مراحل صدور شناسنامه نوزاد

4 سال پیش
مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه

اولین و اصلی‌ترین کاری که پس از تولد فرزند والدین موظف هستند که انجام دهند؛ دریافت شناسنامه‌ای برای احراز هویت نوزاد متولد شده می‌باشد. والدین با دریافت شناسنامه فرزند خویش ارتباط او را با دنیا خودش و دنیا خودشان را شکل می‌دهند. پس از بدو تولد تا پانزده روز پس از تولد بهتر است برای دریافت شناسنامه نوزاد اقدام شود.
هر نوزاد فارغ از این که پدر یا مادرش خارجی یا ایرانی هستند در صورت تابعیت ایران می‌توانند در اداره ثبت احوال تولد فرزند خود را ثبت کنند. همچنین برای او شناسنامه دریافت کنند. اگر ایرانیان مقیم خارج بخواهند شناسنامه هویتی خود را دریافت کنند می‌توانند با مراجعه به کنسولگری‌های ایران در خارج از ایران شناسنامه خود را دریافت کنند. در ادامه به مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه و مراحلی که لازم است برای دریافت شناسنامه طی شود خواهیم پرداخت.

 

دریافت گواهی تولد نوزاد

یکی از موارد لازم که صدور شناسنامه را تسهیل می‌بخشد و در صورت نبودن آن والدین با مشکل مواجه خواهند شد؛ دریافت گواهی تولد است. این گواهی در همان بیمارستانی که نوزاد در آن متولد می‌شود با دریافت سند ازدواج والدین صادر خواهد شد.

اگر نوزادی در جایی خارج از بیمارستان متولد شده باشد با مراجعه به پزشک یا ماما می‌توانند گواهی تولد را دریافت کنند. درصورت متولد نشدن در بیمارستان والدین با نوزاد خودشان و سه نفر که گواه بر تولد فرزند آن‌ها هستند باید برای دریافت گواهی حضور پیدا کنند.

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه

 

مدارک مورد نیاز

۱- اصل شناسنامه پدر و مادر
۱-گواهی تولد که توسط پزشک یا ماما صادر می‌شود.
۳- فیش بانکی واریزی که طبق تعرفه جاری است.
۴-حضور پدر یا مادر یا جد پدری نوزاد و اگر ازدواج آن ها به ثبت نرسیده باشد حضور والدین نوزاد هر دو لازم است.

مدارک درخواستی و فرمی که برای گواهان در نظر گرفته شده است. در آن فرم زمان و مکان تولد و مشخصات والدین ثبت شده است. پس از آن که سه بار مدارک ارائه شده مورد بررسی قرار گرفت و مورد تایید و هماهنگی با هویت سجلی والدین نوزاد و تطبیق آن با محتوای فرم پر شده باشد و همچنین گواهی تولد نیز مورد تایید قرار بگیرد موارد در شناسنامه درج خواهد شد.

 

نام‌گذاری نوزاد

پس از ارائه مدارک شخصی که برای دریافت شناسنامه مراجعه کرده است باید اصلی ترین مرحله در دریافت شناسنامه را طی کند. در مرحله نام‌گذاری فردی که برای دریافت شناسنامه مراجعه کرده است باید برای نوزاد متولد شده نامی انتخاب کند که دارای ویژگی هایی باشد. چرا که همه ی اسامی مورد تایید اداره ثبت احوال جمهوری اسلامی ایران قرار نمی‌گیرد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: همه آنچه که درباره اخذ شناسنامه و چالش‌های آن باید بدانید

 

۱- همان کسی که تولد نوزاد را اعلام کرده است باید خودش نامی انتخاب کند.
۲-نام انتخابی باید نام ساده یا مرکبی باشد که عرفا نام به حساب بیاید.
۳-نامی که انتخاب شده است نباید توهین به مقدسات به شمار بیاید. همچنین نام انتخابی نباید محتوایی مستهجن را دربرداشته باشد. نام انتخاب شده با جنس نوزاد نیز هماهنگی داشته باشد.
۴- اقلیت های دینی می‌توانند با توجه به مقدسات خود انتخاب نام داشته باشند و برای آن‌ها محدودیتی وجود ندارد.
۵- اگر در شناسنامه پدری سیادت پدر ثبت شده باشد؛ درج سادات بودن فرزند نیز در شناسنامه الزامی است.

همه ی اطلاعات هویتی که در شناسنامه والدین وجود دارد؛ در شناسنامه فرزند ثبت خواهد شد. پدر نیز برای واگذار کردن نام خانوادگی به فرزند باید تمام اطلاعات مربوط به نام خانوادگی که در شناسنامه او ثبت شده است عینا در شناسنامه فرزند وارد شود.

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه

 

جهت دریافت مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه نوزاد از وکلای پایه یک و مشاوران خبره در این حوزه به لینک زیر مراجعه فرمایید:

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه

 

این مطلب را بخوانید: چطور برای افراد فاقد شناسنامه اقدام به دریافت شناسنامه کنیم؟

 

صدور شناسنامه نوزاد

پس از آن که شناسنامه و سند تولد فرزند موارد بالایی را طی کرد و تکمیل شد تحویل بایگانی داده خواهد شد و یک بار دیگر با همه ی مدارکی که ارائه شده بود تطبیق داده می‌شود و پس از این‌که شناسنامه مهر و امضا مدیر بایگانی را دریافت کرد صادر خواهد شد.

 

در تمام مراحل دریافت شناسنامه نوزاد لازم است که همه ی مدارک با صداقت و صراحت و در نهایت دقت ارائه شود. خانواده با در نظر داشتن نام انتخابی با توجه به شرایط اجتماع به اداره ثبت احوال مراجعه کند.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اگر در هریک از این مراحل نقصان و یا اشتباهی شکل بگیرد مراحل به درستی پیش نخواهد رفت و اگر شناسنامه با مواردی اشتباه صادر شود تغییر دادن آن کار چندان آسانی نخواهد بود.

در صورتی‌که این مطلب برای شما مفید واقع شده است مارا از نظرات خود مطلع کنید. با مراجعه به بلاگ لامینگو می‌توانید از دیگر مطالب که ممکن است برای شما مفید باشد استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه