شرح وظایف کارشناس امور حقوقی و قراردادها

2 سال پیش
نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

با توجه به گسترش ارتباطات کاری افراد و همین‌طور به‌دلیل شرایط جامعه، امروزه شاهد پیچیدگی‌های زیادی در روابط میان اشخاص هستیم که این پیچیدگی‌ها ممکن است به بروز اختلافات و مشکلاتی بینجامد. درنتیجه، اشخاص نیاز به استفاده از علم و کمک فردی دارند که بتواند در حل این اختلافات به آن‌ها کمک نموده و مشکلات حقوقی آن‌ها را حل نماید. کارشناس امور حقوقی و قراردادها، شخصی است که با دارا بودن علم و دانش حقوقی و همچنین تسلط کامل بر قوانین و مقررات، اقدام به ارائه خدمات حقوقی در قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی به افراد می‌نماید و اشخاص نیز با پرداخت حق‌الزحمه، از این خدمات بهره‌مند می‌گردند.

دایره فعالیت کارشناس امور حقوقی و قراردادها بسیار گسترده است و این افراد از طرق مختلفی اقدام به همکاری و ارائه خدمات می‌نمایند. یکی از حوزه‌های کاری این افراد، همکاری با سازمان‌های مختلف است. سازمان‌ها هرروزه در حال عقد قرارداد و اخذ تصمیم‌های جدید هستند که تمامی این موارد مسئولیت‌های حقوقی خاص خودش را در پی دارد. درنتیجه، اگر این اشخاص حقوقی بدون استفاده از کمک کارشناس امور حقوقی و قراردادها اقدامات خود را پیش ببرند، در ادامه دچار مشکلات زیادی خواهند شد.

خدمات کارشناسان امور حقوقی و قراردادها در قالب قراردادهای مختلفی ازجمله قراردادهای استخدامی و پیمانکاری ارائه می‌گردد که ما در این مطلب سعی داریم به توضیح ارائه خدمات حقوقی در قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی بپردازیم و نکاتی را درباره این قرارداد ذکر نماییم. نمونه قرارداد خدمات کارشناسی در بانک قرارداد لامینگو موجود بوده و شما می‌توانید با ورود به لینک زیر، این قرارداد پرکاربرد را دریافت نمایید.

دریافت نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

 

نکاتی راجع به نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

در ابتدا، کمی به توضیح قرارداد خدمات کارشناسی می‌پردازیم. لازم به ذکر است که کارشناس امور حقوقی و قراردادها می‌تواند خدمات خود را در دیگر قالب‌های قراردادی ارائه نموده و برای مثال، به استخدام سازمانی درآید.

 

قالب قرارداد خدمات کارشناسی

قرارداد خدمات کارشناسی یکی از زیرمجموعه‌های قراردادهای پیمانکاری و پروژه‌ای می‌باشد. قرارداد پیمانکاری قالبی از قراردادها است که در روابط کاری اشخاص کاربرد زیادی داشته و به این صورت است که یکی از طرفین قرارداد، که کارفرما نامیده می‌شود، انجام پروژه یا خدمتی را به شخص پیمانکار می‌سپارد و طرفین قرارداد در متن قرارداد بر سر چگونگی انجام این پروژه و سایر شرایط قرارداد مانند محل انجام قرارداد و مبلغ قرارداد با یکدیگر توافق می‌نمایند.

نمونه قرارداد خدمات کارشناسی نیز به همین صورت است و در آن، گیرنده خدمات درخواست دریافت خدمات را از کارشناس مربوطه می‌نماید و مجری قرارداد نیز با دریافت حق‌الزحمه خود، موضوع قرارداد را انجام می‌دهد. این قرارداد محدودیت‌های قراردادهای استخدامی را نداشته و روابط قراردادی طرفین موردی و غیرمستمر است.

 

تفاوت‌های قرارداد استخدامی و پیمانکاری

ازجمله تفاوت قراردادهای پیمانکاری و استخدامی، می‌توان به این موضوع اشاره نمود که افراد در قراردادهای استخدامی باید به‌طور کامل تحت نظر کارفرما فعالیت نموده و مطیع وی باشند؛ درصورتی‌که در قراردادهای پیمانکاری، پیمانکار خود موضوع قرارداد را پیش برده و با نظر خود تعهدات قراردادی را ارائه می‌نماید.

از دیگر موارد تفاوت میان قرارداد استخدامی و پیمانکاری، این است که در قرارداد استخدامی کارفرما موظف به پرداخت حق بیمه کارکنان خود می‌باشد؛ درصورتی‌که در قرارداد پیمانکاری کارفرما الزامی به پرداخت حق بیمه پیمانکار ندارد. همچنین، اگر پیمانکار کارکنانی برای انجام موضوع قرارداد در اختیار داشته باشد، کارفرما وظیفه‌ای در رابطه با بیمه نمودن این افراد نداشته و این امر بر عهده خود پیمانکار می‌باشد.

 

نمونه قرارداد خدمات کارشناسی

 

کارشناس امور حقوقی و قراردادها باید از چه مهارت‌هایی برخوردار باشد؟

کارشناس امور حقوقی و قراردادها برای اینکه بتواند با اشخاص حقیقی و حقوقی همکاری نموده و خدمات ارائه نماید، باید از مهارت‌هایی برخوردار باشد و در غیر این صورت، اشخاص از همکاری با وی صرف نظر نموده و همچنین، ممکن است سازمان مربوطه و یا فردی را که مسئول حل مشکلات حقوقی وی شده است، با ضرر و خسارت مواجه نماید.

 

1) تسلط بر قوانین

از این مهارت‌ها، می‌توان به تسلط کامل بر قوانین و مقررات حقوقی اشاره نمود. کارشناس امور حقوقی و قراردادها که قصد دارد با عقد نمونه قرارداد خدمات کارشناسی با اشخاص حقیقی و حقوقی همکاری نماید، باید به قوانین حقوقی، کیفری و جزایی، قوانین تجاری، قوانین دادرسی و دیگر قوانین و مقررات و همچنین آیین‌نامه‌ها و دیگر مصوبه‌های حقوقی آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند با تسلط کافی در حل مشکلات از این قوانین استفاده نماید.

 

2) امانت‌داری

همچنین، کارشناسان امور حقوقی و قراردادها باید باید امین کارفرمای خود باشند؛ زیرا اطلاعات زیادی از سازمان یا فردی که گیرنده خدمات است، نزد کارشناس موجود می‌باشد و به همین دلیل، کارشناس حقوقی باید از افشای این اسناد و مدارک و اطلاعات بپرهیزد و آن‌ها را محرمانه حفظ نماید.

 

نمونه قرارداد خدمات کارشناسی و حقوق و مزایای کارشناس در این قرارداد

 

3) داشتن قدرت بیان

کارشناس امور حقوقی و قراردادها باید از فن کلام بالایی برخوردار بوده و سخنور قابلی باشد. این افراد باید بتوانند اشخاص را قانع نمایند و با تجزیه و تحلیل قوانین و شرایط موجود، اختلافات را حل‌وفصل نمایند. اگر کارشناسان حقوقی فاقد این مهارت باشند، نمی‌توانند مؤثر واقع شده و کارفرما را به اهداف خود از همکاری و عقد نمونه قرارداد خدمات کارشناسی برسانند.

 

4) شناخت کامل انواع قراردادها

کارشناسان امور قراردادها علاوه بر موارد بالا، باید انواع قالب‌های قراردادی را شناخته و تسلط کامل بر قوانین جاری بر قراردادها را داشته باشند. این افراد باید بتوانند شرایط حاکم بر هر قراردادی را برای طرفین آن قرارداد شرح داده و آن‌ها را برای عقد صحیح قرارداد راهنمایی کنند. همچنین، این افراد باید در مشاوره‌ای که به طرفین قرارداد ارائه می‌نمایند، اختیارات طرفین قرارداد را برای آن‌ها شرح دهند.

 

5) آشنایی با سازمان‌ها و شرایط حاکم بر آن‌ها

کارشناسان امور حقوقی و قراردادها برای اینکه بتوانند مشاوره درستی ارائه نموده و همچنین قراردادهای سازمان را تنظیم نمایند، باید از برخی از مسائل و سیستم‌های سازمان مانند امور اداری، مالی و استخدامی آگاهی داشته باشند؛ زیرا این شناخت به تنظیم بهتر قراردادها و ارائه مشاوره تخصصی کمک بسیاری می‌نماید.

 

6) توانایی برقراری ارتباط با اشخاص مختلف

کارشناس امور حقوقی و قراردادها در روند رسیدگی و پیگیری‌های حقوقی، با افراد زیادی مواجهه دارد و باید بتواند با این افراد ارتباط درستی برقرار کرده تا گیرنده خدمات به اهداف خود برسد. همچنین، ممکن است یکی از وظایف کارشناس حقوقی، میانجی‌گری میان کارکنان و مدیران در یک بنگاه تجاری باشد که در اینجا نیز لازم است این کارشناسان از توانایی برقراری ارتباط خود استفاده نموده، به صحبت‌های طرفین و شکایات آن‌ها گوش داده و درنتیجه، بهترین راه‌حل را در جهت حل این اختلافات بیابند.

 

حتماً بخوانید: نمونه قرارداد خدمات کارشناسی و نکات مرتبط با آن را بشناسیم!

 

شرح وظایف کارشناس امور حقوقی و قراردادها

کارشناسان امور حقوقی و قراردادها، وظایفی برعهده دارند و خدماتی ارائه می‌نمایند که در ادامه به بیان بخشی از آن‌ها می‌پردازیم؛ اما پیش از آن، ذکر این نکته ضروری است که اشخاص گیرنده خدمات که ممکن است اشخاص حقیقی و یا حقوقی باشند، باید در هنگام عقد نمونه قرارداد خدمات کارشناسی، خدماتی را که خواستار دریافت آن می‌باشند، به‌طور کامل در متن قرارداد ذکر نمایند و با مجری قرارداد که در اینجا کارشناس امور حقوقی و قراردادها می‌باشد، بر سر آن‌ها توافق نمایند تا در ادامه اختلافی میان این اشخاص رخ ندهد. وظایف این کارشناسان به‌طور خلاصه عبارت است از:

1) ارائه مشاوره حقوقی در موضوعات گوناگون به مدیران سازمان و یا سایر افراد؛

2) مطالعه و بررسی جامع شرایط و قوانین حاکم بر قراردادهای مد نظر کارفرما؛

3) تهیه و تنظیم متن قراردادها و درج مفاد درخواستی طرفین در متن قرارداد؛

4) تصحیح متن قراردادها و رفع ایرادات قانونی آن‌ها؛

5) دفاع از حقوق گیرنده خدمات در دادگاه‌ها و رسیدگی به دعاوی و شکایات حقوقی و کیفری؛

6) مطالعه و بررسی مداوم آیین‌نامه‌ها، اساسنامه‌ها، دستورالعمل‌ها و غیره؛

7) ارائه مشاوره پیش از قرارداد به طرفین و تبیین شرایط حاکم بر قرارداد؛

8) پیگیری مسائل حقوقی ارجاع‌شده ازسوی کارفرما؛

9) تنظیم متن شکایت‌نامه سازمان یا دیگر اشخاص گیرنده خدمات و همچنین بررسی شکایت‌های به‌عمل‌آمده؛

10) پیگیری امور ثبتی سازمان؛

11) بررسی شکایت‌های مطرح‌شده توسط کارکنان علیه سازمان؛

12) بررسی و مطالعه ابلاغیه‌های صادره؛

13) در نظر گرفتن منافع و حقوق گیرنده خدمات در هنگام عقد قرارداد با دیگر طرفین.

مواردی که در بالا ذکر شد، تنها بخشی از خدماتی است که کارشناسان امور حقوقی و قراردادها در قالب نمونه قرارداد خدمات کارشناسی به اشخاص ارائه می‌نمایند و این خدمات، با توجه به شخصی که خواستار دریافت خدمات است، اختصاصی گشته و متمایز می‌گردد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

افرادی که به‌عنوان کارشناس امور حقوقی و قراردادها اقدام به ارائه خدمات می‌نمایند، فارغ‌التحصیلان رشته‌های حقوق، فقه و حقوق و علوم قضایی می‌باشند. این افراد از اطلاعات مشترکی برخوردارند؛ اما ممکن است هر کدام در ادامه در گرایش‌های مخصوصی ادامه تحصیل داده و درنتیجه، متخصص یک حوزه خاص از خدمات حقوقی شده باشند. به همین دلیل، اشخاص باید دقت نمایند و با توجه به نیازی که دارند و موضوعی که قرار است آن را به کارشناس بسپارند، به سراغ کارشناس مربوطه رفته و سعی نمایند تا جای ممکن به متخصصین امر مربوطه مراجعه نمایند.

امیدواریم تا به اینجای مطلب را مطالعه کرده و همچنین، مطالعه این مطلب برای شما مفید و رضایت‌بخش بوده باشد. اگر تمایل دارید دیگر محتواهای حقوقی با موضوعات گوناگون را در اختیار داشته باشید، می‌توانید وارد بلاگ حقوقی لامینگو شده و به صدها محتوای حقوقی دسترسی داشته و با مطالعه آن‌ها دانش حقوقی خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

یک دیدگاه