بررسی جامع آثار و عواقب قرارداد

مشاوره حقوقی قرارداد

در قراردادهای حقوقی همه‌چیز طبق قانون درج و به امضای طرفین می‌رسد. ازاین‌جهت در صورت عدم اجرای تعهدات هر یک از طرفین، بایستی منتظر عواقب و آثار ناشی از آن نیز باشند. قانون در این مواقع با استناد به قرارداد امضاء‌شده از فرد محق جانب‌داری خواهد کرد و شرایط احقاق حق وی را فراهم خواهد نمود. خیلی از کاربران در زمان امضای چنین قراردادهایی حتی از آثار و عواقب آن اطلاع چندانی نداشته و ممکن است بدون اطلاع دست به امضای آن زده باشند. بااین‌حال قانون در این مواقع قصور را متوجه خود فرد می‌داند.  دقیقاً به همین دلیل است که اصرار داریم تا با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد، قبل از تنظیم آن، نسبت به چنین مسائلی اطلاعات کافی به دست آورده و سپس نسبت به عقد قرارداد اقدام نمایید.

بسته به نوع قرارداد و بندهای مندرج در آن مخصوصاً قسمت ضمانت اجرایی ممکن است آثار و عواقب مختلفی را در هر قراردادی شاهد باشیم. ازاین‌رو در این مقاله سعی داریم تا عواقب و آثار عمومی قراردادهای حقوقی را بررسی کنیم. برای بررسی دقیق‌تر و تخصصی‌تر هر قرارداد، مشاوره حقوقی قبل از عقد قرارداد می‌تواند بهترین گزینه تلقی شود. بعد از عقد قرارداد شما زیر بار مسئولیت‌هایی رفته‌اید که شاید عواقب آنها را در صورت عدم امکان اجرا ندانید، این موضوع می‌تواند در آینده دردسرهای حقوقی بزرگی برای شما به وجود بیاورد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین این آثار آشنا خواهید شد اما بااین‌وجود این محتوا نمی‌تواند اطلاعات کافی برای مشاوره حقوقی قرارداد را در اختیار شما قرار دهد و نیاز به استفاده از تجربه وکیل پایه‌یک دادگستری در این مواقع لازم و ضروری است.

 

این مطلب را بخوانید: مشاوره حقوقی قرارداد و همه آنچه که در این خصوص باید بدانید

 

فسخ قرارداد و حق فسخ طرفین

اولین اثری که معمولاً در قراردادهای امروزی به دلیل عدم انجام تعهدات، طرفین قراردادها به دنبال آن هستند، فسخ یک‌طرفه قرارداد است. دلایل زیادی در قانون برای فسخ قرارداد پیش‌بینی‌ شده است. از این گذشته هر قراردادی نیز به‌صورت منحصربه‌فرد و بر اساس توافق صورت‌گرفته می‌تواند دارای بند فسخ‌هایی برای هر یک از طرفین باشد. عدم اجرای تعهدات در زمان تنظیم‌شده، اثبات عدم صداقت هر یک از طرفین در هنگام عقد قرارداد و مواردی ازاین‌دست می‌توانند از دلایل حق فسخ برای طرفین در قراردادهای امروزی باشد. البته فسخ یک‌طرفه قرارداد نیز نیاز به اطلاع از موارد قانونی خاصی دارد. ازاین‌رو استفاده از مشاوره حقوقی قرارداد در این مواقع نیز می‌تواند راه چاره‌ای برای کاربران باشد.

لامینگو ارائه‌کننده مشاوره حقوقی قرارداد برای کاربرانی است که به دنبال یک مشاور خوب برای تنظیم قراردادهای خود هستند. با دریافت این خدمات می‌توانید خیال خود را از بستن و تنظیم قراردادهای مطمئن راحت نموده و همیشه مشاورین ما را در کنار خود داشته باشید.

دریافت مشاوره حقوقی قرارداد

 

شرایط باطل شدن قرارداد

همان‌طور که در بند اول اشاره کردیم، تمام قراردادهای حقوقی زیر سایه قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تنظیم می‌شوند. ازاین‌رو هرگونه مغایرت در بندهای آن با قانون کشور می‌تواند موجبات باطل شدن آن را فراهم آورد. اضافه کردن شرط‌هایی که با اصل قانون در تناقض هستند، قرارداد حقوقی را از اعتبار ساقط کرده و باعث باطل شدن آن می‌شوند. برای مثال اگر در قرارداد اجاره به زمان دقیق اجرای تعهدات اشاره‌ای نشده باشد، این موضوع می‌تواند باعث باطل شدن آن باشد. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد و در هنگام تنظیم آن می‌تواند تا حد زیادی شما را از این موارد دور نگه دارد.

 

مشاوره حقوقی قرارداد

 

تغییرات در قرارداد با توجه به شرایط فورس‌ماژور

یکی از موارد مهم در قراردادهای حقوقی شرایط فورس‌ماژور است. قانون‌گذار شرایطی را پیش‌بینی کرده است که در صورت بروز آنها هر یک از طرفین نتوانند تعهدات خود را به انجام برسانند. در این مواقع با استفاده از بند مربوط به شرایط فورس ماژور امکان درخواست برای توافق جدید برای طرف زیان‌دیده وجود دارد و یا امکان منتفی شدن قرارداد را نیز می‌توان برای آن قابل‌تصور بود. اگر در زمان بررسی قرارداد دقت خوبی به همه بندهای آن داشتید، می‌توانستید بدون هیچ مشکلی در صورت وقوع این حوادث احتمالی اقدامات لازم را انجام دهید.

اما شرایط فورس ماژور کدام‌ها هستند؟ برای مثال وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله یا وارد شدن به شرایط جنگ می‌تواند ازجمله این موارد باشد. در برخی قراردادهای پیمانکاری، نوسان شدید قیمت‌های مصالح در یک بازه زمانی کوتاه نیز می‌تواند ازجمله موارد فورس ماژور تلقی شود که امکان ارائه درخواست برای توافق جدید را برای طرف مقابل ایجاد می‌نماید.

 

ورود خسارت و جبران آن

یکی دیگر از آثار قراردادهای حقوقی در زمانی خود را نشان می‌دهد که هر یک از طرفین به دلیل سهل‌انگاری طرف دیگر با خسارت‌هایی روبرو شده باشد. عدم اجرای تعهدات در زمان مقتضی و یا به تأخیر انداختن آن، عدم اجرای درست وظایف و عدم تأمین مالی می‌توانند خسارت‌هایی را برای طرف مقابل به دنبال داشته باشند که در این مواقع قانون شرایطی را برای احقاق حق و درخواست حق چنین افرادی ایجاد کرده است. ماده 515 قانون آیین دادرسی مدنی به این مورد اشاره داشته و این حق را برای خواهان در نظر می‌گیرد که بسته به مستندات و شواهد خود برای جبران خسارت‌های وارد شده از سوی مقصر اقدام نماید. برای ورود به این بخش از آثار قراردادهای حقوقی استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد اهمیت بیشتری نیز پیدا می‌نماید.

 

آثار تأخیر در ادای دین مالی قرارداد

یکی از دردسرها و آثار چالش‌برانگیز در قراردادهای حقوقی، به زمانی برمی‌گردد که طرفی که وظیفه تأمین مالی طرف مقابل را داشته، در اجرای تعهدات خود با تأخیر مواجه بوده و زمان قابل‌توجهی دیرتر از زمان موعود نسبت به این موضوع اقدام نماید. در این مواقع قانون‌گذار این حق را برای طرف مقابل در نظر گرفته است تا در صورت عدم مصالحه برای احقاق حق خود با توجه به نوسانات قیمت‌ها در بازار اقدام نماید.

 

این مطلب شاید برای شما مفید باشد: همه آنچه که باید درباره فسخ قرارداد بدانیم

 

اهمیت زمان‌بندی اجرای تعهدات در قرارداد و آثار آن

یکی از بندهای بسیار مهم در قراردادهای حقوقی که بسیاری از کاربران از کنار آن به‌راحتی عبور کرده و توجهی به آن ندارند، زمان‌بندی دقیق اجرای تعهدات و زمان اتمام قرارداد است. عدم تنظیم این بند در قراردادهای حقوقی می‌توانید عواقب گسترده‌ای برای شما به دنبال داشته باشد.

 

در آخر به یاد داشته باشید

به آثار قراردادهای حقوقی پرداختیم و اهمیت استفاده از مشاوره حقوقی قرارداد را نیز با شما در میان گذاشتیم. چنین اقداماتی معمولاً نیاز به تخصص و تجربه دارند. در تعجبیم از کسانی که بدون کوچک‌ترین سواد حقوقی امضای خود را زیر برگه‌های این‌چنینی زده و مسئولیت‌های سنگینی را قبول می‌نمایند. در زمان عقد قرارداد حتماً باید با رعایت نکات احتیاطی لازم، خود را از چنین دردسرهایی در امان نگه دارید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

به بررسی موارد معمول و عرف در قراردادهای حقوقی پرداختیم. در برخی موارد نیز ممکن است برخی عواقب متوجه به قراردادها بر اساس بندهای خاص آنها باشد. اگر هنوز ابهامی در ذهن دارید می‌توانید آن را در بخش نظرات این مقاله با مشاورین ما در میان بگذارید. همچنین برای اطلاع از سایر اطلاعات لازم برای عقد قرارداد نیز می‌توانید از دیگر مقالات بخش بلاگ لامینگو استفاده نمایید.

0
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه