همه چیز در مورد ثبت شرکت سهامی خاص | آموزش تصویری

2 سال پیش
ثبت شرکت سهامی خاص

شاید شما هم تا به امروز حداقل یک‌بار به این فکر افتاده باشید که کسب‌وکار خودتان را شروع کنید. شروع یک کسب‌وکار مراحل مختلفی دارد. اصولاً تعدادی از نفرات در کنار هم یک فعالیت خدماتی، تولیدی، صنعتی و… را آغاز می‌کنند. در ابتدای مسیر یک کسب‌وکار اولین سوالی که ذهن افراد را درگیر می‌کند ثبت شرکت است. در حقیقت افراد تصمیم می‌گیرند برای فعالیت خود یک شخصیت جدا ایجاد کنند. سوال بعدی این است که کدام نوع از شخصیت‌های حقوقی و اصطلاحاً شرکت‌ها برای هدف مؤسسین مناسب است؟ پرسش بعدی چگونگی ثبت شرکت است؟ آیا حتماً باید به مراکز ثبتی مراجعه کرد؟ آیا یک فرد عادی و بدون اطلاعات حقوقی می‌تواند یک شرکت را ثبت کند؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات فوق به همراه تمامی پیچ و خم‌های ثبت شرکت سهامی خاص را با هم بررسی کنیم.

 

شرکت سهامی خاص چیست؟

برای پاسخ دادن به سوال فوق بهتر است با پاسخ چند سوال زیر به‌طور گام به گام پیش برویم:

  • شخصیت حقوقی چیست؟
  • دلیل ایجاد شخصیت حقوقی چیست؟
  • شرکت سهامی خاص به چه معناست؟

 

شخصیت حقوقی چیست؟

احتمالاً هنگام ثبت‌نام در یک سامانه اداری یا افتتاح حساب بانکی با گزینه‌ای به نام شخصیت حقوقی مواجه شده باشید. این گزینه اساساً مقابل گزینه شخصیت حقیقی مطرح می‌گردد. حال منظور از شخصیت حقیقی و حقوقی چیست؟

در ساده‌ترین تعریف ممکن می‌توان گفت هر فرد زنده در جهان که کدملی، شناسنامه و هرگونه مدرک شناسایی داشته باشد شخص حقیقی محسوب می‌شود. اشخاص حقیقی می‌توانند با یکدیگر تعاملات تجاری، حقوقی و … داشته باشند.

در مقابل تعریف شخصیت حقیقی، می‌توان از شخصیت حقوقی یاد کرد. در فرضی که چند نفر تصمیم می‌گیرند یک شرکت برای فعالیت خود داشته باشند باید شرکت خود را به ثبت برسانند. این ثبت کردن شرکت به این معنا است که شرکا می‌خواهند به فعالیت خود ماهیتاً یک شخصیت جدا از خودشان بدهند. در این صورت با ثبت کردن شرکت خود در سامانه ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری، یک شخصیت حقوقی مستقل می‌سازند.

شخصیت‌های حقوقی به جای شماره‌ملی، شناسه ملی و شماره ثبتی دارند و با آن شناسه از یکدیگر تفکیک می‌شوند. بدیهی است که همچون شماره‌ملی در اشخاص حقیقی، شناسه ملی و شماره ثبتی در اشخاص حقوقی نیز یکتاست. در اصل امکان ندارد دو شخصیت حقوقی، شناسه ملی و شماره ثبتی مشابه با یک شخصیت حقیقی دیگر داشته باشند. شماره ملی همه افراد حقیقی ده رقم دارد ولی شناسه ملی یازده رقمی می‌باشد. شماره ثبت با توجه به حوزه ثبتی شما می‌تواند تعداد ارقام متفاوتی را داشته باشد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

چرا باید یک شخصیت حقوقی را ایجاد کنیم؟

پس از توضیحات فوق در مورد اینکه شخصیت حقوقی چیست، احتمالاً این سوال به ذهن شما خطور می‌کند که اصلاً مزایای ایجاد یک شخصیت حقوقی چیست؟ چرا باید از شخصیت حقیقی جدا باشد؟ هدف از ثبت یک شرکت چیست؟ ثبت یک شرکت یا همان تأسیس یک شخصیت حقوقی اهداف متفاوتی را دنبال می‌کند. مهم‌ترین آثار و مزایای ثبت شرکت عبارتند از:

 

استقلال شخصیت حقوقی

  • بدیهی است با جدا شدن شخصیت حقوقی از شرکا، اولین تأثیر این است که خود شخصیت حقوقی با اشخاص ثالث مواجه می‌گردد نه تک تک شرکا و مستقلاً می‌تواند طرف قرارداد و معاملات باشد. در معاملات، سود و زیان مسئولیت شرکا از یکدیگر تفکیک شده است و میزان دین آن‌ها با کل شخصیت حقوقی فرق می‌کند.

 

نظارت بر فعالیت اقتصادی

  • مهم‌ترین دلیل الزام به ثبت شرکت‌ها در این نکته است که مراجع حکومتی در جریان فعالیت اقتصادی شخصیت‌های حقوقی قرار بگیرند. با توجه به اینکه شرکت‌ها گاهی نقل و انتقالات مالی کلانی انجام می‌دهند پوشیده ماندن این موارد و ارقام از چشم حکومت سرمنشئی برای انواع جرایم اقتصادی خواهد بود. از جمله این جرایم می‌توان به پولشویی اشاره کرد.

 

دریافت تسهیلات و امتیازات

  • تأسیس شخصیت حقوقی و ثبت شرکت آغازی است که امتیازات و تسهیلات مالی بیشتری با خود به همراه دارد. در حقیقت با نظر به این اصل که شخصیت‌های حقوقی چرخ‌دنده‌های اقتصادی هستند؛ از مزایای بیشتری نسبت به اشخاص حقیقی برخوردارند.

 

تنظیم اساسنامه

  • با ثبت شرکت‌ و تأسیس شخصیت حقوقی، اساسنامه یا شرکتنامه بین شرکا به تصویب می‌رسد. در ثبت شرکت سهامی خاص حتماً باید یک اساسنامه تنظیم شود. در اساسنامه تمامی موارد مرتبط با چگونگی تقسیم سود و زیان، معاملات، قراردادها و … ذکر می‌گردد. تنظیم اساسنامه از هرگونه اختلافات آتی جلوگیری می‌کند و مرجعی معتبر برای حل اختلافات می‌باشد.

 

جریان مالی مثبت

  • با تشکیل شخصیت حقوقی، امکان شرکت کردن در مزایدات و مناقصات به‌وجود می‌آید و این موضوع جریان مالی مثبتی برای شخصیت حقوقی ایجاد می‌کند.

 

دسترسی به اطلاعات هویتی

  • تمامی تصمیمات شرکت‌ها مثل افزایش سهام، تصویب صورت‌های مالی و … باید در روزنامه رسمی چاپ شوند. این مورد از احتمال کلاهبرداری می‌کاهد. در حقیقت به افراد خارج از شرکت این امکان را می‌دهد که به اطلاعات هویتی شخصیت حقوقی دسترسی داشته باشند. این در حالی است که دسترسی به اطلاعات شخصیت‌های حقیقی به این راحتی نمی‌باشد.

 

ثبت شرکت سهامی خاص

 

شرکت سهامی خاص چیست؟

شرکت سهامی خاص یکی از انواع شرکت‌های تجاری است. این نوع از شرکت در دسته شرکت‌های سرمایه‎‌ای قرار دارد. تمام سرمایه این شرکت توسط جمعی که شرکت را تشکیل می‌دهند تأمین می‌شود. در اصطلاح به افرادی که شرکت را افتتاح می‌کنند مؤسسین گفته می‌شود. سرمایه در این شرکت به اجزایی به نام سهام تقسیم می‌شود. هر یک از مؤسسین می‌توانند به نسبت آورده خود سهام دریافت کنند. اصولاً تعداد سهام به 100 عدد تقسیم می‌گردد، اما مانعی جهت تعداد بیشتر یا کمتر وجود ندارد. در شرکت‌های سهامی خاص هر یک از مؤسسین به نسبت آورده و میزان سهام خود در برابر دیون، سود و زیان شرکت سهیم است.

برای مثال اگر یک شرکت با 100 سهم را تصور کنید که چهار نفر مؤسس دارد و یکی از سهام داران 40 سهم و بقیه هرکدام 20 سهم داشته باشند، در هنگام تقسیم سود و یا پرداخت قرض‌های شرکت، یکی چهل درصد و مابقی بیست درصد مسئولیت دارند.

مطابق با قانون تجارت، حداقل تعداد نفراتی که هنگام ثبت شرکت سهامی خاص باید وجود داشته باشند سه نفر است. برای حداکثر تعداد نفرات هیچ سقفی وجود ندارد. سهام در این نوع از شرکت‌ها قابل عرضه در بورس نیست، اما قابلیت جابجایی بین افراد را دارد. شرکت سهامی خاص می‌تواند به سهامی عام تبدیل شود. شرط تبدیل سهامی خاص به عام حداقل گذشت دو سال از تاریخ تأسیس شرکت سهامی خاص می‌باشد. لازم به ذکر است برای عرضه سهام یک شرکت در بورس حتماً باید آن شرکت سهامی عام باشد.

یکی دیگر از انواع پرطرفدار شرکت‌ها شرکت با مسئولیت محدود است. برای اینکه در مورد این شرکت بیشتر بدانید به لینک زیر مراجعه نمایید: قوانین ثبت شرکت با مسئولیت محدود و شرایط آن

 

مهم‌ترین نکات اولیه در مورد ثبت شرکت سهامی خاص

مطابق قانون تجارت و لایحه اصلاحی آن برای ثبت شرکت سهامی خاص به حداقل سه نفر نیاز داریم. این سه نفر باید سهامدار شرکت باشند. همانطور که پیش‌تر ذکر شد برای حداکثر تعداد اعضای مؤسس سقفی وجود ندارد.

پس از تصمیم برای ثبت شرکت سهامی خاص باید یک جلسه بین کسانی که قصد تأسیس شخصیت حقوقی شرکت را دارند (شرکا و سهامداران) تشکیل شود. به این جلسه مجمع عمومی مؤسسین گفته می‌شود. پس از مجمع عمومی مؤسسین تشکیل یک جلسه هیئت مدیره از الزامات بعدی است.

مهم‌ترین نکات پیرامون تشکیل و تصمیمات مجمع عمومی موسسین

از اولین اقدامات و تصمیمات در مجمع عمومی موسسین انتخاب اعضای هیئت مدیره است. اعضای هیئت مدیره حتماً باید از سهامداران شرکت باشند.

در مجمع عمومی موسسین حتماً باید هیئت رئیسه وجود داشته باشد. هیئت رئیسه یک گروه 4 نفره است که رئیس جلسه، ناظر اول جلسه و ناظر دوم جلسه حتماً باید از سهامداران باشند. در مورد منشی جلسه لزومی به سهامدار بودنش وجود ندارد.

هنگام ثبت شرکت سهامی خاص پس از مجمع عمومی موسسین یک جلسه هیئت مدیره نیز تشکیل می‌شود که در این جلسه سمت اعضایی که برای هیئت مدیره انتخاب شده‌اند مشخص می‌شود.

افرادی که به عنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب می‌شوند باید در سامانه ثنا به آدرس eblagh.adliran.ir ثبت نام کنند. علت این تأکید و الزام جهت اطمینان از دریافت ابلاغات الکترونیکی مرتبط با شرکت است. همچنین اعضای هیئت مدیره باید فاقد سوءپیشینه موثر کیفری باشند.

عموماً اعضای هیئت مدیره را جهت سهولت در رأی‌گیری و تصمیم‌گیری با اعداد فرد انتخاب می‌کنند. لازم به ذکر است هیچ ممنوعیتی جهت انتخاب اعضای هیئت مدیره به صورت زوج وجود ندارد.

حتماً باید سه سمت مدیرعامل، رئیس هیأت مدیره و نایب رئیس هیأت مدیره را انتخاب کنیم. اصطلاحاً این سه کرسی باید پر شوند.

مدیرعامل می‌تواند از سهامداران شرکت نباشد، در این حالت مدیرعامل خارج از شرکا محسوب می‌شود.

تمامی اعضای هیئت مدیره می‌توانند از اشخاص حقوقی یا حقیقی باشند. در صورتی‌که یک شخص حقوقی در سهامداران یا اعضای هیئت مدیره باشد باید یک نفر شخص حقیقی را با یک نامه رسمی در سربرگ شخص حقوقی به عنوان نماینده خود جهت حضور در جلسه و امضا ذیل صورتجلسات معرفی کند. فراموش نکنید این نامه با امضای صاحبین امضای مجاز و مهر شخصیت حقوقی سندیت دارد.

مدیرعامل نباید شخص حقوقی باشد و الزاماً باید شخص حقیقی باشد.

 

سایر نکات تشکیل و تصمیمات مجمع موسسین

این امکان استثناً وجود دارد که مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره یک نفر باشد. در این صورت رئیس هیئت مدیره‌ای که مدیرعامل است نباید شخص حقوقی باشد.

دو نفر دیگر هم به عنوان بازرس اصلی و بازرس علی‌البدل انتخاب می‌شوند. بازرسین نباید از سهامداران شرکت باشند. همچنین ممنوعیت‌های دیگری نیز دارند. برای مثال نباید از افراد درجه یک سهامداران باشند و … که این موارد را می‌توانید در ماده 147 لایحه اصلاحی قانون تجارت مطالعه کنید.

حداقل سی و پنج درصد از سرمایه‌ای که در ابتدا برای کل شرکت در نظر دارید باید نزد بانک مسدود شود. در حقیقت در ابتدای ثبت شرکت سهامی خاص لازم است که حداقل 35% سرمایه پرداخت شود.

 

مشاوره حقوقی ثبت شرکت

 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت سهامی خاص

برای ثبت شرکت سهامی خاص به مدارک زیر نیاز داریم:

  • تصویر شناسنامه و کارت ملی سهامداران
  • آدرس و کد پستی معتبر برای هر یک از سهامداران
  • تصویر کارت ملی و شناسنامه بازرسین
  • آدرس و کد پستی معتبر برای هر یک از بازرسین
  • آدرس و کد پستی برای مکان شرکت در حال ثبت
  • شماره تلفنی که به عنوان شماره همراه برای هر شخصی که وارد می‌شود باید به نام او باشد.

 

مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص

برای ثبت یک شرکت سهامی خاص باید به ترتیب مراحل ذیل را طی کنید. اولین گام از مراحل ثبت شرکت سهامی خاص این است که در ابتدا به سامانه ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری با این آدرس irsherkat.ssaa.ir مراجعه نمایید. در صفحه اول سامانه گزینه تأسیس شخصیت حقوقی را انتخاب کنید. با انتخاب گزینه پذیرش درخواست تأسیس شخصیت حقوقی یک گزینه با عنوان نوع شخصیت حقوقی برای شما فعال خواهد شد. با باز کردن نوار کشویی کنار این گزینه، نوع شخصیت حقوقی مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

گام اول: اطلاعات عمومی شرکت

در گام بعدی باید اطلاعات عمومی شرکت را وارد کنید. در این مرحله گزینه‌ای به نام خوشه قرار دارد که در اکثریت مواقع سایر را انتخاب می‌کنید. تنها در صورتی‌که شرکت شما وابسته به بانک مرکزی، بورس و اوراق بهادار، صندوق‌های پژوهش و فناوری یا شرکت‌های دولتی باشد، خوشه را نباید سایر انتخاب کنید. با انتخاب کردن خوشه، گروه نیز باز می‌شود که عمومی انتخاب می‌گردد. موارد ستاره‌دار را حتماً با دقت زیاد پر کنید.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

سال مالی شرکت: منظور از سال مالی شرکت یک سال است که در انتهای آن دفاتر حسابداری، ترازنامه‌ها، میزان سود و زیان و … مورد بررسی قرار می‌گیرد. در انتخاب تاریخ شروع و پایان سال مالی شرکت محدودیتی وجود ندارد. ترجیح عموم شرکت‌ها در این است که با پایان سال شمسی، سال مالی هم به پایان برسد. در این صورت شروع سال مالی از 29 اسفند و پایان سال مالی 28 اسفند سال بعد خواهد بود. در سال اولی که شرکت ثبت می‌شود به طور استثنا شروع سال مالی از تاریخ ثبت شروع می‌شود و در پایان سال مالی پایان می‌یابد. برای مثال اگر پایان سال مالی شما 29 اسفند 1401 باشد و تاریخ ثبت شرکت 11 آذر 1401، شروع سال مالی شما از آذر خواهد بود تا پایان سال.

 

گام دوم: اطلاعات متقاضی

در این مرحله وارد گزینه اطلاعات متقاضی می‌شوید. منظور از متقاضی کسی است که شرکت را ثبت می‌کند و همچنین برای دریافت اوراق فیزیکی به سازمان ثبت شرکت‌ها و موسسات غیر تجاری مراجعه حضوری خواهد داشت. متقاضی می‌تواند وکیل از طرف سهامداران یا یکی از سهامداران (احدی از شرکا) باشد. در صورتی‌که وکیل از طرف شرکا هستید با انتخاب این گزینه باید اطلاعات وکالتنامه و رمز تصدیق سند خود را وارد کنید.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

در گام دوم درخواست ثبت تأسیس، شما یک کد رهگیری 19 رقمی از سامانه ثبت دریافت می‌کند. در تمامی مراحل بعدی کد رهگیری در سمت راست بالای صفحه قابل مشاهده است. از این کد رهگیری جهت پیگیری وضعیت ثبت شرکت خود می‌توانید استفاده کنید. لازم به ذکر است پس از این مرحله و با دریافت کد رهگیری، اطلاعات درج شده ذخیره می‌شوند و قابل پیگیری هستند.

گام سوم: نام‌های درخواستی

در این گام باید 5 نام به ترتیب اولویتی که برای شما دارند درج کنید. نام انتخابی برای شرکت شما باید چند ویژگی داشته باشند، از جمله:

  • نام‌های انتخابی برای ثبت شرکت سهامی خاص باید ریشه فارسی داشته باشند.
  • نام مورد نظر شما حداقل باید سه بخش جدا داشته باشد.
  • نام درخواستی شما قبلا ثبت نشده باشند.

در قسمت توضیحات متقاضی، لازم است معنا و توضیحاتی که فکر می‌کنید لازم است بنویسید. این توضیحات کمک می‌کنند نام درخواستی شما احتمال ثبت بیشتری داشته باشد.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

گام چهارم: موضوع فعالیت

در این گام باید حیطه فعالیت خود را وارد کنید. موضوع فعالیت به معنای کاری است که شما در این شرکت انجام خواهید داد. ناگفته نماند درج موضوع فعالیت و تأیید آن در این گام به معنای پروانه بهره‌برداری یا مجوز فعالیت نمی‌باشد.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

برخی از فعالیت‌ها که در همین گام به صورت کشویی مشخص شده است قبل از ثبت تأسیس، نیاز به مجوز از واحد مرتبط دارند.

 

گام پنجم: سرمایه

میزان سرمایه اولیه ثبت شرکت سهامی خاص حداکثر مشخصی از نظر قانون ندارد. برای حداقل سرمایه مبلغ یک میلیون ریال در اداره ثبت شرکت‌ها مورد پذیرش است. در این گام لازم است که تعداد سهم‌ها و ارزش ریالی آن‌ها را وارد کنید. سهام می‌تواند با نام عادی یا بی‌نام باشد. باید در قسمت نوع سهام این مورد را انتخاب کنید. امروزه بیشتر شرکت‌ها از سهام بی‌نام استفاده نمی‌کنند.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

گام ششم: اشخاص و مدیران

اولین چیزی که در این مرحله از مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص باید وارد شود تاریخ و ساعت جلسات مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره است. همانطور که پیش‌تر از این اشاره شد تشکیل مجمع عمومی موسسین مقدم بر جلسه هیئت مدیره است. بنابراین باید در وارد کردن تاریخ این دو جلسه دقت کنید.

این امکان وجود دارد که هر دو جلسه در یک روز باشند، ولی فقط در ساعات متفاوتی تشکیل شده باشند. توجه داشته باشید جلسات و مجامع در روزهای تعطیل تقویم نباید برگزار شوند.

کد پستی اشخاص نمی‌تواند همان کد پستی شرکت باشد اما مانعی ندارد که برای تمام اعضا یک کد پستی درج شود. در وارد کردن اطلاعات این مرحله دقت بسیار بالایی به خرج دهید.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

گام هفتم: شعب

چنانچه شرکت شما فارغ از محل اصلی فعالیت، قرار است در جای دیگری با نام شعبه فعالیت کنید، درج اطلاعات شعبه در این مرحله الزامی است. لازم به ذکر است عدم درج اطلاعات شعبه در این مرحله دلیلی خواهد شد که قانونگذار شعبه شما را بخشی از شخص حقوقی اصلی نخواهد دانست. برای حل این مشکل در آینده باید یک آگهی تغییرات منتشر و شعب در روزنامه رسمی کشور اعلام گردند.

 

گام هشتم: روزنامه کثیرالإنتشار

در این گام باید یکی از روزنامه‌های رسمی که سایت به شما پیشنهاد می‌کند را به عنوان‌ روزنامه رسمی آگهی شرکت خود انتخاب کنید. انتخاب این روزنامه برای یک سال است. روزنامه‌ها به گروه‌های کم‌هزینه و پرهزینه تقسیم می‌شوند. در حقیقت این تفاوت در هنگام ثبت شرکت مبلغ بیشتر یا کمتری جهت اشتراک روزنامه یکساله دریافت می‌کند. همچنین با هر تغییر در شرکت، پس از تأیید اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری، باید در روزنامه رسمی انتخابی شما به اطلاع عموم برسد. این اطلاع‌رسانی در هر مرحله هزینه جداگانه‌ای دارد.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

گام نهم: اساسنامه

اساسنامه از مهم‌ترین مراحل ثبت شرکت سهامی خاص است. در اساسنامه در حقیقت مهم‌ترین چارچوب‌های شرکت شما مشخص می‌گردد. در این گام یک پیش‌نویس اساسنامه مطابق با قانون تجارت به شما ارائه می‌گردد که برخی از مواد الزاماً باید توسط شما تکمیل شوند.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

پیشنهاد ما به شما این است که یک‎ بار به‌طور کامل اساسنامه پیشنهادی سامانه ثبت را مطالعه کنید. مواد زیر باید توسط شما تکمیل شوند:

 

ماده 1

این ماده اسم شرکت شما را بیان می‌دارد. با توجه به این نکته که در این مرحله هنوز نام نهایی شما از بین اولویت‌های ارسالی مشخص نشده، امکان ویرایش این ماده وجود ندارد. پس از تأیید نام شرکت شما این ماده به صورت خود به خود پر می‌شود و نام تأیید شده در این جای خالی قرار می‌گیرد.

 

ماده 2

موضوع فعالیت شما دقیقاً همان مطلبی است که در گام چهارم وارد شد. موضوع فعالیت شرکت به‌طور خودکار از گام چهارم به این ماده منتقل می‌شود. چنانچه قصد ایجاد هرگونه تغییری در موضوع فعالیت مندرج در اساسنامه دارید باید در گام چهارم این اصلاح انجام پذیرد.

 

ماده 3

سومین ماده از اساسنامه ثبت شرکت سهامی خاص مربوط به محل قانونی شرکت است. در اصل هر آدرسی که به عنوان آدرس شرکت در مراحل قبلی درج کنید در این ماده جایگزین می‌گردد. به یاد داشته باشید آدرس ثبتی شما بیانگر محدوده فعالیت شرکت است. حوزه مالیاتی، حوزه ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری و بسیاری از موارد به آدرس ثبتی شما باز می‌گردد. مهم‌ترین موضوع در مورد آدرس این است که باید یک سند دال بر مالکیت شرکت در این آدرس وجود داشته باشد. منظور از سند، یک اجاره‌نامه یا سند ملکی به نام شرکت می‌باشد.

 

ماده 4

تعداد سهام، نوع آن و تعداد سهم هر سهامدار در مراحل پیشین ذکر شده است. اطلاعاتی که در این ماده وارد می‌کنید باید مطابق با گام‌های مربوط به سرمایه باشد. لازم به ذکر است برخلاف سه ماده اخیر، اطلاعات این ماده خودکار منتقل نمی‌گردد و حتماً باید دستی توسط شخص شما وارد شود.

 

ماده 7

در این ماده، سال مالی منتخب برای شرکت خود را وارد نمایید. برای درک بهتر از نحوه نگاشتن این ماده به این مثال توجه کنید. سال مالي شركت: از بیست و نهم اسفند  هر سال شروع و در بیست و هشتم اسفند سال بعد خاتمه مي‌يابد به استثناي سال اول كه ابتداي آن از تاريخ تأسيس شركت است. در مثال أخیر با درج تاریخ شروع و پایان سال مالی شرکت، مشخص می‌گردد که ترازنامه‌ها و مجامع سالیانه چه زمانی باید گردآوری شوند.

 

ماده 32

عنوان این ماده سهام وثیقه است. همانطور که از نام ماده برمی‌آید باید تعداد سهام وثیقه را در آن مشخص کنید. منظور از سهام وثیقه در اساسنامه، حداقل تعداد سهمی است که یک سهامدار باید داشته باشد تا بتواند عضوی از هیئت مدیره شود. فلسفه وجود سهام وثیقه در این است که هیئت مدیره یک شرکت با تصمیماتی که می‌گیرد تأثیر مالی بر شرکت می‌گذارد. حال برای اینکه محلی برای جبران خسارت تصمیمات او باشد باید مقداری از سهام به عنوان وثیقه‌ تلقی گردد.

نکته مهم: سایر ماده‌های اساسنامه جای خالی جهت تکمیل کردن ندارند، اما مانعی جهت تغییر آن‌ها وجود ندارد. تنها نکته مهم در مورد تغییرات سایر ماده‌های اساسنامه این است که تغییرات ایجاد شده متعارض با اصل قانون تجارت و لایحه اصلاحی آن نباشد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره حقوقی سهام شرکت ؛ سهام عادی و سهام ممتاز چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

 

گام دهم: صورتجلسه

در ابتدای متن به لزوم برگزاری دو جلسه اشاره شد. باید دو صورتجلسه جهت تأیید مصوبات این دو جلسه در سامانه ثبت شود. هنگامی که به این گام وارد می‌شوید در دو قسمت مخصوص جلسات مصوبات آن‌ها با توجه به اطلاعاتی که وارد کرده‌اید نشان داده می‌شود.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

هر دو صورتجلسه را با دقت مطالعه نمایید. چنانچه قصد ایجاد تغییری در آن دارید باید به گام مرتبط مراجعه کنید. برای مثال اگر نام مدیرعامل مطابق با خواست شما نیست باید به گام مربوط به اطلاعات اشخاص و مدیران باز گردید و اطلاعات مورد نظر خود را در آن وارد کنید. پیشنهاد می‌شود از متن مندرج در این صورتجلسات یک کپی در سیستم خود داشته باشید.

 

گام یازدهم: اظهارنامه

همانطور که متن صورتجلسات برای شما در سامانه ایجاد شد، اطلاعات مهم در اظهارنامه نیز خودکار ایجاد می‌گردند. اظهارنامه باید مطابق با اطلاعات تأیید شده شما در گام‌های پیشین باشد.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

گام دوازدهم: خلاصه اظهارنامه

این گام آخرین گامی است که می‌توانید جهت اصلاح مندرجات خود به گام‌های پیشن بازگردید. خلاصه اظهارنامه، مهم‌ترین اطلاعاتی را که در مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص وارد می‌شود را به شما نشان می‌دهد. در حقیقت این گام یک چک لیست است که با بررسی آن می‌توانید نگاهی به صحت تمامی اطلاعات وارده شده در مراحل قبلی داشته باشید. به یاد داشته باشید پس از تأیید این مرحله، امکان اصلاح برای شما وجود ندارد. بنابراین از صحت تمامی اطلاعات در این گام مطمئن شوید. برای اصلاح هر قسمتی از خلاصه اظهارنامه باید به گام مرتبط با آن موضوع مراجعه کنید.

 

مراحل ثبت شرکت سهامی

 

در آخرین گام، ثبت شرکت سهامی خاص شما تمام شده و اطلاعات برای تأیید نام به اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری ارسال می‌گردد تا مورد بررسی قرار گیرند. وضعیت درخواست شما در این مرحله باید «ارسال شده برای بررسی و تعیین تکلیف نام‌های پیشنهادی و محتوای الکترونیکی» باشد. با شماره پیگیری درج شده در بالای صفحه، روزانه از قسمت پیگیری درخواست می‌توانید مشاهده کنید درخواست شما در کدام وضعیت است.

 

تأیید نام در مراحل ثبت شرکت سهامی خاص

هنگامی که اطلاعات الکترونیکی اولیه برای اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری ارسال می‌شود باید جهت تأیید یا رد نام‌های درخواستی منتظر بمانید. چنانچه هر پنج نام شما رد شود یک بار می‌توانید درخواست و نام‌های خود را اصلاح و مجدداً جهت بررسی ارسال کنید. در نظر داشته باشید پس از دومین بار که نام‌های درخواستی شما رد شود باید تمامی مراحل فوق را از ابتدا طی کنید. اگر یکی از نام‌های درخواستی شما مورد تأیید قرار بگیرد مراحل فیزیکی ثبت شرکت سهامی خاص شما آغاز می‌گردد.

 

مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص پس از تأیید نام

چنانچه وضعیت درخواست شما به تأیید نام تغییر کرد، باید اوراقی توسط شما تنظیم و به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال گردد. در این مرحله دسترسی شما به چاپ و رویت صورتجلسات باز می‌شود. مراحل زیر را طی کنید:

 

افتتاح حساب شرکت در شرف تأسیس

یک نسخه از صورتجلسه‌های مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره را که کپی آن را ذخیره کرده‌اید به امضای کلیه اعضا برسانید. یک نسخه از رسید پذیرش دریافت شده از سامانه ثبت شرکت‌ها را نیز پرینت بگیرید. با در دست داشتن این اوراق به هر یک از شعبات بانک مورد نظر خود مراجعه کنید. از بانک درخواست کنید یک حساب جهت شرکت در شرف تأسیس برای شما ایجاد کند. مبلغی که در اساسنامه به عنوان آورده نقدی ذکر کردید (حداقل 35 درصد کل سرمایه) باید به حساب شرکت در شرف تأسیس واریز گردد. پس از واریز این مبلغ یک نامه با عنوان گواهی مسدودی حساب از بانک دریافت کنید. اطلاعات نامه گواهی مسدودی حساب را در قسمتی که برای شما فعال شده است وارد کنید.

 

دریافت صورتجلسات از سامانه ثبت شرکت‌ها

در این مرحله پس از وارد کردن اطلاعات نامه گواهی مسدودی حساب، دسترسی به پرینت صورتجلسات برای شما باز می‌شود. به یاد داشته باشید حتماً صورتجلسات را از سایت سامانه ثبت شرکت‌ها دریافت کنید. دلیل این تأکید در این است که این صورتجلسات بارکدی مخصوص به خود را دارا می‌باشند. اگر صورتجلسه ذخیره شده قبلی را ارسال کنید اوراق شما برگشت می‌خورند.

 

امضای صورتجلسات

صورتجلسات را در سه نسخه تهیه کنید. صورتجلسه هیئت مدیره باید به امضای تمامی اعضای هیئت مدیره برسد. صورتجلسه مجمع عمومی موسسین را نیز تمامی سهامداران، هیئت مدیره و بازرسین امضا می‌کنند. نکته مهم در این است که امضا ذیل تمامی صفحات باید انجام شود.

 

دریافت و امضای اظهارنامه و اساسنامه

اظهارنامه و اساسنامه را در سه نسخه از سامانه ثبت شرکت‌ها دریافت و به امضای تمامی سهامداران برسانید. تمامی صفحات این اوراق باید امضا شوند. اظهارنامه را بازرسین نیز باید امضا کنند.

 

دریافت رسید پذیرش

رسید پذیرش را نیز در دو نسخه پرینت بگیرید.

 

دریافت ابلاغیه و ابلاغیه تایید نام

ابلاغیه و ابلاغیه تأیید نام را نیز در دو نسخه تهیه کنید.

هرچند ثبت شرکت سهامی خاص در  این مقاله با زبانی عامه‌پسند توضیح داده شده است اما بهتر است برای ثبت یک شرکت سهامی خاص حتماً با یک مشاور حقوقی مشورت کنید. دریافت مشاوره از یک مشاور حقوقی خبره به شما این امکان را می‌دهد که با چشمانی باز و آگاه‌تر اقدامات خود را انجام دهید. در سایت لامینگو می‌توانید از خدمات مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری در این زمینه استفاده کنید.

 

دریافت مشاوره حقوقی

 

ارسال فیزیکی مدارک جهت ثبت شرکت سهامی خاص

جهت ارسال فیزیکی باید به یکی از باجه‌های منتخب پستی اداره ثبت شرکت‌ها در استان خود مراجعه کنید. لیست این باجه‌های پستی را می‌توانید با جستجو در اینترنت بیابید. حتماً به باجه‌ درخواست ثبت تأسیس در پست مراجعه کنید. یک پاکت، یک پوشه صورتی رنگ و یک برچسب آدرس دریافت می‌کنید. اقدامات زیر را انجام دهید:

 

مدارک زیر را در پوشه‌ صورتی قرار دهید:

  • دو نسخه اظهارنامه امضا شده
  • دو نسخه اساسنامه امضا شده
  • اصل گواهی مسدودی حساب بانکی
  • اصل مجوز فعالیت: این مورد برای شرکت‌هایی است که نیاز به مجوز داشتند نه تمامی شرکت‌ها
  • دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین امضا شده
  • دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره امضا شده
  • اصل وکالتنامه: درصورتی‌که وکیل هستید و جهت دریافت و امضا باید به اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری مراجعه کنید.
  • گواهی سوء پیشینه: گاهی سامانه برای برخی از اعضا نیاز به گواهی سوء پیشینه فیزیکی دارد که در رسید پذیرش ذکر می‌گردد. در صورتی‌که ذکر نشده باشد نیازی به آن نیست. اساساً سامانه ثبت شرکت‌ها با استعلام از سامانه ثنا می‎‌تواند سوء پیشینه را دریافت کند.
  • در صورتی‌که سهامدار شخص حقوقی باشد اصل نامه نمایندگی نیاز است.
  • در صورتی‌که سهامدار خارجی باشد باید اصل و ترجمه رسمی اساسنامه به انضمام اصل و ترجمه گواهی ثبت در کشور ثبت کننده و معرفی‌نامه نماینده مربوطه نیز موجود باشد.
  • یک نسخه از رسید پذیرش، ابلاغیه و ابلاغیه تأیید نام

پس از اینکه مدارک فوق در پوشه صورتی رنگ قرار داده شد، تعداد کل اوراق را بشمارید و در جای مورد نظر روی پوشه درج کنید. آدرسی که روی پوشه می‌نویسید حتماً باید محل قانونی درج شده شرکت باشد.

 

مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص

 

تکمیل کردن اطلاعات مورد نیاز روی پاکت و برچسب آدرس

آدرس مندرج روی این دو مورد می‌تواند هر آدرسی باشد. اصل مهم این است که کسی در آن آدرس حضور داشته باشد که بتواند اصل مدارک شما پس از تأیید یا بازگشت را دریافت کند. کسی که مدارک را دریافت می‌کند حتماً باید همان فردی باشد که نامش روی پاکت درج می‌شود.

نکته مهم: برچسب را نباید روی پاکت بچسبانید. پس از تکمیل اطلاعات فرستنده، برچسب را نیز درون پاکت بگذارید.

 

الصاق رسید پذیرش روی پاکت

پس از اتمام مراحل فوق، پوشه صورتی را درون پاکت بگذارید و درب آن را ببندید. رسید پذیرش را با چسب روی پاکت بچسبانید. چنانچه رسید پذیرش شما بیش از یک صفحه است تمامی صفحات آن را روی پاکت بچسبانید. توجه داشته باشید بارکد رسیدهای پذیرش‌ در تمامی صفحات باید قابل مشاهده و خوانا باشند.

درج اطلاعات دریافتی در سامانه

کد رهگیری مرسوله که به شماره همراه شما پیامک شده است را باید در سامانه ثبت شرکت‌ها وارد کنید. برای انجام این کار مجدداً به قسمت پیگیری درخواست بروید. شماره پیگیری را وارد کنید و اطلاعات درخواستی مرتبط با پست را وارد نمایید. امروزه بسیاری از باجه‌های پست این کار را به صورت خودکار انجام می‌دهند.

کانال تلگرام لامینگو

 

مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص پس از ارسال فیزیکی

پس از ارسال فیزیکی اوراق ثبتی و امضا شده با شماره پیگیری قبلی خود درخواست را بررسی کنید. هنگامی که وضعیت درخواست شما به «ارسال برای آگهی روزنامه رسمی» تغییر کرد باید به اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری مرکز استان ثبتی خود مراجعه کنید. لازم به ذکر است که فقط در مراکز استان‌ها اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری وجود دارد. برای مثال چنانچه مرکز فعالیت شما در شهرستان ملایر استان همدان باشد، برای امضا ذیل اوراق باید به استان همدان بروید.

توجه کنید تنها کسی می‌تواند آگهی را از اداره ثبت شرکت‌ها دریافت کند که نام او در گام دوم آمده باشد. در اصل، امضا کننده دفتر قانونی باید شخصاً مراجعه کند. به باجه مرتبط با ثبت تأسیس مراجعه کنید و با درج اثر انگشت، آگهی خود را دریافت کنید. آگهی در این مرحله دارای شماره مکانیزه است.

 

درج در روزنامه رسمی

به سایت روزنامه رسمی کشور www.rrk.ir مراجعه کنید. از قسمت ورود اعضا، ثبت نام کرده و وارد سایت شوید. در صفحه شخصی خود پرداخت هزینه آگهی را انتخاب کنید. شماره مکانیزه آگهی را وارد کنید و پس از تأیید اطلاعات، پرداخت هزینه آگهی را انجام دهید.

دقت کنید آدرسی که در این سامانه وارد می‌کنید صحیح باشد زیرا اصل روزنامه‌های رسمی تأسیس و ثبت شرکت سهامی خاص شما به این آدرس ارسال می‌گردد. روزنامه رسمی تأسیس شرکت از مهم‌ترین اوراق شرکت شما می‌باشد.

 

دریافت روزنامه رسمی

روزنامه شما طی یک هفته الی ده روز به آدرس شما در سه نسخه ارسال می‌گردد.

 

تأسیس حساب بانکی جاری به نام شخص حقوقی

با در دست داشتن اصل روزنامه رسمی تأسیس شرکت خود به بانکی که حساب شخصیت حقوقی در شرف تأسیس را در آن افتتاح کرده‌اید مراجعه کنید. حساب شخصیت حقوقی در شرف تأسیس را به حساب جاری تغییر دهید و شماره شبا و دسته چک جهت آن دریافت کنید. بدیهی است که در این مرحله مبلغی که در ابتدا مسدود شده بود، رفع مسدودی می‌گردد.

 

سخنی با مخاطبان ثبت شرکت سهامی خاص

مراحل تشکیل و ثبت شرکت سهامی خاص دو مرحله دارد؛ مرحله آنلاین و مرحله فیزیکی. مهم‌ترین نکته هنگام ثبت شرکت سهامی خاص این است که تمامی مراحل ذکر شده در مطلب فوق را به ترتیب و به درستی اجرا کنید. شرکت سهامی خاص یکی از انواع شرکت‌های شناخته شده در قانون تجارت ایران و جهان می‌باشد. این شرکت نسبت به سایر انواع شرکت‌ها طرفداران بیشتری بین عموم مردم دارد. تطبیق اطلاعات در مرحله آنلاین با مرحله فیزیکی عاملی است که از رد ثبت شرکت سهامی خاص شما جلوگیری می‌کند.

 

مشاوران حقوقی لامینگو در کنار شما

ثبت شرکت سهامی خاص همچون سایر مباحث حقوقی، پیچیدگی‌هایی مختص به خود دارد. فارغ از پیچیدگی‌های ثبت شرکت در سامانه ثبت شرکت‌ها و تخصص محوری آن، شرکت سهامی خاص تبعاتی حقوقی برای سهامداران خود به همراه خواهد داشت. برای دریافت کامل‌ترین و بروزترین اطلاعات مربوط به مراحل ثبت در کم‌ترین زمان با مشاورین حقوقی لامینگو در ارتباط باشید. لامینگو با کادری مجرب و کاربلد می‌تواند با ارائه خدمات مشاوره حقوقی به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین در این مسیر با شما همراه باشد.

 

بلاگ حقوقی لامینگو

اطلاعات حقوقی از لازم‌ترین موضوعاتی است که هر فردی باید برای کسب آن مطالعه کند. در صورتی‌که شما به عنوان یک شهروند از حقوق خود آگاه باشید کمتر دچار دردسر خواهید شد. با مراجعه به بلاگ حقوقی لامینگو می‌توانید به انبوهی از اطلاعات حقوقی به صورت رایگان دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید که با درج نظر خود در انتهای مطالب می‌توانید به همکاران ما برای تولید محتوایی کاربردی‌تر و مفیدتر کمک کنید. در پایان پیشنهاد می‌کنم به صفحات اجتماعی لامینگو در اینستاگرام و تلگرام مراجعه کنید و اطلاعات روز حقوقی را از مرجعی مطمئن دریافت کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب پگاه حاجیلو

دیدگاه شما

بدون دیدگاه