همه چیز درمورد اسناد ملکی و مشاوره حقوقی آن

3 سال پیش
مشاوره حقوقی اسناد ملکی

خریدوفروش ملک مقوله‌ای پیچیده است که با تنظیم قراردادهای مختلف و امضا زدن‌های متعدد همراه است. در صورت نداشتن آگاهی کافی از روند معاملات ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید. ازآنجایی‌که معاملات املاک اغلب با سند مالکیت انجام می‌شود آشنایی شما با اسناد مالکیت می‌تواند در معامله‌ای موفق و به دور از خسارت و زیان کمک شایانی داشته باشد. پس بهتر است در این اقدامات مهم آگاهانه قدم بگذاریم و در این راستا از مشاوره حقوقی اسناد ملکی کمک بگیریم. درواقع مشاوره حقوقی اسناد ملکی فردی است که با داشتن مهارت کافی، در دنیای گسترده حقوقی مارا راهنمایی می‌کند. در این مقاله از سایت لامینگو به بررسی ماهیت سند مالکیت، انواع سند ملکی، سند عادی و رسمی ملک، نحوه ابطال سند مالکیت، تبدیل قولنامه به سند و همچنین میزان اعتبار سند عادی و رسمی پرداخته‌ایم. تا پایان مطلب همراه ما باشید.

 

دریافت مشاوره حقوقی اسناد ملکی

 

سند مالکیت چیست؟

سند مالکیت درواقع قراردادی است که در آن تمام شرایط، اموال و ضوابطی که میان خریدار و فروشنده به توافق رسیده است، ثبت می‌شود. برای مثال در سند مالکیت یک خانه مشخصات کامل ملک اعم از متراژ، موقعیت، تصویر نقشه خانه، محدودیت‌های مربوط به نقل و انتقالات و ملاحظات حقوقی آن درج می‌شود. سند مالکیت رسمی می‌بایست در دفاتر اسناد رسمی و یا در ادارات ثبت‌اسناد تنظیم و نوشته شود. توجه داشته باشید که هر ورقه‌ای، سند مالکیت نیست پس در قانونی بودن آن باید دقت داشته باشید. تشخیص سند مالکیت می‌توانید از مشاوره حقوقی اسناد ملکی نیز کمک بگیرید.

 

مشاوره حقوقی اسناد ملکی

 

انواع سند ملکی

سندهای ملکی با توجه به نوع ملک و همچنین چگونگی تفکیک آن به انواعی تقسیم می‌شوند. انواع سند ملکی ازنظر ماهیت و شرایط ثبتی با یکدیگر متفاوت‌اند. قبل از شروع هرگونه معامله خریدوفروش، بهتر است با انواع سند و اعتبار قانونی آنها آشنا شوید. در این قسمت به معرفی برخی از انواع اسناد ملکی می‌پردازیم.

سند قولنامه‌ای

سند قولنامه‌ای درواقع کاغذی دست‌نویس است که در آن آنچه میان طرفین معامله به توافق رسیده است، توسط مشاور املاک به ثبت می‌رسد. این نوع سند در مقایسه با سند رسمی و یا تک‌برگ از اعتبار کمتری برخوردار است.

سند مشاع

این سند برای ملک‌هایی است که دارای چند شریک هستند. در حقیقت سند مشاع به سندی گفته می‌شود که متعلق به چند مالک است. مسائل حقوقی مربوط به این سند کمی پیچیده‌تر از سایر سندها است.

سند شش دانگ

سند شش دانگ سندی است که به‌طور کامل به شخصی تعلق داشته باشد. درواقع شش دانگ اصطلاحی است که می‌توان به هرکدام از انواع سند نسبت داد. این سند نشان می‌دهد که ملک فقط یک مالک دارد. سند شش دانگ نیز یکی از سندهای معتبر ملکی است.

سند تک‌برگ

این سند به‌صورت کامپیوتری در سیستم ثبت‌اسناد و توسط مراجع رسمی تنظیم و طراحی شده است. سند تک‌برگ یکی از جدیدترین و معتبرترین سندهای امروزی است.

سند منگوله‌دار

این سند با توجه با نامی که دارد، دارای یک منگوله است. سند منگوله‌دار در مسائل حقوقی یک سند قطعی و معتبر است.

سند شورائی

این نوع سند همانند سند قولنامه‌ای است، اما به دلیل امضا و نظارت شورای محل از اعتبار بیشتری نسبت به سند قولنامه‌ای برخوردار است.

سند وکالتی، رهنی، شخصی، عرصه، اعیان، تفکیکی، اوقافی، بنچاق، زمین شهری، سازمانی، بنیاد شهید، معارض، المثنی، ورثه‌ای و مفروز از دیگر انواع سندهای ملکی هستند. مشاوره حقوقی اسناد ملکی می‌تواند به شما در ارتباط با سنجش اعتبار و صحت سندهای مختلف کمک کند.

 

مشاوره حقوقی اسناد ملکی

 

تعریف سند عادی و رسمی ملک

سندهای ملکی به‌طورکلی به دو دسته سندهای رسمی و سندهای عادی تقسیم می‌شوند که در این قسمت به توضیح مختصری درباره هرکدام می‌پردازیم.

سند رسمی ملک: طبق قانون مدنی به سندی رسمی گفته می‌شود که در دفاتر اسناد رسمی و یا اداره ثبت‌اسناد، در حضور مأموران رسمی و با در نظر گرفتن قانون تنظیم شده باشد.

سند عادی ملک: سند عادی همان سند قولنامه‌ای است که به‌طور رسمی و در اداره ثبت‌اسناد تنظیم نشده است. بلکه توافقات طرفین معامله به‌صورت دست‌نویس و در حضور مشاور املاک نوشته‌شده و امضا گردیده است.

 

تبدیل قولنامه به سند

پیش از هر چیزی لازم است با قولنامه آشنا شوید و بدانید که چه کاربرد و همین‌طور چه نکاتی دارد. پس‌ازآن به مبحث تبدیل آن به سند رسمی خواهیم پرداخت. به نوشته‌ای عادی که بیانگر توافق بر بروز عقدی در رابطه با موضوعی مشخص است و پرداخت مبلغی معین برای ضمانت اجرای تخلف آن می‌باشد را قولنامه می‌گویند. همچنین می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مشاوره حقوقی اسناد ملکی مراجعه کرده و در رابطه با آن اطلاعات بیشتر و گسترده‌تری را به‌دست آورید.

محتوا و مضمون قولنامه‌ها معمولاً به شکلی پیش‌بینی و نوشته می‌شوند که دو شخص در قبال هم به یکدیگر تعهد می‌کنند که در موعد مشخص و تعیین‌شده در دفترخانه حضور پیدا کنند و طبق شروط قولنامه معامله‌ای را صورت دهند. این در حالی است که چنانچه هرکدام از آن‌ها به هر دلیلی در زمان مشخص‌شده در دفترخانه حضور نیابند و از انجام معامله خودداری کنند، یک مقدار مبلغ را در نقش وجه التزام به شخص دیگری پرداخت می‌نماید.

برای تبدیل قولنامه به سند، اطلاعات بسیار گسترده و متفاوتی وجود دارد که باید از آن‌ها مطلع شوید. ازجمله این موارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. با ما همراه باشید.

  1. باغ‌ها، زمین‌های کشاورزی و مهم‌تر از همه ساختمان‌ها حتماً باید از سابقه ثبت برخوردار باشند. این بدان معناست که باید برای آن‌ها پلاکی ثبتی نوشته شده باشد.
  2. قانون فقط مشمول ساختمان احداثی است.
  3. دقت داشته باشید که فقط برای ملک‌های قولنامه‌ای می‌توانید درخواست سند بدهید که به صاحب‌ملک و یا حتی یک از وارث‌های او دسترسی وجود نداشته باشد.
  4. با توجه به نکات گفته‌شده برای این قانون هیچ مدتی تعیین نشده است. بنابراین هرزمانی آپارتمان و ملک ساخته شود که شروط لازم برای گرفتن سند را داشته باشد می‌تواند جهت گرفتن سند اقدام نماید.

 

مدارک لازم برای گرفتن سند ملک‌های قولنامه‌ای

  1.  در ملک های قولنامه‌ای: فتوکپی از سند مالکیت ملک – قولنامه‌ای فرد متقاضی را به مالک می‌رساند
  2.  در ملک‌های دارای سند مشاعی: سند مشاعی متقاضی – ارائه وکالت‌نامه در صورت نبودن سند ملک به نام فرد متقاضی
  3.  گرفتن نقشه ملک
  4.  اصل شناسنامه با کارت ملی فرد متقاضی
  5.  کپی از سند در اسناد قولنامه‌ای
  6.  فیش بانکی به‌منظور هزینه تقاضا
  7.  تکمیل فرم درخواست پذیرش به جهت اخذ سند برای املاک قولنامه‌ای
  8.  فرستادن مدارک لازم به واحد ثبتی
  9.  درنهایت ورود مجدد به سامانه برای گرفتن سند

 

مشاوره حقوقی اسناد ملکی

 

نحوه ابطال سند مالکیت

ابطال سند مالکیت یکی از رایج‌ترین مواردی است که در امور ملکی رخ می‌دهد. این اتفاق زمانی می‌افتد که اعتبار سند مالکیت به دلایل مختلفی مانند صدور اشتباه، عدم تطابق سند مالکیت با قوانین ثبت و مدنی و صدور سند مالکیت معارض، خدشه‌دار شود و در این هنگام می‌توان آن را باطل کرد. ابطال سند مالکیت به دو صورت با حکم دادگاه و بدون نیاز به‌حکم دادگاه امکان‌پذیر است.
ابطال سند با حکم دادگاه در موارد زیر انجام می‌شود:
1- هرگاه ملکی برخلاف اصول قانون تنظیم شده باشد.
2- هرگاه در اسناد ملکی تعرضی وجود داشته باشد.
3- هرگاه تنظیم سند مخل حقوق سایر افراد باشد.
4- هرگاه در سند اشتباهاتی در خصوص تفکیک وجود داشته باشد.

 

 ابطال سند بدون حکم دادگاه در موارد زیر انجام می شود:

1-باطل کردن سند مالکیت با حکم قانون
2-ابطال سند معارض از طریق اداره ثبت
3-عدم تطابق متراژ ثبت‌شده در سند مالکیت و متراژ اصلی ملک
اعتبار سند عادی در مقابل سند رسمی

سند رسمی از اعتبار ویژه‌ای برخوردار است. زیرا همان‌طور که گفته شد طبق قوانین و در حضور مأموران رسمی تنظیم می‌شود. درواقع سندهای عادی نیز به‌وسیله سندها رسمی شناخته شده‌اند. سند رسمی دارای ویژگی‌هایی است که اعتبار آن از سند عادی بیشتر است. سند عادی نیز بی‌اعتبار نیست و اگر در حضور شورای محل انجام شود به اعتبار آن افزوده می‌شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

 نتیجه گیری

در این مقاله از سایت لامینگو شما با هر آنچه که باید درباره یک سند ملکی بدانید اعم از انواع سند مالکیت، میزان اعتبار سند عادی و رسمی، نکات لازم برای تبدیل قولنامه به سند و همچنین عواملی که منجر به ابطال یک سند ملکی می‌شود، آشنا شدید. خریدوفروش ملک روندی پیچیده است که برای جلوگیری از ضرر و زیان بهتر است در این راستا از مشاوره حقوقی اسناد ملکی کمک بگیرید. مشاوران حقوقی با داشتن مهارت و اطلاعات کافی از مسائل حقوقی به شما در انجام معامله‌ای سودمند و بدون ضرر کمک خواهند کرد. ممنون که تا پایان مطلب همراه ما بودید. برای مطالعه سایر مقالات کاربردی به بلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. همچنین نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.

 

6
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

6 دیدگاه