آیا از قوانین ایجاد مزاحمت برای بانوان در محل کار و عواقب آن اطلاع دارید؟
یکی از دغدغههای بانوان در جوامع امروز، یافتن شغلی مناسب است. یافتن شغل و حرفه میان مشاغل موجود در اینترنت و سایر امکانات شغلیابی برای بانوان برای انتخاب آنان به عنوان محل کسبوکار خود کفایت نمیکند، زیرا بسیاری از بانوان از نحوه برخورد سایر همکاران نسبت به خود اطمینان نداشته و واهمه دارند. ایجاد مزاحمت برای بانوان در محل کار اتفاقی تازه محسوب نمیشود. به همین سبب قوانینی جهت ممانعت به عمل آوردن از مزاحمت همکاران و کارفرمایان برای زنان توسط قانونگذاران وضع گردید. جهت آگاهی از این قوانین و مجازات مزاحمان میتوانید از مشاوره حقوقی مزاحمت بهره ببرید. ادامه این مطلب به آگاهی از قوانین ایجاد مزاحمت برای بانوان در محل کار و عواقب آن میپردازد.
جرم مزاحمت برای بانوان در محل کار
در صورت وقوع مزاحمت توسط کارفرمایان و یا همکاران برای بانوان و اجبار وی به تن دادن به رابطه جنسی، با طرح شکایت کیفری خانم مطابق قانون مسئولیت مدنی فرد مزاحم موظف به پرداخت خسارت مادی میباشد.
این مطلب را بخوانید:کلیه نکات حقوقی درباره جرم مزاحمت که باید با آنها آشنا شوید
چگونگی طرح شکایت از مزاحم بانوان در محل کار
زنان شاکی از مزاحمان موجود در محل کار خود با مراجعه به کلانتری، امکان تشکیل پرونده و طرح شکایت از فرد مزاحم را دارند. پس از تکمیل شکایت، پرونده به دادسرا ارجاع داده میشود. کلیه تحقیقات و بررسیهای لازم در خصوص مزاحمت در دادسرا صورت گرفته و بعد از آن پرونده به شعب بازپرسی منتقل میشود. در انتها بازپرس نسبت به فراخوانی شخص متهم به دادسرا و تحقیقات لازم در خصوص پرونده اقدام خواهد کرد.
این مطلب را بخوانید:آیا از قوانین ایجاد مزاحمت برای همسایگان آگاهی دارید؟
روند پیگیری تحقیقات در خصوص پرونده مزاحمت
با ابلاغ یک اخطاریه توسط بازپرس، متهم به دادگاه فراخوانده شده و باید در حضور کلیه شاهدان جرم مزاحمت و شخص مورد آزار جنسی و مزاحمت قرارگرفته نسبت به ثبت اظهارات خود اقدام نماید. در صورت به اثبات رسیدن جرم توسط متهم، کلیه شهادت شهود به شکل کتبی ثبت و توسط افراد حاضر در جلسه دادگاه امضا میگردد. شخص بازپرس جهت ممانعت از گریختن مزاحم به صدور قرار وثیقه به همراه مبلغی درخور جرم اقدام میکند. سپس پرونده به قسمت دادیاری اظهار نظر در خصوص تأیید یا رد کردن تصمیم نهایی بازپرس ارسال میگردد.
سپس پرونده کیفری به ثبت رسیده و با دستور قاضی، مدیر دفتر دادگاه نسبت به تعیین وقت جلسهای برای رسیدگی به پرونده اقدام میکند. در محله بعد ابلاغیهای برای شاکی و متهم دعوا تنظیم شده و پس از تشکیل جلسه در دادگاه، رأی نهایی قاضی صادر خواهد شد.
برای دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت، از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:
مجازات مزاحمان بانوان
مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 619 در صورت ایجاد مزاحمت برای بانوان یا اطفال در اماکن عمومی یا در کلیه معابر اعم از کوچهها، خیابانها، میادین و اتوبان داخل و خارج شهری، شخص مزاحم به حبس به مدت زمان دو ماه الی شش ماه و تحمل هفتادوچهار ضربه شلاق محکوم میشود.
لازم به ذکر است منظور از اماکن عمومی، اماکنی میباشد که از شرایط عبور و مرور در ساعاتی مشخص از شبانه روز برخوردار است. به عنوان مثال:
- ادارات دولتی
- ادارات و شرکتهای خصوصی
- بازارها
- اتوبوس و یا قطار مترو
- بیمارستانها
- رستوران و یا کافیشاپ
- قهوه خانه
- نمایشگاه
با توجه به تصمیم قانونگذاران با وضع قوانین مربوط به جرم مزاحمت و اختصاص دادن جرم مزاحمت برای بانوان در اماکن عمومی، به سبب وجود ماهیت جرم مزاحمت به عنوان مصداق بارز علیه آزادی و آسایش بانوان، این جرم به شکل مستقل در قوانین جزایی تعقیب شده و مجازات به دنبال دارد و این مجازات مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 619 صورت میپذیرد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی مبحث آیا از قوانین ایجاد مزاحمت برای بانوان در محل کار و عواقب آن اطلاع دارید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره حقوقی مزاحمت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما