اشخاص حقوقی چگونه باید برای کد اقتصادی ثبت نام کنند؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی کد اقتصادی

کد اقتصادی، عددی 12رقمی است که منحصربه‌فرد بوده و به کسب‌وکار هر شخص حقیقی یا حقوقی تعلق می‌گیرد. اشخاص حقوقی که کسب‌وکاری را شروع می‌کنند، باید دریافت کد اقتصادی را در اولویت خود قرار دهند تا برای کسب‌وکارشان مشکلاتی اعم از مشکلات مالیاتی رخ ندهد. شما می‌توانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاوره‌های لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید. در این مقاله به بررسی کد اقتصادی و نحوه دریافت آن برای اشخاص حقوقی می‌پردازیم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید از مراکز حقوقی معتبر همانند لامینگو کمک بگیرید. این مؤسسات با کمک وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی خود، اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار می‌دهند. برای دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی از پلتفرم هوشمند لامینگو، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی

 

کد اقتصادی اشخاص حقوقی

تمامی اشخاص حقوقی پس از ثبت شرکت و مؤسسه خود، باید برای دریافت کد اقتصادی اقدامات لازم را انجام دهند. داشتن کد اقتصادی در دریافت کارت بازرگانی، اخذ گرید و رتبه‌بندی، صدور فاکتور رسمی، شرکت در مزایده‌ها و مناقصات و … کاربرد فراوانی دارد و درواقع داشتن آن ضروری است. کد اقتصادی برای اشخاص حقوقی که درزمینه تولیدی، توزیع و مونتاژ مشغول به فعالیت هستند، الزامی است و به‌نوعی، باعث بالا بردن اعتبار می‌شود و داشتن کد اقتصادی یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها برای شرکت‌های دیگر در جهت بستن قراردادهای مهم است.

اشخاص حقوقی برای دریافت کد اقتصادی باید مدارکی همچون کپی شناسنامه و کد ملی تمامی سهامداران، کپی اساسنامه شرکت، پرداخت حق تمبر مالیات به اداره دارایی، کپی مجوز تأسیس، فیش‌های پرداختی، تکمیل فرم‌های اطلاعاتی، اوراق تشکیل پرونده مالیاتی، کپی آگهی تأسیس شرکت، کپی از اظهارنامه شرکت دارای سهام و … به‌همراه داشته باشند. اشخاص حقوقی علاوه بر همراه داشتن مدارک بالا، باید اطلاعاتی همچون شماره ثابت شرکت، آدرس پستی شرکت، آدرس ایمیل شرکت، شماره همراه متقاضی، اطلاعات هویتی اعضای هیئت‌مدیره شرکت، تاریخ ثبت و شناسه ملی شرکت را همراه داشته باشند.

 

مزایا کد اقتصادی اشخاص حقوقی

ازجمله مزایای داشتن کد اقتصادی برای اشخاص حقوقی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از رقابت‌های ناسالم کاری؛
  • هویت‌بخشی به اشخاص حقوقی در اداره مالیاتی؛
  • دریافت معافیت در پرداخت مالیات سالانه؛
  • بررسی سریع‌تر دفاتر حقوقی اشخاص حقوقی.

 

حتماً بخوانید: همه چیز درمورد کد اقتصادی!

 

کدام شرکت‌ها باید کد اقتصادی دریافت کنند؟

شرکت‌هایی که ملزم به دریافت کد اقتصادی هستند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • شرکت‌هایی که جواز کسب دارند؛
  • شرکت‌هایی که در حوزه تولیدی، مونتاژ و توزیع مشغول به فعالیت هستند؛
  • شرکت‌های خدماتی؛
  • هر شرکتی که مکانی را برای فعالیت‌های تجاری و بازرگانی خود داشته باشد.

هر شرکت و مؤسسه‌ای که در زمینه‌های فوق فعالیت خود را شروع کند، پس از ثبت شرکت خود باید طی مدت دو ماه نسبت به دریافت کد اقتصادی شرکت اقدامات لازم را انجام دهد. شما می‌توانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاوره‌های لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید.

 

مشاوره حقوقی کد اقتصادی

 

مراحل دریافت کد اقتصادی

مراحل دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی به‌صورت زیر است:

  • ارائه مدارک گفته‌شده در مطالب فوق به اداره مالیات در جهت تشکیل پرونده مالیاتی؛
  • دریافت شماره پرونده مالیاتی پس از تأیید کامل و درست بودن مدارک ارائه‌شده توسط کارشناسان؛
  • مراجعه به سایت معرفی‌شده توسط اداره مالیات و پیش‌ثبت‌نام کد اقتصادی؛
  • وارد کردن اطلاعات درخواستی و کامل کردن فرم و درنهایت تأیید درخواست (چنانچه پس از 7 روز اطلاعات وارده تأیید نشود، به‌طور کامل درخواست و اطلاعات شما حذف می‌شود.)؛
  • دریافت نام کاربری و کلمه عبور از طریق پیامک پس از تأیید نهایی؛
  • بررسی دوباره مدارک توسط کارشناسان و تأیید آن که در صورت ناقص بودن باید به سایت مراجعه نمایید و قسمت‌های ناقص را کامل کنید.
  • پس از تأییدیه‌های نهایی، شما می‌توانید تا زمان صدور و دریافت کد اقتصادی از خدمات سازمان استفاده نمایید.

 

این مطلب می‌تواند برای شما مفید باشد: منظور از کد اقتصادی چیست؟

 

نکات مهم

اگر شرکتی در چند مکان مشغول به فعالیت باشد یا به‌نوعی، چند شعبه داشته باشد، اداره مالیات تنها برای شعبه اصلی کد اقتصادی در نظر می‌گیرد و به‌صورت مجزا برای هر یک از شعبه‌ها کدی در نظر نمی‌گیرد و تا زمانی که کد اقتصادی شرکتی صادر نشود، اشخاص حقوقی می‌توانند از شناسه ملی شرکت استفاده کنند.

شما می‌توانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاوره‌های لازم در این زمینه از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید. هرگاه هر نوع تغییری در روند کاری شرکت اعم از جا‌به‌جایی مکان فعالیت، حذف و اضافه شدن شرکا و … صورت گیرد، باید طی مدت 60 روز نسبت به ثبت تغییرات به اداره مالیاتی مراجعه نمایید.

باید توجه داشته باشید که تمامی مراحل ثبت‌نام و دریافت کد اقتصادی به‌صورت کاملاً رایگان انجام می‌شود و هیچ هزینه‌ای بابت آن دریافت نمی‌شود؛ اما پرداخت هزینه حق‌الوکاله و حق‌الزحمه جدا بوده و باید با توجه به نوع پرونده خود هزینه خواسته‌شده را بپردازید.

شکل ظاهری کارت اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت بوده و بر روی کارت اقتصادی اشخاص حقوقی مشخصات شخص حقیقی مؤدی بدون هیچ عکسی درج شده و این کارت به‌صورت لیزری صادر می‌شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

در آخر باید گفت که کد اقتصادی برای تمامی افراد حقیقی و حقوقی مشغول به فعالیت ضروری بوده و برای انجام بسیاری از کارها همچون اخذ رتبه‌بندی، اخذ گرید، اخذ کارت بازرگانی، صدور فاکتور رسمی و … وجود آن الزامی است. زمانی که اشخاص حقوقی اقدام به دریافت کد اقتصادی می‌کنند، باید اطلاعات هویتی تمامی شرکا را در سامانه وارد کرده و در صورت حذف یا اضافه شدن هر یک از شرکا، فوراً در سامانه تغییرات را اعمال کنند.

اگر پس از تأسیس شرکت و ثبت آن در سامانه در جهت دریافت کد اقتصادی اقداماتی انجام ندهید، اداره مالیاتی در ابتدا جریمه‌ای به میزان دو برابر سود سالیانه شرکت در نظر گرفته و اگر پس از آن برای بار دوم نسبت به دریافت آن بی‌اعتنا باشید، به‌مدت سه ماه مکان فعالیت شما پلمپ شده و اگر باز هم هیچ اعتنایی نکنید، مدیران به‌مدت سه الی شش ماه به حبس محکوم می‌شوند.

در این مقاله، مراحل دریافت کد اقتصادی و مزایا و … را برای شما بازگو کردیم تا از اهمیت بالای این کد مطلع شوید. شما می‌توانید در جهت دریافت اطلاعات و مشاوره‌های لازم در این زمینه، از مشاوره حقوقی کد اقتصادی کمک بگیرید. برای دریافت اطلاعات بیشتر، به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب مرجان هاشمی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه