نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق، قراردادی بسیار مهم و ضروری!

2 سال پیش
نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

یکی از ضروریات ساخت بناهای مختلف مانند مجتمع‌های مسکونی و تجاری، تأمین امنیت این اماکن است. این موضوع به‌خصوص در مجتمع‌های بزرگ که افراد بسیاری در آن زندگی نموده و یا مشغول به کار هستند، موضوع بسیار مهم‌تری نیز می‌باشد، زیرا در صورت بروز حوادثی مانند آتش‌سوزی، خسارات بسیاری به بار آمده و کنترل و جبران این خسارت بسیار دشوار می‌باشد. درنتیجه، مالکین و ساکنین ساختمان‌ها و مجتمع‌های مختلف، باید در ساخت این بناها استانداردهای ایمنی را رعایت نموده و همچنین نسبت به نصب سیستم‌های ایمنی مبادرت نمایند. یکی از مهم‌ترین تجهیزات ایمنی در ساختمان‌ها سیستم اطفای حریق است که مدیران ساختمان باید نسبت به خرید تجهیزات و نصب آن اقدام نمایند. اشخاص برای نصب این سیستم باید به اشخاصی که تخصص و مهارت کافی در زمینه شناخت و نصب این سیستم را دارند مراجعه و با عقد نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق ساختمان خود را نسبت به حوادث آتش‌سوزی و خسارات ناشی از آن ایمن نمایند.

نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق که یک قرارداد پیمانکاری است را شما می‌توانید از طریق لینک زیر از مشاوران ما دریافت نموده و مورد استفاده قرار دهید. این قرارداد توسط همکاران ما در تیم قراردادنویسی لامینگو و براساس شرایط عمومی قراردادهای نصب اعلام حریق منعقد می‌گردد و در اختیارتان قرار خواهد گرفت.

 

تنظیم قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

 

نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق، قراردادی بسیار مهم و کاربردی

امروزه عموم ساختمان‌های تجاری برای أخذ مجوز آغاز فعالیت باید تجهیزات ایمنی کاملی را در مجتمع نصب نموده و تدابیر لازم را جهت تأمین امنیت ساختمان فراهم نموده باشند و اگر در بازرسی این اماکن بازرس عدم نصب سیستم اعلام و اطفای حریق را مشاهده نماید، مالک و مدیر ساختمان را ملزم به نصب و در غیر این صورت، مکان تجاری که ممکن است پاساژ، سینما، باشگاه ورزشی یا غیره باشد را پلمپ کند. همچنین در ساختمان‌های مسکونی نیز نصب این سیستم یکی از مهم‌ترین مواردی است که مدیر ساختمان باید به آن توجه داشته باشد و افراد مختلف باید توجه نمایند در هنگام خرید یا اجاره منزل، این نکته را مدنظر داشته و مجتمع مذکور را از نظر تجهیزات ایمنی آن بررسی و سپس اقدام به سکونت در آن مکان بگیرند.

نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق یک قرارداد پیمانکاری خدماتی است. قراردادهای پیمانکاری یا پروژه‌ای نوعی از قراردادها هستند که در آن شخصی با عنوان کارفرما، انجام عمل و یا اجرای پروژه‌ای را به شخص پیمانکار یا مجری قرارداد واگذار می‌نماید تا آن شخص عمل مذکور را مطابق با اوصاف قراردادی انجام داده و در مقابل دستمزد خود را دریافت نماید. قراردادهای پیمانکاری مشمول ماده 10 قانون مدنی و عقود نامعین این قانون هستند، به این معنا که قانون مدنی حق انعقاد این قرارداد را بدون اینکه آثار خاصی را بر این قرارداد وضع نماید به اشخاص داده است و شرط اعتبار این قراردادها را، مطابقت آن با مقررات قانونی و شرعی کشور می‌داند. در نتیجه، طرفین این قرارداد می‌توانند این قرارداد را مطابق با اراده و توافق خود تنظیم نموده و آن را امضاء نمایند.

 

نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

 

الزامات حقوقی و قانونی عقد نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

طرفین نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام و اطفای حریق باید در زمان عقد قرارداد، اهلیت قانونی کامل و قصد و رضای انجام معامله را داشته باشند. این قرارداد یک قرارداد لازم است و طرفین این قرارداد باید توجه داشته باشند که پس از امضای این قرارداد، مسئول انجام تعهدات قراردادی خود بوده و باید بر اجرای آن‌ها پایبند باشند. نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت می‌باشد، این است که طرفین قرارداد باید روابط کاری و قراردادی خود را مکتوب نموده و پیمان منعقده را در چارچوب سندی قانونی وارد نمایند. مکتوب نمودن قرارداد شرط صحت و اعتبار قراردادها نیست و قرارداد پیمانکاری نصب سیستم اعلام حریق ممکن است به‌صورت شفاهی نیز منعقد گردد اما مکتوب بودن قرارداد، سبب می‌گردد اشخاص ملزم به اجرای تعهدات خود بوده و همچنین امکان شکایت به مراجع قضایی نیز در صورت تخلف یکی از طرفین از وظایف خود برای طرفین قرارداد ممکن می‌باشد.

طرفین قرارداد یعنی کارفرما و پیمانکار نصب سیستم اعلام حریق، باید تمام اطلاعات لازم و جزئیات این ارتباط کاری را در متن قرارداد وارد نمایند. طرفین قرارداد باید مشخصات ساختمانی که قرار است سیستم در آنجا نصب گردد، شرایط نصب و نگهداری از سیستم اعلام حریق، مدت زمان نصب، هزینه نصب سیستم اعلام حریق، مشخصات کارفرما و پیمانکار و تعهدات قراردادی این اشخاص را در متن قرارداد ذکر نمایند.

موضوع نمونه قرارداد سیستم اعلام حریق

موضوع قرارداد پیمانکاری سیستم اعلام حریق، نصب سیستم‌های ایمنی اعلام حریق در ساختمان توسط نصاب متخصص و پرداخت هزینه آن توسط کارفرما که عموماً مدیر ساختمان مذکور است، می‌باشد. علاوه بر این، ممکن است ارائه خدمات پس از نصب و پشتیبانی در نگهداری و تعمیر این سیستم‌ها نیز بخشی از موضوع قرارداد باشد. به هر حال، طرفبن قرارداد باید تمام خدماتی را که نصاب سیستم اعلام حریق در ازای دریافت دستمزد ارائه می‌نماید، در ذیل بند موضوع قرارداد قید کنند و اگر مورد در این بخش نوشته نشود، پیمانکار تعهدی بر انجام آن نداشته و کارفرما نیز حق درخواست انجام آن را ندارد. علاوه بر این، باید توجه شود تا موضوع قرارداد به‌صورت تفصیلی نوشته شود و باید از ذکر موضوع معامله نصب سیستم اعلام حریق به‌صورت مبهم و کلی اجتناب گردد.

 

نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

 

تعهدات کارفرما و مجری قرارداد

پیمانکار قرارداد یعنی نصاب سیستم اعلام حریق باید ساختمان را از ابعاد مختلف مانند تجهیزات الکترونیکی مورد بررسی قرار داده و مکان دقیق قرارگیری این سیستم را مشخص نماید و سپس با رعایت استانداردهای ایمنی سیستم اعلام حریق را نصب نماید. پیمانکار نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق باید همان سیستمی را در ساختمان نصب نماید که مدنظر کارفرما می‌باشد. علاوه بر این، نصاب سیستم باید طریقه کارکرد و راهنمایی‌های لازم در ارتباط با نگهداری از این سیستم و چگونگی تعمیر آن را به‌صورت کامل به اطلاع کارفرما برساند. اگر کارفرما تصمیم داشته باشد تا سیستم اعلام حریق را از شخص نصاب بخرد، مجری قرارداد باید دستگاهی را در اختیار این شخص قرار دهد که گارانتی داشته و کیفیت مطلوب و داشته باشد. در نهایت، پیمانکار قرارداد حق واگذاری انجام موضوع قرارداد به اشخاص ثالث را نداشته و باید شخصاً سیستم اعلام حریق را نصب نماید.

تعهدات کارفرمای نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

کارفرمای قرارداد باید شرایط نصب سیستم را برای نصاب فراهم نماید؛ این شرایط شامل مواردی مانند هماهنگی با ساکنین ساختمان جهت حضور نصاب در مکان مورد نظر و نصب سیستم اعلام حریق می‌باشد. کارفرما باید نقشه ساختمان را در اختیار نصاب قرار داده تا مجری قرارداد بتواند بهترین مکان برای قرارگیری سیستم را بیابد. کارفرما صرفاً حق دارد انتظار انجام مواردی را از پیمانکار داشته باشد که در هنگام عقد قرارداد به آن‌ها اشاره شده است و حق افزودن به تعهدات مجری بدون رضایت وی را نخواهد داشت. علاوه بر موارد مذکور، اصلی‌ترین وظیفه کارفرما در قرارداد پرداخت هزینه‌های قراردادی می‌باشد که مهم‌ترین آن‌ها دستمزد نصاب سیستم اعلام حریق است.

 

این مطلب را نیز بخوانید: بررسی نكات حقوقی تنظيم قرارداد پیمانکاری که باید به آن توجه کرد!

 

مدت نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

در هر قراردادی باید بندی مرتبط با مدت زمان قرارداد قید گشته و در آن بخش طرفین درباره مدت زمان انجام موضوع قرارداد توافق و تعیین تکلیف نمایند. در ارتباط با قرارداد پیمانکاری نصب سیستم اعلام حریق نیز باید چنین گفت که طرفین این قرارداد باید ابتدا و انتهای قرارداد خود را معین نمایند تا بازه زمانی انجام تعهدات و اجرای موضوع قرارداد مشخص گردد. قید مدت در قرارداد پیمانکاری یکی از ضروری‌ترین اقدامات در تنظیم قرارداد است و بیشترین اختلاف میان طرفین قراردادها ناشی از اختلاف نظر درباره مدت قرارداد است؛ زیرا اگر مدت در قرارداد ذکر نگردد، طرفین ملزم به انجام وظیفه قراردادی خود نگشته و موضوع قرارداد انجام نمی‌گیرد و همچنین هیچ‌یک از طرفین نمی‌توانند عدم انجام تعهدات طرف مقابل خود را ثابت نمایند زیرا طرف مقابل می‌تواند ادعا نماید که هنوز زمان کافی برای انجام وظیفه خود را دارد.

مبلغ قرارداد پیمانکاری نصب اعلام حریق شامل چه مواردی می‌گردد؟

کارفرمای نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق ملزم است هزینه خرید تجهیزات سیستم مذکور را به همراه دستمزد نصاب آن بپردازد تا موضوع قرارداد انجام گردد. ممکن است در هنگام عقد قرارداد پیمانکار و کارفرما چنین توافق نمایند که مجری قرارداد تمام تجهیزات لازم برای نصب سیستم و همچنین خود سیستم اعلام حریق را خریداری نماید و در نهایت کارفرما تمام این مبالغ را همراه با حق‌الزحمه نصاب بپردازد. همچنین ممکن است کارفرما مبلغ هر بخش از انجام موضوع قرارداد را به‌صورت مجزا پرداخته و دستمزد نصاب را نیز مطابق با آنچه در هنگام انعقاد قرارداد بر آن توافق شده است به وی پرداخت نماید. توجه نمایید کارفرما تنها مسئول پرداخت مبالغی است که پرداخت آن‌ها برای اجرای موضوع قرارداد لازم بوده است و مسئولیتی در قبال پرداخت سایر هزینه‌ها ندارد.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

خسارت تأخیر در انجام موضوع قرارداد

یکی از مهم‌ترین بندهایی که کارفرما و پیمانکار نمونه قرارداد نصب سیستم اعلان حریق می‌توانند در قرارداد درج نمایند، بند مربوط با پرداخت خسارت تأخیر در انجام کار می‌باشد. طرفین قرارداد می‌توانند با یکدیگر توافق نمایند تا اگر مجری قرارداد در آغاز و انجام موضوع قرارداد تأخیر نمود، ملزم گردد به‌ازای هر روز تأخیر، مبلغی را تحت عنوان خسارت تأخیر در انجام کار به کارفرما بپردازد. درج این بند در قرارداد از این جهت حائز اهمیت است که مجری قرارداد یعنی نصاب سیستم اعلان حریق، خود را ملزم به انجام موضوع قرارداد در موعد مقرر در قرارداد میداند و موضوع قرارداد مطابق با خواسته کارفرما انجام می‌گردد.

گارانتی(تضمین) نصب سیستم اعلام حریق

گارانتی یا تضمین کارکرد سیستم اعلام حریق به این معنا است که پیمانکار نمونه قرارداد نصب سیستم اعلان حریق در هنگام عقد قرارداد تضمین می‌نماید که اگر سیستم نصب‌شده تا مدت زمانی مشخص و برای مثال یک سال، دچار ایرادی در کارکرد شد که این ایراد ناشی از قصور و اشتباه در نصب این سیستم بوده است، مجری قرارداد موظف به رفع این ایراد خواهد بود و درصورتیکه عیب موجود برطرف نگردید، ملزم به نصب دوباره سیستم خواهد بود. توجه داشته باشید پیمانکار تنها زمانی وظیفه پشتیبانی از عملکرد سیستم را دارد که ایراد موجود، ناشی از طراحی مکان قرارگیری و نصب دستگاه باشد و اگر ایراد موجود ناشی از عدم استفاده مناسب از دستگاه و یا سایر دلایل باشد، پیمانکار دیگر وظیفه‌ای در قبال رفع این مشکل نخواهد داشت.

فسخ نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

قرارداد نصب سیستم اعلام حریق یک قرارداد لازم است و درنتیجه طرفین این قرارداد نمی‌توانند هر زمان اراده کردند این قرارداد را منحل نمایند، اما قانون حقی را برا طرفین عقود لازم پیش‌بینی نموده و آن نیز قید خیار شرط در قرارداد است. درج خیار شرط در قرارداد به این معنا است که طرفین می‌توانند توافق نمایند که هر یک از طرفین قرارداد یا هر دو طرف، حق فسخ قرارداد را به‌دلایلی که آن‌ها را ذکر می‌نمایند و تا مدت زمانی معلوم داشته باشند. یکی از مواردی که به‌موجب آن طرفین قرارداد حق فسخ قرارداد پیمانکاری نصب را دارند، تخلف طرف مقابل از انجام تعهدات قراردادی است که البته زمانی می‌توان با استناد به این مورد قرارداد را فسخ نمود که این مورد در قانون و یا در بند مربوط به خیار شرط پیش‌بینی گشته باشد.

 

نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق

فورس ماژور و تأثیر آن در قرارداد

فورس ماژور به شرایطی اطلاق می‌گردد که حوادثی غیرمنتظره اتفاق افتاده است که انجام موضوع قرارداد را با مانع مواجه ساخته است و کنترل این حوادث از اراده و توانایی طرفین قرارداد خارج است. در چنین شرایطی ممکن است انجام موضوع قرارداد تعلیق گردد و طرفین باید درباره ادامه قرارداد و انجام موضوع قرارداد پس از رفع مانع اعمال نظر نمایند. کارشناسان حقوقی به طرفین نمونه قرارداد نصب سیستم اعلام حریق توصیه می‌نمایند تا در هنگام انعقاد قرارداد، درباره سرنوشت قرارداد به‌هنگام بروز حوادث غیرمترقبه تعیین تکلیف نمایند. این تعیین تکلیف ممکن است توافق بر فسخ قرارداد و یا اعتبار بخشیدن به قرارداد تا زمان رفع موانع موجود باشد.

کلام آخر

در این مطلب به بررسی نکات حقوقی و قراردادی نمونه قرارداد نصب سیستم اعلان حریق پرداختیم. شما می‌توانید برای دریافت این قرارداد به صورت سفارشی از متخصصان حقوقی ما کمک بگیرید. همچنین در صورت علاقه به مطالعه سایر محتواهای حقوقی می‌توانید سری به بلاگ لامینگو بزنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه