نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع چگونه قراردادی است و چه مفادی دارد؟
تمام شرکتها و واحدهای تجاری که به امر تولید محصولات مشغول بوده و به فعالیت توزیع و پخش محصولات مبادرت دارند، نیازمند تیمی برای انجام امر توزیع صحیح محصولات خود میباشند. اگر توزیع تولیدات و کالاها بهدرستی صورت نپذیرد، ممکن است شرکت با ضررهای زیادی مواجه شده و به اهداف خود از انجام فعالیت تجاری مانند رسیدن به سود و حضور در عرصه رقابتی بازار دست نیابد. به همین دلیل است که مدیران بنگاههای تجاری همواره در پی جذب نیروهایی برای بر عهده گرفتن مسئولیت واحد توزیع هستند و یکی از مهمترین این نیروها، سرپرست توزیع است که کارفرمایان در قالب نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع با این افراد همکاری مینمایند.
این قرارداد، یک قرارداد کار استخدامی میباشد که مشمول مقررات قانون کار بوده و طرفین باید در عقد این قرارداد از این مقررات تبعیت کرده و درصورتیکه قصد تراضی بر خلاف این مقررات را داشته باشند، این توافق از نظر قانون پذیرفتهشده نبوده و معتبر شناخته نمیشود.
اگر قصد عقد نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع را دارید، پیشنهاد میگردد پس از مطالعه این مطلب، از طریق لینک زیر این قرارداد را دریافت نموده و مورد استفاده قرار دهید. همچنین شما میتوانید با ورود به بانک قرارداد لامینگو، پیشنویس آماده قراردادی را که مد نظر دارید دریافت نموده و از کمک متخصصان حقوقی لامینگو در این مسیر بهرهمند گردید.
دانلود قرارداد استخدام سرپرست توزیع
سرپرست توزیع کیست و قرارداد استخدام وی چگونه قراردادی است؟
امروزه تمام واحدهای تجاری که به امر تولید و فروش کالا و محصول اشتغال دارند، برای سازماندهی امر توزیع و پخش محصولات و تولیدات خود و فروش صحیح و عرضه این کالاها در بازار، نیازمند بهرهگیری از تخصص و مهارت سرپرستان توزیع میباشند.
سرپرست توزیع شخصی است که در یک شرکت بر عملکرد واحد توزیع نظارت داشته و ارتباط بین عوامل و کارکنان این بخش را شکل داده و عملکرد توزیع شرکت را مورد بررسی قرار میدهد و برای رسیدن به توزیع و فروش مطلوب محصولات، راهکارهایی را ارائه میدهد. سرپرست توزیع همچنین ارتباط پررنگی با سرپرست فروش شرکت داشته و بهعبارتی، این دو بخش در شرکت، مکمل یکدیگر میباشند. اگر محصولات و کالاهای تولیدی یک بنگاه تجاری در قالب و صورت حرفهای و صحیح در بازار عرضه و توزیع نگردد، مخاطب و مشتری خود را پیدا نکرده و درنتیجه، به میزان فروش برنامهریزیشده نخواهد رسید.
پیش از اینکه قراردادی میان اشخاص مختلف منعقد گردد، باید قالب و ماهیت این همکاری مشخص شود؛ زیرا نوع همکاری طرفین و روابط قراردادی آنها، در تعییین قالب قرارداد نقش مهمی دارد. اگر کارفرما قصد داشته باشد از خدمات و دانش و مهارت یک نفر بهصورت مستمر استفاده نماید، باید با این شخص قرارداد استخدامی منعقد نماید؛ زیرا این قالب قراردادی مختص روابط کاری مستمر میباشد. قراردادهای استخدامی تحت شمول مقررات قانون کار بوده و قانون کار مفاد و قالب این قراردادها را معین نموده و طرفین باید در قرارداد میان خود، تمام این مفاد را درج نمایند.
اهمیت عقد نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع
عقد قرارداد و وارد کردن موارد و جزئیات روابط کاری طرفین در قالبهای قراردادی، به تحکیم روابط افراد و تضمین حقوق طرفین کمک بسیاری نموده و باعث میگردد تا طرفین نتوانند از انجام وظایف و مسئولیتهای خود سر باز زنند. در همین راستا، کسبوکارهایی که قصد استفاده از خدمات کاری سرپرستان توزیع را دارند، باید این رابطه کاری را در قالب قراردادی استخدامی وارد نمایند تا شرایط این قرارداد کاری مشخص بوده و کارفرما و نیروی کاری سرپرست توزیع به هدف خود برسند. قراردادهای استخدامی از قانون کار و تأمین اجتماعی تبعیت مینمایند.
از آنجایی که سمت شغلی سرپرستی توزیع در کسبوکارها از اهمیت بهسزایی برخوردار است و همچنین شرکتها بهطور دائمی به نیروی سرپرست توزیع احتیاج دارند، درنتیجه بهترین قالب قراردادی برای همکاری با سرپرست توزیع، قالب قراردادی استخدامی میباشد.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد استخدام مامور پخش و همه چیز درمورد آن
معرفی و مشخصات طرفین نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع
در تمامی قراردادها پس از بیان عنوان و موضوع قرارداد، مشخصات طرفین قید شده و طرفین آن معرفی میشوند. در قرارداد استخدامی نیز کارفرما و شخصی که قرار است با عقد این قرارداد در مجموعه او استخدام شود، معرفی میگردند. در ذیل این بند، باید مشخصات شرکتی که میخواهد با عقد این قرارداد همکاری خود را با سرپرست توزیع آغاز نماید، ذکر گردد که این اطلاعات شامل نام شرکت، شماره ثبت شرکت، نشان تجاری و کد اقتصادی شرکت، مشخصات نمایند شرکت، نشانی و شماره تلفن شرکت میباشد. علاوه بر این، باید مشخصات و اطلاعات هویتی کامل سرپرست توزیع نیز در این قرارداد قید گردد؛ اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، تاریخ تولد، محل تولد، محل صدور شناسنامه، آدرس محل سکونت، شماره تماس ثابت و همراه.
موضوع نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع
این بند یکی از ابتداییترین بندهای هر قراردادی است که از اهمیت ویژهای برخوردار است. هر قراردادی در جهت و راستای انجام فعالیتی منعقد میگردد که شرح این فعالیت باید در بند موضوع قرارداد قید گردد. بهعبارتی، هدف و محتوای هر قراردادی در ذیل بند موضوع قرارداد میآید و با مطالعه این بند، خلاصهای از قرارداد بیان میگردد. طرفین قرارداد باید توجه داشته باشند موضوع قرارداد را بهدرستی و بهصورت صحیح مشخص نمایند. درصورتیکه موضوع قرارداد بهاشتباه بیان شود، تعهدات قراردادی طرفین قرارداد بهطور صحیح و واضح مشخص نمیگردد.
تعهدات کارفرمای نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع
بسیاری از تکالیف و تعهدات کارفرما در قراردادهای استخدامی از سوی قانونگذار در قانون کار تعیین شده است. به همین دلیل، کارفرمای نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع اختیار چندانی برای اعمال اراده خود در این قرارداد ندارد و باید از فرم قانونی این قرارداد تبعیت نمایند.
براساس مقررات قانون کار، کارفرمای شخص سرپرست توزیع باید حقوق و سایر مزایای قانونی این نیروی کاری را در موعد معین به وی بپرازد. طرفین این قرارداد میتوانند با توافق یکدیگر حقوق دریافتی شخص سرپرست توزیع را مبلغی بیش از حداقل حقوق اعلامی از سوی شورای عالی کار تعیین نمایند؛ اما باید توجه داشت که این رقم نمیتواند از پایه حقوق اعلامی کمتر باشد. اعلام موافقت از سوی کارفرما در ارتباط با پرداخت مبلغی بیش از پایه حقوق به سرپرست توزیع، به عواملی زیادی ازجمله تحصیلات سرپرست، مهارت و تخصص وی، نوع شرکت و سایر مواردی اینچنینی بستگی دارد.
علاوه بر پرداخت حقوق، کارفرما براساس نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع وظیفه دارد نیروی سرپرست توزیع را نزد سازمان تأمین اجتماعی بیمه نماید. این مورد یکی از اصلیترین وظایف کارفرماهای قراردادهای استخدامی بوده و درصورتیکه کارفرما از انجام این تعهد قانونی خود خودداری نماید، از سوی مراجع قانونی با وی برخورد شده و باید جریمه قانونی را بپردازد. از دیگر تعهدات کارفرما، میتوان به پرداخت عیدی و پاداش سالیانه، پرداخت حق اضافهکاری، پرداخت وام مسکن، حق اولاد و سایر مزایای قانونی کارگران اشاره نمود.
تعهدات و اختیارت سرپرست توزیع در شرکت
این موارد از پیش از سوی شرکت تعیین شده و عموماً سرپرستهای توزیع در اکثر شرکتها موظف به انجام همین موارد هستند. سرپرست توزیع که با امضای نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع مسئولیت این سمت شغلی را بر عهده گرفته است، باید از زمان آغاز مدت قرارداد فعالیت خود در شرکت را آغاز نموده و براساس ساعات کاری تعیینشده در محل کار حاضر شود.
سرپرست توزیع باید گزارش واحد تحت امر خود در ارتباط با چگونگی انجام روند توزیع را بررسی نموده و نقاط ضعف و قوت عملکرد این واحد را ارزیابی نموده و بر همین اساس، راهکارهایی را در جهت بهبود عملکرد بخش توزیع ارائه نماید. سرپرست توزیع همچنین بر روند استخدام پرسنل واحد توزیع نظارت داشته و در این زمینه اظهار نظر مینماید. علاوه بر این موارد، سرپرست توزیع باید ارتباط مؤثری با سایر بخشهای شرکت ازجمله بخشهای تولید و فروش برقرار نموده و همجهت با این بخشها فعالیت نماید.
حتماً بخوانید: نمونه قرارداد پیمانکاری توزیع لبنیات و الزامات حقوقی این قرارداد را بیشتر بشناسیم
ساعات کاری سرپرست توزیع در شرکت
یکی از مهمترین بندهای قراردادهای استخدامی، بند مربوط به ساعات کاری میباشد. هر نیروی کاری که براساس مقررات قانون کار به استخدام شرکتها درمیآید، موظف است هشت ساعت روزانه در شرکت کار کند و کارفرما باید تعهد نماید این ساعت کاری را افزایش نداده و درصورتیکه کارفرما بخواهد مدتزمان بیشتری در روز از خدمات سرپرست توزیع استفاده نماید، باید حق اضافهکاری به وی بپردازد. این مورد یکی از دلایلی است که اهمیت عقد قرارداد را برای ورود به رابطه کاری نشان میدهد؛ زیرا اگر روابط کاری در قالب قرارداد شکل نگیرد، نمیتوان از طرف مقابل برای تخطی از تعهدات خود شکایت نمود و این تخطی را نزد مراجع قانونی ثابت نمود.
ضرورت تعیین مدت در متن قرارداد استخدام سرپرست توزیع
قراردادهای استخدامی قانون کار به سه نوع قرارداد کار دائم، قرارداد کار موقت و قرارداد کار معین تقسیم میگردد که هرکدام شرایط مربوط به خود را دارند. نکتهای که باید به آن توجه داشت، این است که اگر کارفرما قصد دارد نیروی سرپرست توزیع را برای مثال بهمدت سه سال استخدام نماید، باید این مدت را در متن قرارداد ذکر نماید. درصورتیکه این مدت قید نگردد، این قرارداد یک قرارداد کار دائم تلقی میگردد. درنتیجه، کارفرمایان باید توجه داشته باشند که شرایط همکاری خود با سرپرست توزیع را سنجیده و با توجه به این شرایط، مدتزمان این همکاری را در قرارداد وارد نمایند.
اهمیت درج شرط محرمانگی و عدم افشای اطلاعات شرکت
تمام کارکنان شرکت، بهخصوص سرپرست بخشهای مختلف شرکت، به اطلاعات و اسرار تجاری و کاری شرکت و اسناد و مدارک این اطلاعات دسترسی داشته و بهراحتی میتوانند از این اطلاعات استفاده سوء نمایند. به همین دلیل، نیاز است در هنگام انعقاد نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع، شرطی در قرارداد تحت عنوان شرط محرمانگی قید گردد؛ به این معنا که سرپرست توزیع باید تعهد نماید اطلاعات کاری شرکت را خارج از شرکت فاش نکرده و در حفظ محرمانگی این اطلاعات بکوشد. درصورتیکه سرپرست توزیع از انجام این مورد خودداری نماید و اقدام به پخش اسرار تجاری شرکت نماید، باید خسارت این امر را به کارفرما بپردازد.
حتماً بخوانید: هر آنچه باید در ارتباط با نمونه قرارداد استخدام کارشناس گمرک بدانید!
شرط عدم رقابت در نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع
یکی دیگر از شروط ضمن عقدی که میتواند در قراردادهای استخدامی ذکر گردد، شرط عدم رقابت نیروی استخدامی است. درج این شرط در قرارداد استخدامی الزامی نبوده و به اراده و توافق طرفین بستگی دارد. شرط عدم رقابت به این معنا است که سرپرست توزیع زمانی که با امضای قرارداد به استخدام کارفرما درمیآید، باید متعهد گردد که چنین قراردادی را با کسبوکارهای رقیب کارفرما منعقد نمینماید و همچنین، نمیتواند بهعنوان نیروی آزاد با دیگر بنگاههای تجاری که رقیب کارفرما هستند، همکاری نماید. درج این شرط عموماً با این هدف است که شرکتها تخصص و مهارت نیروهای خود را با دیگر واحدهای تجاری شریک نشده و از این طریق بتوانند جایگاه خود را در بازار رقابتی حفظ نمایند.
فسخ قرارداد استخدام سرپرست توزیع
وفق ماده 25 قانون کار، امکان فسخ قراردادهای کار موقت و کار معین وجود ندارد. بنابراین، لازم است در نظر داشته باشید که فسخ اینگونه قراردادها ازجانب کارفرما در مراجع قانونی ذیربط پذیرفته نخواهد بود.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
جمعبندی
در میان انواع قراردادهای کاری، قراردادهای استخدامی جایگاه ویژهای دارند. یکی از دلایل اهمیت این نوع از قرارداد، این است که مقررات این قرارداد را قانونگذار تعیین نموده و به همین دلیل، نظارت بسیاری بر انجام مفاد این قرارداد و عدم تضییع حقوق کارگران و کارمندان میگردد. با وجود این، ممکن است بسیاری از اشخاص ترجیح دهند همکاری خود را در قالبهای دیگر از قراردادها شکل دهند؛ اما باید به این نکته توجه داشت که درصورتیکه همکاری طرفین جنبه مستمر داشته باشد، کارفرما ملزم به انتخاب قالب قراردادهای استخدامی است. نمونه قرارداد استخدام سرپرست توزیع نیز یکی از این قراردادهای استخدامی است که واحدهای تجاری مختلف با هدف رسیدن به بازار مطلوب برای فروش محصولات و کالاهای خود، اقدام به عقد آن مینمایند.
در پایان، به شما پیشنهاد میگردد هیچ عمل حقوقی را بدون مشورت با متخصصین حقوقی انجام نداده و همواره از راهنمایی مشاورین حقوقی استفاده نمایید و اطلاعات حقوقی خود را افزایش دهید. یکی از راههای افزایش دانش حقوقی، مطالعه مطالب و محتواهای حقوقی میباشد؛ زیرا این مطالب به شما دید جامعتری درباره قوانین مختلف میبخشد و این امر سبب میگردد با آگاهی بیشتری اقدام به انجام اعمال حقوقی مانند عقد قرارداد نمایید. در همین راستا، شما میتوانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و از این طریق به صدها محتوای حقوقی با موضوعات مختلف دسترسی یابید.
دیدگاه شما