واحدها در قرارداد مشارکت در ساخت چگونه تقسیم می‌شوند؟

5 سال پیش
قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

در قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان طرفین این قرارداد با تقسیم واحدها میان یکدیگر نسبت به سهم‌شان در سود حاصل از قرارداد با یکدیگر سهیم می‌شوند. بر همین اساس چگونگی تقسیم این واحدها می‌تواند برای هر یک از افراد بسیار مهم باشد. پیش از تقسیم واحدها و انعقاد قرارداد شراکت می‌بایست سهم هر یک از افراد از پروژه مشخص شود و ملکی قرار است بر اساس قرارداد طی پروژه‌ای شراکتی تغییراتی را شامل شود؛ مشخص شود که این ملک مسکونی است؛ تجاری است و یا ملک برای ساختمان‌های خدماتی ایجاد شده است. بر همین اساس در تقسیم واحدهای ساختمان نکاتی وجود دارد که لازم است طرفین درباره آنها اطلاعاتی در دست داشته باشند.

 

این مطلب را حتما مطالعه کنید: آنچه درباره قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان باید بدانید!

 

قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟

مشارکت در ساخت عقدی است بین دو طرف و یا گروهی از افراد در دو طرف این قرارداد که یک یا چند نفر که دارنده ملک هستند در ازا دریافت خدمات اجرایی برای تغییرات و یا سرمایه‌گذاری‌هایی از فرد یا افرادی به عنوان مجری و سازنده طرح و پروژه استفاده می‌نمایند و در نهایت هر یک از طرفین در جهت خدمتی که ارائه کرده‌اند بر اساس قرارداد و توافقی که بر دریافت سود کرده‌اند از سود حاصل از پروژه بهره‌مند خواهند شد.

 

چند نوع تقسیم نامه در قرارداد مشارکت در ساخت وجود دارد؟

در قرارداد مشارکت در ساخت دو نوع تقسم نامه وجود دارد که مالک و سازنده و سرمایه گذار پروژه در جهت تقسیم واحدها و سهم هریک آن‌ها را در قرارداد ضمیمه می‌نمایند:
– تقسیم نامه عادی که بین طرفین قبل از ساخت پروژه مورد توافق قرار می‌گیرد و تنظیم می‌شود.
– تقسیم نامه محضری که پس از اتمام پروژه بین طرفین برای ثبت اسناد مربوط به ملک منعقد می‌گردد.

 

قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

 

تقسیم نامه عادی چه ویژگی‌هایی دارد؟

در قرارداد مشارکت در ساخت عموما افرادی که طرفین معامله قرار دارند در جهت مشخص نمودن سهم خودشان از پروژه اقدام به تقسیم واحد می‌نمایند. بر اساس تقسیم نامه عادی فروش سهام هر یک از طرفین بلامانع است که مالک می‌تواند تقسیم نامه را به گونه‌ای تنظیم کند که سازنده نتواند تا انتها قرارداد و اتمام پروژه سهام خود را بفروشد و مشکلات احتمالی پیش بیاید.

 

تقسیم واحدها در قرارداد مشارت در ساخت به چه صورت خواهد بود؟

در تقسیم واحدها آنچه که تاثیر به سزایی در چگونگی این تقسیمات دارد؛ این مسئله است که هر یک از طرفین به دنبال دریافت بهترین واحدها و مرغوب‌ترین آن‌ها هستند. بنابراین ارزش‌گذای در تقسیم واحدها اهمیت بالایی دارد. به همین جهت می‌بایست همواره افراد با یکدیگر مذاکره کنند و در ازا دریافت امتیازاتی، امتیازاتی را به طرف مقابل خود واگذار نمایند. تقسیم واحدها در طبقات بالایی به علت نور و منظره ممکن است ارزش بالاتری داشته باشند اما طبقات پایینی به علت دسترسی بهتر ارزش گذاری می‌شوند. تقسیمات واحدها به تقسیمات انباری‌ها و پارکینگ‌ها نیز مرتبط می‌شود به این صورت که تعداد انباری‌ها و پارکینگ‌هایی که متعلق به هر واحدی است می‌تواند با توجه به طبقات و نوع واحد متفاوت باشد.

 

در صورتی که شما خواهان انعقاد یک قرارداد مشارکت در ساختمان هستید می‌توانید از طریق لینک زیر با وکلا و کارشناسان خبره این مرکز در تماس باشید و از خدمات آن ها برای مشاوره در جهت ارائه یک نمونه قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان بهره‌مند شوید:

دانلود نمونه قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

 

واحدهای مشاع در تقسیم بر اساس قرارداد مشارکت در ساخت چگونه است؟

در برخی مواقع یک ملک قابلیت تقسیم ندارد و طرفین قرارداد مشارکت می‌توانند بر اساس توافق آن بخش را به یک نفر واگذار کنند و یا در پایان پروژه واحد باقی مانده را بفروشند و سود حاصل از آن به صورت مساوی بین هر دو طرف قرارداد تقسیم شود. به همین ترتیب دیگر نه مشکلات تقسیم بخش‌های غیرقابل تقسیم وجود خواهد داشت و نه تنظیم میزان سهم هر یک بر اساس ارزش آن بخش.

 

قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان

 

تقسیم واحدها چه مزیت‌هایی دارد؟

یکی از مزایایی که تقسیم واحدها در قرارداد مشارکت در ساخت دارد این است که هر یک از طرفین، اگر اجازه فروش سهام خودشان به آن‌ها داده شود، می‌توانند با فروش سهام سهم الشرکه خود را بفروشند و سهام خود را به هر فرد دیگری منتقل نمایند. البته این موضوع به همین اندازه که ممکن است مزیت به حساب بیاید در صورتی که در جهت کلاهبرداری باشد می‌تواند باعث ضرر به طرف مقابل و مالک ساختمان باشد. یکی دیگر از مزایا تقسیم واحد در قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان این است که با این تقسیم‌بندی در صورت بروز مشکل و یا اختلاف بر سر واحدهای ساختمان می‌توان مالکیت واحد را برای پاسخگویی احضار کرد و مالیکت آن مشخص باشد.

 

کلام پایانی

مسئله اصلی در تقسیم واحدهای یک ساختمان این است که تقسیم بندی عادلانه و بر اساس درصد مشخصی باشد که افراد در ابتدا آن را مورد توافق قرار داده اند. به همین ترتیب اگر افراد نتوانند خودشان به توافق برسند و یا علم کافی در تعیین ارزش و تقسیم واحدها نداشته باشند با مشورت با کارشناسان و وکلا در این باره بتوانند مسیر درست و صحیحی را طی نمایند و تقسیم بندی عادلانه‌ای داشته باشند. به همین جهت فراموش نکنید که می‌توانید جهت تسهیل در انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت ساختمان از خدمات مشاوره‌ای و حقوقی این مرکز استفاده نمایید.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

در صورتی که این مطلب برای شما مفید بوده است دیدگاه خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین برای استفاده از سایر مطالب مرتبطی که برای شما وجود دارد می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.

2
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

2 دیدگاه

  • افشار
    4 سال پیش

    با سلام
    احتراما یک واحد دو طبقه متعلق به دو نفر وجود دارد که متراژ واحد همکف 130 متر و واحد بالا 90 متر میباشد و کل باقیمانده ساختمان مشائ میباشد اکنون که قصد داریم ساختمان را تخریب و مشارکتا 8 واحد در آن بسازیم ، با فرض اینکه تمامی هزینه های ساخت کاملا مساوی بین طرفین تقسیم شود در پایان کار قدر السهم هر یک ازدونفر از 8 واحد جدید ، به چه صورت انجام میپذیرد
    متشکرم

    • نیکتا روزبهانی
      4 سال پیش

      با عرض سلام و احترام
      قدرالسهم و تقسیم آن بین هر یک از طرفین مشارکت در ساخت امری است که بستگی به توافق بین طرفین دارد و اشخاص شخصاً می‌توانند نسبت به این موضوع، قبل از انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت بین خود تصمیم‌‌گیری نمایند. همچنین در مجموعه قراردادهای موجود در بانک قرارداد لامینگو، دو قرارداد با عنوان “مشارکت در ساخت” و “مشارکت در ساخت ساختمان” قرار دارد. قرارداد اخیرالذکر، به صورت جزئی تنظیم گردیده و شامل نوع مشارکتی است که در آن افراد قصد ساخت ساختمان را دارند. شما می‌توانید در صورت تمایل، پس از مطالعه محتوای این دو قرارداد، تصمیم بگیرید که کدام یک را مورد استفاده قرار دهید. البته با توجه به اینکه قراردادها به صورت نمونه کلی تنظیم شده است، لازم است با توجه به نیاز شما، برخی از تعهدات و یا شرایط آن تغییر نماید. همچنین در صورت نیاز، شما می‌توانید به منظور اخذ مشاوره از کارشناسان حقوقی ما، وقت مشاوره دریافت کرده و یا در سایت لامینگو، درخواست تنظیم قرارداد سفارشی نمائید.