همه آنچه که درباره اخذ شناسنامه و چالشهای آن باید بدانید

شناسنامه به عنوان یک مدرک هویتی اشخاص، در بسیاری از فرایندهای اداری و احرازهویت به یکی از الزامات تبدیل شده است. با وجود کارت ملی، بسیاری از ارگانها از جمله بانکها، برخی فرایندهای خود را صرفا مبتنی بر ارائه کارت ملی شکل دادهاند. با این حال الزامیست هر شهروند ایرانی این مدرک هویتی را از سازمان ثبت احوال دریافت کند. لازم به ذکر است، اخذ شناسنامه در مواردی با چالش روبرو میشود. در این مطلب به ارائه مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه و تسهیل دریافت آن خواهیم پرداخت.
اخذ شناسنامه نوزاد
یکی از اقذامات ضروری والدین پس از تولد نوزادشان، اخذ شناسنامه است. یکیاز مدارک لازم برای صدور شناسنامه کودک، ارائه گواهی تولد نوزاد است. در صورتی که نوزاد در خارج از بیمارستان بدنیا آمده باشد، میتوان از ماما یا پزشک این گواهی را دریافت نمود. یکی دیگر از موارد مهم در اخذ شناسنامه نوزاد، انتخاب نام مناسب و مورد تایید سازمان ثبت احوال است. لذا به والدین توصیه میشود قبل از نامگذاری کودک، امکان ثبت آن را بررسی کنند.
این مطلب را بخوانید: مراحل صدور شناسنامه نوزاد
این نکته قابل توجه است که در مراحل اخذ شناسنامه، کلیه مدارک لازم در صحت کامل ارائه شود. این مدارک چندین بار توسط سازمان ثبت احوال بررسی خواند شد و در صورت نبودن مساله، مراحل اداری صدور شناسنامه طی میشود.
صدور شناسنامه برای افراد فاقد آن
برخی افراد با این که یک شهروند ایرانی محسوب میشوند، فاقد شناسنامه هستند. به دلایل مختلفی از جمله مسائل مالی، کوتاهی والدین و… میتواند این اتفاق رخ دهد. لذا این افراد میبایست با ارائه دلایل خود به سازمان ثبت احوال، نسبت به اخذ شناسنامه اقدام کنند. البته دریافت آن به همین سادگی نیست. این ادعا باید ثابت شود که فرد تابعیت ایرانی دارد و دلایل عدم مراجعه او برای دریافت شناسنامه، منطقی و محکمهپسند است. برای مثال گاهی لازم است تا فرد با آزمایش NDA اثبات کند که پدرش ایرانیست. اما در مواردی این اثبات با چالش روبرو میشود. بنابراین به افراد پیشنهاد میشود از وکلای خبره، مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه دریافت کنند.
برای دریافت مشاوره حقوقی از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو، به لینک زیر مراجعه فرمایید:
اخذ شناسنامه ایرانی برای اتباع خارجی
بسیاری از اتباع پس از مهاجرت به ایران در صدد اخذ شناسنامه برای خود و فرزندانشان برمیآیند. در صورتی که فرزاندان آنها در ایران متولد شده باشند و مهاجرت آنها قانونی محسوب شود، با ارائه مدارک و پرداخت هزینههای لازم، شناسنامه برای فرزاندان آنها صادر میگردد. اما در صورتی که مهاجرت والدین غیرقانونی باشد یا اثبات فتولد فرزندان در ایران به آسانی قابل اثبات نباشد، اخذ شناسنامه با چالش روبرو میشود. لذا بسیاری از افراد قربانی اقدامات غیر قانونی والدین خود شده و قادر به دریافت شناسنامه ایرانی نمیشوند. البته در این موارد مشورت با یک وکیل متخصص در امور ثبت احوال میتواند گاهی راهگشا باشد. چرا که قانون برای دریافت شناسنامه اتباع خارجی، ملاحظاتی نیز در نظر گرفته است.
اخذ شناسنامه برای فرزندان با مادر ایرانی و پدر خارجی
دریافت شناسنامه برای فرزندانی که پدر ایرانی دارند به سادگی و طی مراحلی صورت میگیرد. چالش زمانیست که این کودکان از سمت مادری ایرانی هستند و پدر آنها فاقد تابعیت ایران است. همین امر موجب شده تا بسیاری از فرزندان مادر ایرانی پس سالها نتوانند شناسنامه دریافت کنند. لازم به ذکر است که در مهرماه 98، قانون جدیدی در این خصوص به تصویب رسیده است. طی این قانون مادران ایرانی با ارائه مدارک لازم قادرند برای فرزندان زیر 18 سال خود شناسنامه دریافت کنند.
این مطلب را بخوانید: نحوه اخذ شناسنامه برای فرزندان با مادر ایرانی و پدر خارجی طبق قانون جدید
یکی از نکات مهم در خصوص اخذ شناسنامه برای کودکان دارای مادر ایرانی، ازدواج والدین آنهاست. ازدواج مادر ایرانی با همسر خارجی او باید به طور رسمی و مورد تایید وزارت کشور باشد. لذا در غیر این صورت دریافت شناسنامه با مشکل مواجه میشود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
تیم حقوقی لامینگو متشکل از وکلا و کارشناسان خبره، همواره آماده ارائه خدمات مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه به شما میباشد. سایر مطالب مرتبط در این خصوص در مجله حقوقی لامینگو قابل دسترس است. همچنین همواره مشتاقیم تا نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه شما