مراحل عمومی ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها
هنگامیکه فردی تصمیم میگیرد فعالیت تجاری خود را گسترش دهد یا بهصورت حرفهای با دیگران مشارکت کند، نیاز است فعالیت و حرفه خود را بهصورت یک شرکت ثبت کند. این کار به حرفه افراد اعتبار بیشتر میدهد و موجب میشود دیگر شرکتها تمایل بیشتری برای همکاری داشته باشند. ثبت شرکت بین افراد حقوقی و هم مابین اشخاص حقیقی منعقد گردد. ثبت شرکت باعث میشود تا افراد بتوانند سرمایه، توانایی یا روابط خود را در چهارچوب قوانین خاصی برای کسب منفعت به شراکت بگذارند. درصورتیکه شرکتی به ثبت برسد، قراردادهای منعقده بین شرکا رسمی بوده و بعدها هیچیک نمیتوانند قراردادهای از پیش منعقدشده را منحل کنند یا از اساسنامه و سایر تصمیماتی که به ثبت میرسد اظهار بیاطلاعی نمایند. با توجه به موارد فوق لازم است افراد شرکت خود را در مراکز قانونی ثبت کنند و از طریق مشاوره ثبت شرکت با قوانین و آییننامههای مختلف در ارتباط با مسائل ثبتی آشنایی کامل بهدست آورند. در ادامه به مراحل ثبت شرکت و آییننامههای مربوط به آن میپردازیم.
ثبت شرکت دارای ضوابط و قوانین خاصی نظیر هزینه ثبت شرکت، مدارک موردنیاز و….. است که هرکدام نیازمند آن است که توسط افراد متخصص در این زمینه موردبررسی قرار بگیرد. درصورتیکه شما به دنبال دریافت یک مشاوره ثبت شرکت هستید؛ میتوانید از طریق لینک زیر با کارشناسان و وکلا ما در این مرکز در تماس باشید و از خدماتی که آنها در راستا مشاوره ثبت شرکت برای شما در نظر گرفتهاند استفاده نمایید:
چرا باید شرکت خود را ثبت کنیم؟
ثبت کردن شرکت خود مزایایی بهدنبال دارد. بهطور خلاصه مزایای ثبت شرکت عبارت است از:
1-زمانی که شرکت بهصورت رسمی و با مجوز شروع فعالیت میکند، فعالیت شرکت وجه قانونی به خود میگیرد. دیگر شرکتها و افراد مشغول در بازار کار نيز تمایل بیشتری به همکاری با یک مجموعه قانونی پیدا میکنند.
2- در این نوع شرکتها و رابطه بین شرکا، میزان سهم هرکدام از اعضاء و مسئولیت هرکدام بهدقت مشخص میشود.
3- هنگامی شرکتی بهصورت رسمی ثبت میشود، مدیر شرکت میتواند برای انجام پروژههای بزرگ از منابع مالی و تسهیلات بانکي استفاده کند.
4- زمانی که شرکتی بهصورت رسمی ثبت میشود اعضاء شرکت میتوانند برای سفرهای تجاری به سایر کشورها بهراحتی ویزای تجاري تهيه كنند.
5- شرکتهای ثبتی میتوانند با ارائه مدارک ثبتی خود در مزایده و مناقصات بزرگ شرکت کند.
6- در صورت بروز مشکلات قانونی شركت از تمام حقوق قانونی یک شرکت ثبتی میتواند استفاده کند.
مراحل عمومی ثبت شرکت
تکمیل مدارک: براي ثبت شركت لازم است مدیر مدارکی نظیر کپی مدارک شناسایی، سوءپیشینه افراد، اظهارنامه شرکت، اساسنامه شرکت و… را جهت شروع فرآیند ثبت شرکت به ادارات مزبور ارائه دهد. به دلیل تنوع مدارک موردنیاز ثبت شرکت لازم است افراد پیش از مراجعه به مراکز موردنظر از طریق مشاوره ثبت شرکت از این مدارک اطلاع داشته باشند.
مراجعه به سامانه ثبت شرکت: پس از تهیه مدارک موردنیاز لازم است افراد به سامانه ثبت شرکت مراجعه کرده و اطلاعات و موارد خواستهشده را تکمیل و بارگذاری کنند.
نام شرکت: در این مرحله مسئول شرکت میبایست نامهای موردنظر خود را در بخش مشخصشده به ترتیب اولویت وارد کند. این اسامی بايد ايراني باشند، قبلاً به ثبت نرسیده باشد، دارای معنا و مفهوم باشند و بافرهنگ ایرانی اسلامی مغایرت نداشته باشند.
موضوع فعالیت: یکی از مراحلی که برای ثبت شرکت باید از طرف مدیر شرکت مشخص گردد، حوزه فعالیت شرکت است. به دلیل تعداد بالای حوزه فعالیت متقاضی ثبت میبایست بهدرستی نوع و موضوع فعالیت خود را انتخاب کند زیرا بسیاری از فعالیتها نیازمند مجوزهای خاصی است. او میتواند در این خصوص در زمان مشاوره ثبت شرکت از متخصصین در این حوزه اطلاع کسب کند.
میزان سرمایه: میزان سرمایه یک شرکت درواقع ارزش و اعتبار یک شرکت را مشخص میکند. به همین جهت نیاز است شرکا در زمان تأسیس شرکت سرمایه مناسبی را براي شروع قرار دهند.
هیئتمدیره و مسئولین: در این بخش مسئول شرکت میبایست اسامی هیئتمدیره و افراد کلیدی شرکت را به همراه اطلاعات آنها در اختیار اداره ثبت شرکت قرار دهد.
ارسال مدارک از طریق پست: پس از ثبت از طریق سامانه و اخذ تاییدیه ی پذیرش، افراد میبایست دو نسخه از تمامی صورتجلسات تنظیمی، اساسنامهها، اظهارنامه تهیه و به امضاء تمامی افراد برسانند و از طریق پست به سازمان موردنظر ارسال کرد.
مراجعه به سازمان ثبت شرکت: پس از ارسال مدارک متصدی سازمان یک نسخه از مدارک را در پرونده قرار میدهد و نسخه دوم را با ثبت تاریخ، شماره ثبت و مهر و امضاء سازمان به متقاضی داده میشود.
درج آگهی در روزنامههای کثیرالانتشار: در پایان افراد پس از ثبت شرکت میبایست نام شرکت خود را برای آشنایی و شناخت دیگر افراد جامعه در روزنامههای کثیرالانتشار درج کنند.
در پایان به یاد داشته باشید
همانگونه که بیان شد ثبت شرکت برای بسیاری از افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. این کار علاوه بر رسمیت بخشیدن به قراردادها باعث میشود از بیاطلاعی و عدم همکاری دیگر همکاران در خصوص اساسنامهها و سایر تصمیمات شرکت جلوگیری کند. بااینحال افراد میبایست به امور ثبتی آشنایی کامل داشته باشند و این کار تنها با کسب تجربه و داشتن دانش میسر میشود. به دلیل آنکه تمامی افراد امکان کسب تجربه بهصورت شخصی را ندارند میتوانند از افراد متخصص در این زمینه بهره ببرند و این فعالیت به آنها واگذار کنند.
تمامی مطالبی بیان شد خلاصهای از مراحل ثبت شرکت و ورود اطلاعات در این خصوص است. این امکان وجود دارد که سؤالات شما از قبیل تعیین نوع شرکت، قوانین و ضوابط شرکا و سهامداران و… در خصوص ثبت شرکت برطرف نشده باشد. فراموش نکنید که میتوانید جهت دریافت مشاوره ثبت شرکت از خدماتی که این مرکز برای شما در نظر گرفته است استفاده نمایید. درصورتیکه تا انتها این مطلب با ما همراه بودهاید نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید برای استفاده از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید.
دیدگاه شما