قرارداد مدیریت کافه و رستوران چگونه قراردادی است و تابع چه قانونی میباشد؟
قرارداد مدیریت کافه و رستوران یکی از مهمترین قراردادهایی است که در راستای تأسیس یک رستوران یا کافیشاپ منعقد میگردد. در واقع، هر شخصی که متقاضی تأسیس رستوران و کافیشاپ است باید اقداماتی را در این زمینه انجام دهد تا بتواند رستوران و یا کافیشاپ مورد نظر را تأسیس نماید. از جمله این اقدامات عبارت است از تأمین سرمایه لازم، عقد قرارداد جهت تأسیس رستوران و کافیشاپ، عقد قرارداد مدیریت رستوران و غیره. قرارداد مدیریت رستوران و کافیشاپ به این دلیل منعقد میگردد که بسیاری از اشخاص ترجیح میدهند تا مدیریت رستوران و کافیشاپ خود را به شخصی که در این زمینه متخصص است بسپارند.
ممکن است یک نفر تنها تصمیم به سرمایهگذاری در امر رستورانداری و کافهداری داشته باشد، اما نخواهد زمان خود را صرف مدیریت و اداره رستوران نماید. در این شرایط، این شخص میتواند قرارداد مدیریت رستوران و کافیشاپ را تنظیم نموده و در این قرارداد، مدیریت و اداره رستوران را به شخص دیگری بسپارد. علاوه بر این، ممکن است رستوران یا کافیشاپ، قصد تأسیس شعبه در سایر نقاط شهر و کشور و حتی خارج از کشور را داشته باشد که در این شرایط، از آنجایی که صاحب رستوران و کافیشاپ نمیتواند همزمان همه شعب را اداره و مدیریت نماید، ناگریز باید مدیرانی را استخدام کند. در این مقاله قصد داریم تا نکات و توضیحات لازم در ارتباط با قرارداد مدیریت رستوران و کافه را ارائه نماییم، پس در این نوشتار نیز با ما همراه باشید!
قرارداد مدیریت کافه و رستوران لامینگو در اختیار شماست!
اگر بهدنبال تأسیس رستوران و یا کافیشاپ هستید و قصد دارید مدیریت و اداره رستوران و کافه خود را به شخصی بسپارید که در این زمینه مهارت دارد، باید قراردادی جامع و قانونی در این زمینه تنظیم و با مدیر مربوطه منعقد نمایید. پیشنهادی که کارشناسان و مشاوران حقوقی دارند این است که از مشورت متخصصان حقوقی استفاده نمایید! تنظیم قرارداد نیاز به اطلاعات جامعی از مسائل حقوقی دارد و به همین دلیل، توصیه میگردد اگر میخواهید قراردادی جامع داشته باشید، تنظیم قرارداد خود را به متخصصان امر قراردادنویسی بسپارید. در همین راستا، شما میتوانید تنظیم و عقد قرارداد رستوران خود را به همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو بسپارید و یا قرارداد مدیریت رستوران و کافیشاپ را با ورود به بانک قرارداد و اسناد لامینگو دریافت نمایید:
تنظیم قرارداد مدیریت کافه و رستوران
قرارداد مدیریت کافیشاپ و رستوران چه کاربردی دارد؟
مدیران اماکنی مانند رستوران و کافیشاپ، نقش پررنگی در موفقیت چنین مراکزی دارند و وظایف بیشماری بر عهده دارند. بسیار شنیدهایم زمانی که اشخاص قصد دارند از یک کافه یا رستوران تعریف کنند، اینچنین میگویند که مدیریت کافه یا رستوران خیلی خوب بوده و از مدیریت رستوران رضایت داشتهاند. این موضوع نشان میدهد مدیریت چنین مراکزی امری بسیار مهم و یکی از اصلیترین فاکتورها برای رونق رستورانها و کافهها میباشد. مدیر یک رستوران وظایفی را بر عهده دارد مانند مدیریت و استخدام پرسنل، نظارت بر تهیه غذاها، نظارت بر تهیه مواد اولیه، نظارت بر کیفیت غذاهای طبخشده و غیره. همانطور که مشاهده مینمایید، وظایف مدیر رستوران و کافه وظایفی حیاتی برای ادامه فعالیت رستوران و کافیشاپ است و در واقع میتوان چنین گفت که مدیر رستوران، بر تمام مسائل و امورات یک رستوران نظارت دارد.
با توجه به مطالب فوق، متوجه میشویم که تأسیس یک رستوران یا کافیشاپ خوب و سطح بالا، تنها نیازمند داشتن سرمایه زیاد نیست و علاوه بر این، عوامل بسیاری در تأسیس یک رستوران و کافه تراز بالا نقش دارد که مدیریت خوب، یکی از مهمترین این عوامل است. غیرممکن است که شما به رستورانی بروید و از خدمات آن راضی باشید و آن رستوران، مدیریت ضعیفی داشته باشد. به همین دلیل، صاحبان رستورانها و کافهها همواره بهدنبال آن هستند تا با تنظیم و عقد قرارداد، مدیرانی شایسته و کاربلد و ماهر استخدام نمایند و از آنجایی که هر رستوران و کافهای نیاز به داشتن مدیری برای اداره و نظارت بر امور دارد، در نتیجه قرارداد مدیریت رستوران و کافه یکی از کاربردیترین قراردادهایی است که در این حوزه منعقد میگردد.
نمونه قرارداد مدیریت کافه و رستوران در چه قالبی تنظیم میگردد؟
در قسمت قبل این نوشتار به اهمیت عقد قرارداد با مدیر رستوران و کافیشاپ اشاره نمودیم و بیان کردیم هر رستورانی برای رسیدن به موفقیت، باید مدیرانی شایسته و ماهر و متخصص استخدام نماید. حال و در این بخش از این مطلب، قصد داریم تا قالب قرارداد مدیریت کافه و رستوران را با یکدیگر بررسی نماییم و ببینیم در صورتیکه مالک رستورانی قصد عقد قرارداد با مدیری را داشته باشد، باید مفاد این همکاری را در چه قالبی وارد نماید. از آنجایی که مدیر رستوران قرار است برای مدت زمانی مشخص با مالک رستوران همکاری نماید و از سویی دیگر لازم است تا مدیر رستوران و کافیشاپ ساعات کاری مشخصی را هر روزه در رستوران و کافیشاپ باشد، به همین دلیل مناسبترین قرارداد جهت آغاز همکاری، قرارداد استخدامی کار میباشد.
یکی از مهمترین ویژگیهای قرارداد استخدامی کار، تبعیت این قرارداد از قانون کار میباشد. طرفین قراردادهای استخدامی، کارفرما و کارگر میباشند. کارفرما شخصی است که اقدام به استخدام میکند و کارگر نیز شخصی است که به استخدام کارفرما درمیآید. در نتیجه، پس از تنظیم و عقد قرارداد مدیریت کافه میان مالک رستوران و مدیر، مالک رستوران کارفرمای این قرارداد و مدیر نیز کارگر است. در واقع، بر اساس قانون کار، کارگر شخصی است که در ازای انجام عملی مشخص، دستمزد دریافت نماید. این قرارداد تنها زمانی بهعنوان یک قرارداد کار رسمی و مطابق با قانون کار رسمیت دارد که در فرمهای مخصوص قرارداد کار تنظیم گردد و از مقررات کلی و عام قانون کار تبعیت کند. پس از تنظیم قرارداد مدیر رستوران و کافه در قالب قرارداد استخدامی قانون کار و امضای آن، این قرارداد برای طرفین آن لازمالاجرا و لازمالاتباع خواهد بود.
قرارداد استخدام مدیر رستوران و کافه چه انواعی دارد؟
براساس شرایط طرفین قرارداد استخدام مدیر کافه و رستوران، این قرارداد ممکن است اقسام مختلفی داشته باشد. با توجه به هدف مالک رستوران و مدیر رستوران یا کافه، قرارداد مدیریت کافه و رستوران به انواعی از جمله قرارداد مدیریت غیرموقت یا دائمی، قرارداد مدیریت موقت، قرارداد کار آموزشی و قرارداد کار معین تقسیم میشود. اگر مالک رستوران قصد داشته باشد تا مدیر را برای مدتی موقت استخدام نماید و نخواهد تا بهصورت دائم با وی همکاری نماید، باید قراردادی موقت منعقد کند. گاهی نیز ممکن است مالک رستوران قصد داشته باشد تا شخصی را برای سمت مدیریت رستوران آموزش دهد که در این شرایط، باید قرارداد آموزشی مدیریت تنظیم شود. طرفین قرارداد باید در ارتباط با نوع قرارداد کار مدیریت با یکدیگر توافق نمایند و بر اساس نوع قرارداد استخدامی، سایر جزئیات و مفاد این قرارداد مشخص میگردد.
قرارداد استخدام مدیر کافیشاپ و رستوران چه شرایط و آثاری دارد؟
پیش از این، به بیان اهمیت حضور مدیر در رستوران و قانون حاکم بر قرارداد مدیریت کافه و رستوران و اقسام این قرارداد پرداختیم و در این بخش، قصد داریم تا برخی از شرایط قرارداد مدیریت رستوران و کافه و آثار حاکم بر این قرارداد را با یکدیگر بررسی نماییم. این شرایط و آثار در قانون کار به تفصیل بیان شده است و طرفین قراردادهای استخدامی باید از این شرایط پیروی کنند.
شرایط قطع همکاری در دوره آموزشی
همانطور که گفتیم، ممکن است قرارداد مدیر و صاحب رستوران از نوع قرارداد آموزشی باشد. در این صورت، اگر طرفین توافق نمایند تا مدتی برای انجام کار آزمایشی تعیین شود، مدیر رستوران دوره آموزشی خود را در رستوران و مدیر کافه دوره آموزشی خود را در کافیشاپ آغاز خواهد نمود. حال، باید بدانیم که در طول این دوره آزمایشی، هر یک از طرفین این قرارداد میتوانند بدون اطلاع و بدون پرداخت خسارتی، این قرارداد را خاتمه دهند. البته باید توجه داشت که اگر این رابطه همکاری از سوی کارفرما قطع شود، کارفرما موظف است تا حقوق دوره آموزشی مدیر را بهصورت کامل بپردازد. اما اگر مدیر کافه یا رستوران قطعکننده این همکاری باشد، این شخص تنها مستحق دریافت حقوق مدت زمان کار است.
این مطلب را نیز بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ و نکات حقوقی این قرارداد را بیشتر بشناسیم!
بیمه کردن مدیر رستوران، شرطی مهم در تنظیم قرارداد مدیریت!
یکی دیگر از شرایط عقد قرارداد مدیریت کافه و رستوران این است که کارفرما وظیفه دارد مدیر رستوران و کافه را بیمه نماید. بر اساس ماده 148 قانون کار، بیمه کردن کارگر یکی از وظایف و تعهدات اصلی کارفرما است و کارفرما باید برای بیمه نمودن مدیر استخدامی، به یکی از شرکتهای بیمه مراجعه نماید. علاوه بر این، یکی دیگر از شرایط تنظیم و عقد قرارداد مدیریت رستوران و کافه بر اساس قانون کار این است که مالکین رستورانها و کافیشاپها نمیتوانند اشخاصی را که جزو اتباع بیگانه هستند استخدام نمایند. البته اگر این اشخاص دارای حق قانونی ورود و زندگی در ایران باشند و پروانه کار دریافت نموده باشند، استخدام آنها بلامانع است.
مدیران استخدامی در کافهها و رستورانها چه وظایفی دارند؟
پس از اینکه طرفین قرارداد مدیریت کافه و رستوان نوع قرارداد استخدامی را مشخص نمودند، نوبت به درج مفاد این قرارداد است. هر قرارداد استخدامی که بر اساس قانون کار تنظیم میگردد، باید دارای برخی مندرجات عام از جمله موضوع همکاری، محل قرارداد، میزان حقوق و مزایای قانونی، تعهدات کارفرما و کارگر و غیره باشد و در ارتباط با سایر مفاد قرارداد، کارفرما و کارگر میتوانند شرایط و مفاد مدنظر را در صورتیکه با مقررات قانون کار در تعارض نباشد، در قرارداد ذکر نمایند. یکی از مواردی که در تمام قراردادهای استخدامی از جمله قرارداد مدیریت رستوران و کافه باید درج گردد، وظایف و تعهدات طرفین قرارداد است. در همین راستا، قصد داریم تا با یکدیگر به بررسی وظایف مدیر رستوران و کافه بپردازیم.
از جمله مهمترین وظایف مدیر رستوران و کافه عبارت است از نظارت بر عملکرد هر یک از کارکنان و پرسنل، راهنمایی پرسنل در ارتباط با برخورد با مشتری، نظارت بر رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، استخدام نیروی کار لازم برای کار در کافه و رستوران مانند باریستا، آشپز، گارسون و غیره، عقد قرارداد جهت تبلیغات و برندینگ، تعیین شیفتهای کاری، بررسی منوی رستوران و کافیشاپ، نظارت بر امور حسابداری کافه و رستوران و بررسی بودجه و هزینه، ارائه راهکارهای جذب و حفظ مشتری و غیره. این موارد تنها برخی از وظایف عام مدیران رستورانها و کافهها میباشد و طرفین قرارداد استخدامی مدیریت میتوانند با توافق، وظایف دیگری نیز برای مدیر رستوران و کافه تعیین نمایند.
انتخاب عنوان قرارداد مدیریت کافه و رستوران
عنوان هر قرارداد، معرف محتوای آن قرارداد و موضوع آن است. طرفین قرارداد باید در انتخاب عنوان تمرکز و دقت داشته و عنوانی صحیح برای قرارداد خود انتخاب نمایند. یکی از موضوعاتی که در انتخاب عنوان قرارداد باید به آن توجه داشت، نوع و قالب قرارداد است. قالب و نوع قرارداد باید بهصورت حتمی در عنوان قرارداد ذکر گردد، زیرا عنوان قرارداد بیانگر نوع قرارداد است و در نتیجه، هر عنوانی آثار خاصی را برای آن قرارداد بهدنبال خواهد داشت و اگر عنوان بهاشتباه انتخاب گردد، در نتیجه آثار اشتباهی نیز بر قرارداد وضع میگردد. در انتخاب عنوان قرارداد مدیر کافه و رستوران، باید حتماً از واژه استخدامی یا کار استفاده شود تا نشانگر این باشد که این قرارداد بر اساس مقررات قانون کار تنظیم و منعقد شده است و از قانون کار تبعیت مینماید.
کارفرمای قرارداد مدیریت رستوران و کافه چه تعهداتی دارد؟
کارفرمای قرارداد استخدامی مدیر رستوران و کافه، مالک رستوران و کافیشاپی است که قصد دارد اداره امور رستوران یا کافه را به شخصی که مهارت و توانایی مدیریت دارد، بسپارد. مالک رستوران نیز همانند مدیر رستوران در این قرارداد تعهداتی را بر عهده دارد که باید این تعهدات را اجرا نموده و به آنها پایبند باشد. یکی از مهمترین تعهدات کارفرما این است که حقوق مدیر را در مواعد مشخص قانونی پرداخت نماید. کارفرما یعنی مالک رستوران یا کافه، متعهد است بر اساس متن قرارداد و توافقات، حقوق مدیر را همراه با مبالغی اضافه مانند پاداش پرداخت نماید. علاوه بر این، کارفرما باید شرایط لازم برای آغاز کار مدیر را فراهم نماید و اختیارات لازم را به وی اعطا نماید. کارفرما همچنین ملزم به بیمه نمودن مدیر استخدامی و پرداخت حق بیمه وی در موعد مقرر میباشد.
تعیین مدت زمان قرارداد استخدامی مدیر کافه یا رستوران
قراردادهای استخدامی قانون کار به چهار نوع قرارداد کار دائم، قرارداد کار موقت، قرارداد دوره آموزشی و قرارداد کار معین تقسیم میگردد که هرکدام شرایط مربوط به خود را دارند. نکتهای که باید به آن توجه داشت، این است که اگر کارفرما یعنی مالک کافه یا رستوران قصد دارد مدیر کافه و رستوران را برای مثال بهمدت سه سال استخدام نماید، باید این مدت را در متن قرارداد ذکر نماید. در صورتیکه این مدت قید نگردد، این قرارداد یک قرارداد کار دائم تلقی میگردد. در نتیجه، کارفرمایان باید توجه داشته باشند که شرایط همکاری خود با مدیر را سنجیده و با توجه به این شرایط، مدتزمان این همکاری را در قرارداد درج نمایند.
ساعات کاری مدیر رستوران یا کافیشاپ به چه میزان است؟
یکی از مهمترین بندهای قراردادهای استخدامی، بند مربوط به ساعات کاری میباشد. هر نیروی کاری که بر اساس مقررات قانون کار به استخدام کارفرما درمیآید، موظف است روزانه هشت ساعت در محل کار به فعالیت بپردازد. بر همین اساس، مدیر کافه و رستوران نیز وظیفه دارد تا حداقل هشت ساعت در رستوران یا کافه حضور داشته باشد و فعالیت کند. کارفرما باید تعهد نماید این ساعت کاری را افزایش نداده و در صورتیکه کارفرما بخواهد مدتزمان بیشتری در روز از خدمات مدیر استفاده نماید، باید حق اضافهکاری به وی بپردازد. این مورد یکی از دلایلی است که اهمیت عقد قرارداد را برای ورود به رابطه کاری نشان میدهد، زیرا اگر روابط کاری در قالب قرارداد شکل نگیرد، نمیتوان از طرف مقابل برای تخطی از تعهدات خود شکایت نمود و این تخطی را نزد مراجع قانونی ثابت کرد.
شرط عدم رقابت در قرارداد مدیریت کافه و رستوران به چه معناست؟
یکی از شروط ضمن عقدی که مالک رستوران و کافیشاپ و مدیر میتوانند در قرارداد استخدامی ذکر نمایند، شرط عدم رقابت میباشد. درج این شرط در قرارداد استخدامی الزامی نبوده و به اراده و توافق طرفین بستگی دارد. شرط عدم رقابت به این معنا است که مدیر رستوران یا کافه زمانی که با امضای قرارداد به استخدام کارفرما درمیآید، باید متعهد گردد که چنین قراردادی را با رستورانها و یا کافیشاپهای رقیب منعقد نکند. از آنجایی که یکی از مهمترین عوامل موفقیت کافهها و رستورانها مدیریت درست کافه و رستوران است، به همین دلیل بسیاری از کارفرمایان قصد دارند تا با درج این شرط در قرارداد، مدیران خود را حفظ نموده و در انحصار خود داشته باشند.
نمونه قرارداد مدیریت کافه و رستوران در چه شرایطی قابل فسخ است؟
ماده 21 قانون کار، شرایط فسخ قراردادهای استخدامی را مشخص نموده است. بر اساس این ماده از قانون کار، قرارداد استخدامی مدیر رستوران و کافه در برخی شرایط به اتمام میرسد و قابل فسخ خواهد بود. اگر در طی مدت زمان قرارداد استخدام مدیر، مدیر رستوران یا کافه فوت نماید، دیگر قادر به انجام ادامه کار نباشد، بازنشسته شود و یا این مدیر از سوی کارفرما اخراج گردد، قرارداد کار مدیر فسخ خواهد شد و به اتمام میرسد. اگر مدیر رستوران یا کافه قصد داشته باشد از سمت مدیریت استعفا دهد، باید استعفای کتبی خود را از یک ماه پیشتر به کارفرمای خود ارائه نماید.
حل اختلافات میان طرفین قرارداد مدیر رستوران و کافه
در راستای انجام موضوع قرارداد کار مدیریت، ممکن است اختلافاتی میان مدیر و مالک رستوران یا کافیشاپ به وجود بیاید. این اختلافات اگر ادامهدار باشد، ممکن است در روند همکاری تأثیرات سوء بگذارد و به همین دلیل، طرفین قرارداد باید سعی نمایند تا اختلافات موجود را هر چه سریعتر حلوفصل کنند. کارفرما و مدیر باید سعی کنند تا در ابتدا این اختلافات را از طریق مذاکره و سازش برطرف نمایند؛ به این معنا که مالک رستوران یا کافه و مدیر، باید در ارتباط با موضوعی که اختلاف به آن مربوط میشود با یکدیگر گفتوگو نمایند و سعی در حل مشکل داشته باشند. در نهایت، اگر اختلاف از طریق روشهای مسالمتآمیز از بین نرفت، رسیدگی به این اختلاف بر عهده هیئتهای تشخیص و حل اختلاف است که بر اساس قانون کار، صالح به حل اختلافات ناشی از قراردادهای استخدامی میباشند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
جمعبندی و کلام پایانی
در این نوشتار در ارتباط با قرارداد مدیریت کافه و رستوران و شرایط و مندرجات این قرارداد صحبت کردیم. علاوه بر این، با یکدیگر قالب قراردادی و قانون حاکم بر این نوع از قرارداد را نیز بررسی نمودیم. مطابق با مطالب فوق، قرارداد مدیریت رستوران و کافه قراردادی مطابق با قانون کار میباشد که میان کارفرما یعنی مالک کافه یا رستوران و کارگر یعنی مدیر، تنظیم و منعقد میگردد و طرفین این قرارداد باید در تنظیم، انعقاد و اجرای این قرارداد، مقررات قانون کار را رعایت کنند.
برای مثال، طرفین قرارداد استخدامی مدیر کافه و رستوران باید ساعات کاری را با توافق مشخص نمایند، اما میزان ساعت کار مدیر نباید از آنچه در قانون کار به آن اشاره شده است کمتر باشد و یا اینکه کارفرما و مدیر با توافق یکدیگر تعهدات قراردادی را مشخص مینمایند، اما تعهداتی که قانون صریحاً به آن اشاره داشته است، باید حتماً در متن قرارداد درج گردد، مانند بیمه کردن مدیر توسط کارفرما. موضوعی که ذکر آن در پایان این مطلب بسیار حائز اهمیت است این است که اشخاص باید توجه داشته باشند تا برای آغاز همکاری و ایجاد روابط حقوقی، حتماً قراردادی قانونی و مکتوب تنظیم کنند. با عقد قراردادی صحیح، حقوق طرفین قرارداد تضمین میگردد و راه برای اثبات حقوق نیز باز خواهد بود. پیشنهاد ما به شما، استفاده از خدمات تنظیم قرارداد سفارشی لامینگو میباشد تا با خیالی راحت، قرارداد مدنظر خود را تنظیم و منعقد نمایید.
بلاگ لامینگو را دنبال کنید!
اگر بهدنبال مطالعه و بررسی سایر محتواهای حقوقی با هدف افزایش دانش حقوقی خود هستید، توصیه ما به شما ورود به بلاگ حقوقی لامینگو و بررسی مطالب این بلاگ است. تلاش ما این است که بتوانیم هر روزه مطالب حقوقی مفیدی را در این بلاگ با شما به اشتراک بگذاریم. اگر در ارتباط با این مطلب ابهامی در ذهن دارید، پرسش خود را از طریق ثبت دیدگاه در انتهای این نوشتار، با همکاران ما در میان بگذارید و منتظر پاسخ خود باشید. لامینگو را به دوستان و آشنایان خود معرفی و ما را در شبکههای اجتماعی دنبال نمایید.
دیدگاه شما