بررسی شیوه تقسیم سود در یک نمونه قرارداد شراکت

نمونه قرارداد شراکت

در هر نمونه قرارداد مشارکت مدنی، حاصل و نتیجه کار دو یا چند شریک، سود یا سهامی است که اصطلاحاً به آن سهم‌الشراکه هم گفته می‌شود. این موضوع که چطور باید سود را میان شرکا تقسیم کرد، در اکثر مواقع بر اساس قانون و قاعده خاصی نیست، بلکه طرفین قرارداد برای تقسیم بود، اینگونه تصمیم گرفته‌اند. امروز در مجله لامینگو این مسئله بسیار مهم در شراکت و تمامی مفاهیم مرتبط با آن را با دقت بررسی می‌کنیم. اگر علاقه‌مند هستید که اطلاعات حقوقی خود راجع به موضوع مشارکت را افزایش دهید، حتماً تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

با نمونه قرارداد مشارکت بیشتر آشنا شوید!

قرارداد مشارکت مدنی که یکی از قراردادهای رایج میان دو یا چند شخص حقیقی و حقوقی است، نوع خاصی از قراردادهای شراکت است که در آن افراد با درگیر کردن سرمایه‌های مادی و معنوی خود در سود یا سهام، کار حاصله سهیم می‌شوند. اگر قصد راه اندازی کسب‌و‌کار، جذب سرمایه، ساخت‌وساز و … را دارید، می‌توانید از این نوع قرارداد استفاده کنید.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: همه آنچه که درباره قرارداد شراکت و مسائل حقوقی آن باید بدانید!

 

برخی از کاربردهای شراکت

با کمی بررسی راجع به موضوع شراکت به خوبی درک خواهید کرد که این نوع قرارداد در اکثر کارهای مشارکتی، کاربرد فراوانی دارد و می‌تواند به طرفین قرارداد اختیارات و حقوقی اعطا کند که خیال آن‌ها را از بابت مشکلاتی که ممکن است در حین کار برای آن‌ها بوجود آید را راحت کند. شما می‌توانید برای انواع فعالیت‌های که می‌خواهید با شریک خود در آن‌ها مشارکت کنید، مانند صادرات و واردات کالا، ساخت‌وساز ساختمان، تولید و فروش محصولات، بازرگانی و تجارت داخلی، واردات مواد اولیه مورد نیاز برای صنایع مختلف و … ازاین نوع قرارداد استفاده کنید.

 

نمونه قرارداد شراکت

 

حالا که با چیستی یک نمونه قرارداد مشارکت آشنا شدید و کاربردهای آن را متوجه شدید، احتمالاً علاقه‌مند هستید که بیشتر در مورد تقسیم سهم الشراکه و موارد مهم در آن بدانید. در ادامه مهم‌ترین نکاتی که در این حوزه احتمالاً با آن‌ها برخورد خواهید کرد را بررسی می‌کنیم:

 

چرا باید از همان ابتدا به فکر تقسیم سود و زیان سهم‌الشراکه باشیم؟

حاصل یا نتیجه کار دو یا چند نفر در قراردادهای مشارکت مدنی، معمولاً به پول منتهی می‌شود. در این نوع قراردادها لازم است که حتماً طرفین قرارداد، ذکر کرده باشند که میزان سود یا سهام آن‌ها از سهم حاصله چقدر است. این موضوع کمک می‌کند که در پایان کار یا تمام شدن مدت‌زمان مقرر که در قرارداد ذکر شده‌است، طرفین قادر باشند که راجع به این موضوع که چگونه باید سود حاصله را تقسیم کنند به راحتی تصمیم بگیرند.

 

این مطلب را حتما بخوانید: شراکت خوب است یا بد؟ چگونه در این مورد درست تصمیم بگیریم!

 

در قرارداد شراکت که توسط تیم حقوقی لامینگو تهیه شده علاوه بر مباحث تقسیم سود، به کلیه نکات حقوقی در خصوص یک شراکت استاندارد و قانونی پرداخته شده است. کافیست از طریق لینک زیر نسبت به دانلود نمونه قرارداد شراکت اقدام فرمایید.:

دانلود قرارداد شراکت

 

بررسی نحوه تقسیم سود و سهام در یک نوع قرارداد مشارکت مدنی

باتوجه به این که در چه زمینه ای فعالیت می‌کنید و در چه حوزه ای می‌خواهید شراکت کنید، احتمالاً شیوه‌ها و روش‌های مشارکت و تقسیم سود متفاوت باشد. در ادامه برای این که درک بهتری از این موضوع داشته باشید، شیوه تقسیم سود در یک نمونه قرارداد مشارکت را بررسی خواهیم کرد:

 

شیوه تقسیم سود در قراردادهای مشارکت در ساخت

باتوجه به این که منابع مالی کمی محدود شده‌اند، افراد زیادی در چند وقت اخیر تصمیم گرفته‌اند که با فرد یا افراد دیگری در ساخت‌وساز زمین شریک شوند تا با کمک یکدیگر بتوانند، سود بیشتری کسب کنند. این نوع از قراردادها که پیچیدگی‌های خاص خود را دارند و باید بر اساس یکسری اصول و قواعد خاص طراحی شوند اگر بر پایه یکسری اصول پایه ای تدوین شده باشند، می‌توانند به طرفین قرارداد پس از به پایان رسیدن آن، سود زیادی برسانند.

 

نمونه قرارداد شراکت

 

اگر به دنبال این هستید که یک قرارداد مشارکت در ساخت داشته باشید که در آن، تمامی مسائل مربوطه به خوبی بررسی شده باشد و با رعایت انصاف حقوق طرفین هم در آن لحاظ شده باشد، می‌توانید از مشاوران حرفه ای لامینگو که در زمینه امور حقوقی مهارت بالایی دارند، کمک بگیرید.

در این نوع قرارداد باتوجه به میزان ارزش زمین و میزان هزینه ای که باید برای ساخت زمین پرداخت کرد، شیوه تقسیم سود متفاوت خواهد بود. معمولاً تراز مبنا که در این قرارداد قبل از بررسی کامل منابع مادی و معنوی طرفین فرض می‌شود، تقسیم سود بین طرفین به‌صورت ۵۰–۵۰ است.

 

با یک نمونه قرارداد شراکت، مشکلات حال و آینده را به خوبی حل کنید!

اگر دوست دارید که از چالش‌های کاری به دور باشید و در زمینه‌های تقسیم سود میان خود و شریکانتان به مشکل برخورد نکنید، باید بدانید که می‌توانید با بررسی این موضوع که چه مسائلی باید بین شما و دوستانتان به خوبی حل و بررسی شود و تدوین یک قرارداد حقوقی با کمک یک مشاور حرفه‌ای در این زمینه، مشکلات خود را حل کنید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در نهایت اگر علاقه‌مند هستید که در رابطه با دیگر مسائل حقوقی شراکت اطلاعات کافی کسب کنید، کافیست که سری به مجله لامینگو بزنید. همچنین اگر تابحال تجربه ای در زمینه تقسیم سود در شراکت داشته‌اید، می‌توانید آن را با ما و دیگر افراد علاقه‌مند به این حوزه در بخش مربوطه به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب عرفان خجسته وهاب زاده

دیدگاه شما

بدون دیدگاه