اشتباهات رایج در جذب سرمایهگذار
یکی از اصلیترین مسائل در راهاندازی یک استارتآپ یا برپایی یک برنامه کارآفرینی جدید، فراهم کردن سرمایه اولیه برای شروع کار است. اگر شخص ایده پرداز سرمایه لازم را داشته باشد که مشکلی نبوده و بهراحتی میتواند کسبوکار خود را راهاندازی نماید. اما همیشه اینطور نیست و در اکثر قریب بهاتفاق ایدهپردازیها، شخص برای اجرای ایده کارآفرینی یا استارتآپی خود باید سرمایه لازم را از راههای دیگر جذب نماید. به همین دلیل جذب سرمایهگذار برای اجرای برنامه کارآفرینی و استارتآپ یکی از گامهای اولیه و اصلی به شمار میرود.
بر اساس تجربه بسیاری از افراد کارآفرین و مدیران موفق، عمده موفقیت و پیشرفت اینگونه برنامهها به جذب سرمایهگذار به شکل حرفهای مربوط میشود. البته توجه به تجربیات افرادی که نتوانستهاند برای خود سرمایهگذاری جذب نمایند نیز بهاندازه تجربه افراد موفق میتواند در بالا بردن اطلاعات ایدهپردازان برای جذب سرمایه تأثیرگذار باشد.
جالب است بدانید که در جذب سرمایهگذار تنها رعایت برخی نکات ساده و ابتدایی که اتفاقاً رایج هم هستند میتواند افراد را به هدفشان نزدیکتر نماید. در این مقاله قصد داریم به برخی از نکات مهم که میتوانند مانع از جذب سرمایهگذار گردند اشارهکرده و اهمیت رعایت هرکدام را در جای خود توضیح دهیم.همچنین به چنانچه نیاز به دریافت مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه از تیم حقوقی لامینگو دارید، لینک زیر را دنبال کنید.
دریافت مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه
عدم رعایت برنامه کاری و جدول زمانی در جذب سرمایهگذار و سرمایه
پیش از آنکه کار شروع شود باید یک برنامه کاری منظم و جدول زمانی مناسب در نظر گرفتهشده و بهطورجدی اجرا گردد. جدیت در اجرای کارها بر اساس یکزمانبندی مشخص یکی از نکاتی است که در عین سادگی، تأثیر بسیاری در افزایش موفقیت کارآفرینان در جذب سرمایهگذار خواهد داشت. بهتر است بدانید که عدم رعایت تعهد زمانی در پیشبرد کارها میتواند مانع از جذب سرمایه و سرمایهگذار گردد.
برای اینکه یک فعالیت استارتآپ را شروع کنید و ایده خود را به مرحله اجرا در آورید، در ابتدا لازم است حجم فعالیت و میزان سرمایه تقریبی موردنیاز خود را مشخص کنید. سپس بر اساس تخمینهای خود بین 500 تا 1000 ساعت را باید برای جذب سرمایهگذار مناسب اختصاص دهید. فراموش نکنید که برای موفقیت در جذب سرمایه موردنیاز باید در یک بازه زمانی مثلاً ششماهه این 500 تا 1000 ساعت را توزیع کرده و طبق آن اقدام نمایید. برای اینکه برنامهریزی به بهترین شکل انجام گیرد باید در طول زمان یادشده برخی اقدامات مهم مانند کسب مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه را انجام دهید که در ادامه آنها را توضیح میدهیم.
اولین مرحله در فرایند جذب سرمایهگذار برای یک استارت آپ، فراهم کردن تمامی اسناد و مدارکی است که نیاز دارید به کمک آنها اعتماد سرمایهگذار را جلب نمایید. همچنین، لازم است تفاهمنامههای موردنیاز را تنظیم کرده و برنامه تجاری که در ذهن دارید به حالتی منظم و بهینه در آورید. تمامی اسناد یادشده باعث میشود تا سرمایهگذار بهراحتی بتواند برای راستی آزمایی فرایند استارتآپی شما و آنچه قرار است بهعنوان ایده تجاری عملی سازید، از آنها کمک بگیرد. Due Diligence یا همان راستی آزمایی در اصل یک فرایند بسیار جدی است که سرمایهگذار پیش از سرمایهگذاری انجام میدهد و فرایند را مورد ارزیابی قرار خواهد داد.
پسازآنکه مدارک موردنیاز و جدول برنامهریزی تجاری خود را تهیه کردید، حالا باید گزینههایی که برای سرمایهگذاری در حوزه موردنظر شما مناسب هستند را پیدا کنید. در اصل در این مرحله باید به دنبال افراد و یا مراکزی باشید که در حوزه موردنظر شما تخصص یا درک و تجربه کافی را داشته باشند. در این صورت، احتمال اینکه بتوانید آنها را برای سرمایهگذاری تشویق و جذب کنید، بسیار بیشتر خواهد بود.
تمام نکات کلیدی در خصوص مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه
برای ترتیب دادن یک ملاقات کاری، با سرمایهگذاران تماس بگیرید
حالا که فهرست سرمایهگذاران احتمالی خود را تنظیم کردید، وقت آن است که برای صحبت کردن و برنامهریزی یک ملاقات کاری با آنها تماس بگیرید. در بسیاری از موارد برای تعیین قرار مدارک و مستنداتی را از شما درخواست مینمایند که باید آنها را از قبل داشته باشید.
ملاقات حضوری با شخص موردنظر در زمان مشخصشده شروع مذاکره با سرمایهگذار بوده و پسازآن درصورتیکه به تفاهم و توافق لازم رسیدید، میتوانید قراردادی را با آنها تنظیم و امضا نمایید.برای آگاهی از مدارک و مستندات دقیق و مشاوره تنظیم قرارداد میتوانید به مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه مراجعه کنید.
در ابتدای این بخش اشاره کردیم که زمانبندی تمام مراحل جذب سرمایهگذار و رعایت تعهد به این زمانبندی از اهمیت بالایی برخوردار است. بهعنوان یک تأکید بر اهمیت این موضوع بهتر است برخی آمار و ارقام را که در اثر تجربه بهدستآمده است یادآوری کنیم.
آمار نشان میدهند که از کل فهرستی که شما برای جذب سرمایهگذار آماده کردهاید، فقط 25 درصد برای مذاکره با شما اعلام آمادگی میکنند. البته این رقم تنها در صورتی صدق میکند که تمامی مدارک، اسناد و گزارشهای مالی و حقوقی که به استارتآپ موردنظر شما مربوط میشود، کامل بوده و در اختیار آنها قرار گیرد. پسازآن مذاکره با تمام این 25 درصد، شما تنها میتوانید به شرکت 10 درصد آنها در سرمایهگذاری و پذیرش و امضای قرارداد امیدوار باشید.
اگر به دنبال یک راهبرد کلی هستید که بتواند به شما در جذب سرمایهگذار کمک کند بهتر است از همان ابتدا یک لیست شامل 160 سرمایهگذار احتمالی آماده کرده و با تکتک آنها صحبت نمایید. این تعداد باعث میشود تا احتمال موفقیت شما در جذب سرمایهگذار بیشتر باشد. استفاده از مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه احتمال ریسک در این موضوع را پایین میآورد.
نداشتن دلایل قانعکنندهای که برای جذب سرمایهگذار و سرمایهاش مناسب باشد
یک مورد مهم که باید آن را در نظر بگیرید این است که شما قصد دارید برای چهکاری جذب سرمایهگذار و جذب سرمایه داشته باشید. تشخیص اینکه چرا به جذب سرمایه نیاز پیداکردهاید میتواند تا حد زیادی در انتخاب گزینه تأمین مالی شما اثرگذار باشد.
نیاز به جذب نیروهای کاری و کارمندان جدید، بهبود فنّاوری مربوط به کسبوکار، خرید تجهیزات برای گسترش و یا بهبود کسبوکار، ایجاد تغییر در بازاریابی و افزایش هزینههای آن، نیاز به تهیه و یا احداث یک فضای بازتر و بزرگتر برای شرکت و یا فراهم کردن مواد و زیرساختهای اولیه برای بهبود، توسعه و یا افزایش تولید محصول ازجمله مواردی هستند که میتوانند بهعنوان هدف جذب سرمایه قلمداد شوند.
داشتن یک هدف مشخص و برنامهریزی دقیق و برآورد صحیح برای این کار تا حد زیادی احتمال جذب سرمایه را بالا میبرد. فراموش نکنید که برای جلوگیری از هرگونه خطا و یا به حداقل رساندن آن در جذب سرمایهگذار و سرمایه، برای اینگونه موارد باید حتماً با افراد آگاه، باتجربه و حرفهای مانند مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه ارتباط داشته باشید. یک تفکر استراتژیک تا حد زیادی میتواند شمارا از افتادن در دام مشکلات جذب سرمایه حفظ کند.
نداشتن آمادگی لازم و کافی برای رویارویی با سرمایهگذار
بهعنوان مدیر یک استارتآپ باید برای پاسخگویی به سؤالات ابتدایی، آمادگی داشته باشید. یک مدیر حرفهای پیش از هر چیزی باید بداند که هدفش از سرمایهگذاری چیست؟ تا چه حد قصد دارد کسبوکار خود را گستردهتر نماید؟ چقدر زمان میخواهد صرف کند تا به یک کسبوکار موفق و گسترده برسد؟
مدیر استارتآپ باید پسازاینکه پاسخ این سؤالات را بررسی کرد، به این نتیجه برسد که چه میزان هزینه نیاز دارد و این سرمایه تا چه زمانی میتواند برای رفع هزینههای استارتآپ کافی باشد. موارد استفاده از سرمایه جذب شده نیز قطعاً باید در نظر گرفته شود. تحلیل گردشهای مالی یکماهه، یکساله و دوساله شرکت و یا استارتآپ میتواند به شما کمک کند تا به جواب تمام این سؤالات دستیافته و در جای مناسب آنها را ارائه دهید.
نداشتن فن بیان عالی برای ارائه برنامه کاری بهگونهای جذاب
یکی از دیگر از مهمترین مراحلی که در جذب سرمایهگذار باید با دقت انجام گیرد، ارائه فوقالعاده و منظم ایده موردنظر است. زیرا بسیاری از جلساتی که افراد با سرمایهگذاران احتمالی برگزار میکنند، علیرغم مفید بودن ایده، درنهایت به جذب سرمایه منتهی نشده و منجر به سرخوردگی فرد خواهد شد. این موضوع ازآنجا ناشی میشود که شخص نمیتواند ایده خود را بهخوبی و بهگونهای جذاب ارائه داده و کسبوکار خود را با کلامی مناسب بیان دارد.
جالب است بدانید که یک سرمایهگذاری که قرار است در یک استارتآپ سرمایهگذاری کرده و در اصل سرمایه خود را به خطر اندازد، به یک ایده بسنده نکرده و ایدههای زیادی را از افراد مختلف دریافت میکند. بهطوریکه گاهی برای انتخاب بهترین و جذابترین ایده، ماهها وقت صرف کرده و تمامی فرصتهای موجود را ارزیابی میکند.
بهاینترتیب، به نظر شما کدام ایده میتواند نظر یک سرمایهگذار را به خود جذب کند؟ قطعاً ایدهای که بهخوبی ارائه شده و توانسته تأثیر مثبتی بر سرمایهگذار موردنظر بگذارد، میتواند در ذهن سرمایهگذار بهعنوان یک گزینه مناسب ثبت گردد. شفافیت مسئله، دقت در ارائه طرح و بیان شیوا و مناسب ازجمله مواردی هستند که بهخوبی میتوانند نظر سرمایهگذار را جلب نمایند. همچنین، صرف انرژی کافی و شور و شوق و سرزندگی در معرفی کسبوکار از دیگر مواردی هستند که باید شخص ارائهدهنده همواره برای جذب سرمایهگذار و سرمایه، در نظر داشته باشد. بر اساس تمامی این توضیحات بهتر است شخصی برای معرفی مهارت و کسبوکار شما راهی جلسه با سرمایهگذار گردد که بهترین مهارت را در ارائه مطالب موردنظر داشته باشد؛ در غیر این صورت حتی باوجود داشتن ایدهای ناب و جذاب، ممکن است موفق به جذب سرمایه از سوی شخص یا مرکز هدف نشوید.
کامل نبودن برنامه مالی مربوط به کسبوکار موردنظر
یکی از مهمترین سؤالاتی که یک سرمایهگذار ممکن است پیش از هر چیز دیگری از استارتآپ هدف بپرسد این است که چرا و چقدر پول برای کسبوکار نیاز دارند. قطعاً پاسخ این سؤال برای شخص سرمایهگذار بسیار مهم است تا بداند که باید چه مقدار از سرمایه خود را در خطر اندازد. درصورتیکه استارتآپ توسط یک مدیر حرفهای اداره و مدیریت شود، در چنین مواردی یک برنامه دقیق، شفاف و منظم مالی به سرمایهگذار ارائه میگردد. علاوه بر این، راهکارها و سناریوهای مالی مختلفی که مدیر استارتآپ از قبل طراحی و پیشبینی کرده است باعث میشود تا شخص سرمایهگذار بتواند نحوه واکنشهای استارتآپ به شرایط مختلف را ارزیابی کرده و بسنجد.
یک اصل طراحی تحت عنوان «پایین به بالا» شناخته میشود که در چنین مواقعی به مدیران کمک میکند تا یک برنامهریزی منظم برای تخمین هزینهها و درآمدهای استارتآپ انجام دهند. در اصل، سناریوهای مالی باید بر اساس اصل پایین به بالا و با ذکر دقیق اطلاعات مالی ارائه گردند.
در مورد اینکه چقدر میتوان به برنامه مالی ارائه شده اعتماد کرد باید گفت ارقام پیشبینیشده تا حد زیادی مطمئن هستند. چون تخمینهای انجام شده باید بر اساس خریدوفروشهای انجام شده، نظر خریداران و فروشندگان محصول یا خدمات، سابقه مالی استارتآپ، فهرستی که از داراییهای ثابت و غیرثابت استارتآپ در دست است و بودجهای که برای دستمزد و حقوق چنین کسبوکاری صرف میشود، صورت گیرد.
نداشتن درک کامل و صحیح از نقدینگی
طبیعی است که مدیران استارتآپی درباره بازاریابی کسبوکار خود اطلاعات کافی و جامع داشته باشند و بتوانند تمامی بخشهای مالی مرتبط با حرفه خود را بهخوبی توصیف و توجیه کنند. اما ارتباط بین اجزای مختلف این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا آنچه باعث میشود تا سرمایهگذاری انجام شده بتواند به سوددهی به شکل نقدی و به عبارتی پولسازی برسد به همین مسئله مربوط میگردد. در حقیقت جذب سرمایهگذار و سرمایه، در صورتی امکانپذیر خواهد بود که شما بتوانید فرد سرمایهگذار را قانع کنید که سرمایهگذاری او برای یک نوع زیرسازی صرف میشود و پسازآن میتواند درنهایت به پول نقد بیشتری برسد. اینکه فرایند پولسازی موفقی داشته باشید به طراحی یک مدل تجاری بستگی دارد که در آن تمامی جزییات به شکلی دقیق ذکر شده و اطلاعات کامل هزینهها و درآمدها را در برداشته باشد.
قیمتگذاری و سود خالص، هزینه مربوط به بازاریابی و جذب مشتری، هزینههای مدیریتی واقعی، بازگشت سرمایه، مالیاتهایی که باید پرداخت شود و تمامی گزینههای استهلاکی دیگر، ازجمله متغیرهای اصلی هستند که باید حتماً در مدل تجاری در نظر گرفته شوند. برقراری و درک ارتباط بین این متغیرها توسط استارتآپ باعث میشود تا اعتبار و اهمیت کسبوکار پیشنهادی بالا رفته و درنهایت پیشنهادهای سرمایهگذاری بسیار قابلتوجهتری دریافت نماید.
عدم آشنایی کافی با گزینههای تأمین مالی طرح موردنظر
بهتر است بدانید که یک استارتآپ از راههای مختلفی میتواند برای تأمین مالی خود کمک بگیرد. بنابراین، قبل از آنکه با دردسرهای ناشی از تنوع گزینههای مالی روبرو شوید، کمی اطلاعات خود را درباره حقوق سرمایهگذاران و نحوه تأمین مالی یک پروژه بالاتر ببرید. این نکته تا حد زیادی به شما کمک میکند تا سریعتر و دقیقتر به هدف خود برسید. مشورت با افراد آگاه و باتجربه نیز میتواند در این زمینه به شما کمک شایانی نماید.
جذب سرمایهگذار و سرمایه برای یک کسبوکار از راههای مختلفی میتواند صورت گیرد. دوستان، خانواده، سرمایهگذاری خطرپذیر و شتابدهندهها از انواع روشهای تأمین مالی یک استارتآپ بهحساب میآیند.
دریافت وام هم میتواند بهعنوان یک گزینه به شمار رود. اما قطعاً نسبت به یک شتابدهنده و یا سرمایهگذار گزینه مناسبتری به نظر نمیرسد. زیرا وامدهنده تنها با سود شما شریک میشود و هیچگونه حمایت و شراکتی در زیان احتمالی شما نخواهد داشت. این در حالی است که یک سرمایهگذار یا شتابدهنده با سود و زیان احتمالی کسبوکار موردنظر شریک خواهد بود.
بااینحال، در جذب سرمایهگذار، همواره این مشکل وجود دارد که گاهی اختیاراتی از شما سلب شود و یا امکان تصاحب برخی امتیازات برای سرمایهگذار فراهم گردد. این مسئله ممکن است برای صاحب کسبوکار گران تمام شود. این در حالی است که در جذب سرمایهگذار و سرمایه آن از یک شتابدهنده امکان بروز چنین مشکلی به حداقل رسیده و نگرانی شما از این بابت کمتر خواهد بود.
توضیح تمامی این مسائل به شما ثابت میکند که باید در جذب سرمایه از گزینههای تأمین مالی مختلف اطلاعات کافی را به دست آورده و با دقت بیشتری اقدام نمایید. پیدا کردن یک گزینه مناسب که بتواند در طولانیمدت برای کسبوکار شما مفیدتر باشد امری ضروری است که باید بسیار به آن اهمیت بدهید.
مواظب باشید که به سراغ سرمایهگذاری اشتباهی نروید
در قسمتهای قبل اشاره کردیم که برای جذب سرمایهگذار، لازم است یک لیست اولیه از سرمایهگذاران احتمالی داشته باشید. همچنین، تأکید کردیم که این سرمایهگذاران باید در مورد حوزه کسبوکار و حرفه موردنظر شما تا حدی درک و تجربه و یا تخصص داشته باشند. بااینحال، برخی از کارآفرینان ممکن است برای ملاقات با سرمایهگذارانی تلاش کنند که هیچ آشنایی با حوزه کاری آنها نداشته و یا اصلاً نیازی به اینگونه حرفهها ندارند. در اصل، اینگونه مدیران کسبوکار به سراغ سرمایهگذاران اشتباهی رفتهاند.
برای اینکه از انتخاب سرمایهگذار صحیح مطمئن شوید لازم است که به برخی نکات توجه نمایید. در ابتدا باید در لیست سرمایهگذاران پیشنهادی خود مشخصه اصلی آن را قید کنید. یعنی باید مشخص کنید که هرکدام از گزینههای موردنظر شما در انجام سرمایهگذاریهای خصوصی، عمومی، قرض مشروط و مانند آنها چه سابقهای دارند. در مرحله بعدی باید به دنبال بررسی این موضوع باشید که سرمایهگذار احتمالی شما در کدامیک از زمینههای صنعتی تاکنون سرمایهگذاری داشته است و تا چه حد با حوزه کسبوکار شما آشنایی دارد.
البته باوجود همه این توضیحات، انتخاب چند مورد محدود از سرمایهگذاران بزرگ و مطرح در بین گزینهها مشکلی به وجود نمیآورد. درواقع، برخی از سرمایهگذاران آنقدر معتبر هستند که مراجعه به آنها میتواند برای استارت آپ شما مفید هم باشد؛ حتی اگر پیشازاین درزمینهٔ حرفه و کسبوکار شما فعالیت و سرمایهگذاری نداشته باشند. زیرا در این صورت اولین استارتآپ انتخابی آنها برای وارد شدن به بازار هدف شما، میتواند طرحی باشد که شما به آنها ارائه میدهید.
از مذاکرههای خود بازخوردهای بیشازحد نگیرید
حتماً به یاد دارید که در اوایل این مقاله به این مورد اشاره کردیم که برای جذب یک سرمایهگذار مناسب باید با چندین نفر صحبت و مذاکره کنید. این مسئله ازآنجا ناشی میشود که قرار نیست یکی از همان چند سرمایهگذار اول جواب مثبت به شما بدهند. بااینحال، در هر جلسه و مذاکرهای ممکن است بهطور خواسته و یا ناخواسته بازخوردهایی دریافت کنید که میتواند در پربارتر شدن ایده موردنظرتان سهم بهسزایی داشته باشد.
درواقع، در حین هر جلسه با سرمایهگذاران پیشنهادی ممکن است نظرات مثبت و منفی زیادی ارائه شود که تجربه شمارا افزایش داده و به شما کمک میکند تا در جلسات بعدی پختهتر به مذاکره بپردازید.
اما این نکته را بههیچعنوان نباید فراموش کنید که بازخوردها تنها تا حدی مفید هستند، که بتوانند به پرورش شما و کسبوکارتان کمک کنند. در حقیقت، اهمیت قائل شدن بیشازاندازه برای بازخوردهای مثبت و منفی میتواند منجر به ایجاد وسواس و سردرگمی در شما شده و مشکلات جدی را در آینده برایتان ایجاد نماید. بهطوریکه حتی گاهی میتواند باعث تغییر کلی تمامی مدلهای تجاری و برنامههای شما گردد. یک مسئله را همواره به یاد داشته باشید که زمانی یک سرمایهگذار حاضر است برای طرح شما هزینه کرده و سرمایه خود را به خطر اندازد که شما از تمامی برنامهها، مدلها و طرحهای خود مطمئن باشید. بنابراین، یک بازخورد به هر شکل مثبت و منفی تنها تا زمانی مفید است که رشد شمارا در پی داشته باشد و نه بیشتر.
به دنبال یکهتازی کردن نباشید
شاید اینگونه به نظر نرسد اما جذب سرمایهگذار یکی از فرسایشیترین و سختترین قسمتهای راهاندازی کسبوکار بهحساب میآید. جذب سرمایه مناسب برای یک کسبوکار بهشدت بر آینده آن میتواند تأثیرگذار باشد. سرمایهگذاری در اصل مانند سوختگیری کسبوکار است که اگر بهخوبی انجام نشود پیشرفت آن کند شده و یا پس از مدتی بهطور کامل از کار میافتد. بههرحال، همیشه احتمال اشتباه وجود دارد؛ اما فراموش نکنید که برخی خطاها میتوانند پیامدهای جبرانناپذیری در پی داشته باشند.
بههیچعنوان به دنبال یکهتازی کردن نباشید. زیرا آینده یک استارتآپ و یا کسبوکار جدید حتی در بهترین حالت قابل پیشبینی نبوده و امکان بروز چالشهای مختلفی در مسیر پیشرفت آن وجود دارد. وجود مشاوره حرفهای و فعالیت تیمی در بسیاری از موارد عبور از این چالشها را ممکن ساخته و راحتتر میکند. وجود یک گروه قوی و حرفهای شامل مشاوران سرمایهگذاری متبحر، علاوه بر پیشرفت کسبوکار درنهایت میتواند گسترش آن را در پی داشته باشد.
بااینکه حسابداری و امور مالی حرفهای در یک استارتآپ میتوانند اهمیت بالایی داشته باشند، اما هیچچیز مانند جذب یک سرمایه مناسب نمیتواند به پیشروی استارتآپ موردنظر کمک کند. درصورتیکه در جذب سرمایهگذار برای کسبوکار خود اقدام نکرده و یا موفق عمل نکنید، قطعاً استارتآپی وجود نداشته و بخشهایی مانند امور مالی و حسابداری بلااستفاده بوده و کاری برای انجام نخواهند داشت.
در انتها باید بدانید
در انتها باید بدانید که دانستن نکات زیر میتواند شمارا از شرایطی که منجر به اشتباهات رایج در جذب سرمایهگذار میشود، دور کند:
- رعایت برنامه کاری و داشتن جدول زمانی در جذب سرمایهگذار و سرمایه
- آشنایی کافی با گزینههای تأمین مالی
- داشتن فن بیان عالی برای ارائه برنامه کاری
- کامل بودن برنامه مالی مربوط به کسبوکار
کاربران میتوانند برای کامل کردن اطلاعات خود درزمینهٔ جذب سرمایهگذار و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی سرمایهگذاری و جذب سرمایه مقالات ما را در پلتفرم هوشمند حقوقی لامینگو دنبال نمایند. همچنین امکان درج سؤالات و ابهامات دراینباره در انتهای این مقاله نیز برای کاربران وجود دارد.
دیدگاه شما