

 

مزایای شغل گاوداری و شرح نمونه قرارداد مشارکت در گاوداری

گاو جز اولین حیواناتی است که انسان اقدام به اهلی کردن آن کرده است. از دیرباز و اولین تمدن‌های بشری گاو از مفیدترین و موثرترین موجودات در تولید مواد غذایی انسان‌ها بوده است. امروزه نیز با افزایش جمعیت و افزایش میزان تقاضا برای مواد غذایی پرورش گاو بسیار مورد توجه  است. در گذشته از پرورش گاو بیشتر برای تولید شیر استفاده می‌شد٬ اما امروزه علاوه بر نیاز به تولید محصولات لبنی برای تولید گوشت و حتی پوست نیز به پرورش گاو می‌پردازند. در نتیجه افرادی که وارد حرفه پرورش گاو و تأسیس گاوداری شوند، انتخاب پرسودی برای راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار انجام داده‌اند.

هم‌چنین تأسیس گاوداری تأثیر به‌سزایی در ایجاد شغل برای افراد و کسب درآمد به خصوص برای ساکنین مناطق روستایی دارد.

تأسیس و راه‌اندازی گاوداری کار ساده و آسانی نیست. گاوداری موفق و کسب سود قابل توجه از آن نیازمند تخصص، تجربه، به کار گرفتن روش‌های امروزی، استفاده از برنامه‌های راهبردی و سرمایه است.

مشارکت در گاوداری به عنوان متخصص یا سرمایه‌گذار یکی از راه‌های ورود به این حوزه و سرمایه‌گذاری و کسب درآمد از طریق آن می‌باشد.

اگر به دنبال سرمایه‌گذاری در گاوداری و یا جذب سرمایه‌گذار جهت وصول به اهداف کسب‌وکار خود و گسترش آن هستید، نمونه قرارداد مشارکت در گاوداری قرارداد مورد نیاز شما است. با دریافت این قرارداد می‌توانید با در دست داستن یک قرارداد معتبر به کسب سود و گسترش کسب‌وکار خود بپردازید و خطرات احتمالی ناشی از مشارکت را تا حد زیاد کاهش دهید.

 

مشارکت در گاوداری

 

چگونه برای نمونه قرارداد مشارکت در گاوداری، مجوز بگیریم؟

مرجع دریافت مجوز تأسیس گاوداری، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان است. دریافت این مجوز رویه و ترتیبی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

موافقت اصولی دامپروری صنعتی و نیمه صنعتی:

پیش از دریافت پروانه تأسیس گاوداری لازم است به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان جهت دریافت مجوز اصولی درخواست بدهیم.

  • مدت اعتبار این مجوز ۶ ماه است و در شرایط خاص ۶ ماه دیگر هم تمدید خواهد شد.
  • هرکدام از اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند تقاضای دریافت مجوز اصولی را داشته باشند.
  • کسب‌وکارهای مرتبط با این مجوز شامل پرورش گاو، دامپروری، دامپروری صنعتی و نیمه صنعتی، گاوداری می‌باشند.
  • مبانی قانونی این مجوز شامل:

دستورالعمل اجرایی ماده 5 قانون نظام جامع دامپروری کشور و قانون نظام جامع دامپروری کشور می‌باشد.

پروانه تأسیس گاوداری:

پس از دریافت موافقت اصولی متقاضیان برای تاسیس گاوداری و دامپروری لازم است اقدام به دریافت پروانه تاسیس نمایند.

  • مدت اعتبار پروانه تأسیس ۲ سال است؛ که با تأیید کیمسیون صدور پروانه استان به مدت ۱ سال دیگر می‌تواند تمدید شود.
  • عناوین کاری مرتبط با این مجوز شامل: پرورش گاو، مجوز گاوداری، دامپروری صنعتی و غیر صنعتی می‌باشد.
  • این مجوز برای احداث و تأسیس گاوداری است و پس از احداث ساختمان گاوداری و تاسیسات لازم، ضروری است روند کار به کمیسیون صدور پروانه استان اعلام شود.

بدین ترتیب کمیسیون صدور پروانه استان کارشناسان و متخصصان دامپروری و دامپزشکی خود را برای بررسی محل و بازدید تاسیسات دامپروری اعزام می‌نماید. در صورت تأیید کارشناسان و تایید مطابقت سازه و تأسیسات با طرح‌های تایید شده، مجوز گاوداری صادر می‌شود.

 

شاید این مطلب نیز برای شما جذاب باشد: نمونه قرارداد مشارکت در مرغداری و نحوه تنظیم این قرارداد کار و سرمایه

 

قرارداد مشارکت چیست؟

بر اساس مواد ۵۷۱ الی ۶۰۶ قانون مدنی در باب شرکت می‌توان به این ترتیب مشارکت را تعریف کرد:

زمانیکه اشخاص حقیقی یا حقوقی آورده‌های مالی خود را که می‌تواند به صورت نقدی یا غیر نقدی باشد، برای انجام کار معینی، برای مثال فعالیت تولیدی، تجاری، خدماتی و… به کار ببندند، عمل شراکت محقق شده و به رابطه همکاری میان این اشخاص مشارکت می‌گویند. مالکیت طرفین قرارداد مشارکت بر مال مورد مشارکت مشاع است. به این معنی که مالکین بر تمام اجزا مال موضوع قرارداد مالکیت دارند اما در نهایت بر اساس سهم خود در سود و زیان حاصل از مشارکت سهیم می‌شوند.

قرارداد مشارکت گاوداری نیز یکی از انواع این مشارکت‌ها است.

 

نکات حقوقی نمونه قرارداد مشارکت گاوداری

ماده ۱۰ قانون مدنی بیان می‌دارد: قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است. بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت اراده طرفین قرارداد (افرادی که قرارداد مشارکت را منعقد می‌کنند) تا جایی‌که مخالف صریح قانون یا نظم عمومی نباشد صحیح و موثر است. در نتیجه افراد آنچه در قرارداد ذکر کنند و براساس قانون و نظم عمومی باشد را، موظفند رعایت کنند و به تعهدات و شرایط حاصل از قرارداد پایبند باشند.

نمونه قرارداد مشارکت گاوداری نیز از این امر مستثنی نیست. در ادامه به بررسی بندها و نکات حقوقی مهم از این قرارداد خواهیم پرداخت.

 

۱) طرفین قرارداد

در نمونه قرارداد مشارکت گاوداری طرفین می‌توانند اشخاص حقیقی یا حقوقی باشند.

در این بند از قرارداد لازم است مشخصات طرفین به طور کامل نوشته شود. درصورتی‌که طرفین یا یکی از آن‌ها شخص حقیقی باشند اطلاعاتی از جمله: نام، نام خانوادگی، نام پدر٬ شماره شناسنامه، شماره ملی، آدرس، شماره تماس و… باید ذکر شود. در صورتی‌که یکی از طرفین یا هر دو آن‌ها شخص حقوقی باشد لازم اطلاعاتی از قبیل: نام شخص حقوقی، شماره ثبت شرکت، کد اقتصادی، مشخصات نماینده قانونی، آدرس، شماره تماس و… نوشته شود.

 

۲) موضوع قرارداد

موضوع قرارداد عبارت است از هدفی که طرفین برای تحقق آن اقدام به انعقاد قرارداد نموده‌اند. برای مثال: مشارکت در تأسیس و راه‌اندازی یک گاوداری.

نمونه قرارداد مشارکت در گاوداری

۳) سرمایه و مبلغ قرارداد

در این بند از قرارداد مبلغ کل سرمایه، میزان آورده هر شریک و میزان سهم هر شریک معین می‌شود.

در این بخش آورده‌های نقدی و غیرنقدی و تقویم ‌آورده‌های غیرنقدی ذکر می‌شود.

در مورد سهم هر شریک٬ تعیین سهم می‌تواند به صورت درصدی یا تعداد سهم باشد.

لازم به ذکر است ممکن است شریکی به دلیل تخصص و حرفه خود درزمره شرکا قرار گرفته باشد و آورده مالی نداشته باشد. تعیین سهم چنین شریکی نیز با توافق طرفین به صورت درصدی یا تعداد سهم محاسبه می‌شود.

در نمونه قرارداد مشارکت گاوداری می‌توان ذکر کرد: شرکا موظف هستند ظرف مدت معینی (برای مثال ۷روز) پس از امضای قرارداد آورده‌های نقدی را به حساب مشترک واریز کنند و آورده‌های غیر نقدی را تسلیم کنند.

 

۴) سود و زیان حاصل از قرارداد مشارکت

تعیین میزان سود و زیان حاصله از مشارکت نکته بسیار مهمی در این قرارداد است. در این قسمت از قرارداد ضروری است شرکا میزان سود و زیان هر شریک را تعیین کنند. تقسیم سود و زیان می‌تواند بر اساس سهم شراکت هر شریک (اصطلاحاً سهم الشرکه) باشد یا براساس توافق میان شرکا.

 

۵) تعهدات طرفین

در نمونه قرارداد مشارکت گاوداری هر یک از شرکا وظایف و مسئولیت‌هایی را به عهده می‌گیرند که در راستای تحقق اهداف شراکت موظف به انجام آن‌ها می‌باشند.

برای مثال پیگیری دریافت مجوزهای لازم، استخدام کارمندان و کارگران، تعیین محل مناسب احداث گاوداری و موارد متعدد دیگر. بنابر آنچه در قرارداد ذکر شده و به امضای شرکا رسیده؛ هر یک از شرکا موظف به انجام تعهدات خود می‌باشند.

 

از دیگر بندهای نمونه قرارداد مشارکت گاوداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که جهت جلوگیری از طولانی شدن این مقاله برای شما خواننده عزیز، به تفسیر این موارد نمی‌پردازیم:

۶) فورس ماژور

۷) شرایط فسخ قرارداد

۸)شرط محرمانگی

۹)مرجع حل اختلاف

۱۰) تعداد نسخ قرارداد

 

کانال تلگرام لامینگو

کلام آخر

دامداری و دامپروری از گذشته تا کنون، از مشاغل ضروری و مورد نیاز انسان‌ها می‌باشند. از آنجا که همیشه تقاضا برای این عرصه وجود دارد؛ باعث می‌شود این کسب‌وکار پررونق و در مسیر تولید محصولات غذایی و دامی رو به جلو حرکت ‌کند.

در این نوشتار سعی کردیم به معرفی مزایای حرفه دامپروری و گاوداری و بایدهای حقوقی لازم جهت مشارکت در این کسب‌وکار بپردازیم. اگر قصد سرمایه گذاری در این کسب‌وکار مورد تقاضا و پرسود را دارید با دریافت نمونه قرارداد مشارکت گاوداری با حفظ سرمایه خود و کاهش حداکثری مشکلات حقوقی و قانونی اقدام به سرمایه‌گذاری یا گسترش کسب‌وکار فعلی خود کنید.

شما می‌توانید جهت مطالعه بيشتر و کسب اطلاعات حقوقی به لامینگو بلاگ مراجعه فرمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه فاضلی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه