نمونه قرارداد شراکت بنگاه چیست و چه زمانی تنظیم می‌شود؟

3 سال پیش
نمونه قرارداد شراکت بنگاه

اگر یک نمونه قرارداد شراکت بنگاه به‌خوبی تنظیم شده باشد، این امکان را برای هر دو طرف مهیا می‌کند که از شراکت سود ببرند. یکی از دلایلی که باعث می‌شود یک کارآفرین بخواهد با سرمایه‌گذار دیگری وارد تجارت شود، استفاده از شرایط مشارکت برای موفقیت بیشتر است. هدف مشارکت، کسب سود دوطرفه است و جهت جلوگیری از اختلاف و احقاق حق، نوشتن قرارداد ضروری است.

توجه به این نکته مهم است که همکاری با سرمایه‌گذار دیگر تنها در صورتی به‌نفع هریک از طرف‌های درگیر خواهد بود که گام‌های مناسب را بردارند و در کنار یکدیگر، زمینه‌های شغلی موفق را فراهم کنند. موفق‌ترین شرکا در حوزه املاک کسانی هستند که یک نمونه قرارداد شراکت بنگاه را به‌صورت اصولی و استاندار تنظیم کنند. این نوع قرارداد به آنها کمک می‌کند تا بتوانند حق و حقوق خود را از مشارکت دریافت کنند.

دریافت قرارداد شراکت

 

چرا به یک قرارداد شراکت بنگاه نیاز است؟

یک نمونه قرارداد شراکت بنگاه نشان‌دهنده تعهد بین دو شریک تجاری است. این توافقنامه معمولاً اهداف مشترک و مأموریتی را برای کسب‌وکار ترسیم می‌کند. هدف این است که اطمینان حاصل شود که هر دو طرف در یک مسیر واحد حرکت می‌کنند. اگر شراکت طبق برنامه پیش نرود، وجود قرارداد مشارکت در واقع می‌تواند حمایت‌های قانونی لازم را برای هر دو شریک یا کسب‌وکار فراهم کند.

در حالی که هر سرمایه‌گذاری به امید کسب سود وارد یک شراکت تجاری می‌شود، اما همچنان مهم است که برای بدترین اتفاقات آماده شد. گاهی اوقات، شرایط نامطلوب رخ می‌دهد و ضروری است که یک چارچوب قانونی در متن قرارداد وجود داشته باشد.

علاوه بر این، یک توافقنامه مشارکت به هر دو طرف نشان می‌دهد که اگر اتفاقی افتاد، چگونه باید عمل کنند. متأسفانه، بسیاری از سرمایه‌گذاران تا زمانی که دیگر خیلی دیر شده است، متوجه اهمیت این پروتکل‌ها نمی‌شوند. البته همه قراردادهای مشارکت یکسان نیستند. بنابراین قبل از شروع کار بر روی قرارداد خود، اجازه دهید نگاهی به برخی از مهمترین عناصر یک نمونه قرارداد شراکت بنگاه بیندازیم.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت در کافی شاپ و نکات حقوقی این قرارداد را بیشتر بشناسیم!

 

نکات حقوقی مهم در نمونه قرارداد شراکت بنگاه

مشخصات یک قرارداد شراکت از تجارتی به تجارت دیگر متفاوت است. با توجه به آنچه گفته شد، چند معیار وجود دارد که باید در هر شرایطی لحاظ شود. این موارد ضروری به ایجاد پایه و اساس یک شراکت تجاری طولانی‌مدت و سودمند برای دو طرف کمک می‌کند. قبل از بستن قرارداد مشارکت خود، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • توضیح کامل نقش‌ها و مسئولیت‌های هر شریک؛
  • تفکیک کامل امور مالی هر شریک؛
  • مشخص کردن تعهد هر شریک به کسب‌وکار؛
  • خلاصه‌ای از نحوه محافظت از کسب‌وکار و دارایی‌های هر شریک.

 

قوانین و مسئولیت‌ها

برای اینکه یک قرارداد شراکت بنگاه انتظارات کسانی که آن را تشکیل می‌دهند برآورده کند، باید نقش‌های واقع‌بینانه به هر فردی اختصاص داده شود. تعریف شفاف مسئولیت‌های هریک از شرکا پایه و اساس یک شغل موفق در صنعت املاک و مستغلات را ایجاد می‌کند. هیچ‌چیز را نباید نادیده گرفت. در این مرحله، هر شریک باید نقش مشخصی در پیشبرد کسب‌وکار داشته باشد.

به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پیوندهایی که دو شریک با آن مواجه خواهند شد، تعریف نقش‌ها و مسئولیت‌ها باید با لحاظ ویژگی‌های فردی، شایستگی‌ها، نقاط قوت و ضعف شرکا در نظر گرفته شود. حتماً نقش‌های زیر را در نمونه قرارداد شراکت بنگاه خود لحاظ کنید:

  • بازاریابی؛
  • امور مالی؛
  • مدیریت ساخت‌وساز؛
  • فروش ملک؛
  • مدیریت اموال؛
  • توسعه تجاری.

جای تعجب نیست که نقش‌ها و مسئولیت‌ها باید در رابطه با سطح شایستگی هر فرد با یک وظیفه مربوطه تفویض شود. هر فردی در یک شراکت باید چیزی منحصربه‌فرد را به میان بیاورد. استعدادهای خاص شرکا، آنها را در موقعیتی قرار می‌دهد که از نقاط قوت خود استفاده کنند. فقط مطمئن شوید که این نقاط قوت به‌درستی شناسایی شده‌اند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که تکامل شراکت تجاری شما اجتناب‌ناپذیر است. برخلاف خود بازار مسکن، شراکت‌های تجاری املاک و مستغلات دائماً تغییر خواهند کرد. قرارداد شراکت بنگاه بیش از هر چیز دیگری یک توافق «زنده و پویا» است.

 

نمونه قرارداد شراکت بنگاه

 

آیا به یک شریک بنگاهی نیاز دارید؟

هیچ الزامی برای ورود به صنعت املاک و مستغلات با یک شریک تجاری وجود ندارد و بسیاری از سرمایه‌گذاران تمام حرفه خود را بدون شریک انجام می‌دهند. با این حال، چندین مزیت باعث می‌شود که قرارداد شراکت بنگاه قابل توجه باشد.

رایج‌ترین دلیلی که باعث می‌شود افراد به‌دنبال مشارکت باشند، مربوط به تأمین مالی است. در بسیاری از موارد، اشخاصی که یک کسب‌وکار را مدیریت می‌کنند، با یک شریک تجاری که می‌تواند سرمایه مورد نیاز را برای شروع کار فراهم کند، متحد می‌شوند. با این ساختار، مشارکت به هر دو شربک اجازه می‌دهد تا از مزایای بنگاه بهره ببرند.

حتی برای سرمایه‌گذارانی که مشکلی برای تأمین منابع مالی کسب‌وکار ندارند، هنوز دلایل متعددی برای امضای نمونه قرارداد شراکت بنگاه وجود دارد. این موارد شامل پتانسیل تقسیم مسئولیت‌ها، کسب منافع و ایجاد ارتباطات می‌شود. علاوه بر این، شرکا می‌توانند نقاط قوت و ضعف یکدیگر را متعادل کنند که این می‌تواند در طول فرآیند پرهیجان شروع یک تجارت بسیار مفید باشد.

اما مشکل‌ترین بخش یک قرارداد مشارکت در بنگاه املاک، یافتن سرمایه‌گذار مناسب برای همکاری است. یک شراکت تجاری موفق فراتر از سابقه دوستی است. زمانی که با شخصی وارد یک تجارت می‌شوید، یافتن فردی که مهارت‌های شما را متعادل می‌کند، اهدافش به اهداف شما نزدیک است، خواسته‌های مالی مشابهی دارد و فردی قابل اعتماد است، یک امر ضروری است.

این معیارها یک‌شبه ظاهر نمی‌شوند؛ پیدا کردن یک شریک تجاری می‌تواند زمانبر باشد. مهم است که برای رسیدن به توافق عجله نکنید؛ حتی اگر به نظر می‌رسد که همه‌چیز در ابتدا هماهنگ است. برخی از سرمایه‌گذاران حتی توصیه می‌کنند قبل از امضای قرارداد با یکدیگر روی یک معامله کار کنند. به این ترتیب، می‌توانند درک بهتری از سبک کاری یکدیگر داشته باشند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد مشارکت تالار چیست و چه نکاتی دارد؟

 

انواع نمونه قرارداد شراکت بنگاه

یکی از نکات مهم در مورد انعقاد قرارداد مشارکت، این است که می‌توانید آن را به طرق مختلف شخصی‌سازی کنید. این امکان برای شما وجود دارد که نقش‌ها و مسئولیت‌ها را براساس شایستگی‌های هر شریک، در دسترس بودن یا حتی بر اساس نیازهای خود سفارشی و شخصی‌سازی کنید.

در برخی از قراردادهای مشارکت، هریک از شرکا به‌طور مشابه در یک پروژه فعالیت می‌کنند. اگرچه نقش‌ها و فعالیت‌های آنها ممکن است متفاوت باشد، معمولاً کار به‌طور مساوی تقسیم شده است. اما در برخی موارد دیگر ممکن است یک یا چند شریک هیچ فعالیتی انجام ندهند.

به‌عنوان مثال، یکی از شرکا ممکن است سرمایه را تأمین کند و نقش فعالی ایفا نکند؛ در حالی که شریک دیگر به‌تنهایی امور اجرایی بنگاه را انجام دهد. زمانی که یکی از شرکا مجموعه مهارت خاصی داشته باشد اما سرمایه‌ای ندارد، این قرارداد می‌تواند یک توافق دوجانبه سودمند باشد. شریک دیگر ممکن است بخواهد از نظر مالی درگیر باشد اما ترجیح دهد به‌عنوان مشاور خدمت کند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

شایان ذکر است که موارد گفته‌شده تنها عواملی نیستند که توجه شما را هنگام تنظیم نمونه قرارداد شراکت بنگاه جلب می‌کنند؛ اما مطمئناً بیشترین وزن را دارند. قرارداد مشارکت تجاری باید منعکس‌کننده چیزهایی باشد که برای شما دارای ارزش است. به‌راحتی می‌توانید موارد بیشتری را اضافه کنید؛ اما مواردی را که در بالا توضیح دادیم، در توافقنامه خود قید کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درخصوص انواع قراردادها، می‌توانید به بلاگ حقوقی لامینگو مراجعه نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب کیوان کاری

دیدگاه شما

یک دیدگاه