آیا با نحوه دریافت کد بورسی آشنایی دارید؟ | بررسی مفاهیم کد اقتصادی و کد بورسی

3 سال پیش
دریافت کد بورسی

برای انجام هرگونه فعالیت اقتصادی در کشور، اشخاص حقیقی و حقوقی باید در جهت اخذ کد اقتصادی اقدام کنند تا به‌این‌ترتیب به کسب‌وکار و فعالیت اقتصادی خود جنبه رسمی ببخشند. یکی از فعالیت‌های اقتصادی مهم که در کشور از رونق خوبی برخوردار است، فعالیت اقتصادی در بورس به شمار می‌آید که اشخاص باید برای فعالیت در این حوزه اقدام به دریافت کد بورسی نمایند تا پس از احراز هویت، بتوانند در این بازار به فعالیت بپردازند. اگر شما نیز به‌دنبال فعالیت اقتصادی در بورس هستید، می‌توانید در ادامه با ما همراه باشید تا از نحوه دریافت کد بورسی با شما سخن بگوییم.

برای دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی می‌توانید از مراکز حقوقی و مؤسسات معتبر در این زمینه کمک بگیرید. لامینگو یکی از بهترین و جامع‌ترین پلتفرم‌های هوشمند ارائه خدمات حقوقی است که به شما در این زمینه کمک می‌کند. برای دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی از این مرکز، بر روی لینک زیر کلیک کنید.

دریافت مشاوره حقوقی کد اقتصادی

 

کد اقتصادی چیست؟

به شماره 12رقمی منحصربه‌فردی اطلاق می‌شود که به فعالان حوزه اقتصادی اعطا می‌گردد و به‌نوعی شماره شناسایی این افراد در سازمان امور مالیاتی کشور به شمار می‌آید. این کد 12رقمی توسط سازمان امور مالیاتی کشور و در حوزه مالیاتی مورد فعالیت اشخاص صادر می‌شود. تمامی شرکت‌ها موظف هستند که حداکثر تا زمان 2 ماه پس از ثبت شرکت خود، نسبت به اخذ کد اقتصادی و انجام امور مالیاتی مربوط به حوزه فعالیت خود اقدام نمایند.

بر این اساس، دریافت و اخذ کد اقتصادی توسط شرکت‌ها یک تکلیف مالیاتی محسوب می‌شود که به‌وسیله آن سازمان امور مالیاتی می‌تواند صورتحساب‌ها، دفاتر قانونی و فاکتورهای شرکت‌ها را بررسی کرده و میزان مالیات آن‌ها را بر اساس اسناد و مدارک محاسبه و به آن‌ها ابلاغ نماید.

بر اساس قانون، اخذ کد اقتصادی برای تمامی مؤدیان مالیاتی، اعم از اشخاص حقیقی یا اشخاص حقوقی (شرکت‌ها و سازمان‌ها) الزامی است و تمام اشخاصی حقیقی یا حقوقی که به هر شکلی مشغول به فعالیت تجاری و اقتصادی هستند، باید نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند.

 

حتماً بخوانید: همه چیز درمورد کد اقتصادی!

 

کاربردهای کد اقتصادی چیست؟

دریافت کد اقتصادی از سوی اشخاص حقیقی یا حقوقی که در حوزه‌های اقتصادی و بازرگانی مشغول به فعالیت هستند، کاربردهایی دارد که یک سری امکانات را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. برخی از کاربردهای اخذ کد اقتصادی به شرح زیر است:

  • امکان دریافت کارت بازرگانی برای واردات و صادرات؛
  • امکان شرکت در مناقصه‌ها و مزایده‌ها؛
  • امکان افتتاح حساب بانکی برای شرکت‌ها و اشخاص حقوقی؛
  • امکان برخورداری از معافیت‌های بانکی؛
  • امکان عقد قراردادهای تجاری با اشخاص حقیقی یا حقوقی؛
  • امکان انعقاد قرارداد با دستگاه‌های دولتی؛
  • امکان دریافت گواهی ارزش‌افزوده؛
  • امکان ارائه اظهارنامه‌ عملکرد سالیانه و فصلی ارزش‌افزوده؛
  • امکان ارائه اظهارنامه مالیاتی.

 

دریافت کد بورسی

 

مراحل دریافت کد اقتصادی

تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی (شرکت‌ها و سازمان‌ها) که قصد فعالیت تجاری و اقتصادی دارند، برای بررسی مدارک و مستندات به‌منظور اخذ مالیات، باید نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنند. با توجه به رشد و توسعه فناوری و ترویج استفاده از اینترنت، چند سالی است که این امکان فراهم شده تا متقاضیان بتوانند به‌صورت برخط و از طریق اینترنت برای دریافت کد اقتصادی اقدام نمایند. بر این اساس، مراحل ثبت‌نام و دریافت کد اقتصادی به شرح زیر است:

  1. مراجعه به نشانی اینترنتی tax.gov.ir (نشانی اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور)؛
  2. انتخاب گزینه ثبت‌نام الکترونیکی کد اقتصادی؛
  3. ورود به صفحه پیش‌ثبت‌نام کد اقتصادی در پایگاه اینترنتی سازمان امور مالیاتی کشور؛
  4. تکمیل فرم موجود و ثبت اطلاعات درخواستی؛
  5. ارسال رمز و کد کاربری متقاضی دریافت کد اقتصادی از سوی سازمان امور مالیاتی؛
  6. مراجعه به صفحه ثبت‌نام کد اقتصادی و تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک و اسناد خواسته‌شده؛
  7. ثبت، ذخیره و ارسال اطلاعات.

پس از انجام مرحله آخر، اگر نقص یا ایرادی در اطلاعات و مدارک درخواستی وجود نداشته باشد، کد اقتصادی 12رقمی برای فرد متقاضی صادر خواهد شد.

 

کد بورسی چیست؟

یکی از حوزه‌های مهم برای سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی در کشور، بازار بورس است که تمامی اشخاصی که به‌صورت حقیقی یا حقوقی قصد فعالیت در این بازار را داشته باشند، باید نسبت به دریافت کد بورسی اقدام کنند.

کد بورسی یک کد و شناسه 8رقمی یا 8بخشی است. 3 بخش اول این کد با حروف آغاز می‌شود که مخفف نام خانوادگی متقاضی خواهد بود. پنج بخش دوم که همگی عدد هستند، به‌صورت تصادفی توسط سامانه تعیین می‌شوند و به‌این‌ترتیب کد بورسی متقاضی را تشکیل می‌دهند.

کد بورسی که توسط کارگزاری‌های مجاز بورس صادر می‌شود، درواقع شناسه اختصاصی برای هر متقاضی است که به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا بتوانند به‌صورت برخط و با استفاده از نرم‌افزار معاملات آنلاین یا به‌صورت آفلاین از طریق پنل معاملات اینترنتی نسبت به خریدوفروش سهام در بازار بورس اقدام کنند. درواقع، متقاضیان فعالیت اقتصادی در بازار بورس برای معامله به‌صورت آنلاین یا حضوری در سازمان بورس، باید کد بورسی یا کد سهامداری داشته باشند تا بتوانند به‌صورت رسمی در این بازار فعالیت کنند.

 

حتماً بخوانید: نحوه دریافت کد اقتصادی برای شرکت

 

نحوه دریافت کد بورسی

برای دریافت کد بورسی، یکی از مراحل اصلی احراز هویت متقاضیان است. برای احراز هویت کد بورسی می‌توان به یکی از دو روش زیر اقدام کرد:

  1. مراجعه به دفاتر پیشخوان و احراز هویت همزمان سجام و کد بورسی (برای این کار متقاضی باید مدارک شناسایی معتبر خود را به‌همراه داشته باشد)؛
  2. احراز هویت آنلاین توسط درگاه‌های مورد تأیید (درگاه‌های مورد تأیید برای احراز هویت کد بورسی در سایت سجام موجود است).

نکته مهم در مورد کد بورسی این است که برای هر شخص، اعم از حقیقی یا حقوقی، تنها یک بار کد بورسی از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار ایران صادر خواهد شد. با داشتن کد بورسی، اشخاص می‌توانند در کارگزاری‌های مختلف که در بورس فعال هستند، ثبت‌نام کرده و از سامانه معاملاتی آن‌ها برای خریدوفروش سهام استفاده کنند و هیچ محدودیتی در این امر وجود ندارد. این امر به معنی داشتن چند کد بورسی نخواهد بود و شخص با همان کد بورسی می‌تواند در سامانه معاملاتی کارگزاری‌های مختلف فعالیت داشته باشد. درواقع شخص از چند کارگزاری، چند کد معاملاتی دریافت کرده و با همان کد بورسی به معامله می‌پردازد.

متقاضیان به اخذ کد بورسی به دو روش می‌توانند نسبت به ثبت‌نام و اخذ آن اقدام کنند:

  1. مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان و ثبت‌نام اخذ کد بورسی؛
  2. مراجعه آنلاین به سایت کارگزاری‌های مجاز بورس و ثبت‌نام جهت اخذ کد بورسی.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی برای انجام فعالیت‌های اقتصادی در کشور باید نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنند. درواقع، کد اقتصادی به‌عنوان شناسه‌ای است که به سازمان‌ها و نهادهای مربوطه اجازه می‌دهد بتوانند فعالیت‌های اقتصادی اشخاص را رصد کنند. یکی از فعالیت‌های اقتصادی مهم در کشور خریدوفروش سهام در بورس است که متقاضیان فعالیت در این بازار نیز باید یک نوع کد که به آن کد بورسی گفته می‌شود، اخذ کنند تا اجازه فعالیت در این بازار را داشته باشند. اگر شما نیز قصد هرگونه فعالیت اقتصادی در کشور دارید، می‌توانید از مشاوره حقوقی کد اقتصادی استفاده کنید تا شما را به دقت در این راه، راهنمایی و همراهی نمایند. همچنین، درصورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید به وبلاگ لامینگو مراجعه کنید.

4
برچسب ها :
نویسنده مطلب مرجان هاشمی

دیدگاه شما

4 دیدگاه

  • Stefan
    3 سال پیش

    Very good post. I’m dealing with some of these issues as well..