از انتقال سهام شرکت با مسئولیت محدود چه میدانید؟
اگر قصد دارید سهام خود در شرکت با مسئولیت محدود را انتقال دهید، امروز با ما همراه باشید و نکات مربوط به انتقال سهام شرکت با مسئولیت محدود را مطالعه فرمایید؛
منتها پیش از ورود به بحث، اشتباه مصطلح «سهام شرکت با مسئولیت محدود» را کنار بگذارید!
ما در شرکت با مسئولیت محدود سهام نداریم؛ سهم الشرکه داریم. میپرسید فرق سهام و سهم الشرکه در چیست؟ در ادامه خواهیم گفت.
سهام یا سهم الشرکه؟ مسأله این است!
میدانیم در شرکتهای سهامی، آورده شرکا به «سهام» تقسیم میشود. حتی ممکن است شما هم با باب شدن فعالیت در بازار بورس، سهام شرکتی را خریداری کرده باشید. در واقع، آورده شما به شرکت سهامی به قطعات سهام تقسیم میشود؛ یک میلیون تومان آورده شما به شرکت سهامی الف، چنانچه مبلغ سهام معادل حداکثر تعیینشده قانون هزار تومان باشد، میشود هزار سهم یا همان هزار عدد سهام.
در شرکت با مسئولیت محدود، آورده شرکا به قطعات سهم تقسیم نمیشود؛ چنانچه یک میلیون تومان در شرکت سرمایهگذاری نمایید، سهم الشرکه شما یک میلیون تومان است.
پس پیش از هر چیز، لازم است از اصطلاحات درست استفاده کنیم و بدانیم با وجود سهم الشرکه، با مقررات مفصل سهام در شرکت با مسئولیت محدود روبهرو نیستیم.
حتماً بخوانید: انتقال سهام با نام در شرکتهای تجاری مختلف به چه صورت است؟
انتقال سهام شرکت با مسئولیت محدود به خودی یا غیرخودی!
ممکن است شریک شرکت با مسئولیت محدود تصمیم بگیرد سهم الشرکه خود را به شریک دیگر یا شخص ثالث منتقل کند؛ در این خصوص منعی وجود ندارد. البته ممکن است شرکا در اساسنامه شرکت برای انتقال سهام به شرکای دیگر شروطی را ذکر نمایند که این امر منع قانونی ندارد.
شرایط انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود
در شرکت با مسئولیت محدود، شرکا بهمیزان سرمایه مسئول هستند؛ اما در خصوص نحوه تصمیمگیریها تأکید بر افراد شرکاست. برای مثال، در این شرکت اساسنامه باید به امضای تمام شرکا برسد؛ چنانچه در اوراق و اسناد شرکت عبارت «با مسئولیت محدود» قید نشود، مسئولیت شرکا تضامنی خواهد بود. برای انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود رضایت سایر شرکا لازم است؛ با حد نصاب دارندگان حداقل سه چهارم سرمایه که اکثریت عددی را هم دارا باشند.
نحوه انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود
چنانچه شرایط لازم برای انتقال سهم الشرکه فراهم شد و سایر شرکا به این انتقال رضایت دادند، باید انتقال از طریق تنظیم سند رسمی صورت پذیرد. برای این منظور، صورتجلسه تصمیمگیری در خصوص انتقال لازم است.
چنانچه شرکت دارای 12 عضو یا بیشتر باشد، طبق قانون حضور بازرسان یا همان هیئت نظار لازم است. این هیئت باید صورتجلسه تصمیمگیری در خصوص انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود را امضاء نماید.
پرواضح است که اگر شریکی که سهم الشرکه خود را منتقل مینماید عضو هیئت مدیره شرکت باشد، باید بلافاصله مجمع عمومی عادی تشکیل گردیده و در خصوص انتخاب مدیر جدید اتخاذ تصمیم شود.
انتقالگیرنده سهام شرکت با مسئولیت محدود دارای تمام حق و حقوق انتقالدهنده خواهد بود و در سود و زیان شرکت از روز رسمی شدن انتقال سهیم خواهد بود.
حتماً بخوانید: انتقال سهام با نام در شرکت سهامی خاص به چه صورت است؟
مدارک لازم برای انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود
برای اینکه انتقال سهم الشرکه شرکت با مسئولیت محدود صحیح بوده و مورد تأیید واقع شود، لازم است مدارک زیر ارائه گردد:
– مدارک هویتی طرفین انتقال؛
– مدارک مثبت هویت نماینده چنانچه انتقال بهوکالت صورت میپذیرد؛
– رونوشت صورتجلسه تصمیمگیری در خصوص انتقال؛
– مفاصاحساب مالیاتی از اداره مالیات حوزه مربوط به اقامتگاه شرکت؛
– اصل سند رسمی انتقال سهام یا کپی برابراصلشده آن.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید!
صورتجلسههای شرکت باید در سربرگ مربوط به همان شرکت تهیه گردد. امضاء و مهر شرکت نیز لازم است.
هر امضایی معتبر نیست! همیشه شخص صاحب امضاء باید اسناد را امضاء نماید تا سند دارای اعتبار باشد.
امیدواریم با مطالعه این مقاله به پاسخ بسیاری از سؤالات خود رسیده باشید. چنانچه همچنان هرگونه ابهام یا تردیدی در خصوص موضوع انتقال سهام شرکت با مسئولیت محدود ذهن شما را به خود مشغول کرده، میتوانید با تیم حقوقی ما در لامینگو تماس حاصل نمایید. راهنمایی و خدمت به شما افتخار ماست.
ضمناً پیشنهادها و سؤالات خود را در بخش دیدگاههای بلاگ حقوقی لامینگو با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما