نکات مهم برای تنظیم قرارداد اجاره خانه را می‌دانید؟

4 سال پیش
تنظیم قرارداد اجاره

بسیاری از افراد، به‌صورت سالانه، به اجاره منازل مسکونی می‌پردازند. به همین ترتیب، این مسئله به همان اندازه که به علت همه‌گیری می‌تواند ساده باشد، لازم است که با حساسیت‌های بسیار زیادی انجام گیرد. هرگاه که معامله‌ای میان موجر و مستأجر صورت می‌گیرد و شروط و تعهداتی که هر یک از آن ها نسبت به یکدیگر دارند در محلی ثبت می‌شود؛ لازم است که یک قرارداد اجاره که همان اجاره‌نامه است تنظیم گردد و به همین ترتیب، براساس حقوق و تکالیف طرفین نسبت به یکدیگر، اجاره‌نامه تنظیم می‌گردد.

به همین ترتیب برای تنظیم قرارداد اجاره لازم است که نکات مورد نیاز این قرارداد مورد توجه و اطلاع هر دو طرف قرارداد، چه موجر و چه مستأجر، قرار گیرد. ما در ادامه می‌خواهیم این نکات را به اطلاع شما برسانیم؛ پس اگر شما به‌دنبال دریافت این اطلاعات هستید، با ما همراه باشید.

 

درصورتی‌که شما به‌دنبال تنظیم قرارداد اجاره خانه هستید؛ می‌توانید از طریق لینک زیر با کارشناسان حقوقی و وکلایی که در این مرکز آماده خدمت‌رسانی به شما هستند، در تماس باشید و از خدمات آن‌ها جهت تنظیم قرارداد اجاره استفاده نمایید:

تنظیم سفارشی قرارداد اجاره

 

قرارداد اجاره‌ خانه چیست؟

هرچند که تنظیم اجاره‌نامه در موارد بسیار زیادی انجام می‌گیرد، یکی از موارد متداول و بسیار پرکاربرد در بنگاه‌های معاملاتی، تنظیم اجاره‌نامه خانه است. این مورد، باوجوداینکه همواره توسط افراد زیادی تنظیم می‌گردد، در بسیاری از موارد نیز به علت عدم آگاهی طرفین زمینه بسیاری از مشکلات را نیز ایجاد می‌کند. به همین ترتیب، لازم است که افراد بدانند آنچه که ضمانت‌کننده حقوقی است که موجر و یا مستأجر از یکدیگر انتظار دارند، همین اجاره‌نامه است.

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

به همین ترتیب، لازم است که اجاره‌نامه با آگاهی از تمامی ضوابط و شرایط و اصول و قوانین و موارد حقوقی که درخصوص حقوق و تکالیف هر یک از طرفین وجود دارد، تنظیم شود. به همین ترتیب، لازم است با در نظر گرفتن اصول قانونی و نظارت یک فرد آگاه نسبت به مسائل حقوقی قرارداد اجاره، این اجاره‌نامه تنظیم شود و مورد توافق هر دو طرف قرار بگیرد.

 

به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما این مطلب را مطالعه کنید: همه آنچه لازم است درباره تنظیم قرارداد اجاره بدانید!

 

مستأجر و موجر در قرارداد اجاره خانه چه حقوق و تکالیفی دارند؟

اجاره‌نامه، تعیین‌کننده انتظاراتی است که دو طرف قرارداد از یکدیگر دارند؛ به همین منظور، لازم است که در قرارداد اجاره خود به نکاتی که مورد نظر هر دو طرف است، توجه کافی مبذول شده باشد. همچنین، قرارداد اجاره، یک عقد موقت است؛ به این معنا که تعیین مدت شروع و پایان مدت اجاره الزامی است.

تعیین اجاره‌بها نیز یکی از موارد پرچالش برای موجر و مستأجر است. به همین منظور، کارشناسان مسکن در سطح جامعه به قیمت‌گذاری و تعیین نرخ اجاره‌بها و یا رهن می‌پردازند و مشخص می‌کنند که ملک مورد نظر، چه میزان ارزش دارد. در اصل، اجاره‌نامه برای تعیین این مورد تنظیم می‌گردد؛ اما نکته‌ای که وجود دارد، سایر مسائلی است که در قرارداد اجاره لحاظ می‌شود و می‌تواند اجاره مسکن را با چالش‌ها و مسائل جدیدی روبه‌رو کند.

 

چه نکاتی برای تنظیم قرارداد اجاره خانه لازم است مورد توجه قرار گیرد؟

هنگام تنظیم قرارداد اجاره خانه، لازم است مشخص شود موجر و مستأجر چه کسانی هستند. به همین ترتیب، هر دو شخص که طرفین قرارداد هستند با ارائه مدارک شناسایی مشخصات خودشان را در قرارداد اجاره درج خواهند کرد. برای تنظیم قرارداد، لازم است که درباره مدارک هر یک از طرفین اطمینان حاصل شود. بسیاری از افراد به دلایل سوء، اقدام به ارائه مدارک جعلی می‌نمایند و به همین ترتیب، با انجام کلاه‌برداری، مشکلات زیادی را برای طرف مقابل ایجاد می‌کنند. مدت‌زمان اجاره لازم است که مورد تأیید هر دو طرف قرار گیرد و سپس قرارداد منعقد گردد.

 

تنظیم قرارداد اجاره

 

به همین ترتیب، این مدت‌زمان، زمانی است که موجر خانه خود را موقتاً در اختیار مستأجر قرار داده تا از آن استفاده کند. موجر، با انعقاد قرارداد اجاره، ملزم می‌شود تا پایان مدت قرارداد خانه را در اختیار مستأجر قرار بدهد. لازم است این زمان‌بندی، ازجانب مستأجر نیز رعایت گردد؛ بنابراین، مستأجر در هر صورت، ملزم به پرداخت اجاره‌بها خواهد بود.

دقت داشته باشید که علاوه‌بر نکات مذکور، لازم است میزان رهن و اجاره‌بها نیز، به‌همراه تاریخ پرداخت مبلغ اجاره، در قرارداد ذکر گردد. همچنین، می‌توان در قرارداد درخصوص تعهدات مستأجر نسبت به نحوه استفاده از خانه موضوع قرارداد و شرایط نگهداری و حفظ آن، صحبت کرد.

 

این نکات را نیز در نظر داشته باشید

قرارداد امضاءشده توسط شما، همان چیزی است که در صورت بروز اختلاف، مورد استناد قرار می‌گیرد. به همین ترتیب، لازم است که به‌ تمامی جزئیاتی که در قرارداد لحاظ می‌شود، توجه کافی را مبذول داشت. در برخی موارد، یک جمله می‌تواند اساس قرارداد را دگرگون کند. به همین ترتیب، لازم است که یک قرارداد قابل‌ فهم باشد و هیچ ابهامی در متن قرارداد وجود نداشته باشد.

شیوه بیان جملات در قرارداد، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به همین ترتیب، اگر از مشاوران و کارشناسان حقوقی کمک گرفته شود، احتمال بروز مشکلات حقوقی به حداقل خواهد رسید. درنهایت، لازم است که درباره زمان بازپس‌گیری رهن توافقاتی صورت بگیرد و موجر موظف شود که مبلغ رهن را در زمان مشخصی به مستأجر تقدیم نماید. اگر هنگام تنظیم قرارداد دو شاهد عینی هم حضور داشته باشند روند تنظیم قرارداد ازلحاظ قانونی استحکام بیشتری خواهد داشت.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

فراموش نکنید که می‌توانید جهت تنظیم قرارداد اجاره خانه، از خدماتی که کارشناسان این مرکز برای شما درنظر گرفته‌اند، استفاده نمایید. درصورتی‌که تا اینجا با ما همراه بوده،اید و این مطلب را مطالعه نمودید، دیدگاه خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالبی که برای شما وجود دارد استفاده نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه