نحوه دریافت رمز یکبارمصرف پویا تمامی بانک ها

دریافت رمز یکبارمصرف دوم

این روزها برداشت غیرمجاز از حساب­‌های بانکی از طریق کلاهبرداری اینترنتی با روش­‌های مختلف، بسیار گسترده شده است و بسیاری از افراد، قربانی این نوع کلاهبرداری و متحمل ضررهای مالی هنگفتی شده‌­اند. سارقان با روش­‌های مختلف و با داشتن اطلاعات کارت بانکی و رمز دوم ثابت آن، به راحتی می­‌توانند حساب بانکی افراد را خالی کنند. براساس آماری که پلیس فتا در سال 1397 اعلام کرده، 20 تا 25 هزار پرونده به علت برداشت غیرمجاز از حساب­ بانکی افراد تشکیل شده است. ازین رو برای پیشگیری و کاهش این نوع کلاهبرداری و از بین رفتن نگرانی‌­های مردم از این جریان، تدابیری در جهت یکبارمصرف شدن رمز دوم کارت­‌های بانکی (رمز پویا) و حذف رمز دوم ثابت اندیشیده شده است.

چگونه می‌توان برای انجام تراکنش مالی خود، رمز یکبارمصرف دریافت کرد؟

قبل از این جریان­‌ها، بانک مرکزی اعلام کرده بود که برای تراکنش انتقال وجهی که بیش از 5000 ریال باشد، صاحبان حساب می‌توانند از طریق نرم‌­افزار مشخصی، رمز دوم یکبارمصرف (رمز پویا) دریافت کنند. ولی بعدها طی برگزاری جلسات مختلف، بانک مرکزی اعلام کرد که برای کلیه تراکنش­‌ها حتی اگر کوچک باشد نیز باید رمز دوم یکبارمصرف (رمز پویا) استفاده شود؛ به این صورت که هر بانکی با تعبیه و فعال‌سازی اپلیکیشن مخصوص به خود و با وارد شدن مشخصات کاربران در این اپلیکیشن، رمز دوم یکبارمصرف (رمز پویا) در اختیار افراد قرار می‌دهد. زمانی‌که افراد بخواهند تراکنش مالی انجام دهند، مثلا خرید اینترنتی کنند و  مبلغی را به صورت آنلاین به حساب شخصی یا موسس‌ه­ای واریز کنند، می‌تواند با نصب و فعال­سازی اپلیکیشن معرفی شده توسط بانکی که در آن حساب دارند، این کار را انجام دهند.

دریافت مشاوره حقوقی

برای این کار نیاز است ابتدا اپلیکیشن مدنظر را در تلفن همراه خود نصب کنند. سپس برای انجام هربار تراکنش، هم­ زمان وارد این اپلیکیشن شده و یک رمز یکبارمصرف (رمز پویا) دریافت می­‌کنند که این رمز فقط برای تراکنش فعلی اعتبار دارد و برای انجام تراکنش­‌های بعدی، دوباره باید به اپلیکیشن بانک موردنظر مراجعه نموده و رمز دیگری دریافت کنند. نکته ای که در این خصوص باید به آن دقت کرد، این است که مدت زمان اعتبار این رمز ایجاد شده معمولا تا یک دقیقه است و باید به سرعت تراکنش انجام گیرد.

چند توصیه‌­ی مفید درباره­‌ی دریافت رمز پویا  

  • برای نصب اپلیکیشن معرفی شده توسط بانک‌­ها، نیاز به احراز هویت عملی است، که اگر شماره تلفن موبایل شما برای شماره حسابتان تنظیم شده باشد، مشکل حل شده است. وگرنه باید به صورت حضوری به بانک مراجعه کرد.
  • نرم‌­افزار دریافت رمز پویا، به سیستم­‌های احراز هویت و رمز عبور مجهز است که بهتر است برای امنیت بیشتر، از اثر انگشت استفاده شود.
  • به منظور افزایش امنیت و عدم دسترسی غیرمجاز افراد بیگانه به این نرم افزار در تلفن همراه شما، بهتر است برای ورود یا خارج شدن از این اپلیکیشن، رمز عبور تعیین کنیم.

نحوه‌ی دریافت رمز پویا دوم از بانک‌ها

دریافت رمز دوم یکبارمصرف (رمز پویا) از بانک­‌ها متفاوت است که ما در ادامه نحوه­‌ی دریافت رمز پویا از بانک‌های مختلف را برای شما خواننده عزیز شرح می‌دهیم.

  • بانک ملی

بانک ملی ایران با معرفی “سامانه  60” ، به کاربران خود این امکان را می­‌دهد تا علاوه بر استفاده از روش USSD، با نصب نرم‌افزار 60 و فعال­سازی آن از طریق سامانه بام یا مراجعه به دستگاه­‌های کیوسک و یا دستگاه­‌های خودپرداز، فعا­ل­سازی اولیه را انجام دهند.

رمز یکبارمصرف بانک ملی

با فعال­سازی این اپلیکیشن، سرویس 60 ثانیه نیز فعال خواهد شد و همان طور که پیشتر گفته شد، با دریافت رمز جدید از این نرم­افزار، کاربر 60 ثانیه مهلت دارد تراکنش خود را به انجام برساند و بعد از تمام شدن 60 ثانیه، آن رمز دیگر کاربردی نیست.

همچنین از طریق شماره گیری کد #60*737* می‌توان عملیات ثبت‌­نام اولیه را به روش USSD انجام داد. از جمله مزایایی که این روش با روش­‌های دیگر دارد این است که نیاز به نصب نرم‌­افزار جداگانه یا اتصال به اینترنت نیست.

  • بانک ملت

بانک ملت نیز با معرفی اپلیکیشن “رمز نگار” ، دریافت رمز دوم یکبارمصرف را در اختیار کاربران خود قرار می‌­دهد. کاربران بانک ملت ابتدا این نرم­‌افزار را در تلفن همراه خود نصب کرده و با مراجعه به نزدیک‌ترین دستگاه خودپرداز، شماره موبایل خود و کد فعال­سازی را از دستگاه دریافت کرده و با وارد کردن این اطلاعات در نرم­‌افزار،  آن را فعال می­‌کنند.

رمز دوم یکبارمصرف بانک ملت

اگر هم بخواهند از طریق دستگاه خود پرداز رمز یکبارمصرف دریافت کنند، باید در صفحه اصلی دستگاه خودپرداز، گزینه رمز کارت را انتخاب کرده، سپس گزینه فعال­سازی رمز پویا را انتخاب کنند، در مرحله بعد صفحه­‌ای ظاهر خواهد شد که شماره تماس دارنده­‌ی کارت بانکی نمایش داده می­‌شود. اگر شماره تلفن ظاهر شده صحیح باشد که گزینه بله را انتخاب می­‌کنیم، اگر هم اشتباه با شد یا تغییر کرده باشد، می‌توان شماره جدید را وارد کرد. پس از تایید، پیامکی به مضمون تایید ارسال کد فعال­سازی به شماره­‌ی همراه فرد ارسال خواهد شد. بعد از آن کاربر می‌تواند با وارد کردن شماره همراه خود و کد فعال­سازی در اپلیکیشن رمز نگار  برای تراکنش­‌های مالی خود رمز پویا دریافت کند.

  • بانک تجارت

بانک تجارت نیز با معرفی اپلیکیشن “همراز”  این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده است.

دریافت رمز پویا دوم بانک تجارت

به این صورت که افراد ابتدا این نرم‌­افزار را در تلفن همراه خود نصب کرده و سپس با مراجعه به دستگاه خود پرداز، گزینه سایر خدمات و به دنبال آن گزینه فعال­سازی رمز پویا را انتخاب می­‌کنند. بعد از آن رسیدی از دستگاه دریافت می­‌کنند که شامل شماره سریال و شماره تلفن همراه مشتری است و هم­زمان پیامکی به شماره موبایل ثبت شده در پرونده­‌ی بانکی کاربر ارسال خواهد شد که شامل کد فعال­سازی نرم‌­افزار همراز، برای دریافت رمز پویا است.

  • بانک سپه

مشتریان بانک سپه می‌توانند با مراجعه به شعب بانک سپه، درخواست فعال­سازی رمز پویا کنند و بانک با ارائه­‌ی شماره مشتری (شماره­‌ی انحصاری هر کاربر در بانک سپه و درون پرونده­‎ی بانکی او است)، شماره سریال و کد فعال­سازی، این امکان را به کاربران خود می­‌دهد که با نصب اپلیکیشن “رمزساز” و  با وارد کردن این اطلاعات، برای انجام تراکنش‌­های آنلاین خود، رمز یکبار­مصرف دریافت کنند.

  • بانک صادرات ایران و بانک کشاورزی

کاربران بانک صادرات و کشاورزی نیز با مراجعه به دستگاه خودپرداز، شماره سریال حساب بانکی خود و کد فعال­سازی برای فعال ساختن اپلیکیشن “ریما” دریافت کنند و با نصب این اپلیکیشن و وارد کردن این اطلاعات در آن، موفق به دریافت رمز دوم یکبارمصرف شوند.

تنظیم قرارداد سفارشی

  • بانک شهر

بانک شهر نیز همانند سایر بانک­‌ها از این قاعده مستثنا نیست. کاربران بانک شهر با کمی تفاوت باید به صورت حضوری به یکی از شعب خود مراجعه کرده و درخواست فعال­سازی سیستم رمز پویای کارت بانکی خود کنند. و پس از تایید بانک، با نصب اپلیکیشن “رمز نت” و وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، آن را فعال کرده و رمز پویای یکبارمصرف دریافت کنند.

  • بانک پاسارگاد

مشتریان بانک پاسارگاد بدون مراجعه به دستگاه خودپرداز، وارد حساب کاربری خود در اینترنت بانک پاسارگاد شده و با انتخاب قسمت مدیریت نوع رمز دوم، اپلیکیشن “موبایل بانک پاسارگاد” را دانلود کرده سپس نصب کنند و با ورود به قسمت کارت، رمز پویای آن را فعال سازند.

  • بانک قوامین

بانک قوامین نیز از طریق نرم افزار”جی­‌بی­‌رمز” ، امکان دریافت رمز یکبارمصرف را برای مشتریان خود فراهم کرده است.

  • بانک­‌های انصار، اقتصاد نوین، حکمت ایرانیان، بانک دی ، بانک سینا و قرض­الحسنه بانک مهر ایران

مشتریان این بانک‌ها می‌توانند از یک اپلیکیشن واحد به نام “ارس” ، رمز دوم یکبارمصرف دریافت کنند.

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فاطمه دل‌زنده‌دار اباتری
کارشناس حقوقی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه