حقوق و دستمزد کار تمام وقت چگونه محاسبه می‌شود؟

4 سال پیش
مشاوره حقوق و دستمزد

هر کارفرمایی، به نیروی تمام وقت احتیاج دارد. ازطرفی، اکثر افرادی که به‌دنبال کسب درآمد هستند، ترجیح می‌دهند به صورت تمام وقت کار کنند. چرا که در غیر این صورت نمی‌توانند هزینه‌های زندگی خود و خانواده را تأمین کنند. برای شناسایی حقوق کار تمام وقت، باید به مقررات قانون کار مراجعه کرد. بنابراین، لازم است کسانی که می‌خواهند به عنوان کارمند یا کارفرما برای شغلی استخدام شوند و هم کارفرمایان محترم باید از میزان حقوق و مزایایی که به کار تمام وقت تعلق می‌گیرد اطلاع داشته باشند. این میزان باید در قرارداد کاری که بین طرفین تنظیم می‌شود و به امضاء آن‌ها می‌رسد، ذکر شود.

شما می‌توانید با مشاوره حقوق و دستمزد توسط کارشناسان مجرب لامینگو از تمام موارد دیگری که در میزان حقوق فرد تأثیر دارند، مانند سختی کار، حق اولاد و… اطلاعات کسب کنید.

دریافت مشاوره حقوق و دستمزد

 

کار تمام وقت

تعریفی که برای کار تمام وقت در قانون کار آمده است، به این صورت است: کارگر یا کارمند تمام وقت باید به مدت 8 ساعت در روز و به مدت 44 ساعت در هفته به غیر از روزهای جمعه و تعطیلات رسمی، در محل کار حضور داشته باشد و وظایفی که بر عهده‌اش است را انجام دهد. اگر فردی کمتر از این ساعات در شبانه‌روز کار کند، کارگر نیمه‌وقت محسوب می‌شود. همچنین اگر فردی بیشتر از این ساعات کار کند، ساعات اضافه‌ای که کار کرده است، اضافه‌کاری محسوب می‌شود که باید برای آن مبلغی جداگانه دریافت نماید.

 

تمامی نکات کلیدی در مشاوره حقوق و دستمزد کار

 

مشاوره حقوق و دستمزد

 

حقوق کار تمام وقت

حداقل حقوقی که کارگر تمام وقت دریافت می‌کند، نباید کمتر از حداقل حقوقی باشد که وزارت کار برای کارگران یا کارمندان تمام وقت تعیین کرده است. این کار غیر قانونی است؛ حتی اگر در قرارداد کتبی بین طرفین در این خصوص شده باشد. اما لازم است بدانید حقوق قانونی کارگر تنها محدود به این مورد نیست و مزایای مختلفی برا کارگران وجود دارد. ازجمله این مزایا می‌توان به سختی کار، حق اولاد، هزینه رفت و آمد و بسیار موارد دیگر اشاره کرد. همچنین قانون کار، کارفرمایان را ملزم کرده است که کارگران خود را نزد یکی از شعب سازمان تأمین اجتماعی بیمه کنند. الزام به بیمه کارگر، یکی از احکام آمره قانونی بوده و امکان توافق خلاف آن وجود ندارد.

 

مشاوره حقوق و دستمزد

 

قرارداد کار تمام وقت

با توجه به تعریفی که در ماده 7 قانون کار آمده است، قرارداد کتبی یا شفاهی که بر اساس آن کارگر در ازای دریافت هزینه برای کارفرما در مدت موقت یا غیرموقت کار می‌کند، قرارداد کار نامیده می‌شود.

طبق ماده 10 قانون کار، یک قرارداد کامل باید علاوه بر مشخصات کامل طرفین، موارد دیگری را نیز شامل شود. نوع کار یا شغلی که کارگر به آن مشغول است، حقوق و دستمزد پایه، ساعت کار، تعطیلات و مرخصی، محل کار کارگران، تاریخ انعقاد قرارداد، مدت‌زمان قرارداد برای کار و موارد دیگری که باید در نظر گرفت، یکی از نکات مهمی است که باید در یک قرارداد کاری مناسب موردتوجه قرار گیرد.

 

حقوق و دستمزد مدیرعامل چگونه تعیین می‌شود؟

 

طبق تبصره این ماده، اگر قرارداد کتبی باشد، 4 نسخه از آن باید تهیه شود. یکی از این نسخه‌ها باید به اداره کار محل و نسخه دیگر باید به کارگر، کارفرما و شورای اسلامی کار تحویل داده شود. در صورت نداشتن شورا در کارگاه‌ها، نسخه موردنیاز در اختیار نماینده کارگران قرار می‌گیرد.

در ماده 11 قانون کار آمده است که طرفین با رضایت متقابل می‌توانند یک دوره آزمایشی را سپری کنند. در چنین مواردی، هر یک از طرفین مجاز است بدون اطلاع قبلی یا بدون تعهد به پرداخت خسارت، رابطه کاری خود را فسخ کند. در این حالت کارفرما فقط موظف به پرداخت حقوق کارمند در طول مدت کار خواهد بود.

علاوه بر این موارد، بهتر است میزان پاداش و عیدی و دیگر موارد قانونی در قرارداد ذکر شود تا شفافیت بیشتری برای طرفین ایجاد گردد. شما می‌توانید انواع نمونه قرارداد کار تمام‌وقت را از قسمت بانک قرارداد وب‌سایت لامینگو دانلود نمایید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

نتیجه‌گیری

لازم است که تمام افرادی که به‌دنبال کار هستند و همچنین تمام افرادی که به‌دنبال نیروی کار هستند، از قوانینی که برای آن‌ها تعیین شده است، اطلاع داشته باشند. در این مقاله از لامینگو در مورد حقوق و دستمزد کار تمام وقت اطلاعاتی در اختیار شما همراهان عزیز قرار گرفت. همچنین در بلاگ لامینگو مقالات متنوعی در خصوص قوانین کار و حقوق و دستمزد برای شما عزیزان قرار داده‌ایم. در صورت داشتن هر سؤال یا پیشنهادی در این زمینه می‌توانید از قسمت نظرات با ما در ارتباط باشید. کارشناسان ما به بهترین نحو پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

یک دیدگاه