بایدها و نبایدهای عقد قرارداد و چالش‌های پیشروی آن

مشاوره حقوقی قرارداد

تنظیم قراردادهای حقوقی و بررسی آنها به‌صورت بند به بند و نکته به نکته نیاز به تخصص و تجربه دارد. حتی ممکن است برخی از دانشجویان حقوق که تازه از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند نیز باوجود داشتن تخصص لازم، هنوز آمادگی کافی برای تنظیم چنین قراردادهایی را به دلیل نداشتن تجربه نداشته باشند. مشاوره حقوقی قرارداد یکی از ابزارهایی است که کاربران می‌توانند از این طریق برای نجات خود از عواقب ناشی از عقد قراردادهای اشتباه فرار کنند. یک قرارداد حقوقی اگر 100 جنبه مثبت و 1 جنبه منفی داشته باشد و شما همان یک جنبه منفی را سرسری گرفته و چشم روی آن ببندید، خود و سرمایه خود را وارد یک بازی بسیار پرریسک نمایید.

اگر هنوز تصور می‌کنید که بررسی قرارداد و تنظیم آن نیاز به مشاوره حقوقی ندارد و بدون این مهم هم می‌توانید به امضای قراردادهای خود بپردازید، کافی است سری به راهروهای دادگاه‌ها بزنید و چند کلام با افراد حاضر در آن راهروها صحبت کنید. از نارو زدن برادر به برادر در هنگام تنظیم قرارداد خواهید شنید تا ناله‌هایی که به دلیل عدم بررسی قرارداد در زمان عقد آن توسط شهروندان سر داده می‌شود. دقت به همین مسائل ساده است که می‌تواند زندگی آرامش بخشی را در آینده برای ما به دنبال داشته باشد. در ادامه به بررسی چالش‌های عقد قرارداد پرداخته  و جزئیات مهمی را دراین‌باره با هم مرور خواهیم نمود.

 

این مطلب را بخوانید: مشاوره حقوقی قرارداد و همه آنچه که در این خصوص باید بدانید

 

4 رکن اصلی در تنظیم قرارداد

هر قراردادی از بندهای مختلفی تشکیل شده است که در مشاوره حقوقی قرارداد لازم است درباره تک‌تک این بندها با وکیل و مشاور حقوقی به گفتگو بپردازید. متن هر قراردادی دارای 4 رکن اساسی است. رکن اول که در ابتدای قرارداد به آن پرداخته می‌شود، طرفین آن است. در این بند باید به‌صورت واضح و دقیق مشخصات مربوط به هر یک ا ز طرفین و آدرس و شماره تماس آنها ثبت شود. رکن دوم موضوع قرارداد است که بند بعدی قراردادهای حقوقی را به خود اختصاص می‌دهد. موضوع قرارداد اهمیت بسیار بالایی داشته و حتی می‌تواند تعیین‌کننده شرایط بعد از عقد قرارداد نیز باشد. رکن سوم قراردادهای حقوقی مربوط به مبلغ و هزینه‌های بر دوش طرفین است.

رکن چهارم و آخرین رکن اساسی قراردادهای حقوقی مربوط به شروط ضمن قرارداد است. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در زمان تنظیم قرارداد برای بررسی این رکن بیشتر از سایر ارکان اهمیت پیدا می‌نماید. امکان اضافه شدن بندهای توافق شده به این قسمت باعث می‌شود تا حساسیت نسبت به آن بالا برود. کلمات و حروف هستند که در این بندها قانون را تعریف می‌نمایند. عوض شدن یک کلمه می‌تواند نوع جریمه را عوض کند و تغییر در یک جمله می‌تواند ورق را در طرح دعاوی به نفع یکی از طرفین برگرداند. ازاین‌رو حتماً برای بررسی این رکن باید از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد استفاده نمایید.

کاربران می‌توانند برای دریافت مشاوره حقوقی قرارداد در هرلحظه از طریق لینک زیر اقدام نمایند:

دریافت مشاوره حقوقی قرارداد

 

 

مبلغ و زمان قرارداد را به‌صورت واضح درج کنید

یکی از چالش‌های عقد قرارداد به مبلغ و زمان آن مربوط می‌شود. خیلی‌ها این نکته را به دلایل مختلف مانند بستن قرارداد با افراد آشنا یا اعتماد داشتن به طرف مقابل بی‌اهمیت دانسته و خیلی اهتمامی برای آن ندارند. اما موضوع اینجاست که همین بندها هستند که در آینده می‌توانند باعث بروز اختلافات سنگین در بین طرفین قرارداد شده و مشکلاتی را نیز برای هر دو طرف به وجود آورند. شفاف بودن متن قرارداد از همان لحظه ابتدایی و زمان تنظیم آن باعث می‌شود تا خیال کاربران از چنین مباحثی در آینده راحت شده و هیچ مسئله غیر شفافی بین آنها به وجود نیاید.

مسلماً عدم اجرای تعهدات در چنین قراردادهایی می‌تواند از طرف مقابل اقدامات متقابلی را در پیش داشته باشد، اما شفافیت در هر بند قرارداد مخصوصاً زمان و مبلغ آن امکان تفسیرهای مختلف را از متن قرارداد برای هر دو طرف ساقط کرده و هر دو با یک مضمون و استراتژی زیر بار مسئولیت‌های مندرج در آن می‌روند.

 

مشاوره حقوقی قرارداد

 

در نظر گرفتن ضمانت ‌اجرا برای عقد قرارداد

ضمانت اجرا در قراردادهای حقوقی به‌نوعی ابزار و اهرمی است که طرفین قرارداد را وادار به اجرای تعهدات خود نماید. بدون ضمانت اجرا و موارد مشابه و جایگزین آن در قرارداد، در صورت عدم اجرای تعهدات طرف مقابل با سختی‌هایی روبرو خواهد شد. ازاین‌رو بی‌رودربایستی می‌بایست در درج این بند در قرارداد دقت لازم را داشته باشید. حتی از مشاوره حقوقی قرارداد برای تعیین عرف ضمانت اجراهای هر نوع قراردادی استفاده نموده و قبل از تنظیم آن این نکته را با طرف دیگر معامله در میان بگذارید.

 

این مطلب را بخوانید: مسائل و جرائم مربوط به قراردادهای تجاری

 

در آخرین رکنی که در ارکان اصلی قرارداد به آن اشاره کردیم، متذکر شدیم که بندهای شروط ضمن عقد حساسیت‌هایی بالایی دارند. مشاوره حقوقی برای این بندها در زمان بررسی قرارداد کاملاً لازم است. یکی از این موارد هم همین ضمانت اجراهای مندرج در آن است. نبود ضمانت اجرای تعهد در قرارداد باعث می‌شود تا افراد حتی به ناچاری هم که شده زیر تعهدات خود بزنند. برای جلوگیری از چنین اتفاقی است که کاربران باید از امکاناتی مانند مشاوره حقوقی قرارداد بهره‌مند گردند.

 

نکاتی برای اینکه عقد قرارداد مناسب

نکاتی که در این بخش به بررسی آنها می‌پردازیم، نکاتی است که از مجموع گفتگوها در جلسات مشاوره حقوقی قرارداد استخراج شده و به طبع بسته به نوع قرارداد و ماهیت آن این نکات نیز می‌تواند متفاوت باشد. برای داشتن یک قرارداد مناسب:

  • سعی کنید قبل از عقد قرارداد بند به بند آن را مطالعه نمایید و تمام ابهامات خود را برطرف کنید.
  • در هر جایی احساس کردید ابهامی وجود دارد، از مشاوره حقوقی برای بررسی قرارداد خود استفاده نمایید.
  • تمام ارکان قرارداد باید به‌صورت دقیق و شفاف در آن درج شده باشند.
  • مواردی از قبیل حق فسخ، الزامات و ضمانت اجرای تعهدات را در هنگام تنظیم قرارداد بررسی و درباره آنها توافق کنید.
  • دقت کنید که در متن قرارداد کمتر اشتباهات تایپی وجود داشته باشد.
  • همه برگه‌های قرارداد بهتر است دارای مهر و امضای طرفین باشد.

 

در آخر به یاد داشته باشید

در آخر به یاد داشته باشید که تمام موارد حقوقی گفته‌شده در این مقاله و تمام مواردی که در مشاوره حقوقی قرارداد به آنها پی می‌برید، همگی در راستای ایجاد امنیت روانی و آرامش فکری برای شما است تا بعد از بستن قرارداد بدون هیچ دغدغه‌ای به فکر درآمدزایی از آن باشید. زندگی می‌تواند بسیار شیرین و جذاب باشد اگر به همین نکات و جزئیات ریز آن دقت کنید. اگر بعد از هر قراردادی بدون توجه به چالش‌های آن در گیرودار دادگاه و دادگاه کشی افتادید، مقصر اول این موضوع خود شما خواهید بود. قدم اول را مطمئن بردارید.

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

اگر شما چالش‌های دیگری را نیز در زمان تنظیم قرارداد با آنها روبرو شدید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. برای اطلاع از سایر جزئیات مربوط به قراردادهای حقوقی هم می‌توانید از سایر مقالات تخصصی در بلاگ لامینگو استفاده کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه