دانلود نمونه قرارداد اسپانسری ورزشی و اطلاع از مندرجات آن

2 سال پیش
قرارداد اسپانسری ورزشی

اشخاص حقیقی و حقوقی که در پی برگزاری نمایشگاه یا انواع رویدادها با موضوعات مختلف هنری، ورزشی، علمی و غیره هستند و همچنین بسیاری از کسب‌وکارهای نوپا و استارتاپ‌هایی که در ابتدای مسیر کاری خود هستند و سایر مجموعه‌ها، سازمان‌ها و نهادهایی که برای ادامه فعالیت خود نیاز به حمایت مالی دارند و از سویی خود سرمایه کافی برای برگزاری رویدادهای مورد نظر و پیشبرد اهداف خود را ندارند به‌دنبال این موضوع هستند که با عقد نمونه قرارداد اسپانسری از حمایت مالی شخصی دیگر که ممکن است یک شخص حقوقی مانند یک سازمان یا یک برند یا یک شخص حقیقی باشد استفاده نمایند. قرارداد اسپانسری ورزشی نیز قراردادی است که میان یک باشگاه ورزشی یا یک ورزشکار و شخص حقیقی یا حقوقی که قصد حمایت مالی از یک باشگاه ورزشی یا ورزشکار را دارد منعقد می‌گردد و بر اساس این قرارداد، شخص اسپانسر اقدام به حمایت مالی می‌نماید.

در این نوشتار قصد داریم که قرارداد اسپانسری برای فعالیت‌های ورزشی را مورد بررسی قرار داده و به ذکر نکات تنظیم و عقد این قرارداد بپردازیم. قراردادهای اسپانسری امروزه جزو پرکاربردترین قراردادهایی است که میان اشخاص حقیقی و حقوقی منعقد می‌گردد و به همین دلیل لازم است تا با مندرجات این قرارداد آشنا باشید. در همین راستا پیش‌بینی می‌شود این مطلب را تا انتها مطالعه کرده و در صورتی‌که به کسب اطلاعات لازم در این زمینه علاقه‌مند هستید با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو در ارتباط باشید.

 

اسپانسر چه شخصی است؟

در ابتدای این مقاله ابتدا بهتر است تا تعریفی از اسپانسر ارائه دهیم و سپس به بیان توضیحات لازم در ارتباط با قرارداد اسپانسری بپردازیم. اسپانسر شخصی حقیقی یا یک مجموعه یا یک سازمان و یک شخص حقوقی است که با تنظیم و عقد یک تفاهم‌نامه، اقدام به حمایت مالی از یک کالا، خدمت یا شخص و فعالیت می‌نمایند. در این زمینه باید به این نکته توجه داشته باشید که اسپانسرها غالباً حاضر به حمایت مالی از مجموعه‌هایی هستند که قابلیت دیده شدن و بزرگ شدن را دارند. دلیل این امر نیز این است که اسپانسر اقدام به حمایت مالی برای تبلیغات خود می‌کند و انتطار دارد که نتیجه این سرمایه‌گذاری را بگیرد.

امروزه یکی از شاخه‌های اسپانسری، اسپانسری ورزشی است که اشخاص زیادی آماده اسپانسر شدن در این حوزه می‌باشند. اسپانسری ورزشی از طریق تنظیم و عقد قرارداد اسپانسری ورزشی انجام می‌شود و به معنای حمایت مالی یک شخص حقیقی یا حقوقی از یک ورزشکار، یک فعالیت و یا یک باشگاه ورزشی است. برای مثال زمانی که یک مجموعه، اسپانسر یک تیم ورزشی می‌شود در این صورت این اسپانسر مطابق با قرارداد موظف خواهد بود که هزینه‌های لازم برای تیم را بپردازد و از سوی دیگر، تیم ورزشی نیز باید مجموعه مزبور را به‌عنوان اسپانسر خود اعلام نماید.

در ارتباط با اسپانسر باید به این نکته توجه داشته باشید که شخص اسپانسر، با شخص سرمایه‌گذار تفاوت‌هایی دارد و این دو مورد با هم متفاوت هستند. تفاوت اصلی میان این دو شخص این است که شخص اسپانسر، با هدف شناخته شدن خود اقدام به حمایت مالی از شما می‌کند و هدف اصلی این شخص، دیده شدن خودش است و به‌دنبال تبلیغات از این راه است. در صورتی‌که شخص سرمایه‌گذار قصد دیده شدن ندارد و نیت و هدف سرمایه‌گذار، سرمایه‌گذاری و بازگشت پول به همراه سودآوری است.

 

نمونه قرارداد اسپانسری چگونه قراردادی است و چه انواعی دارد؟

قرارداد اسپانسری یا قرارداد حمایت مالی یکی از قراردادهای تابع ماده 10 قانون مدنی می‌باشد که با نام قراردادهای نامعین شناخته می‌شوند. قانون برای این قراردادها نام خاصی در نظر نگرفته است و هر قراردادی که اشخاص با اراده خود آن را منعقد نموده و مواردی را که در رابطه قراردادی آن‌ها اهمیت دارد در متن آن بیاورند و این قرارداد مغایر با موازین و مقررات شرعی و قانونی کشور نباشد، مشمول عقود نامعین ماده 10 قانون مدنی می‌باشد و اشخاص مجاز به انعقاد این قرارداد و اجرای مفاد آن هستند. قراردادها در قانون مدنی به دو دسته قراردادهای معین و نامعین تقسیم می‌شود و هر عقدی که عقد معینی نباشد و در تنظیم و عقد آن قانون رعایت شود یک عقد نامعین است.

در متن نمونه قرارداد اسپانسری علاوه بر مفاد عمومی قراردادها مانند موضوع قرارداد، مشخصات طرفین و مدت و مبلغ قرارداد، مواردی که مختص به این قرارداد و مطابق با ماهیت این قرارداد می‌باشد نیز قید می‌گردد تا روابط قراردادی شخص اسپانسر و شخصی که از حمایت مالی اسپانسر بهره‌مند می‌گردد تبیین گشته و تعهدات و مسئولیت‌های قراردادی طرفین قرارداد روشن گردد. قرارداد اسپانسری ورزشی نیز از هین قاعده تبعیت کرده و طرفین این قرارداد باید مواردی را که به تبیین این قرارداد کمک می‌کند در متن قرارداد درج نمایند.

 

برای آشنایی بیشتر با عقود معین و نامعین این مطلب را بخوانید: بایدها و نبایدهای قانونی در مورد عقود معین و غیر معین

 

تنظیم و عقد قرارداد حمایت مالی ورزشی چه ضرورتی دارد؟

امروزه رشته‌های ورزشی متعددی وجود دارد و رقابت‌های ورزشی در رشته‌های مختلف انجام می‌شود. در همین راستا باشگاه‌های ورزشی زیادی وجود دارد که در این رقابت‌ها حضور داشته و اقدام به فعالیت ورزشی می‌نمایند. این تیم‌ها و این باشگاه‌های ورزشی برای اینکه بتوانند از ورزشکاران و باشگاه حمایت کرده و به فعالیت ورزشی خود ادامه دهند، نیاز به منابع مالی دارند. در اینجا است که اهمیت ویژه اسپانسر مشخص می‌شود. هر تیم یا باشگاه یا رویداد ورزشی نیاز به اسپانسری دارد که با حمایت مالی، بتواند هزینه‌های لازم برای پیشبرد اهداف را تأمین نماید.

از سوی دیگر، این اسپانسرها که غالباً مجموعه‌های تجاری و کسب‌وکارها هستند برای دیده شدن و بزرگ شدن نیاز دارند که توسط اشخاص دیگر تبلیغ شوند و در این مورد، تیم‌های ورزشی که هر کدام طرفداران مخصوص به خود را دارند بهترین گزینه ممکن برای تبلیغات است. در نتیجه زمانی که این دو مورد را کنار هم قرار می‌دهیم به ضرورت تنظیم و عقد قرارداد ورزشی پی خواهیم برد.

 

قرارداد حمایت مالی ورزشی

 

قرارداد اسپانسری ورزشی چه پیوست‌ها و الزامات حقوقی دارد؟

در متن نمونه قرارداد اسپانسری باید موارد مهمی که در پیشبرد اهداف قرارداد و اجرای موضوع آن نقش دارد قید گردد. طرفین نمونه قرارداد حمایت مالی ورزشی باید علاوه بر ذکر مشخصات قرارداد، در ارتباط با موضوعاتی مانند فسخ قرارداد و مرجع حل اختلاف قراردادی با یکدیگر به توافق رسیده و تراضی نمایند. در ادامه متن، موارد و الزاماتی را که باید به این قرارداد پیوست گردد بررسی می‌نماییم.

 

1. عنوان قرارداد اسپانسری

ابتدایی‌ترین بند مربوط به هر قرارداد، بحث مربوط به عنوان آن می‌باشد. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، قانون مدنی عنوان و نام خاصی برای قراردادهای نامعین انتخاب نکرده و این موضوع را به طرفین قرارداد واگذار نموده است. طرفین قرارداد باید بر اساس ماهیت و هدف قرارداد، عنوان مناسبی بر آن وضع نمایند. در نمونه قرارداد اسپانسر ورزشی طرفین می‌توانند علاوه بر قید واژه اسپانسری یا حمایت مالی، موضوعی را که اسپانسر در آن از شخص حقیقی یا حقوقی حمایت می‌نماید نیز بنویسند؛ مانند قرارداد اسپانسری باشگاه ورزشی. در ارتباط با عنوان قرارداد باید این موضوع را در نظر داشته باشید که هر چند قانونگذار این اختیار را به طرفین قرارداد داده است که مندرجات قرارداد را خود انتخاب و تعیین نمایند، اما طرفین این قرارداد نباید عنوانی بدون ربط با مندرجات و محتوای قرارداد بر آن وضع نمایند.

 

2. موضوع قرارداد اسپانسری ورزشی

منظور از موضوع قرارداد اسپانسری، همان فعالیتی است که طرفین قرارداد الزام به انجام و اجرای آن دارند؛ یعنی حمایت مالی یک شخص حقوقی و یا حقیقی از یک رویداد یا پروژه یا یک تیم در ازای تبلیغات برای کسب‌وکار خود. این کلی‌ترین تعریف قرارداد اسپانسری می‌باشد که سرمایه‌گذاری و تبلیغات دو رکن اصلی آن می‌باشد. نحوه تبلیغات و همچنین میزان حمایتی که اسپانسر می‌نماید به توافق طرفین در قرارداد بستگی دارد. در همین راستا باید بدانید که موضوع قرارداد اسپانسری یا حمایت مالی ورزشی، حمایت یک مجموعه از یک باشگاه ورزشی یا یک ورزشکار است و از این طریق اسپانسر هزینه‌های مالی مورد نیاز باشگاه یا ورزشکار را تأمین و در عوض، کسب‌وکار خود را تبلیغ می‌کند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

3. طرفین نمونه قرارداد اسپانسرشیپ ورزشی

طرفین قرارداد حمایت مالی یا اسپانسرشیپ، شخصی است که قصد حمایت مالی از یک پروژه یا شخص را داشته و همچنین شخص حمایت‌شونده می‌باشد که باید نام و برند اسپانسر را درازای دریافت حمایت، تبلیغ نماید. قرارداد حمایت مالی نیز از دو طرف تشکیل می‌شود که این اشخاص ممکن است حقیقی یا حقوقی باشند. اگر یکی از طرفین قرارداد شخص حقیقی باشد باید مشخصات کامل این فرد مانند نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، نشانی و شماره و آدرس وی قید گردد. همچنین اگر یکی از طرفین شخص حقوقی باشد، باید مشخصاتی مانند شماره ثبتی، نام شخص حقوقی، مشخصات نماینده و مواردی این‌چنینی قید گردد. نکته بسیار مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که اشخاص ورشکسته حق تنظیم و عقد قرارداد اسپانسری را نخواهند داشت، زیرا این اشخاص از دخالت در اموال خود ممنوع هستند.

علاوه بر مشخصات طرفین قرارداد، اگر قرارداد حمایت مالی ورزشی به نمایندگی منعقد شده باشد در این صورت باید مشخصات نمایندگان طرفین قرارداد نیز همراه با ذکر سمت در قرارداد درج گردد. این موضوع در شرایطی که یکی از طرفین قرارداد شخص حقوقی باشد الزامی است. دلیل این امر نیز این است که اگر یکی از طرفین شخص حقوقی باشد در این شرایط قرارداد باید به نمایندگی و توسط مدیران این شخص حقوقی امضا شود. موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در غالب قراردادهای اسپانسری ورزشی، اسپانسر یک شخص حقوقی و یک مجموعه، یک کسب‌وکار و یا یک سازمان است.

 

4. تعهدات اسپانسر و شخص حمایت‌شونده

قراردادها اصولاً با این هدف منعقد می‌گردند که طرفین آن با انجام اموری تحت قالب آن قرارداد به اهدافی که دارند نائل آیند. نمونه قرارداد اسپانسری ورزشی نیز قراردادی است که هم شخص اسپانسر و هم باشگاه ورزشی یا ورزشکاری که حمایت مالی را دریافت می‌دارد با انجام موضوع قرارداد و تعهدات خود به اهدافی که از عقد این قرارداد دارند خواهند رسید.

شخص اسپانسر وظیفه دارد در قالب نمونه قرارداد حمایت مالی ورزشی از باشگاه ورزشی و یا فعالیت و یا شخص ورزشکار حمایت نماید تا این شخص با دریافت این حمایت، اهداف خود را پیش برده و به نتیجه‌ای که می‌خواهد برسد. موضوع اسپانسری به‌ اندازه‌ای حائز اهمیت است و در موفقیت اشخاص نقش دارد که شاهد این هستیم که حتی تیم‌های ملی یک کشور و یا فستیوال‌های ورزشی نیز با عقد قرارداد از حمایت شخص اسپانسر استفاده می‌نمایند تا به امکانات بیشتری دسترسی داشته و کارکرد بهتری ارائه دهند.

از سوی دیگر، باشگاه یا تیم ورزشی که از سوی اسپانسر ورزشی حمایت می‌گردد موظف است کسب‌وکار و برند حامی مالی خود را به‌نحوی که در قرارداد بر سر آن توافق شده است تبلیغ نماید و سبب دیده شدن اسپانسر شود. این تبلیغات ممکن است در چند دفعه برگزار گردد و یا یک‌باره انجام شود. همچنین ممکن است تبلیغات با نصب بنر در ورزشگاه و باشگاه ورزشی انجام گرفته و یا با درج نام و نشان اسپانسر بر روی لباس ورزشکاران و یا با سخنرانی مستقیم اسپانسر در رویداد ورزشی صورت گیرد. چگونگی انجام تبلیغات را طرفین قرارداد در هنگام عقد نمونه قرارداد اسپانسری مشخص می‌نمایند.

 

قرارداد اسپانسری ورزشی

 

عدم واگذاری اجرای موضوع قرارداد اسپانسری ورزشی

همچنین طرفین قراراد اسپانسری موظف می‌باشند در صورت بروز مشکلی در اجرای وظایف قراردادی، در سریع‌ترین زمان ممکن ایرادات و موانع را برطرف نموده و در صورتی‌که این موانع برطرف نشد، مراتب را به طرف مقابل برای تعیین تکلیف اطلاع دهند و علاوه بر این، طرفین قرارداد حمایت مالی ورزشی مانند سایر قراردادهای اسپانسری، حق واگذاری موضوع قرارداد را به دیگر اشخاص ندارند، زیرا در هنگام عقد نمونه قرارداد اسپانسری این اشخاص، قرارداد را در صورت اجرای تعهدات توسط شخصی که در نظر داشته‌اند امضاء نموده‌اند و ممکن است اجرای تعهدات توسط ثالث، مطلوب طرف مقابل نباشد.

 

5. مدت نمونه قرارداد اسپانسری ورزشی

طرفین نمونه قرارداد اسپانسرشیپ ورزشی باید در هنگام عقد قرارداد مدت‌زمان اعتبار قرارداد را مشخص نمایند. تعیین مدت زمان قرارداد از این نظر حائز اهمیت است که هریک از طرفین تنها موظف به انجام تعهدات و مسئولیت‌های قراردادی خود در طی مدت قرارداد می‌باشد و پس از اتمام قرارداد، دیگر طرفین وظیفه‌ای در مقابل یکدیگر ندارند؛ مگر قرارداد اسپانسری را با توافق یکدیگر برای مدتی تمدید نمایند. در قراردادهای اسپانسری ورزشی، اسپانسر تنها در بازه زمانی مدت قرارداد وظیفه دارد که از تیم ورزشی یا ورزشکار حمایت مالی نماید و باشگاه ورزشی نیز تنها در مدت زمان قرارداد متعهد به تبلیغ اسپانسر خود می‌باشد.

 

دانلود نمونه قرارداد اسپانسری

 

6. چگونگی انجام تعهدات طرفین

همان‌طور که پیش‌تر بیان شد، تعهد اصلی اسپانسر ورزشی پرداخت وجهی برای حمایت از تیم ورزشی و تعهد اصلی شخص دریافت‌کننده این حمایت نیز انجام تبلیغات برای اسپانسر می‌باشد. این موارد ممکن است به‌طرق مختلفی انجام گردند و باید چگونگی انجام این موارد در متن قرارداد قید گردد تا منجر به نتیجه مطلوب گردد. برای مثال اسپانسر ممکن است عنوان نماید که می‌خواهد تبلیغاتی که برایش صورت می‌گیرد به‌صورت تصویری و با نمایش دادن کسب‌وکار وی باشد و یا ممکن است بخواهد علاوه بر چاپ بنر و برند خود بر روی لباس ورزشکاران، کلاماً نیز برند اسپانسر را تبلیغ نمایند.

همچنین شخصی که در ازای انجام تبلیغات از حمایت اسپانسر برخوردار می‌گردد می‌تواند نحوه دریافت وجه را به اسپانسر پیشنهاد دهد، زیرا این شخص به‌خوبی می‌داند که در چه صورت حمایت مالی بازدهی بیشتری برای وی خواهد داشت. انجام حمایت مالی از سوی اسپانسر ممکن است در چند نوبت صورت بگیرد و یا حامی، این مبلغ را یک‌باره به طرف مقابل بپردازد. ذکر این نکته ضروری است که در صورتی‌که طرفین بر چگونگی انجام تعهدات توافق نمایند نمی‌توانند یک‌جانبه نحوه اجرای تعهدات را تغییر دهند.

 

7. شرط عدم رقابت در نمونه قرارداد اسپانسری ورزشی

یکی از شروط رایج در قراردادهای حمایت مالی، شرط مربوط به عدم رقابت می‌باشد. عدم رقابت به این معناست که برای مثال اگر شخص حمایت‌شونده حامی مالی خود را در نمایشگاهی تبلیغ می‌نماید، حق تبلیغ دیگر اشخاص و برندها را ندارد. زیرا یکی از مواردی که در مؤثر بودن تبلیغات تأثیر زیادی دارد، تبلیغات انحصاری می‌باشد و در صورتی‌که حمایت‌شونده علاوه بر اسپانسر خود، اشخاص دیگری را نیز تبلیغ نماید، انحصاری بودن اسپانسرشیپ از بین رفته و مانع از دریافت نتیجه مطلوب می‌گردد. در همین راستا زمانی که برای مثال قرارداد اسپانسری میان اسپانسر و یک باشگاه ورزشی منعقد می‌شود این شرط در قرارداد درج شده و در نتیجه این شرط، اسپانسر متعهد می‌شود در طی مدت قرارداد از باشگاه ورزشی دیگری حمایت نکند و از سوی دیگر باشگاه نیز متعهد می‌گردد که قراردادی مشابه با سایر اسپانسرها منعقد ننماید.

 

قرارداد حمایت مالی ورزشی

 

9. اختلافات قراردادی

شخص اسپانسر و شخص حمایت‌شونده که ورزشکار یا باشگاه ورزشی است، ممکن است در طی مدت قرارداد، با یکدیگر دچار اختلافاتی شوند. این اختلافات ممکن است به‌سبب عدم رعایت شروط ضمن عقد بوده و یا به‌دلیل عدم انجام صحیح تعهدات قراردادی باشند و طرفین قرارداد باید برای چگونگی حل این اختلافات تعیین تکلیف نمایند. طرفین قرارداد باید ابتدا سعی نمایند مشکلات و اختلافات را از طریق مذاکره و گفت‌وگو با یکدیگر حل نموده و در صورتی‌که اختلافات قراردادی از این طریق حل نگردد، طرفین می‌توانند به مراجع قضایی که دادگاه می‌باشد و یا مراجع خصوصی که داوری می‌باشد، رجوع نمایند. در این زمینه باید توجه داشته باشید که امروزه، غالب اشخاص اختلافات قراردادی خود را به داوری ارجاع می‌دهند زیرا داوری نسبت به روش‌های حل اختلاف عمومی، راه‌حلی سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر برای حل اختلافات است.

در همین راستا اگر اسپانسر ورزشی و باشگاه در هنگام تنظیم قرارداد تصمیم بر ارجاع اختلافات ممکن‌الوقوع به داور را دارند باید در هنگام تنظیم متن قرارداد نام داور مرضی‌الطرفین خود را نیز در قرارداد درج نمایند. پس از تعیین داور، در صورتی‌که اختلافی میان طرفین قرارداد اسپانسری ورزشی حادث گردد، این اشخاص ملزم به ارجاع اختلاف به داور مرضی‌الطرفین خواهند بود.

 

10. فورس‌‌ماژور

ممکن است در طی مدت قراردادی که طرفین با یکدیگر دارند، حوادث و رخدادهایی اتفاق بیفتد که این حوادث غیرمنتظره باشد و طرفین قرارداد نتوانند این موارد را کنترل نمایند. طرفین باید در هنگام عقد نمونه قرارداد اسپانسری درباره تأثیر وقوع این حوادث در اجرای موضوع قرارداد تعیین تکلیف نمایند. در همین راستا ممکن است طرفین توافق نمایند که منتظر بمانند تا انجام موضوع قرارداد دوباره ممکن گردد و یا توافق نمایند که قرارداد خاتمه یابد. برای مثال اگر لیگ برتر فوتبال به دلایلی مانند کرونا تعطیل شود، در این صورت تیم‌ها دیگر نمی‌توانند اسپانسر خود را تبلیغ کنند و در نتیجه در هنگام تنظیم قرارداد باید به این موارد توجه شده و در این زمینه تصمیم‌گیری شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

قرارداد حمایت مالی نقش مهم و پررنگی در برگزاری انواع جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها، پیشبرد پروژه‌های هنری، ورزشی، علمی و غیره دارد و از آنجا که این قرارداد برای شخص اسپانسر و حمایت‎‌شونده منافع زیادی به‌همراه دارد، اشخاص گوناگون تمایل زیادی به عقد این قرارداد دارند. قرارداد اسپانسری ورزشی نیز یکی از مهم‌ترین قراردادهای اسپانسری است که امروزه طرفداران زیادی داشته و میان ورزشکاران، تیم‌های ورزشی و حامیان مالی منعقد می‌گردد. نکته‌ای که در ارتباط با این قرارداد بسیار مهم می‌باشد این است که قرارداد اسپانسری جزئیات و پیوست‌های زیادی داشته که تمامی این موارد باید در متن قرارداد قید گردد تا منافع طرفین تأمین گردد و در همین راستا بهتر است اشخاصی که تصمیم به عقد این قرارداد دارند، اطلاعات خود را افزایش داده و یا از کارشناسان امر قراردادنویسی در این زمینه مشورت و راهنمایی دریافت نمایند.

در همین راستا پیشنهاد می‌شود که اگر قصد تنظیم چنین قراردادی را دارید با همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو مشورت کرده و راهنمایی لازم در ارتباط با الزامات حقوقی تنظیم این قرارداد را دریافت نمایید. علاوه بر این، چنانچه تمایل به دریافت قرارداد اسپانسری ورزشی به صورت آماده دارید می‌توانید وارد بانک قرارداد لامینگو شده و این قرارداد را دریافت و مورد استفاده قرار دهید.

 

بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال کنید!

در پایان، پیشنهاد ما به شما این است که پیش از انعقاد هر قراردادی، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و در ارتباط با قرارداد مورد نظر مطالب و محتواهای تخصصی منتشرشده در بلاگ لامینگو را مطالعه و بررسی نموده و سپس اقدام به عقد قرارداد مورد نظر نمایید؛ زیرا اگر اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشید ممکن است خسارات زیادی متحمل شده و به اهداف خود از عقد قرارداد دست نیابید. پس از مطالعه هر مطلب، شما می‌توانید در صورتی‌که پرسش یا ابهامی درباره محتوا دارید، پرسش خود را با ما به اشتراک بگذارید تا همکاران ما در اولین فرصت ممکن به آن پاسخ دهند. در پایان، ضمن تشکر از توجه و زمان شما خواهشمندیم نظرات خود در ارتباط با مطالب بلاگ لامینگو را به منظور افزایش کیفیت محتواها برای ما در بخش دیدگاه‌ها بنویسید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه