هرآنچه که نیاز است درباره نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان بدانیم

4 سال پیش
نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان

شاید بتوان گفت ثبت یک قرارداد بین طرفین معامله از ارکان مهم یک پروژه است. تنظیم قرارداد تنها در عملیات‌ عمرانی و خدماتی مدنظر قرار نمی‌گیرد بلکه در عملیات‌ ساختمانی کوچک هم نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری بسیار مهم است. به‌صورت معمول در عملیات ساختمان‌‌سازی از جمله عملیات ساخت ساختمان‌های مسکونی این کار به شخص حقیقی و در موارد انبوه‌سازی به شرکت یا اشخاص حقوقی واگذار می‌شود. از آنجا که زمان و سرمایه کارفرما و پیمانکار مهم و عملیات ساخت‌وساز دارای چندین زیرمجموعه و بخش است، ما نیازمند افراد باتجربه و متخصص در این زمینه هستیم. استفاده از اين افراد نیازمند تنظيم نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان است. در این مطلب سعی شده به‌صورت خلاصه نکات مهم یک قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری را برای شما بیان کنیم.

 

سفت‌کاری ساختمان چیست؟

عملیات پیمانکاری ساختمان عموماَ به دو دسته سفت‌کاری و نازک‌کاری تقسیم می‌شوند.

عمليلت سفت‌كاري مجموعه‌اي از فعاليت‌ها  زيربنايي ساختمان مانند گودبرداری، فونداسیون‌بندی، نصب اسکلت فلزی ساختمان، نصب چارچوب و… را در برمي‌گيرد.

به تمامی عملیات‌هایی که پس از سفت‌کاری، توسط پیمانکار بر روی ساختمان انجام شود را نازک‌کاری می‌گوییم. این مراحل مانند به کار بردن سنگ در ساختمان و اجرای نمای داخل و خارج از ساختمان هستند. به‌طور‌کلی می‌توان گفت مراحل سفت‌کاری سعی در احداث بنای کلی ساختمان و عملیات نازک‌کاری سعی در اجرای تزئینات ساختمان را دارند.

برای دریافت نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان که توسط برترین وکلا و مشاوران حقوقی متخصص در حوزه قراردادهای پیمانکاری تنظیم شده میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید:

دانلود قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان

 

نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان

 

چه مراحلي را براي سفت‌كاري ساختمان مدنظر مي‌گيريم؟

سفت‌كاري ساختمان داراي مراحلي به شرح زير است.

1- خاک‌برداری یا گودبرداری

2-تسطیح و رگلاژ

3- اجرای بتن مگر

4- اجرای اسکلت ساختمان

5- اجرای اندوده کاری

6-اجرای دیوارچینی

7- اجرای گچ و خاک

8- شیب بندی بام

هرکدام از مراحل بالا باید توسط مجری ساختمان یا پیمانکار انجام شود. به ‌طور خلاصه پس از تنظیم نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان بین طرفین، پیمانکار پس از اخذ مدارک لازم از شهرداری و ارگان‌های ذيربط شروع به گودبرداری می‌کند. اصطلاح گودبرداری تنها برای ساختمان با مقیاس بزرگ استفاده نمی‌شود. بستگی به مساحت ساختمان این گودبرداری انجام می‌شود. تمامی مراحل گودبرداری باید طبق قوانین شهرداری و زیر نظر مهندس ناظر انجام شود.

 

این مطلب را بخوانید: با سفت‌کاری ساختمان و مراحل آن آشنایی دارید؟

 

پس از گودبرداری پیمانکار ملزم به ایجاد یک لایه بتن روی سطح خاک، به منظور ایجاد یک بستر کاملا تراز است. پس از آن  پیمانکار اسکلت‌بندی ساختمان را شروع می‌کند. این بخش یکی از مهم‌ترین ارکان ساخت‌و‌ساز محسوب می‌شود و دارای نکات و ظرافت خاصی است. به همین علت همیشه پیشنهاد می‌شود در این مورد از افراد متخصص و با‌تجربه که دارای تحصیلات آکادمیک هستند استفاده کرد. دیوار‌چینی و اندوده کاری از مراحل بعدی سفت‌کاری و قبل از گچ‌ کاری محسوب می‌شود. در آخرین مرحله در بخش پشت‌بام باید شیب مناسب به سمت ناودان‌ها جهت جلوگیری از آسیب های احتمالی را پیمانکار مدنظر بگيرد.

 

نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان

 

چه موضوعاتی را در نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان باید ثبت کرد؟

در تمامی قراردادها ازجمله نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان قالب و محتوای کلی یک قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری باید رعایت شود. به‌صورت خلاصه ابتدا عنوان قرارداد باید در متن مشخص‌ شود. پس از آن مشخصات فردی و اطلاعات طرفین قرارداد باید ثبت شود. اسناد و مدارک لازم برای شروع کار مانند نقشه و زمان‌بندی کار باید به‌صورت پیوست در قرارداد پیمانکاری ساختمان ذکر شود. مبلغ کلی کار، نحو پرداخت هزینه و مکان کارگاه و مدت‌زمانی که پیمانکار وقت دارد قرارداد را اجرا کند، همچنین حقوق طرفین نسبت به یکدیگر و میزان خسارت و دلایل فسخ قرارداد در قرارداد پیمانکاری ساختمان به صورت جزئی و کامل باید بين طرفين معامله مشخص شود. پس از تنظیم نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان به هر طرف قرارداد نسخه‌اي از آن داده می‌شود.

 

این مطلب را از دست ندهید: نكاتي حقوقی که در پيمانكاری سفت‌كاری ساختمان بايد رعايت كنيم

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن آخر

به یاد داشته باشید در امر ساخت‌و‌ساز نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان یکی از مهم‌ترین ارکان ساخت‌وساز بین کارفرما و پیمانکار است. این قرارداد دارای ظرافت و جزئیات خاصی است که نیاز به بررسی کامل و استفاده از نظرات متخصصین در این زمینه دارد. تمامی مطالب ذکر شده در این مقاله دارای نكات ظريفي هستند که باید به دقت بررسی شوند. عدم رعایت این نکات از سوي هركدام از طرفين معامله باعث ایجاد اختلاف شده و حتی این احتمال وجود دارد که برای حل این اختلاف‌ها نیاز به مرجع قضایی داشته باشند.

پس بهتر است تمامی نکات هرچند ساده در قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ثبت شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص و استفاده از راهنمایی متخصصین ما می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. امیدواریم این مطلب دید شما را نسبت به لزوم استفاده از نمونه قرارداد پیمانکاری سفت‌کاری ساختمان تغيير دهد.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره مدرسی

دیدگاه شما

یک دیدگاه