نمونه قرارداد نصب کامپوزیت چگونه قراردادی بوده و مندرجات این قرارداد چیست؟

2 سال پیش
نمونه قرارداد نصب کامپوزیت6

نمای کامپوزیت امروزه به یکی از محبوب‌ترین نماهای ساختمان تبدیل شده است. ازجمله دلایل این محبوبیت عبارت است از زیبایی این نوع از نما و همچنین مدرن بودن آن. امروزه در امر شهرسازی افراد بیشتر مایل به ساخت‌سازهای مدرن هستند و به همین دلیل استفاده از نمای کامپوزیت که متشکل از ورق‌های آلومینیوم فشرده می‌باشد، گزینه خوبی در این زمینه است. اما موضوعی که قصد داریم در این مقاله درباره آن صحبت کنیم، نصب نمای کامپوزیت است که باید توسط اشخاص متخصص صورت پذیرد. لازمه سپردن پروژه نصب کامپوزیت نما به نصاب، عقد قراردادی است که ابعاد مختلف این همکاری را در بر بگیرد و در ارتباط با تمام جزئیات همکاری مطالب لازم را بیان نماید. پس در این مقاله نیز با ما همراه باشید تا توضیحات مفصلی در ارتباط با نمونه قرارداد تصب کامپوزیت ارائه نماییم.

اگر مایل به دریافت نمونه قرارداد نصب کامپوزیت هستید، می‌توانید با برقراری ارتباط با همکاران ما در تیم قراردادنویسی لامینگو، شرایط خود را شرح داده و قراردادی متناسب با وضعیت خود دریافت نمایید. همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو هر قراردادی را با توجه به شرایط و انتظار شما تنظیم می‌نمایند و درنتیجه، هر قراردادی ممکن است با قرارداد دیگر متفاوت باشد. در این زمینه، هم فردی که متقاصی نصب نمای کامپوزیت است می‌تواند از این قرارداد استفاده نماید و هم نصاب کامپوزیت و توجه داشته باشید تنظیم قراردادی قانونی و مکتوب، یکی از لازمه‌ها و بایدهای شروع همکاری‌های پیمانکاری می‌باشد.

 

تنظیم نمونه قرارداد نصب کامپوزیت

 

نمونه قرارداد نصب کامپوزیت چگونه قراردادی می‌باشد؟

قرارداد نصب نمای کامپوزیت یکی از انواع قراردادهای پیمانکاری می‌باشد. قرارداد پیمانکاری قراردادی است که میان اشخاص مختلف تنظیم می‌شود و در طی این قرارداد، یکی از طرفین قرارداد که کارفرما نام دارد، انجام یا اجرای عمل یا پروژه‌ای را در ازای پرداخت مبلغ قراردادی، به پیمانکار که مجری قرارداد می‌باشد می‌سپارد. قراردادهای پیمانکاری یکی از مهم‌ترین انواع قراردادهای کاری میان اشخاص جامعه بوده و هر شخص تا به حال به‌طور حتم چندین بار این قرارداد را منعقد نموده است.
قراردادهای پیمانکاری اصولاً برای انجام پروژه‌های دوره‌ای و کوتاه‌مدت منعقد می‌گردد و بسیاری از محدودیت‌های قراردادهای استخدامی را نخواهند داشت. در هنگام تنظیم نمونه قرارداد پیمانکاری، کارفرما اقداماتی را از پیمانکار انتظار دارد و پیمانکار نیز باید این اقدامات را در طی مدت توافق‌شده در قرارداد انجام دهد.

 

شرایط عام و خاص پیمان نصب نمای کامپوزیت چیست؟

شرایط عام یک قرارداد پیمانکاری یا پیمان، مواردی است که بر این قرارداد حاکم می‌گردد و این موارد در تمامی قراردادهای پیمانکاری یکسان و مشابه هم می‌باشند. این موارد بخشی از زیربنای قراردادهای پیمانکاری بوده و طرفین قرارداد نمی‌توانند خلاف این موارد تراضی نمایند. شرایط خصوصی پیمان اما مواردی است که مختص به همان قرارداد است و این موارد براساس موضوع قرارداد پیمانکاری تعیین می‌گردد. با توجه به این توضیحات، شرایط خاص قرارداد پیمانکاری نصب نمای کامپوزیت متفاوت است با شرایط خاص قرارداد پیمانکاری تعمیر خودرو.

 

قانون حاکم بر نمونه قرارداد نصب کامپوزیت

قرارداد پیمانکاری نصب نمای کامپوزیت مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی که مرتبط با عقود نامعین است، می‌گردد. عقود نامعین قراردادهایی هستند که قانونگذار شرایط عام و خاص این قراردادها را بیان ننموده است و آثار خاص و مشخصی را بر آن‌ها وضع ننموده است. برخلاف عقود معین، نامی از عقود نامعین در قانون برده نشده است و درنتیجه، این قراردادها براساس قوانین عام و کلی عقد قراردادها منعقد می‌گردند. قانون مدنی در ماده ۱۰ خود به تعریف این قراردادهای پرداخته است و به اشخاص حقیقی و حقوقی مجوز عقد این قراردادها را مشروط بر رعایت شرع و قانون اعطا نموده است.

علاوه بر این، ماده ۱۹۰ قانون مدنی نیز که در ارتباط با شرایط صحت قراردادها می‌باشد نیز بر نمونه قرارداد نصب کامپوزیت حاکم است. براساس این ماده، قرارداد پیمانکاری نصب تنها زمانی صحیح و دارای اثر و اعتبار است که کارفرما و پیمانکار هنگام عقد این قرارداد از اراده و قصد کامل برخوردار بوده و همچنین در هنگام عقد قرارداد بالغ، عاقل و رشید باشند. از دیگر شرایط صحت قرارداد پیمانکاری نصب کامپوزیت عبارت است از معین بودن موضوع قرارداد و مشروع بودن جهت قراردادی.

 

نمونه قرارداد نصب کامپوزیت6

 

عنوان نمونه قرارداد نصب کامپوزیت

عنوان قرارداد باید کوتاه و جامع باشد و علاوه بر این، عنوان هر قراردادی باید بیانگر خلاصه‌ای از محتوای قراردادی باشد. در ارتباط با قرارداد مذکور باید در بخش عنوان نوشته شود: نمونه قرارداد نصب کامپوزیت و اگر طرفین قرارداد تمایل به توضیح بیشتر باشند، می‌توانند برای مثال بنویسند نمونه قرارداد پیمانکاری نصب نمای کامپوزیت. اگر طرفین قرارداد قصد دارند قالب قرارداد و نوع آن را در عنوان قرارداد وارد نمایند، باید بسیار دقت نموده و با تفاوت‌های میان انواع قراردادها آشنا باشند.

 

موضوع قرارداد پیمانکاری نصب نمای کامپوزیت

در ذیل این بند از قرارداد، موضوع قرارداد نوشته می‌شود. موضوع قرارداد باید اطلاعات کاملی از قرارداد ارائه نموده و فعالیت جاری در طی قرارداد را شرح دهد‌. در ذیل این بند، باید نوع کامپوزیت نصب‌شده، اینکه نمای کامپوزیت برای چه ساختمانی و برای چندطبقه بنا است نصب گردد، رنگ کامپوزیت نما و سایر اطلاعات تکمیلی مشخص گردد. در بند مربوط به موضوع قرارداد، به‌طور دقیق ذکر می‌گردد که نصاب کامپوزیت چه وظایفی را باید انجام بدهد و هدف از عقد قرارداد پیمانکاری نصب کامپوزیت چیست. از آنجا که تعهدات قراردادی کارفرما و پیمانکار براساس موضوع قرارداد معین می‌گردد، طرفین قرارداد باید در ذکر دقیق این بند کوشا باشند.

 

مبلغ قرارداد پیمانکاری نصب کامپوزیت

در این بخش از قرارداد باید مبلغ قرارداد ذکر گردد. مبلغ قرارداد پیمانکاری مجموع دستمزدی است که نصاب می‌گیرد به علاوه هزینه‌هایی که برای انجام موضوع قرارداد لازم است. کارفرما و پیمانکار باید این مبلغ را معین نموده و به‌صورت دقیق در ذیل این بند بنویسند. این مبلغ نباید احتمالی و حدودی باشد و باید مبلغی دقیق باشد‌. طرفین نمونه قرارداد نصب کامپوزیت باید در تعیین مبلغ قراردادی براساس نرخ اتحادیه عمل نمایند اما، اگر هر دو طرف توافق بر مبلغ دیگری داشته باشند، می‌توانند مبلغی دیگر درج نمایند.

همانطور که پیشتر نیز بیان شد، علاوه بر حق‌الزحمه نصاب، هزینه‌های دیگری نیز در اجرای موضوع قرارداد نصب کامپوزیت وجود دارد؛ مواردی مانند هزینه خرید کامپوزیت، پرداخت پول حمل‌ونقل ورقه‌های کامپوزیت به محل ساختمان، هزینه برش ورقه‌ها و غیره. باید توجه داشت نصاب تنها زمانی می‌تواند این هزینه‌ها را از کارفرما دریافت نماید که پرداخت آن‌ها جهت انجام نصب کامپوزیت ضروری بوده باشد و در غیر این صورت، کارفرما تعهدی در قبال پرداخت آن‌ها ندارد.

 

نحوه پرداخت مبلغ نمونه قرارداد نصب کامپوزیت

کارفرما و پیمانکار در هنگام تنظیم قرارداد، علاوه بر میزان مبلغ قراردادی، باید نحوه پرداخت مبلغ قرارداد را نیز معین نمایند. کارفرمای قرارداد نصب کامپوزیت می‌تواند با دریافت ضمانت اجرای حسن انجام کار، مبلغ قرارداد را در چند نوبت بپردازد. یکی از شیوه‌های معمول در نحوه پرداخت مبلغ قراردادهای پیمانکاری بدین گونه است که کارفرما بخشی از مبلغ قرارداد را پیش از شروع کار به پیمانکار می‌پردازد، بخشی را پس از انجام درصدی از موضوع قرارداد، بخشی از مبلغ را پس از دریافت تاییدیه‌های استاندارد و بخش باقی‌مانده از مبلغ را نیز در انتهای قرارداد. زمانبندی پرداخت مبلغ قراردادی به توافق کارفرما و پیمانکار بستگی دارد و توصیه می‌گردد این زمانبندی‌ها حتماً رعایت گردد.

 

تنظیم نمونه قرارداد نصب کامپوزیت

 

مدت در نمونه قرارداد پیمانکاری نصب نمای کامپوزیت

کارفرما و پیمانکار باید در هنگام تنظیم قرارداد نصب کامپوزیت، تازیخ آغاز و پایان مدت قرارداد را مشخص نمایند. این مورد یکی از الزامات حقوقی عقد قرارداد است زیرا با مشخص شدن زمان قرارداد، طرفین بازه زمانی اجرای تعهدات خود و موضوع قرارداد را دانسته و به انجام آن اهتمام می‌ورزند. درصورتیکه اگر برای قرارداد معین تعیین نشود، هر یک از کارفرما و پیمانکار ممکن است به بهانه داشتن زمان کافی، از اجرای تعهدات خود خودداری نمایند.

در قراردادهای پیمانکاری نصب، مدت قرارداد می‌تواند به دوره‌های کوتاه‌تر تقسیم گردد و طرفین مدت قرارداد را زمانبندی نمایند‌. این دوره‌های کوتاه‌تر همان بخش‌های مختلف اجرای موضوع قرارداد است؛ برای مثال، در نمونه قرارداد نصب کامپوزیت می‌توان مدت قرارداد را به دوره‌های زمانی زیر تقسیم نمود:

  1. خرید ورقه‌های آلومینیومی کامپوزیت و برش این ورقه‌ها براساس ابعاد ساختمان
  2. مهیا نمودن زیرساخت‌های نصب کامپوزیت در بنای ساختمان
  3. نصب کامپوزیت در بنای ساختمان
  4. دریافت تأییدیه‌های لازم از مراجع قانونی
  5. تحویل ساختمان کامپوزیت‌شده به کارفرما

 

گارانتی و تضمین در قرارداد نصب کامپوزیت

پیشتر نیز بیان شد که نصاب کامپوزیت ممکن است یک شخص حقیقی و یا یک شرکت نصب کامپوزیت باشد. در هر صورت، نصاب یا مجری قرارداد، باید دوره تضمینی برای کامپوزیت نصب‌شده در نظر بگیرد و در این دوره زمانی که به آن دوره تضمین می‌گویند، نصاب باید خدمات پس از فروش و نصب ورقه‌های کامپوزیت را ارائه نماید. در دوره تضمین، نصاب مسئول هر عیب و نقصی است که در نمای کامپوزیت رخ می‌دهد. دوره‌های تضمین به‌طور معمول چندساله است اما، ممکن است کارفرما و مجری قرارداد توافق نمایند که به جای در نظر گرفتن دوره تضمین، شرکت نصب کامپوزیت تمام دستورالعمل‌های لازم جهت تعمیر نما و برطرف نمودن عیوب را در اختیار کارفرما قرار دهد.

 

تعهدات کارفرما و پیمانکار قرارداد نصب کامپوزیت

در ذیل این بند از نمونه قرارداد نصب کامپوزیت ، تعهدات و وظایف قراردادی نصاب و سفارش‌دهنده کامپوزیت مشخص می‌گردد. بسیاری از این تعهدات را قوانین و مقررات مشخص می‌نمایند، برای مثال، اینکه پیمانکار باید خود حقوق کارکنان نصب کامپوزیت را پرداخت نماید و یا اینکه کارفرما باید مبلغ قرارداد را در موعد مقرر به پیمانکار بپرداز را، قانون مشخص می‌نماید. علاوه بر این، نوعی از تعهدات در قرارداد وجود دارد که طرفین قرارداد با توافق یکدیگر مسئول انجام آن را مشخص می‌نمایند. برای مثال، خرید ورقه‌های آلومینیومی کامپوزیت ازجمله تعهداتی است که ممکن است پیمانکار آن را انجام دهد و یا کارفرما و این موضوع به توافق طرفین قرارداد بستگی دارد.

 

موارد فسخ نمونه قرارداد نصب کامپوزیت

قرارداد پیمانماری نصب نمای کامپوزیت، یک قرارداد لازم است. دلیل لازم بودن این قرارداد این است که اصل بر لزوم قراردادها است و تا زمانی که قانون یک قرارداد را جایز اعلام ننماید، آن قرارداد، قراردادی لازم است. از لازم بودن قرارداد نصب کامپوزیت این نتیجه را می‌توان استنباط کرد که طرفین این قرارداد، حق فسخ بی‌مورد قرارداد را نداشته و باید حتماً در ذیل قرارداد موارد و شرایطی که به طرفین قرارداد حق فسخ قرارداد اعطا می‌گردد، درج گردد. اگر هر یک از طرفین قرارداد بدون داشتن حق فسخ قرارداد را بر هم زند، باید خسارات طرف مقابل را پرداخت و جبران نماید.

 

تنظیم نمونه قرارداد نصب کامپوزیت

 

مرجع حل اختلاف در قرارداد پیمانکاری نصب

کارفرما و مجری نمونه قرارداد نصب کامپوزیت ممکن است در مدت قرارداد مزبور دچار اختلافاتی در هر یک از بخش‌های قرارداد شوند. طرفین قرارداد باید تلاش نمایند تا در وهله اول این اختلافات از طریق مذاکره و سازش برطرف گردد اما، ممکن است شدت اختلاف بالا بوده و طرفین نتوانند اختلاف موجود را از طرق مسالمت‌آمیز حل نمایند. در چنین شرایطی، کارفرما و پیمانکار باید جهت حل اختلاف خود به مراجع قضایی عمومی و خصوصی مراجعه نمایند. برای اینکه حل اختلاف سریع‌تر صورت پذیرد، طرفین قرارداد می‌توانند در هنگام تنظیم قرارداد نصب کامپوزیت، مرجع حل اختلافات قراردادی را مشخص نمایند. امروزه اغلب اختلافات قراردادی برای حل به نهادهای داوری ارجاع می‌گردد زیرا سرعت بررسی اختلاف از طریق داوری بسیار بالاتر از دادگاه است و علاوه بر این، کارفرما و پیمانکار می‌توانند خودشان داور مرضی‌الطرفین را تعیین نمایند.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کلام آخر

طرفین قراردادهای پیمانکاری باید قواعد کلی و عام قراردادها را در عقد و تنظیم قرارداد رعایت نمایند اما، کارفرما و پیمانکار در تنظیم سایر مفاد و مندرجات قرارداد مجازاند براساس توافق و اراده خود عمل نمایند. موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که اشخاص باید اطلاعات جامعی در ارتباط با اصول و الزامات حقوقی عقد و تنظیم قراردادها داشته باشند، تا بتوانند مندرجات قرارداد مزبور را به‌صورت صحیح در قرارداد وارد نمایند و به توضیح ابعاد مختلف همکاری قرارداد خود بپردازند و در غیر این صورت، ممکن است در روند اجرای موضوع قرارداد مشکلاتی بسیاری رخ داده و دچار خسارت شوند. به همین دلیل کارشناسان حقوقی به اشخاص توصیه می‌نمایند که در تنظیم قراردادهای خود به‌خصوص قراردادهای پیمانکاری که فرم قانون خاصی ندارد، از مشورت و راهنمایی متخصصین این زمینه بهره‌مند گردند.

در پایان، پیشنهاد می‌گردد جهت مطالعه سایر مطالب حقوقی در زمینه قراردادها، وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و سایر محتواهای این بلاگ را نیز بررسی نمایید. شما می‌توانید نظرات و سؤالات خود را در پایان هر مطلب با نوشتن نظر خود در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه