نحوه برخورد پرسنل رستوران با مشتري بايد چگونه باشد؟
امروزه ارتباط با مشتری نه تنها یک هنر محسوب میشود، بلکه برای پیشبرد اهداف افراد در کسبوکار باید با آن بهعنوان یک علم برخورد کرد. زمانی که افراد با مشتری ارتباط درستی بگیرند و اطلاعات کاملی را در اختیار او قرار دهند، بازدهی کسبوکار بالاتر میرود. به همین علت، نحوه ارتباط و برخورد با مشتری در تمامی مشاغل باید مورد توجه قرار بگیرد. پرسنل رستوران نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای موفقیت رستوران، پرسنل آن موظف هستند در جلب رضایت مشتری کوشا باشند. برای رسیدن به این هدف، آنها باید از اصول میزبانی اطلاعات کافی داشته باشند و به تمامی جزئیات توجه کنند. تمامی این اصول و قواعد، مواردی است که مدیر رستوران در زمان تنظیم قرارداد استخدام پرسنل رستوران باید برای فرد متقاضی شرح دهد. در ادامه این مطلب، سعی شده تمامی نکاتی را که یک فرد در مواجهه با مشتری میبایست رعایت کند، بیان كنيم.
قوانین و مقرراتی که کارکنان در مواجهه با مشتری باید به آن توجه کنند، دارای ویژگی و خصوصیات خاصی است که فرد متقاضی در زمان تنظیم قرارداد استخدام پرسنل رستوران باید به آنها توجه کند. در این مرحله، او میتواند از پیش این موارد را در یک نمونه قرارداد مطالعه کند. درصورتیکه شما نیز مایلید یک نمونه از این قرارداد استخدام پرسنل را مطالعه کنید، میتوانید از طریق وبسایت لامینگو این قرارداد را دریافت کنید.
دانلود قرارداد استخدام پرسنل رستوران
اصول اوليه برخورد كاركنان رستوران با مشتري
در یک رستوران، بیشترین افرادی که با مشتری برخورد دارند، مهمانداران رستوران هستند. این افراد باید به تمامی نکات توجه ویژهای داشته باشند و محیط رستوران را برای مشتری بهگونهای مهیا کنند تا مشتری ساعات خوشی را در رستوران تجربه کند. این نکات، باید توسط مدیر رستوران در زمان تنظیم قرارداد استخدام پرسنل رستوران برای افراد متقاضی کاملاً شرح داده شود. در ادامه، مواردی را که یک مهماندار باید در مواجهه با مشتری رعایت کند، بیان میکنیم.
نکات معاشرتی در برخورد با مشتری در نمونه قرارداد استخدام پرسنل رستوران
مهمانداران یک رستوران، قبل از شروع به کار، باید دوره تخصصی در زمینه مهمانداری را ببینند. آنها باید درخصوص طریقه درست معاشرت و ارتباط با مشتری، نحوه صحیح تشکر از مشتری، کنترل خشم در برابر او، نحوه معرفی خود و نحوه گفتوگوهایی که باعث میشود مشتری رستوران را برای دفعات بعد نیز انتخاب کند، آموزش ببیند. آنها باید از تمامی مواردی که در لیست منو قرار دارد، اطلاع داشته باشند و بتوانند مشتری را در مورد مواد تشکیلدهنده غذا راهنمای کنند. همچنین، آنها در تمامی مراحلی که با مشتری برخورد میکنند، میبایست لبخند به لب داشته باشند. برای آنکه آنها تأثیر خوبی در مشتری داشته باشند، علاوه بر برخورد مناسب، باید در نوع ایستادن و نحوه پوشش خود نیز دقت کنند.
سرعت عمل در نمونه قرارداد استخدام پرسنل رستوران
در یک رستوران، باید تمامی کارکنان ازجمله مهماندار، با حداکثر سرعت، غذا را برای مشتری سرو کند؛ اما این سرعت عمل نباید بهگونهای باشد که مشتری را از عملکرد کارکنان ناراضی کند. همچنین، مهماندار، بدون آنکه در مشتری احساس بدی را ایجاد کند، باید به او توجه زیادی داشته باشد و همیشه برای پاسخگویی به او آماده و هوشیار باشد.
اولویت در پذیرایی و نکات ممنوعه در نمونه قرارداد استخدام پرسنل رستوران
زمانی که مهماندار میخواهد از مشتریان پذیرایی کند، باید به نکاتی توجه کند. اگر اعضای میز با یکدیگر رابطهای دوستانه دارند، باید سرو غذا را از افراد مسن و خانمها شروع کند. درصورتیکه اعضای میز، رابطه مهمان و میزبان دارند، باید از مهمان پذیرایی خود را آغاز کند و درصورتیکه آنها رابطه کاری دارند، باید از بالاترین جایگاه و رتبه پذیرایی را شروع کند.
این مطلب را بخوانید: صفر تا صد آنچه كه در مورد نمونه قرارداد استخدام پرسنل رستوران بايد بدانيم
سرو غذا و جمعآوری آن
در هنگام سرو غذا برای مشتری، مهماندار به نحوه چینش ظروف روی میز باید توجه کند. درصورتیکه نیاز است غذا برای مشتری در ظرف دیگری قرار بگیرد، مهماندار باید غذای اصلی را در سمت چپ مشتری قرار دهد. در غیر این صورت، غذا اصلی را در سمت راست مشتری قرار میدهد. همچنین، مهماندار موظف است برای جابهجایی ظروف از دست چپ خود استفاده کند.
درصورتیکه در رستورانی پذیرایی از مشتری بهصورت مرحلهای صورت میگیرد، مهماندار یا پیشخدمت موظف است قبل از آوردن غذای جدید، میز و تمامی بشقابها را تمیز کند. همچنین، کارد و چنگال مشتری نیز باید تعویض شود. این نکته نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که بشقابها را بهصورتی در دست بگیرد که اثر انگشت او بر لبه بشقاب باقی نماند. همچنین، بهتر است تمامی چاشنیها و قاشقها و چنگالها، قبل از ورود مشتری بر روی میز قرار بگیرد.
نحوه برخورد با مشتری عصبانی در نمونه قرارداد استخدام پرسنل رستوران
یکی از مشکلاتی که رستورانها با آن مواجه میشوند، مشتری ناراضی است. زمانی که یک مشتری از کیفیت غذای خود ناراضی باشد، فضای رستوران متشنج میشود و تأثیر بدی در اعتماد و نگاه دیگر مشتریان میگذارد. به همین علت، این وظیفه کارکنان سالن غذاخوری است که با برخورد درست و بهجای خود، فضای رستوران را آرام کرده و سعی کنند رضایت مشتری را جلب نمایند.
برای این کار، ابتدا مهماندار باید در کمترین زمان ممکن به مشتری مراجعه کند و علت مشکل را جویا شود. در این مرحله، باید از مشتری دلجویی شود و او را متوجه کند که از مسئله پیشآمده بسیار ناراحت است. در مرحله بعد، مهماندار باید بدون پیشداوری، مشکل مشتری مشکل را بررسی کند. پس از آن، مهماندار پیشنهاد و راهحلهایی را برای حل مشکل به مشتری ارائه میدهد. در این مرحله، پس از انتخاب راهحل توسط مشتری، مهماندار باید در حداقل زمان ممکن اقدامات لازم را برای به انجام رساندن راهحل جدید انجام دهد و نظر مشتری را نسبت به سرویسدهی جدید جلب کند. در پایان، بهتر است مهماندار ریشه این مشکل را شناسایی و از وقوع دوباره آن جلوگیری کند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
سخن آخر
مدیریت محیط رستوران بسیار مشکل است؛ مخصوصاً اگر مشتری ناراضی باشد. در محیط کار، مهم است که مهمانداران بتوانند محیط رستوران را آرام کرده و بدون هیچ تنشی حفظ کنند. همچنین، باید بتوانند شرایط دشوار را در مقابل مشتری مدیریت کنند. او باید بداند درصورتیکه مشتری از خدمات ارائهشده ناراضی است، آرام و شمرده با او صحبت کند و لحن صدای خود را به پایینترین حد ممکن بیاورد. در تمامی مراحل برخورد با مشتری، کارمندان رستوران باید با دانستن اصول مهمانداری و حفظ کیفیت غذا، لحظات خوشی را برای مشتری مهیا کنند. درصورتیکه مطالب این مقاله برای شما مفید واقع شده، میتوانید برای مطالعه بیشتر در این زمینه از وبلاگ لامینگو دیدن فرمایید.
2 دیدگاه
-
3 سال پیش
بسیار مفید
سپاس
دیدگاه شما