درباره نحوه دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب چه میدانید؟!
براساس قانون مالیاتی کشور، برای پروانه کسب دریافت و اخذ کد اقتصادی توسط اشخاص الزامی است و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی (شرکتها و سازمانها) برای انجام هرگونه فعالیت اقتصادی اعم از خریدوفروش و انجام معاملات و خدمات، باید از کد اقتصادی خود استفاده کنند. برای تعریف کد اقتصادی، باید گفت که این کد یک شماره 12رقمی است که بهصورت منحصربهفرد برای اشخاص حقیقی و حقوقی تعریف میشود که تعریفکننده آنها در سازمان امور مالیاتی کشور خواهند بود. بدین ترتیب، تمامی این اشخاص بعد از اخذ کد اقتصادی باید آن را در تمامی قراردادها و برگ خریدهای خود درج کنند. ازاینرو، در این مقاله قصد داریم با ارائه مشاوره حقوقی کد اقتصادی، شمارا برای اخذ کد اقتصادی برای پروانه کسب راهنمایی نماییم.
شما میتوانید با کمک مؤسسات حقوقی و دریافت مشاوره از کارشناسان باتجربه، برای دریافت این کد راهنماییهای لازم را دریافت کنید. پلتفرم هوشمند لامینگو با استفاده از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی باتجربه خود، اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار میدهد. برای دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی از لامینگو، بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی
کد اقتصادی چیست؟
کد اقتصادی توسط سازمان امور مالیاتی کشور برای کلیه اشخاصی که بهصورت حقیقی یا حقوقی قصد فعالیت اقتصادی داشته باشند، تعریف میشود که یک کد 12رقمی منحصربهفرد بوده و معرف و بهنوعی شناسه آنها در پایگاه سازمان امور مالیاتی خواهد بود. ازاینرو، تمامی اشخاص حقیقی (اشخاصی که دارای پروانه کسب هستند) و اشخاص حقوقی (شرکتهای ثبتشده) که قصد فعالیت اقتصادی داشته باشند و بخواهند به خریدوفروش، تولید کالا و ارائه خدمات بپردازند، باید نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند.
براساس مقررات مربوطه، اشخاص حقوقی (شرکتها) تا حداکثر 2 ماه پس از ثبت شرکت در سازمان ثبت شرکتها، مهلت دارند که برای دریافت کد اقتصادی خود اقدام نمایند. برای اشخاص حقیقی نیز این قانون برقرار است و این افراد باید ظرف حداکثر 2 ماه بعد از دریافت پروانه کسب، نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند. برای دریافت کد اقتصادی، این اشخاص باید به سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و برای شرکت و کسبوکار خود پرونده مالیاتی تشکیل دهند تا پسازآن بتوانند نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند.
حتماً بخوانید: همه چیز درمورد کد اقتصادی!
دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب
اشخاص حقیقی که قصد انجام فعالیتهای تجاری و اقتصادی داشته باشند، باید نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام نمایند. پس از اخذ پروانه کسب، این اشخاص بهمدت 2 ماه مهلت دارند که برای دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند. دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب به دلایل زیر انجام میشود:
- شناسایی اشخاص و کسبوکار در اداره دارایی؛
- اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی؛
- امکان شرکت در مزایدهها؛
- امکان شرکت در مناقصهها؛
- امکان صدور فاکتور؛
- امکان افتتاح حساب در بانک برای کسبوکار؛
- امکان اخذ قرارداد با سازمانها و نهادهای دولتی.
اولین قدم برای راهاندازی و شروع یک کسبوکار جدید در کشور، اخذ پروانه یا جواز کسب است؛ به این معنی که هر شخصی تنها با داشتن پروانه کسب میتواند یک واحد صنفی برای شروع کسبوکار دایر و راهاندازی کند. اگر شخصی بدون اخذ پروانه کسب، کسبوکار راهاندازی کرده و فعالیت خود را آغاز کند، عمل وی غیرقانونی بوده و بر اساس قانون مجازات خواهد شد. بر اساس ماده 12 قانون نظام صنفی کشور، هر شخصی که قصد راهاندازی و شروع کسبوکار داشته باشد؛ باید با توجه به زمینه فعالیت خود، جواز مربوطه را کسب نماید.
درواقع پروانه کسب بهنوعی اجازهای برای شروع فعالیت و کسبوکار است؛ بهطوریکه هر فردی میتواند بلافاصله پس از اخذ پروانه کسب، فعالیت اقتصادی و کسبوکار خود را راهاندازی کرده و آغاز به کار نماید. پروانه کسب به دو صورت موقت و دائم برای فرد و کسبوکار وی صادر میشود که پروانه موقت تنها یکبار صادر شده و مدت اعتبار آن یک سال خواهد بود. پروانه کسب دائم نیز در صورت صدور بهمدت 5 سال اعتبار خواهد داشت.
اشخاص حقیقی پس از اخذ پروانه کسب، میتوانند برای دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند که باید مدارک زیر را به سازمان امور مالیاتی برای صدور کد اقتصادی تحویل نمایند:
- رونوشت (کپی) پروانه کسب متقاضی؛
- سه قطعه عکس در ابعاد 3 در 2 سانتیمتر؛
- رونوشت از تمامی صفحات شناسنامه فرد یا افراد متقاضی؛
- رونوشت از کارت ملی فرد یا افراد متقاضی؛
- ارائه درخواست کتبی مبنی بر صدور کد اقتصادی؛
- تکمیل فرم اطلاعات هویتی توسط متقاضی؛
- واریز هزینههای صدور کد اقتصادی و ارائه فیش واریز.
کاربردهای کد اقتصادی
اما سؤالی که در ذهن بسیاری از افراد ممکن است شکل بگیرد، این است که دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب چه لزومی داشته و اصلاً کاربرد این کد برای کسبوکارها چیست؟ دریافت کد اقتصادی توسط اشخاص حقیقی برای کسبوکار خود، یک سری امکانات و شرایط را برای آنها فراهم میکند که در صورت نداشتن کد اقتصادی از این شرایط محروم خواهند بود. برخی از این شرایط به شرح زیر هستند:
- امکان دریافت کارت بازرگانی (در صورت فعالیت در صادرات و واردات)؛
- امکان شرکت در مناقصهها و مزایدههای عمومی؛
- امکان عقد قرارداد با نهادها، سازمانها و شرکتهای دولتی؛
- امکان افتتاح حساب حقوقی برای کسبوکار.
حتماً بخوانید: نحوه گرفتن کد اقتصادی برای کارتخوان
مراحل دریافت کد
تمامی اشخاص حقیقی که کسبوکار راهاندازی کرده و نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کرده باشند، میتوانند پس از اخذ پروانه برای دریافت کد اقتصادی اقدام کنند. در سالهای اخیر، سازمان امور مالیاتی کشور شرایطی را فراهم کرده است که متقاضیان دریافت کد اقتصادی بتوانند بهراحتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری، نسبت به دریافت کد اقدام نمایند. برای ثبتنام و دریافت کد اقتصادی، افراد میتوانند به شیوه زیر عمل کنند:
- مراجعه به نشانی اینترنتی tax.gov.ir (نشانی اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور)؛
- انتخاب گزینه ثبتنام الکترونیکی کد اقتصادی؛
- ورود به صفحه پیشثبتنام کد اقتصادی در پایگاه اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور؛
- تکمیل فرم موجود و ثبت اطلاعات درخواستی؛
- ارسال رمز و کد کاربری متقاضی دریافت کد اقتصادی از سوی سازمان امور مالیاتی؛
- مراجعه به صفحه ثبتنام کد اقتصادی و تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک و اسناد خواستهشده؛
- ثبت، ذخیره و ارسال اطلاعات.
پس از انجام مرحله آخر، اگر نقص یا ایرادی در اطلاعات و مدارک درخواستی وجود نداشته باشد، کد اقتصادی 12رقمی برای فرد متقاضی صادر خواهد شد.
سخن آخر
تمامی اشخاصی که قصد راهاندازی کسبوکار و فعالیت تجاری و اقتصادی در کشور داشته باشند، ملزم هستند در ابتدا نسبت به اخذ پروانه کسب، که بهنوعی اجازه شروع کار و فعالیت است، اقدام نمایند و پس از این مرحله، حداکثر تا 2 ماه پس از تاریخ اخذ پروانه، نسبت به دریافت کد اقتصادی از سازمان امور مالیاتی اقدام نمایند. فرآیند دریافت کد اقتصادی برای پروانه کسب بهصورت اینترنتی انجامپذیر است؛ اما میتوان با مراجعه به مشاوره حقوقی کد اقتصادی اطلاعات جامع و کاملی از فرایند و نحوه انجام آن به دست آورد تا بتوان بدون مشکل و دغدغه نسبت به اخذ این مجوزها اقدام کرد. درصورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر، میتوانید به وبلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما