حقوق و مزایای نگهبان و لزوم استفاده از نمونه قرارداد استخدام نگهبان

نمونه قرارداد استخدام نگهبان

در کنار بررسی مسائل مربوط به نمونه قرارداد استخدام نگهبان که در مقاله‌های گذشته به آن پرداختیم، لازم است تا کاربران به‌صورت دقیق با مفاد این قرارداد نیز آشنا شوند تا در صورت نیاز بتوانند با دقت بالاتری شرایط قرارداد کار نگهبان را تنظیم نمایند. یکی از نکات مربوط به قرارداد کار نگهبان هم حقوق و مزایای وی است. حقوق و مزایای نگهبان ابعاد متعددی داشته و چندین عامل در تعیین این حقوق تأثیر دارند. کاربرانی که هنوز با چالش تعیین میزان حقوق و دستمزد کارگر و نگهبان روبرو بوده و پاسخ مناسبی برای آن پیدا نکرده‌اند، در این مقاله می‌توانند به پاسخ سؤالات و  ابهامات خود برسند.

در ادامه ابتدا به بررسی شرایط تعیین حقوق و دستمزد مربوط به نگهبانی خواهیم پرداخت و در انتها نیز سؤالات رایج کاربران را درباره این حقوق و مزایا بررسی خواهیم نمود. در تبیین این مقاله سعی کرده‌ایم به‌جای درج اعداد مشخص که مربوط به یک سال خاص هستند، به ارائه فرمول‌ها و روش‌های محاسبه حقوق و مزایای نگهبان بپردازیم تا از این طریق یک راه‌حل همیشگی برای شما عزیزان فراهم آورده باشیم.

 

تنظیم نمونه قرارداد استخدام نگهبان در لامینگو

موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن وکلای پایه یک دادگستری و مشاورین حقوقی، ارائه کننده خدمات تنظیم قرارداد کار نگهبان به‌صورت کاملاً تخصصی و حرفه‌ای است. این خدمات در سه روش برای کاربران و متقاضیان این قراردادها ارائه می‌شود:

  • امکان تنظیم قرارداد استخدام نگهبان از صفر تا صد توسط مشاورین ما برای کاربران در نظر گرفته شده است.
  • امکان بررسی قرارداد کار نگهبان در حال تنظیم نیز در مشاوره‌های حقوقی وجود خواهد داشت.
  • همچنین نمونه قرارداد استخدام نگهبان برای استفاده این منظور تهیه و ارائه شده است.

کاربران می‌توانند با دانلود نمونه قرارداد استخدام نگهبان به‌راحتی به یکی از باکیفیت‌ترین نمونه قراردادهای مربوط به استخدام نگهبان دسترسی پیدا کرده و از این طریق با خیالی آسوده‌تر خود را برای این قرارداد آماده نمایند. قرارداد مذکور به‌صورت کاملاً حرفه‌ای و منطبق بر قوانین روز تهیه و تنظیم شده است و امکان استفاده از آن در هر سطحی برای طرفین وجود ندارد. در لینک زیر می‌توانید این نمونه قرارداد را در اختیار داشته باشید.

 

دانلود قرارداد استخدام نگهبان

 

 

قرارداد

 

حقوق نگهبان شامل چه مواردی می‌شود؟

برای اینکه بهتر و دقیق‌تر با حقوق و مزایای نگهبان آشنا شده و در هنگام تنظیم قرارداد کار وی بهتر عمل کنید، لازم است تا با انواع این حقوق و مزایا آشنا باشید. به‌صورت کلی کاربران باید بدانند که طبق قوانین وزارت کار مقدار ساعت مشخصی به‌عنوان ساعات کاری معمول برای کارگران در نظر گرفته شده است که در طول روز 7.333 ساعت است. این میزان برای یک ماه به 192 ساعت می‌رسد. به‌جز این حقوق  که برای ساعات کاری مشخص شده به نگهبان تعلق می‌گیرد، در سایر مواقع در صورت کارکرد نگهبان، فوق‌العاده‌ها و مزایای دیگری برای وی تعریف شده است که به شرح زیر هستند:

  • حقوق ثابت ماهانه برای یک ماه کاری
  • کمک هزینه حق مسکن
  • کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار یا بن کارگری
  • کمک هزینه حق اولاد
  • فوق العاده اضافه کاری
  • فوق العاده شب کاری
  • فوق العاده جمعه کاری
  • فوق العاده تعطیل کاری
  • سنوات
  • عیدی
  • پاداش

درنهایت مجموع همه این موارد است که حقوق و مزایای نگهبان را در طول یک سال یا یک ماه تعیین می‌نمایند. محاسبه هر یک از این موارد بسته به حقوق پایه نگهبان و البته قوانین وضع شده از سوی وزارت کار در شروع هر سال است. در ادامه روش محاسبه هر یک از فوق‌العاده‌های کاری را برای شما بازگو خواهیم نمود.

 

نمونه قرارداد استخدام نگهبان و همه چالش‌های آن از سیر تا پیاز

 

 نمونه قرارداد استخدام نگهبان

 

اهمیت قرارداد استخدام نگهبان در حقوق و مزایا

در ابتدای کلام اشاره کردیم که یکی از مهم‌ترین ملاک‌ها در استخدام نگهبان قرارداد کار وی است. تمام توافقات طرفین تا زمانی که متناقض با قوانین مربوطه نباشد، می‌تواند به‌عنوان سرلوحه عملکرد طرفین تعیین گردد که این موارد را می‌بایست در قرارداد استخدام نگهبان درج کنید. نمونه قرارداد استخدام نگهبان با دارا بودن جمیع این نکات می‌تواند عملکردی عالی را برای استخدام نگهبان برای شما به ارمغان داشته باشد.

 

نحوه محاسبه دستمزد و فوق العاده اضافه کاری نگهبان

یکی از چالش‌هایی که پیش روی کاربرانی که به دنبال استفاده از نمونه قرارداد استخدام نگهبان هستند، نحوه محاسبه فوق‌العاده‌های کارکنان نسبت به شرایط قانون کار است. قانون کار برای هر یک از موارد مربوط به ساعات کاری کارگر که در بندهای قبل به آنها اشاره کردیم، شرایط مشخصی را در نظر گرفته و نحوه محاسبه فوق العاده آنها به‌صورت کامل در مفاد قانون درج شده است. در این بخش قصد داریم نحوه محاسبه فوق العاده اضافه کاری طبق قانون کار را شرح دهیم:

فوق العاده اضافه کاری برای یک ساعت کار اضافه 40 درصد دستمزد ساعتی معمول کارگر است. برای محاسبه دستمزد یک ساعت اضافه کاری به ترتیب زیر عمل می‌کنیم:

ابتدا حقوق ثابتی که هر ساله از سوی نهادهای مربوطه تعیین و معرفی می‌شود را تقسیم بر عدد 220 می‌نمایید. عدد به دست آمده حقوق و دستمزد یک ساعت کارگر است. حالا باید این عدد را با 40 درصد آن جمع کنید تا دستمزد یک ساعت اضافه کاری نگهبان از آن استخراج شود. هرچند درج روش و نحوه محاسبه فوق العاده اضافه کاری در نمونه قرارداد استخدام نگهبان و یا قرارداد کار وی الزامی نیست، اما بهتر است طرفین به نحوه محاسبه این فوق العاده آگاه باشند.

 

 نمونه قرارداد استخدام نگهبان

 

سؤال و جواب‌های رایج درباره حقوق و مزایای نگهبان

در ادامه سعی کرده‌ایم تا روش محاسبه حقوق و مزایای نگهبان را به‌صورت سؤالات و جواب‌های رایج برای شما مطرح کنیم. دقت کنید که تمام این سؤالات چالش‌های روز مربوط به قرارداد کار نگهبان هستند که هر دو طرف این قرارداد با آنها روبرو بوده و به دنبال رسیدن به پاسخ‌های آن نیز هستند.

 

نحوه محاسبه حقوق شیفت شب کاری چگونه است؟

قانون کار در ماده 58 به بررسی شرایط مربوط به فوق العاده شب کاری می‌پردازد. طبق این ماده ساعات شب کاری از ساعت 22 تا 6 صبح روز بعد است و در این زمان کار به‌عنوان شب کاری محسوب می‌شود. طبق قانون کار برای هر ساعت شب کاری فوق العاده‌ای برابر با 35 درصد حقوق و دستمزد ساعتی نگهبان پرداخت می‌شود.

 

 نمونه قرارداد استخدام نگهبان

 

چه موقع شب کاری به‌عنوان نوبت کاری محسوب می‌شود؟

کاربران باید دقت داشته باشند که شب کاری همیشه جزء نوبت شب محسوب نمی‌شود. در مواقعی که شب کاری طبق شیفت گردشی و به‌صورت مداوم تکرار شود. به‌عنوان یکی از حالت‌های نوبت کاری محسوب شده و فوق العاده نوبت کاری به آن تعلق می‌گیرد، نه شب کاری.

 

فوق العاده اضافه کاری چقدر است؟

یکی دیگر از نکات مربوط به حقوق و مزایای نگهبان که در هنگام استفاده از نمونه قرارداد استخدام نگهبان باید به آن دقت داشته باشید، اضافه کاری است. طبق ماده 59 قانون کار، کارگران برای فعالیت در ساعتی خارج از ساعات اداری مشخص شده و معمول، درصدی به‌عنوان فوق العاده اضافه کاری دریافت می‌نمایند. طبق این ماده هر ساعت اضافه کاری معادل 40 درصد مزد معمول ساعتی برای نگهبان دارای فوق العاده اضافه کاری خواهد بود.

 

قرارداد

 

آیا اضافه کاری برای کارگر  و نگهبان الزامی است؟

سؤال و چالش مهمی که در هنگام تنظیم قرارداد استخدام نگهبان و قرارداد کار نگهبان ممکن است با آن روبرو شوید، مربوط به الزام‌آور بودن اضافه کاری تعیین شده از سوی کارفرما است. شما به‌عنوان کارفرما درصورتی‌که نیاز به اضافه کاری کارگران خود دارید بهتر است شرایط را از قبل در نظر گرفته و آن را به مفاد نمونه قرارداد استخدام نگهبان اضافه کنید. اما باید بدانید که طبق ماده 59 قانون کار برای اضافه کاری دو شرط لازم است. هم موافقت کارگر و هم پرداخت دستمزد اضافه کاری دو شرطی هستند که لازمه اضافه کاری خواهند بود. در غیر این دو صورت کارفرما نمی‌تواند کارگر را مجبور به انجام کار در ساعاتی غیر از ساعات اصلی نماید.

 

نحوه محاسبه فوق العاده تعطیل کاری چگونه است؟

فوق العاده تعطیل کاری با ضریب 40 درصد محاسبه می‌شود. به این معنی که ابتدا باید با تقسیم حقوق پایه یک ماه تقسیم بر 220 حقوق یک ساعت کارگر محاسبه شود. سپس با اضافه کردن 40 درصد این عدد به خود آن حقوق یک ساعت تعطیل کاری محاسبه شده و درنهایت با ضرب آن در کل ساعات تعطیل کاری در ماه می‌توانید فوق العاده تعطیل کاری خود را در یک ماه محاسبه نمایید.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

در انتها باید بدانید

در انتها باید بدانید که قرارداد کار نگهبان و قوانین مربوطه چارچوب رفتار کارگر و کارفرما را با یکدیگر می‌سازند. هیچ‌یک از طرفین اجازه تخطی از موارد درج شده در این دو مورد را نداشته و در صورت مشاهده هر تخلفی بلافاصله طرف مقابل می‌تواند از مراجع ذیصلاح برای زنده کردن حق خود اقدام نماید. اما مهمتر از همه این موارد اطلاع طرفین از شرایط حقوقی خود است. اگر شما از حق و حقوق نگهبان اطلاع ندارید، مسلماً نمی‌توانید برای دریافت آن نیز اقدامی کنید.

در این مقاله  و سری مقالاتی که به بررسی نمونه قرارداد استخدام نگهبان پرداخته‌ایم، در کنار کلیات حقوقی، جزئیات مربوط به استخدام نگهبان را نیز مورد بررسی قرار داده‌ایم. برای این‌که درک درستی از این موضوع داشته باشید می‌توانید سایر مقالات ما را در بلاگ حقوقی لامینگو دنبال نمایید. همچنین در صورت نیاز می‌توانید در انتهای این مقاله سؤالات و ابهامات خود را درج کرده و در اسرع وقت پاسخ مشاورین حقوقی ما را در این زمینه جویا گردید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه