قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر چگونه قراردادی است و چه نکاتی دارد؟

11 ماه پیش
قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر

تصور کنید که شما قصد برگزاری مراسم یا همایشی را دارید و برای این کار احتیاج به مکانی بزرگ دارید. در این شرایط، شما باید به سالن‌های مدنظر مراجعه کنید و پس از بررسی سالن، این فضا را اجاره نمایید. همچنین فرض کنید شما صاحب یک سالن آمفی تئاتر هستید و می‌خواهید این سالن را به اشخاص اجاره دهید. در چنین شرایطی باید یک قرارداد اجاره متناسب با نوع همکاری شما و طرف مقابل، تحت عنوان قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر تنظیم و جزئیات این رابطه همکاری در در آن ذکر شود. این قرارداد متناسب با زمانی که افراد قصد اجاره سالن را دارند متفاوت می‌باشد و ممکن است فردی قصد داشته باشد تا این سالن را برای اجرای یک مراسم کوتاه چندساعته اجاره کند و یا اینکه یک گروه نمایش قصد داشته باشند تا این سالن را برای بلندمدت و برای مثال شش ماه از سال اجاره نمایند.

در این نوشتار قصد داریم تا قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر را بررسی کنیم و به توضیح مندرجات این قرارداد بپردازیم. توجه داشته باشید که تنظیم یک قرارداد قانونی و جامع، مهم‌ترین قدم در آغاز هرگونه همکاری و انجام هر فعالیتی است. در نتیجه بسیار مهم است تا با نوع قرارداد، چهارچوب و چگونگی تنظیم آن آشنایی کافی داشته و نکات و الزامات حقوقی را در تنظیم این قرارداد رعایت کنید.

 

تنظیم سفارشی قرارداد اجاره

 

قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر در چه مواردی تنظیم می‌شود؟

مهم‌ترین استفاده‌ای که از سالن‌های آمفی تئاتر می‌شود، برگزاری نمایش‌های مختلف در این سالن است. نمایش‌هایی مانند تئاتر، نمایش‌نامه‌خوانی، اجراهای موسیقی و غیره همه از انواع نمایش‌هایی است که در این سالن‌ها برگزار می‌شود. علاوه بر این موارد، این سالن‌ها امروزه به محلی برای برگزاری سایر مراسمات، سمینارهای آموزشی و همایش‌ها نیز تبدیل شده است. بسیاری از افراد این سالن‌ها را برای برگزاری همایش‌های مختلف و یا جلسات مدارس با اولیای دانش‌آموزان اجاره می‌کنند و چنین استفاده‌ای از این سالن‌ها تئاتر دارند. همانطور که مشخص است، فضای سالن آمفی تئاتر فضایی بسیار عمومی است که هر کسی تا به حال حداقل یک بار در این مکان‌ حضور داشته است. به‌تبع استفاده گسترده‌ای که از این سالن‌ها می‌شود، قراردادهای اجاره سالن‌های آمفی تئاتر نیز یکی از قراردادهای رایج می‌‌باشد.

با توجه به اینکه سالن‌های آمفی تئاتر و تماشاخانه‌ها پذیرای افراد زیادی هستند، در نتیجه المان‌های این سالن‌ها مانند نورپردازی، صدا، پرده‌های نمایش و غیره باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. افرادی که قصد اجاره این فضا را دارند، پس از بازدید از فضاهای مختلف، مکان مورد نظر را با توجه به استفاده‌ای که قرار است از آن داشته باشند انتخاب کرده و اقدام به اجاره این سالن از طریق عقد قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر می‌نمایند. از آنجایی که غالب مراسمات، اجراها و همایش‌ها در این سالن‌های بزرگ که به آن‌ها سالن اجتماعات نیز گفته می‌شود، به‌صورت کوتاه مدت است، در نتیجه قرارداد اجاره ساعتی سالن آمفی تئاتر از جمله قراردادهای بسیار کاربردی و رایج در این زمینه است.

 

تنظیم قرارداد اجاره برای استفاده از سالن آمفی تئاتر چه ضرورتی دارد؟

همانطور که در مقدمه این مطلب نیز بیان شد، لازم است تا پیش از انجام هر همکاری یا معامله‌ای، طرفین آن قراردادی متناسب با نوع فعالیت خود تنظیم کنند. تنظیم قرارداد باعث می‌شود تا فعالیت مربوطه در بستری قانونی و رسمی انجام شود و طرفین به هدف خود از عقد قرارداد برسند. این قراردادها ممکن است به‌صورت شفاهی یا کتبی تنظیم شود که البته تنظیم قرارداد به‌صورت کتبی رسمی‌تر خواهد بود. تصور کنید شما قصد برگزاری یک سمینار آموزشی برای صد نفر را دارید و قصد دارید تا سمینار خود را در یک سالن آمفی تئاتر و در ساعتی مشخص برگزار نمایید.

شما پس از اینکه سالن مورد نظر را پیدا کردید، با مالک یا مسئول این سالن ملاقات خواهید کرد و هماهنگی‌های لازم را انجام خواهید داد. حال تصور کنید که در تاریخ سمینار، شما و حضار در سالن حضور پیدا کرده‌اید و متوجه می‌شوید که سالن در اختیار گروه دیگری است و تدارکات لازم انجام نشده است. در این شرایط، اگر شما قراردادی رسمی مبنی بر اجاره این مکان نداشته باشید، اثبات اینکه این سالن را اجاره کرده‌اید بسیار سخت و حتی غیرممکن است. اما اگر شما در هنگام انجام هماهنگی‌های لازم و رزرو سالن، قراردادی معتبر و قانونی با صاحب سالن تنظیم کنید، در نتیجه این فرد موظف خواهد بود مطابق با قرارداد، سالن را در اختیار شما قرار داده و در صورت تخلف از این تعهد، شما می‌توانید با استناد به قرارداد اجاره، از این شخص شکایت نمایید.

 

قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر

 

قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر چگونه قراردادی است؟

حال که متوجه شدید قرارداد اجاره سالن‌های اجتماعات یا آمفی تئاتر در چه شرایطی تنظیم می‌شود و تنظیم این قرارداد چه ضرورتی دارد، بهتر است با قالب این قرارداد نیز آشنا شوید. عقود در قانون مدنی به دو دسته معین و نامعین تقسیم می‌شوند که قرارداد اجاره، یکی از عقود معین قانون مدنی است. عقود معین آن دسته از قراردادهایی هستند که قانون‌گذار به‌صورت مستقیم شرایط تنطیم، انعقاد و اجرای آن‌ها را مشخص کرده است. قانون‌گذار در ماده 466 قانون مدنی، قرارداد اجاره را تعریف کرده است و مطابق این تعریف، قرارداد اجاره توافقی است که به واسطه آن، مستأجر (شخصی که تقاضا دارد سالن آمفی تئاتر را اجاره کند) می‌تواند از منافع مال اجاره (سالن) استفاده کند. این قرارداد طبق قانون مدنی معتبر است و یک سند قانونی محسوب می‌شود.

با توجه به اینکه عقد اجاره یک قرارداد معین است و قانون‌گذار در یک باب جدا از قانون مدنی به تعریف این قرارداد پرداخته است، در نتیجه طرفین قرارداد نیز باید در تنظیم قرارداد و درج مفاد، از این مقررات پیروی نمایند و تراضی بر خلاف مقرراتی که قانون‌گذار به‌صورت مستقیم به آن اشاره داشته است، معتبر نخواهد بود. با توجه به این توضیح، در ادامه مطلب به توضیح نکات، الزامات حقوقی و مفاد قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر خواهیم پرداخت.

 

نکات، مندرجات و الزامات حقوقی قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر

مهم‌ترین موضوعی که در تنظیم و عقد هر قراردادی باید مد نظر داشته باشید، رعایت نکات و الزامات حقوقی آن قرارداد است. شما باید در تنظیم قرارداد خود، هر آنچه به تبیین جزئیات همکاری کمک می‌کند را ذکر کرده و از اصول کلی تنظیم قراردادها تبعیت نمایید. در ادامه به بررسی مفاد قرارداد اجاره سالن اجتماعات یا آمفی تئاتر خواهیم پرداخت.

 

1. موضوع قرارداد

موضوع قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر به‌طور کلی اجاره این سالن و استفاده از آن است، اما با توجه به اینکه این سالن‌ها استفاده‌های مختلفی داشته و اشخاص برای مقاصد مختلف و زمان‌های متفاوت آن‌ها را اجاره می‌کنند، در نتیجه موضوع این قراردادها متفاوت خواهد بود و موضوع دقیق قرارداد باید در آن ذکر شود. موضوع هر قرارداد بیانگر محتوای آن است و به همین دلیل، اشخاص باید در تعیین و ذکر این موضوع دقت و توجه بسیاری داشته باشند. علاوه بر این، موضوع قرارداد در تعیین تعهدات طرفین قرارداد بسیار تعیین‌کننده است. پس در تعیین موضوع قرارداد اجاره سالن اجتماعات یا آمفی تئاتر، دقت زیادی داشته باشید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

2. معرفی و مشخصات طرفین قرارداد

در این بند از قرارداد باید مشخصات طرفین این قرارداد و نمایندگان آن‌‌ها به‌صورت کامل قید شود. طرفین قرارداد اجاره سالن آمفتی تئاتر ، موجر و مستأجر هستند. موجر در قرارداد اجاره، شخصی است که مال خود را در ازای دریافت اجاره‌بها به مستأجر اجاره می‌دهد. موجر ممکن است مالک عین مال و یا مالک منافع مال باشد. در قرارداد مزبور، موجر، مالک یا مسئول سالن آمفی تئاتر است که اقدام به اجاره دادن این مکان می‌نماید. در شرایطی ممکن است موجر شخصی را به‌نمایندگی از خود برای عقد قرارداد بفرستد که در این شرایط علاوه بر مشخصات کامل موجر باید مشخصات نماینده وی نیز در قرارداد درج گردد. موجر در قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد؛ چرا که سالن آمفی تئاتر ممکن است متعلق به یک فرد حقیقی و یا متعلق به یک شخص حقوقی مانند دانشگاه باشد.

طرف دیگر قراردادهای اجاره سالن آمفی تئاتر، مستأجر است. مستأجر شخصی است که با پرداخت اجاره‌بها، مالک منافع عین مستأجره می‌شود و می‌تواند برای مدتی از منافع آن استفاده نماید. مستأجر نیز همانند موجر ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد. برای مثال، مستأجر ممکن است یک یا چند فرد باشند که قصد اجاره آمفی تئاتر برای برگزاری یک نمایش را داشته و یا ممکن است یک مدرسه باشد که تصمیم دارد دوره‌ای آموزشی برای دانش‌آموزان در آن محیط برگزار نماید. در هر صورت، باید مشخصات کامل مستأجر نیز در قرارداد ذکر شود و اگر مستأجر، قرارداد را به‌نمایندگی منعقد می‌نماید، باید مشخصات این نماینده نیز نوشته شود. برای مثال، ممکن است مدیر یک مدرسه به‌نمایندگی از شخص حقوقی در هنگام تنظیم قرارداد حضور داشته باشد که در نتیحه باید مشخصات این نماینده و سمت او در قرارداد درج شود.

 

قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر

 

3. مدت قرارداد اجاره

تعیین مدت اجاره یکی از مهم‌ترین الزامات و نکات تنظیم قرارداد اجاره است. این موضوع به‌اندازه‌ای حائز اهمیت است که قانون‌گذار در قانون مدنی، ضمانت اجرای عدم تعیین مدت اجاره را باطل بودن عقد دانسته است. در نتیجه شخصی که قصد دارد سالن آمفی تئاتر را اجاره کند، باید به‌صورت دقیق و مشخص بیان نماید که قصد دارد این سالن را برای چه مدت اجاره نماید. به‌طور معمول، سالن‌های آمفی تئاتر برای چند ساعت اجاره می‌شوند که در این صورت، طرفین قرارداد باید قرارداد اجاره سالن را به‌صورت ساعتی تنظیم نماید. اما ممکن است افرادی قصد اجاره سالن آمفی تئاتر را برای اجرای یک تئاتر یا نمایش در طی چند ماه یا چند روز داشته باشند که در این شرایط باید سالن را به‌صورت ماهانه یا روزانه اجاره نمایند.

در همین راستا موجر و مستأجر باید تاریخ دقیق شروع و اتمام قرارداد اجاره را مشخص کنند و در طی این مدت، هر یک از این طرفین باید به انجام تعهدات قراردادی پایبند باشد. موجر تا پیش از پایان مدت اجاره حق ندارد درخواست تخلیه سالن را داشته باشد و حق ندارد برای مستأجر مزاحمتی ایجاد نماید و از سوی دیگر، مستأجر نیز باید سریع پس از پایان مدت اجاره، سالن آمفی تئاتر را تخلیه نموده و از استفاده دست بکشد. پس از اتمام مدت قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر، طرفین این قرارداد می‌توانند با توافق یکدیگر، قرارداد را برای مدتی دیگر تمدید نمایند.

 

4. تعهدات مستأجر قرارداد اجاره

هر یک از طرفین قرارداد اجاره یعنی موجر و مستأجر، در طول مدت اجاره تعهداتی دارند که باید به اجرای آن پایبند باشند. مهم‌ترین تعهد مستأجر قرارداد اجاره سالن این است که این شخص باید مبلغ اجاره را در موعد مقرر به موجر بپردازد و در صورت امتناع از پرداخت، موجر حق فسخ قرارداد را خواهد داشت. از جمله دیگر تعهدات مستأجر می‌توان به این موضوع اشاره کرد که این شخص باید همان استفاده‌ای را از سالن داشته باشد که در قرارداد ذکر شده است؛ برای مثال اگر مستأجر سالن را برای اجرای نمایش اجاره کرده است، حق ندارد بدون رضایت مالک سالن در این سالن کنسرت موسیقی برگزار نماید.

علاوه بر این، مستأجر وظیفه دارد تا سالن را همانطور که اجاره کرده است به صاحب یا مسئول آن تحویل دهد؛ برای مثال اگر دکور سالن آمفی تئاتر برای استفاده تغییر کرده است، مستأجر باید پس از اتمام مدت قرارداد، سالن را به همان شکلی که ابتدا تحویل گرفته است تحویل دهد. مستأجر قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر می‌تواند سالن را به سایر اشخاص اجاره دهد مگر اینکه موجر صراحتاً وی را از انجام این کار منع کرده باشد. یکی دیگر از تعهدات شخصی که سالن آمفی تئاتر را اجاره کرده است این است که این شخص باید در حفظ و نگهداری از سالن و وسایل آن تلاش نماید و در صورتی‌که مستأجر آسیبی وارد کند، موجر می‌تواند خسارت آن را از مستأجر دریافت نماید.

 

این مطلب را نیز بخوانید: نمونه قرارداد برگزاری همایش و نکات و الزامات حقوقی این قرارداد پیمانکاری

 

5. تعهدات موجر قرارداد اجاره

موجر قرارداد که مالک یا مسئول سالن آمفی تئاتر است، باید سالن را در زمان مقرر به مستأجر تحویل دهد. علاوه بر این، او وظیفه دارد تا مستأجر را در استفاده از سالن راحت گذاشته و حق ندارد تا پیش از اتمام موعد اجاره برای تخلیه سالن به مستأجر رجوع نماید. موجر قرارداد اجاره سالن احتماعات باید مقدمات استفاده مستأجر از سالن را فراهم کرده و سالن را به‌صورت آماده به مستأجر تحویل دهد. یکی دیگر از تعهدات مالک سالن که بسیار مهم است این است که این شخص نباید سالن را در طی مدت اجاره به شخص یا اشخاص دیگری اجاره دهد، زیرا این کار مغایر با حقوق مستأجر سالن خواهد بود.

 

6. مبلغ اجاره

مبلغ قرارداد اجاره یا اجاره‌بها هزینه‌ای است که مستأجر در قبال استفاده از سالن آمفی تئاتر به موجر که مالک سالن است، پرداخت می‌کند. مبلغ اجاره باید در هنگام تنظیم قرارداد مشخص باشد و میزان این مبلغ به عوامل مختلفی مانند بزرگی سالن، موقعیت مکانی، امکانات، تجهیزات نورپردازی و صدا و عوامل دیگری بستگی دارد. مستأجر قرارداد موظف است تا مبلغ قرارداد را در مواعد مشخص بپردازد و علاوه بر میزان مبلغ، باید نحوه پرداخت آن نیز در قرارداد مشخص باشد. مبلغ قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر ممکن است به‌صورت ساعتی، روزانه یا ماهانه پرداخت شود.

 

7. مشخصات مورد اجاره

لازم است تا در هنگام تنظیم قرارداد اجاره سالن‌های آمفی تئاتر، طرفین این قرارداد بندی از قرارداد را به معرفی مورد اجاره و ذکر مشخصات آن اختصاص دهند. در ذیل این بند باید مشخصات سالن آمفی تئاتر از جمله تعداد صندلی‌ها، امکانات سالن، موقعیت مکانی و غیره به‌صورت کامل ذکر شود. توجه داشته باشید که درج مشخصات سالن در تنظیم قرارداد اجاره بسیار مهم است. تصور کنید قصد دارید سالنی در یک مجموعه اجاره نمایید که سالن‌های دیگری نیز در آنجا وجود دارد؛ در این صورت اگر مشخصات دقیق سالن مورد نظر در قرارداد مشخص نشود، ممکن است شما قصد اجاره سالن الف را داشته باشید و مسئول مجموعه، به‌اشتباه سالن ب را برای شما آماده کند. در نتیجه، باید در هنگام تنظیم قرارداد با ذکر مشخصات سالن آمفی تئاتر مد نظر، با موجر به توافق برسید.

 

قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر

 

8. خاتمه قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر

قرارداد اجاره سالن اجتماعات یا آمفی تئاتر ممکن است به‌دلایلی مانند فسخ قرارداد اجاره و یا پایان مدت اجاره به پایان برسد. قرارداد اجاره سالن اگر براساس قانون صحیح تنظیم نشده باشد و موارد قانونی لازم در تنظیم آن رعایت نگشته باشد، نامعتبر و باطل بوده و مستأجر اگر از سالن استفاده کرده باشد، باید اجرت‌المثل آن را بپردازد.

همچنین، قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر ممکن است در مواردی به‌وسیله موجر یا مستأجر فسخ گردد و با اعمال این حق فسخ، قرارداد اجاره به پایان می‌رسد. این حق فسخ ممکن است توسط قانون و یا توافق طرفین ایجاد گردد؛ برای مثال بر اساس قانون، درصورتی‌که مستأجر بدون موافقت موجر به فعالیتی به‌غیر از آنچه بر سر آن توافق نموده‌اند بپردازد، موجر می‌تواند قرارداد اجاره را فسخ نماید.

یکی دیگر از مواردی که سبب خاتمه یافتن نمونه قرارداد اجاره سالن اجتماعات یا آمفی تئاتر می‌شود، قوه قاهره یا فورس‌ماژور است. قوه قاهره به اتفاقاتی اطلاق می‌گردد که به‌صورت غیرمنتظره اتفاق افتاده و سبب غیرممکن شدن اجرای موضوع قرارداد می‌گردد. برای مثال ممکن است سالن در اثر بروز زلزله خراب شده و غیرقابل استفاده شود. در این صورت، قرارداد اجاره نیز به‌دلیل غیرممکن گشتن اجرای موضوع قرارداد و استفاده مستأجر از سالن، به پایان می‌رسد.

 

9. مرجع حل‌وفصل اختلافات

در هر قراردادی ممکن است اختلافاتی میان طرفین قرارداد به وجو آید و اگر این اختلافات ادامه‌دار باشد، ممکن است اجرای موضوع قرارداد را با موانعی روبه‌رو نماید. به همین دلیل لازم است تا طرفین قرارداد اجاره سالن در هنگام تنظیم قرارداد، مرجع حل اختلاف خود را مشخص نمایند. طرفین قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر باید در ابتدا اختلافات خود را از طریق مذاکره و سازش برطرف نمایند، اما در شرایطی ممکن است اختلاف شدیدتر باشد و از طرق مسالمت‌آمیز رفع نشود. در این شرایط، موجر و مستأجر می‌توانند برای حل‌وفصل اختلاف خود به مراجع قضایی عمومی و یا به داور رجوع نمایند. اگر طرفین این قرارداد، قصد داشته باشند اختلاف را از طریق داور حل کنند، این اشخاص باید در هنگام تنظیم قرارداد، شخصی را به‌عنوان داور مرضی‌الطرفین مشخص کنند.

 

جمع‌بندی

در صورتی‌که اشخاص قصد برگزاری نمایش، کنسرت، سمینار یا همایشی داشته باشند باید سالنی به این منظور اجاره نمایند. این سالن‌ها سالن‌های آمفی تئاتر هستند که با داشتن امکانات، محیطی جهت برگزاری مراسمات مختلف ارائه می‌کنند. افراد برای اجاره این سالن باید قرارداد اجاره‌ای با مالک یا مسئول آن تنظیم و منعقد کرده و باید در تنظیم این قرارداد نکات و الزامات حقوقی را رعایت نمایند. تنظیم قرارداد اجاره اولین گام در جهت انجام فعالیت مورد نظر است و موجر و مستأجر باید مواردی مانند تعهدات طرفین قرارداد، مدت و مبلغ قرارداد، مشخصات سالن، شرایط خاتمه قرارداد و مرجع حل‌وفصل اختلافات را درج نمایند. پس از تنظیم و عقد قرارداد، هر یک از طرفین باید در مدت قرارداد به انجام تعهدات خود پایبند بوده و به حقوق طرف مقابل احترام بگذارد.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

قرارداد اجاره سالن آمفی تئاتر را از لامینگو دریافت کنید!

همانطور که گفتیم، سالن‌ آمفی تئاتر امروزه یکی از مکان‌هایی است که هر کسی که قصد برگزاری نمایش یا مراسمی را با تعداد زیادی بیننده دارد، به آن احتیاج خواهد داشت. تنظیم قرارداد اجاره این سالن، نیاز به داشتن اطلاعات حقوقی کافی و لازم دارد؛ به همین دلیل لازم است تا پیش از تنظیم این قرارداد، از مشاوران و کارشناسان حقوقی مشورت گرفته و از این اشخاص بخواهید تا قرارداد مورد نظر را برای شما تنظیم کنند. در همین راستا شما می‌توانید با برقراری تماس با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو درخواست تنظیم این قرارداد را داشته باشید. علاوه بر این، شما می‌توانید وارد سامانه تنظیم قرارداد سفارشی لامینگو شوید و با وارد کردن اطلاعات و جزئیات، قرارداد مورد نظر را دریافت کنید.

 

بلاگ حقوقی لامینگو

مطلبی که آن را مطالعه کردید، یکی از محتواهای بلاگ لامینگو است. شما می‌توانید هزاران محتوا با موضوعات متفاوت حقوقی، کیفری و کسب‌وکار را در این بلاگ مطالعه نمایید. مطالعه این مطالب به افزایش دانش حقوقی شما کمک می‌کند و شما می‌توانید پس از مطالعه هر محتوا پرسش‌های خود درباره آن مطلب را از همکاران ما بپرسید. توصیه می‌شود وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و با جست‌وجوی موضوع مورد نظر، مطلب مرتبط با آن را در این بلاگ مطالعه کنید. در پایان، ضمن تشکر از زمان و توجه شما پیشنهاد می‌شود لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید و ما را به دوستان و اطرافیان خود نیز معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه