قرارداد رنگ آمیزی ساختمان چگونه تنظیم می‌شود و چه نکاتی دارد؟

11 ماه پیش
قرارداد رنگ آمیزی ساختمان

قرارداد رنگ آمیزی ساختمان یک قرارداد پیمانکاری و یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری ساختمان است. نقاضی ساختمان یکی از بخش‌های اصلی تکمیل ساختمان است که یکی از دغدغه‌های مهم سازندگان ساختمان و همچنین اشخاصی است که قصد خرید یا اجاره ملک را دارند. امروزه اشخاص بسیاری علاقه‌مند هستند که از رنگ‌های مختلف در منزل خود استفاده کنند و نقاشی ملک، یکی از مهم‌ترین موارد در زیبایی خانه محسوب می‌شود. در همین راستا سازندگان ساختمان و یا خود افرادی که در آن ملک زندگی می‌کنند باید برای واگذاری امر رنگ آمیزی ملک، اقدام به تنظیم و عقد قرارداد با اشخاصی نمایند که مهارت لازم در زمینه نقاشی را دارند. به عبارت دیگر، علاوه بر اینکه در هنگام ساخت یک خانه نیاز است تا آن ملک نقاشی شود، ممکن است ساکنین آن ملک قصد داشته باشند خود دوباره اقدام به نقاشی خانه مطابق با سلیقه خود نمایند.

استفاده از پیمانکاران نقاشی ملک و واگذاری امر نقاشی منزل به این افراد، باعث می‌شود پروژه رنگ‌کردن منزل با سرعت و کیفیت بیشتری انجام شود. با وجود اینکه برخی از افراد خود نیز ممکن است توانایی رنگ کردن را داشته باشند، اما بهتر است انجام این کار را به افرادی واگذار کنند که مهارت‌های لازم در این زمینه را دارا می‌باشند. همانطور که گفته شد، در این زمان افراد باید قراردادی تحت عنوان قرارداد نقاشی ساختمان تنظیم کرده و روابط خود را در ذیل این قرارداد وارد کنند. تنظیم یک قرارداد مکتوب سبب می‌شود نقاش یا همان پیمانکار و شخصی که درخواست نقاشی ساختمان خود را دارد، بتوانند همکاری خوب و درستی با یکدیگر داشته باشند. در همین راستا در این نوشتار قصد داریم تا ضمن بررسی قرارداد پیمانکاری به بررسی مندرجات و نحوه تنظیم قرارداد رنگ آمیزی ساختمان نیز پرداخته و الزامات حقوقی مربوطه را بیان کنیم.

نمونه قرارداد نقاشی ساختمان چیست؟

قرارداد نقاشی ساختمان یک سند مکتوب و قانونی است که میان طرفین این قرارداد که پیمانکار و کارفرما هستند منعقد می‌شود. به موجب تنظیم قرارداد مزبور، شخصی که قصد دارد نقاشی ساختمان خود را به دیگری واگذار نماید، قراردادی را با شخصی که تخصص و مهارت لازم در زمینه رنگ‌آمیزی ساختمان دارد منعقد می‌نماید و با پرداخت مبلغی، انجام این کار را به نقاش که در این قرارداد، پیمانکار است واگذار می‌نماید. پس از امضای قرارداد رنگ‌آمیزی ساختمان، طرفین این قرارداد باید به این قرارداد پایبند بوده و تعهدات قراردادی خود را اجرا نمایند. این قرارداد باید در سه نسخه تنظیم شده و هر یک از طرفین قرارداد یک نسخه از این قرارداد را در اختیار داشته باشند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

قرارداد پیمانکاری چگونه قراردادی است و در چه مواردی کاربرد دارد؟

قرارداد پیمانکاری نوعی از قرارداد است که در آن شخصی که کارفرما نامیده می‌شود، انجام کار و یا پروژه‌ای را به شخصی که پیمانکار یا همان مجری قرارداد نامیده می‌شود، با شرایط معین واگذار می‌نماید تا پیمانکار کار را با مدیریت خود پیش ببرد و در مقابل، کارفرما وجه مشخصی در قبال انجام شدن پروژه به پیمانکار می‌پردازد.

قرارداد پیمانکاری غالباً زمانی کاربرد دارد که اشخاص حقیقی و یا حقوقی، قصد واگذاری عمل و یا انجام کاری مانند حمل‌ونقل، بازرگانی، تهیه کالا، انجام پروژه‌های تحقیقاتی و غیره را به دیگر اشخاص حقیقی یا حقوقی دارند و تمایل به برقراری همکاری موردی دارند. زیرا قراردادهای پیمانکاری یا پروژه‌ای در مواردی کاربرد دارد که موضوع قرارداد ماهیتی موقت و غیرمستمر دارد و مختص انجام کاری معین به‌صورت موردی می‌باشد.

نقاشی و رنگ‌آمیزی ساختمان نیز یکی از همین موضوعات قراردادی موقت و غیرمستمر می‌باشد و اشخاص با عقد قرارداد رنگ آمیزی ساختمان اقدام به واگذاری پروژه نقاشی منزل خود به اشخاصی که در این زمینه مهارت دارند می‌نمایند. نقاشان ساختمان نیز پس از تنظیم و عقد قرارداد مزبور، باید پروژه رنگ کردن ساختمان را آغاز کرده و در طی مدت معینی این پروژه را به اتمام برسانند.

قرارداد رنگ آمیزی ساختمان

 

قانون حاکم بر قرارداد رنگ آمیزی ساختمان چه قانونی است؟

همانطور که پیش از این نیز بیان شد، قرارداد نقاشی ساختمان یک قرارداد پیمانکاری است و قراردادهای پیمانکاری از جمله عقود نامعین قانون مدنی هستند. در صورتی‌که قانونگذار در قانون مدنی به صورت مشخص از قراردادی نام نبرده باشد و به‌طور مستقیم به آن اشاره نکرده باشد، آن عقد یک قرارداد نامعین است. با توجه به اینکه اشاره‌ای به انواع عقود نامعین در قانون نشده است، اما قانونگذار ذیل ماده 10 قانون مدنی این حق را به اشخاص داده است که همکاری‌های اقتصادی، تجاری و بازرگانی خود را در قالب قراردادهای مد نظر خود درآورده و صحت این قراردادها را منوط به رعایت قانون آمره و اخلاق حسنه و نظم عمومی دانسته است.

قانون مدنی قراردادهای پیمانکاری را از جمله عقود لازم می‌داند؛ به این معنا که طرفین این قرارداد باید تا پایان مدت اتمام قرارداد به اجرای مفاد آن پایبند بوده و نمی‌توانند اقدام به فسخ یکجانبه این قرارداد نمایند. طرفین این قرارداد تنها زمانی می‌توانند اقدام به فسخ این قرارداد نمایند که حق فسخ برای آن‌ها پیش‌بینی شده باشد. مطابق با قانون مدنی، طرفین عقود نامعین باید چگونگی انجام موضوع قرارداد، شرایط قرارداد، چگونگی تعامل طرفین قرارداد و سایر موضوعات اینچنینی را در قرارداد ذکر کنند.

تنظیم قرارداد سفارشی

 

نحوه تنظیم متن قرارداد رنگ آمیزی ساختمان

با توجه به اینکه در عقود نامعین اصل آزادی اراده‌ها حاکم است، در نتیجه شما در تنظیم قرارداد پیمانکاری خود آزاد بوده و می‌توانید قرارداد را به همان نحوی که مد نظر دارید و برای شرایط شما مناسب‌تر است، تنظیم نمایید. در ارتباط با قرارداد نقاشی ساختمان نیز شما و شخص مقابل قراردادی شما باید مواردی را که در همکاری شما حائز اهمیت است در نظر داشته و بر همین اساس اقدام به تنظیم قرارداد مزبور نمایید. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که نحوه تنظیم قرارداد، تأثیر بسیار زیادی در روند انجام کار دارد. در تنظیم متن قرارداد پیمانکاری نقاشی ساختمان، باید چگونگی انجام کار را به صورت دقیق مشخص کنید و به توضیح روابط قراردادی خود و طرف مقابلتان بپردازید. در ادامه به توضیح مندرجات قرارداد رنگ کردن ساختمان خواهیم پرداخت.

این مطلب را نیز بخوانید: بررسی نكات حقوقی تنظيم قرارداد پیمانکاری که باید به آن توجه کرد

 

معرفی طرفین قرارداد

اولین کاری که باید در تنظیم یک قرارداد انجام دهید، معرفی طرفین قرارداد است. ذکر مشخصات و اطلاعات طرفین قرارداد از این جهت بسیار مهم است که تعهدات قرارداد تننها نسبت به اشخاصی است که نام آن‌ها در ذیل این بند نوشته شده است. به عبارت دیگر، قرارداد تنها نسبت به طرفین آن جاری بوده و تنها طرفین قرارداد، مسئول اجرای تعهدات می‌باشند. طرفین قراردادهای پیمانکاری ممکن است شخص حقوقی یا حقیقی باشند. برای مثال در قرارداد رنگ آمیزی ساختمان، پیمانکار ممکن است یک شخص حقیقی یا حقوقی مانند یک شرکت ارائه خدمات نقاشی ساختمان باشد. در هر صورت اما باید مشخصات دقیق این شخص در متن قرارداد نوشته شود. توجه داشته باشید که اگر یکی از طرفین قرارداد یک شخص حقوقی باشد، در نتیجه این قرارداد به نمایندگی منعقد می‌گردد و به همین دلیل باید مشخصات نماینده شخص حقوقی نیز در قرارداد ذکر شود.

طرف دیگر این قرارداد کارفرما است. کارفرما شخصی است که انجام پروژه‌ای را که در این قرارداد نقاشی ساختمان است به طرف دیگر قرارداد یعنی پیمانکار یا همان مجری قرارداد واگذار کرده و در ازای آن مبلغی را خواهد پرداخت. کارفرما نیز ممکن است یک شخص حقوقی یا حقیقی باشد. برای مثال کارفرما ممکن است افرادی باشند که قصد دارند رنگ کردن منزل خود را به نقاش بسپارند و یا ممکن است کارفرما یک شرکت باشد که قصد دارد پروژه نقاشی ساختمان شرکت را به نقاش واگذار نماید. در تنظیم قرارداد نقاشی ساختمان، مشخصات کارفرما نیز باید به صورت دقیق در متن قرارداد نوشته شود و کارفرما باید از این طریق معرفی گردد.

قرارداد نقاشی ساختمان

 

موضوع قرارداد

موضوع قرارداد به تشریح کامل فعالیتی خواهد پرداخت که بنا است با عقد این قرارداد به انجام آن پرداخته شود. به‌عبارت دیگر، موضوع قرارداد اطلاعات کاملی درباره قرارداد می‌دهد. در همین راستا موضوع قرارداد نقاشی ساختمان، نقاشی و رنگ کردن تمام قسمت‌های مندرج در قرارداد است که نقاش باید اقدام به رنگ کردن آن‌ها مطابق با اوصاف قراردادی نماید. این اوصاف قراردادی یکی از موارد مهم در قرارداد است و به این معنا است که نقاش باید ساختمان را مطابق با نظر کارفرما رنگ کرده و همان رنگی را بزند که کارفرما درخواست داشته است و حق ندارد نظر شخصی خود را در این زمینه اعمال نماید. در نتیجه شما باید در هنگام تنظیم قرارداد نقاشی ساختمان، به ذکر قسمت‌هایی که قصد نقاشی آن را دارید، نوع رنگ، جنس رنگ، ابزار مورد نظر برای نقاشی و سایر موارد اینچنینی بپردازید.

تعهدات کارفرما در قرارداد رنگ آمیزی ساختمان

هر یک از طرفین قرارداد یعنی کارفرما و پیمانکار به موجب این قرارداد وظایفی دارند که باید به انجام این وظایف بپردازند. از جمله تعهدات کارفرما می‌توان به این موارد اشاره داشت که کارفرما باید تمام شرایط لازم برای اجرای موضوع قرارداد را فراهم نماید. علاوه بر این، کارفرما وظیفه دارد دستمزد نقاش را به صورت کامل و در مواعد مقرر قراردادی بپردازد. کارفرما همچنین باید در هنگام تنظیم قرارداد، نوع نقاشی مورد نظر خود را به نقاش توضیح داده و سپس اجرای موضوع قرارداد را به نقاش بسپارد. کارفرما حق ندارد در ادامه قرارداد بدون رضایت نقاش به تعهدات قراردادی پیمانکار بیافزاید.

تعهدات مجری قرارداد در قرارداد نقاشی ساختمان

پیمانکار یا همان مجری قرارداد که در اینجا شخص نقاش است، وظیفه دارد اجرای موضوع قرارداد یعنی نقاشی ساختمان را در موعد مشخص قراردادی آغاز نماید. پیمانکار وظیفه دارد پروژه نقاشی را در مدت مشخص به پایان برساند. پیمانکار همچنین وظیفه دارد موضوع قرارداد را مطابق با نظر و دستور کارفرما و مطابق با اوصاف قراردادی انجام داده و نباید نظر خود را در این زمینه دخیل نماید. ممکن است طرفین قرارداد توافق نمایند که خرید ابزارآلات نقاشی بر عهده پیمانکار باشد که در این صورت، پیمانکار باید استانداردهای لازم در خرید ابزارآلات را رعایت نماید. مجری قرارداد که نقاش است همچنین وظیفه دارد اگر پس از پایان پروژه نقاشی ایرادی در کار وجود دارد، اقدام به رفع ایرادات نماید. علاوه بر موارد مذکور، پیمانکار باید کار را به گونه‌ای انجام دهد که سبب آسیب دیدن دیوارها و سرامیک‌های خانه نشود.

دریافت مشاوره حقوقی

 

مبلغ قرارداد رنگ آمیزی ساختمان

یکی دیگر از مندرجات قرارداد نقاشی ساختمان، مبلغ قرارداد است. مبلغ قراردادی هزینه و دستمزدی است که کارفرما باید به مجری قرارداد در ازای انجام موضوع قرارداد که نقاشی ساختمان است بپردازد. این مبلغ بر اساس توافق طرفین تعیین می‌شود و کارفرما موظف است مطابق  با آنچه در قرارداد تعیین شده، دستمزد نقاش را بپردازد. یکی از موضوعات بسیار مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشت این است که طرفین باید در هنگام تنظیم قرارداد این موضوع را مشخص کنند که پرداخت هزینه‌های اجرای موضوع قرارداد مانند خرید و تهیه رنگ مورد نیاز بر عهده کارفرما یا پیمانکار است. برای مثال ممکن است طرفین توافق کننند که خرید رنگ و ابزارآلات نقاشی، بر عهده مجری قرارداد باشد. در این صورت کارفرما باید هزینه این موارد را نیز به مجری قرارداد بپردازد.

علاوه بر تعیین مبلغ قرارداد، طرفین می‌توانند برای پرداخت مبلغ، مواعدی را نیز مشخص کنند. برای مثال کارفرما و نقاش می‌توانند اینگونه مقرر نمایند که کارفرما یک‌سوم مبلغ قرارداد را پیش از شروع رنگ‌آمیزی، یک‌سوم مبلغ قرارداد را پس از اجرای نصف موضوع قرارداد و باقی مبلغ و دستمزد را پس از اتمام نقاشی بپردازد. نکته مهم دیگری که باید در ارتباط با موضوع قرارداد در نظر داشته باشید این است که اگر پیمانکار قرارداد یک شرکت ارائه خدمات نقاشی ساختمان باشد، در این صورت کارفرما باید مبلغ قرارداد را به این شرکت بپردازد و دیگر تعهدی در قبال شخص نقاش نخواهد داشت.

طرفین قرارداد رنگ آمیزی ساختمان همچنین می‌توانند در ذیل بند مربوط به مبلغ قرارداد، نحوه پرداخت مبلغ قرارداد را نیز مشخص کنند. نحوه پرداخت مبلغ قرارداد ممکن است به صورت نقد و یا اقساط پرداخت گردد.

مدت قرارداد نقاشی ساختمان

کارفرما و پیمانکار قرارداد رنگ‌آمیزی ساختمان باید مشخص نمایند که انجام موضوع قرارداد، یعنی امر نقاشی ساختمان باید در چه مدت‌زمانی به اتمام برسد. ذکر مدت در قرارداد یکی از الزامات حقوقی هر قراردادی است. زیرا با تعیین مدت قرارداد، ابتدا و انتهای اعتبار قرارداد مشخص می‌شود و به‌دنبال آن محدوده زمانی که طرفین باید در آن به انجام تعهدات خود مبادرت ورزند نیز مشخص می‌گردد. این مدت بستگی به اراده طرفین دارد و در قرارداد پیمانکاری نقاشی، برای مثال صاحب ملک بیان می‌نماید که در نظر دارد منزل وی حداقل و حداکثر تا چند وقت نقاشی و در مقابل، پیمانکار نیز عنوان می‌نماید که امر نقاشی ساختمان را در چند روز کاری می‌تواند به سرانجام برساند و در نهایت، با توافق طرفین مدت قرارداد پیمانکاری رنگ‌آمیزی معین می‌گردد.

 تضمین حسن اجرای کار

در بسیاری از قراردادهای پیمانکاری رایج است پیمانکار در هنگام عقد قرارداد وجهی تحت عنوان تضمین حسن اجرای کار به کارفرما پرداخت نماید. این وجه ممکن است در قالب چک و یا سفته باشد و کارفرما می‌تواند در صورتی‌که پیمانکار تعهدات خود را به‌درستی انجام نداد، خسارت خود را از این مبلغ برداشت نماید.

قرارداد نقاشی ساختمان

 

فسخ قرارداد رنگ آمیزی ساختمان

پس از انعقاد قرارداد نقاشی ساختمان، طرفین قرارداد ملزم به انجام تعهدات خود می‌باشند. اما ممکن است در هنگام عقد قرارداد، طرفین قرارداد با توافق یکدیگر مواردی را جهت اعمال حق فسخ تعیین نمایند. این موضوع بستگی به اراده و توافق طرفین دارد و تنها نکته‌ای که باید به آن دقت و توجه داشت، این است که کارفرما و پیمانکار تنها در صورتی مجاز به فسخ قرارداد می‌باشند که برای اعمال حق فسخ، دلیلی قانونی یا قراردادی داشته باشند. از جمله مواردی که می‌توان با اتکا به آن نمونه قرارداد مزبور را فسخ نمود، عدم انجام تعهدات توسط هر یک از طرفین قرارداد، واگذاری موضوع قرارداد از سوی پیمانکار به شخص ثالث و عدم پرداخت حق‌الزحمه مجری قرارداد می‌باشد که می‌توان برای آن‌ها در قرارداد حق فسخ پیش‌بینی کرد.

حل و فصل اختلافات قراردادی

ممکن است در طی مدت نمونه قرارداد پیمانکاری توزیع رنگ‌آمیزی ساختمان ، کارفرما و پیمانکار با یکدیگر دچار مشکل و اختلاف گردند. به همین دلیل به این اشخاص پیشنهاد می‌گردد در هنگام عقد قرارداد، بندی با عنوان مرجع حل اختلاف به قرارداد خود افزوده و در ذیل این بند مشخص نمایند که در صورتی‌که اختلافی رخ دهد، طرفین باید به چه مرجعی برای حل این اختلاف رجوع نمایند. مراجع حل اختلاف، دادگاه و داوری می‌باشد که کارفرما و پیمانکار می‌توانند یکی از این موارد را به‌عنوان مرجع حل اختلاف در نظر بگیرند. توجه داشته باشید که در مقایسه داوری و مراجع قضایی عمومی، داوری روشی محبوب‌تر در میان اشخاص است، زیرا حل و فصل اختلاف از این طریق بسیار سریع‌تر و با هزینه کمتری انجام خواهد شد.

در نهایت، اگر طرفین این قرارداد تصمیم بگیرند که اختلافات خود را به داوری ارجاع دهند باید در هنگام تنظیم قرارداد مزبور، شخصی را به عنوان داور مرضی‌الطرفین در نظر گرفته و نام این شخص را در قرارداد ذکر نمایند. طرفین قرارداد رنگ‌آمیزی ساختمان، در صورت مشخص کردن مشخصات داور مرضی‌الطرفین، ملزم هستند اگر اختلافی در طی قرارداد ایجاد شد اختلاف را برای رفع کردن به همان داور ارجاع دهند.

سایر نکات قرارداد رنگ آمیزی ساختمان

1. تمام هزینه‌های مربوط به حقوق کارگران، بر عهده پیمانکار می‌باشد و کارفرما تعهدی در این زمینه نخواهد داشت.

2. اگر پس از اتمام امر نقاشی مشکلی در زیرساخت یا رنگ وجود داشته باشد، مجری قرارداد موظف به جبران ایرادات موجود می‌باشد.

3. مجری قرارداد حق ندارد اجرای موضوع قرارداد یعنی امر نقاشی ساختمان را بدون موافقت کارفرمای قرارداد به شخص ثالث واگذار نماید.

4. پیمانکار باید انجام موضوع قرارداد را در موعد مقرر و بدون تأخیر آغاز نماید.

5. کارفرما باید شرایط انجام موضوع قرارداد را برای مجری قرارداد فراهم نماید و اگر لازم است در ساختمان حضور داشته باشد.

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت و تکمیل ساختمان، نقاشی ساختمان است. علاوه بر این، افراد بسیاری پس از مدتی زندگی در یک مکان، ممکن است تصمیم به تغییر دکوراسیون و تغییر رنگ دیوارها بگیرند. به همین دلیل قرارداد پیمانکاری نقاشی ساختمان قراردادی بسیار مهم است و میان اشخاص حقیقی و حقوقی رواج دارد. اشخاصی که قصد دارند نقاشی ساختمان خود را به دیگری واگذار نمایند باید قراردادی با نقاش منعقد کرده و در ذیل این قرارداد به ذکر جوانب مختلف این همکاری بپردازند. قرارداد رنگ آمیزی ساختمان از جمله قراردادهای نامعین قانون مدنی است و به همین دلیل، مفاد این قرارداد بر اساس توافق طرفین تعیین خواهد شد. با این وجود، توجه داشته باشید که تنظیم قرارداد مزبور نکات و الزامات قانونی و حقوقی مخصوصی دارد که طرفین قرارداد باید این الزامات را رعایت نمایند.

به همین دلیل است که ما به شما پیشنهاد می‌کنیم این قرارداد را با مشورت متخصصان امر قراردادنویسی تنظیم نموده و از کمک این افراد بهره‌مند گردید. در همین راستا شما می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان حقوقی لامینگو ارتباط گرفته و قرارداد مورد نظر خود را به‌صورت سفارشی و شخصی‌سازی‌شده دریافت نمایید. سامانه تنظیم قرارداد سفارشی لامینگو به شما کمک می‌کند در سریع‌ترین زمان ممکن قرارداد مد نظر خود را تنظیم کرده و مورد استفاده قرار دهید. همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در این راستا در کنار شما بوده و پاسخگوی سؤالات شما در این زمینه می‌باشند.

بلاگ حقوقی لامینگو

در پایان به شما توصیه می‌شود اگر به‌دنبال مطالعه سایر محتواهای منتشرشده با موضوع قراردادهای پیمانکاری می‌باشید، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و در آنجا انواع قراردادهای پیمانکاری را بررسی و مطالعه نمایید. همچنین شما می‌توانید بلاگ حقوقی لامینگو را به دوستان و آشنایان خود پیشنهاد داده تا این افراد نیز بتوانند با مطالعه مطالب حقوقی این بلاگ، دانش حقوقی خود را افزایش داده و در مواقع مختلف از این دانش حقوقی استفاده نمایند. علاوه بر این، توصیه می‌گردد اگر پرسش یا ابهامی در ارتباط با این مطلب یا سایر مطالب بلاگ حقوقی لامینگو در ذهن دارید، پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید تا همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در سریع‌ترین زمان ممکن به سؤالات شما پاسخ دهند.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه