هر آنچه باید در مورد نمونه قرارداد خرید و فروش خرما بدانید

نمونه قرارداد خرید و فروش خرما

خرما یکی از محصولات کشاورزی و پرطرفدار ایرانی است که در نقاط جنوبی و گرمسیر کشور تولید می‌شود و افراد بسیاری از طریق خرید و فروش آن درآمدزایی می‌کنند اما با توجه به حساس بودن آنچه موردمعامله واقع می‌شود، تنظیم قرارداد خرید و فروش خرما از اهمیت دوچندانی برخوردار می‌گردد؛ برای مثال به دلیل نامساعد بودن شرایط اقلیمی هنگام پرورش آن و احتمال بروز اتفاق‌هایی مانند تغییر آب و هوا، نامساعد شدن خاک و .. این امکان وجود دارد که مورد معامله به دست خریدار نرسد و پیش‌بینی این شرایط در قرارداد امری ضروری است. در این مقاله بررسی می‌کنیم که چه نکاتی را لازم است هنگام تهیه نمونه قرارداد خرید و فروش خرما رعایت کنیم.

جهت تنظیم نمونه قرارداد خرید و فروش خرما، از طريق لينک زير می‌توانید با متخصصین حقوقی ما در لامینگو در ارتباط باشید:

 

تنظیم قرارداد سفارشی

 

قالب کلی نمونه قرارداد خرید و فروش خرما

نمونه قرارداد خرید و فروش خرما از انواع قراردادهای بیع مطابق قانون مدنی است که هنگام تنظیم آن باید به نکات ذیل و ترتیب نگارش آنها توجه نماییم:

 

1- مشخصات طرفین در نمونه قرارداد خرید و فروش خرما

در این بخش باید مشخصات طرفین قرارداد (فروشنده یا همان کشاورز) و (خریدار یا همان مصرف‌کننده یا توزیع‌کننده) که شامل نام و نام‌خانوادگی، کد ملی، نام پدر، آدرس محل سکونت و کد پستی است قید شود.

لازم به ذکر است که خریدار در تهیه این قرارداد می‌تواند شخص حقوقی نیز باشد که در قالب کارخانه‌دار یا توزیع‌کننده خرما برای برند خاصی فعالیت می‌کند.

 

2- موضوع نمونه قرارداد خرید و فروش خرما

در این ماده موضوع اصلی قرارداد که همان بیع یا خرید و فروش خرما است بیان می‌گردد، بهتر است در این ماده به مقدار خرما (کیلو یا تُن) و نوع آن اشاره شود (به عنوان مثال پنج تن خرما خاصویی بوشهر).

 

3- بهای قرارداد

در هنگام تنظیم این بخش لازم است تا طرفین مبلغ کل قرارداد را به دو صورت عدد و حروف ذکر کنند و همچنین موظف هستند جزء به جزء هزینه‌هایی که مبلغ قرارداد را شامل می‌شود مانند هزینه حمل و … را قید نمایند.

لازم است بدانید که به دلیل وجود روش‌های مختلف در طریقه پرداخت مانند پرداخت نقدی، پرداخت به صورت چک، پرداخت از طریق دستگاه کارتخوان و … بهتر است نحوه پرداخت و تاریخ آن نیز در متن قرارداد ذکر شود. مطابق عرف معمولا بخشی از مبلغ قرارداد برای مثال 50 درصد مبلغ، هنگام امضای قرارداد به عنوان پیش‌پرداخت و مابقی پس از دریافت کامل کالا توسط خریدار به فروشنده پرداخت می‌شود.

 

نمونه قرارداد خرید و فروش خرما

 

4- زمان‌بندی

زمان‌بندی در نمونه قرارداد خرید و فروش خرما باید به صورت دقیق و مرحله به مرحله مشخص گردد زیرا باید انتقال اجناس در اسرع وقت انجام شود تا مشکلاتی از قبیل خرابی و لِه شدگی و … اتفاق نیوفتد.

 

5- تعهدات طرفین قرارداد

تعهدات طرفین قرارداد یکی از مهم‌ترین بخش‌های نمونه قرارداد خرید و فروش خرما است که بر اساس آن طرفین (خریدار و فروشنده) متعهد می‌شوند تا اموری را که در راستای انجام هرچه بهتر خرید و فروش لازم است انجام دهند؛ برای مثال فروشنده موظف به تحویل به موقع خرما و مطابق با مشخصات مندرج در قرارداد است و در مقابل خریدار نیز موظف به پرداخت مبالغ قرارداد در مواعد مشخص شده می‌باشد.

 

تعهدات خریدار:

  • خریدار متعهد می‌شود تا در زمان معین و به شکلی که در قرارداد تنظیم شده بهای کالای خریداری شده را پرداخت نماید.
  • ارسال وسیله نقلیه برای حمل و نقل کالا تا درب محل( بر اساس توافق طرفین).

 

تعهدات فروشنده:

  • طبق توافق فروشنده می‌تواند متعهد شود که خرما را با بسته‌بندی خاص و یا به صورت فله به خریدار تحویل دهد.
  • اگر خریدار طبق نمونه خاصی خرمای خود را انتخاب و خریداری کند فروشنده موظف است مابقی مانده خرما را نیز از همان نوع تحویل خریدار دهد در غیر این صورت، طبق قانون خریدار می‌تواند فروشنده را مکلف به انجام کامل تعهدات مطابق با مفاد قرارداد کند.
  • فروشنده متعهد می‌شود تا خرماها را در زمان و مکان تعیین شده در متن قرارداد به خریدار تحویل دهد.

 

6- تعیین مرجع حل اختلاف

در قرارداد خرید و فروش خرما نیز مانند هر قرارداد دیگری ممکن است اختلافاتی میان طرفین به وجود آید که با تعیین مرجع حل اختلاف در قرارداد حل این اختلافات نیز با سهولت بیشتری صورت خواهد پذیرفت. مراجع حل اختلاف در قرارداد ممکن است به صورت داوری فردی و یا داوری توسط یک نهاد متخصص باشد و یا ممکن است به صورت کلی امر حل اختلاف به مراجع قضایی سپرده شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

در هنگام تهیه نمونه قرارداد خرید و فروش خرما توجه داشته باشید که نسخه‌های قرارداد مطابق با توافقات حاصله میان طرفین معامله باشد و تمامی نسخه‌ها به صورت یک شکل تهیه و تنظیم شوند، با وجود این، پيشنهاد مي‌شود حتماً پیش از تنظیم این قرارداد به مشاوران حقوقی مراجعه نماييد.

در پايان، می‌توانيد سؤالات حقوقي خود را در بخش ديدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذاريد. براي خواندن مطالب بيشتر، به بلاگ حقوقي لامينگو مراجعه کنيد.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب الهه عرفانیان

دیدگاه شما

بدون دیدگاه