قرارداد پرورش ماهی، یک قرارداد مشارکت پرطرفدار!
یکی از مشاغلی که امروزه با استقبال فراوانی از سوی کارآفرینان روبهرو شده است، شغل پرورش ماهی است.معمولا برای احداث یک مجموعه پرورش آبزیان چند کارآفرین با یکدیگر شریک شده و کارها را پیش میبرند.در این مقاله سعی داریم به مبانی قرارداد مشارکت پرورش ماهی و سایر آبزیان بپردازیم و مهمترین نکات آن را یادآور شویم.
مبنای اصلی قرارداد پرورش ماهی چیست؟
قرارداد پرورش ماهی در اصل از زیرمجموعههای قرارداد مشارکت است. همانطور که قبلا هم در مقالههای پیشین اشاره کردیم، مبنای تمام همکاریهای اینچنینی قرارداد مشارکت مدنی است اما هر قرارداد همکاری شروط مخصوص به خود را دارد. لذا باید تغییرات اساسی در آن لحاظ شود. در اینجا به شرح ماده به ماده قرارداد پرورش ماهی میپردازیم.
مواد لازم برای یک قرارداد پرورش ماهی استاندارد!
معرفی طرفین قرارداد
طبق معمول همیشه در اولین ماده قرارداد پرورش ماهی به شرح و معرفی طرفین قرارداد پرداخته میشود. یکی از مهمترین نکات برای رعایت تمام نکات ایمنی در خصوص این ماده، پیوست کردن اسناد مثبت سمت طرفین، به قرارداد است.
دریافت قرارداد مشارکت در پرورش ماهی
موضوع قرارداد
بعد از معرفی طرفین نوبت به بیان علت این مشارکت و همکاری میرسد. درواقع در این قسمت شما باید به صورت کلی موضوع همکاری و مشارکت طرفین را بیان نمایید.
مدت قرارداد
مدت زمانی که این مشارکت دوام دارد در این ماده نوشته میشود. همچنین شرایط تمدید مهلت هم از دیگر مواردی است که باید در این قسمت تعیین تکلیف شود.
مبلغ قرارداد یا تعیین سهم طرفین
یکی از حساسترین قسمتهای یک قرارداد مشارکت، زمانی است که شما میخواهید سهم هرکس را از کسب و کار مشخص کنید. در یک قرارداد پرورش ماهی هم لازم است به فراخور تلاش و آورده هریک از طرفین سهمی برای او درنظر گرفته شود. البته تعیین سهم یا حصه باید با توافق تمامی شرکا صورت پذیرد.
شرح وظایف، حقوق و تعهدات افراد
در این ماده باید به تفصیل وظایف و تعهدات هریک از شرکا یا طرفین قرارداد پرورش ماهی درج شود. همچنین حقوقی که هر یک از طرفین در قبال یکدیگر دارا هستند هم در کنار این تعهدات ذکر میگردند. یکی از کلیدیترین نکاتی که در این ماده باید پیشبینی شود شرایط نقض تعهدات و ضمانت اجراهای لازم برای آن است.
شرایط فسخ قرارداد
هر شراکتی ممکن است به هر دلیلی به نتیجه مطلوب نرسد و شرکا ناچار به جدایی باشند. پیشبینی شرایط فسخ قرارداد برای این روزها است.
مالکیت فکری
مبحث مالکیت فکری یکی از پیچیدهترین و در عین حال مهمترین مباحث قراردادی است. زمانی که یک کسبوکار متولد میشود در ضمن آن داراییهای نامشهودی هم به وجود میآید که بحث مالکیت آنها بسیار مهم است. مباحثی از قبیل نام تجاری یا دامنه سایت از این قبیل داراییها هستند بهترین راهکار در یک قرارداد مشارکت درنظر گرفتن مالکیت تمام موارد فوق برای کل کسبوکار است. در این صورت کسی نمیتواند ادعای مالکیت برای شخص خود کند.
مدیریت مجموعه پرورش ماهی
مسئولیت مدیریت و اداره مجموعه پرورش ماهی باید به یکی از شرکا سپرده شود. در این ماده ضمن معرفی فرد مورد نظر به تبیین مسئولیتهای وی و حیطه اختیارات او هم پرداخته میشود.
شروط محرمانگی و عدم رقابت
احداث یک مجموعه پرورش ماهی یا سایر آبزیان با توجه به استقبال روزافزونی که این روزها دارد قطعا یک مشارکت پر ریسک است. زیرا رقیبان زیادی در این مسیر وجود دارند. از طرفی هر کسبوکار اطلاعات محرمانه و فنونی دارد که متعلق به خود آن است و بسیار برای او ارزشمند است. در این ماده ضمن تعریف جامع از اطلاعات محرمانه و رقبا باید کلیه شرکا را از افشاء اطلاعات محرمانه کسبوکار موضوع قرارداد و همچنین همکاری با مجموعههای رقیب بر حذر دارید. از طرفی وضع ضمانت اجراهای متناسب برای نقض اینگونه تعهدات از مهمترین موارد یک قرارداد پرورش ماهی خواهد بود.
نحوه حل و فصل اختلافات ناشی از قرارداد
در هر قرارداد و همکاری ممکن است میان طرفین به دلیل تفاسیر متعدد و یا علتهای مختلف دیگر اختلافاتی به وجود بیاید. به همین دلیل باید ضمن این قرارداد راه حلی برای حل و فصل اینگونه اختلافات پیشبینی شود. مراجعه به محاکم قضایی و یا استناد به رأی داور گزینههای پیش روی شما برای این کار هستند.
همانطور که پیشتر بیان کردیم درست است که مبنای تمام قراردادهای همکاری به نوعی قرارداد مشارکت مدنی است اما تنظیم هر قرارداد مشارکت شروط خاص خود را دارد لذا این کار در حیطه تخصص هر کسی نیست.
چنانچه شما هم قصد راهاندازی یک مجموعه پرورش ماهی را دارید بهتر است برای تبیین روابط میان خود و شرکای دیگر از یک قرارداد مشارکت استاندارد که زیر نظر یک مشاور حقوقی مجرب تنظیم شده است استفاده نمایید.
لا مینگو با دارا بودن برترین مشاوران حقوقی در زمینههای مختلف حقوقی قطعا گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
برای مطالعه سایر مقالات ما به بلاگ لامینگو مراجعه بفرمایید.
دیدگاه شما