سرقت خودرو و پلاک خودرو و مهمترین نکاتی که لازم است بدانید.
مشاوره حقوقی سرقت از جمله خدمات رایج مؤسسات حقوقی است. یکی از انواع سرقت که فراوانی زیادی دارد، سرقت خودرو است که نگرانی از وقوع آن، خواب راحت را از چشمان صاحبان خودرو گرفته است. افزایش قیمت خودرو و قطعات آن برای سارقان وسوسهانگیز است و متأسفانه همه روزه با شگردهای مختلف خودروها به سرقت میروند. حتی گاهی رعایت تمام نکات ایمنی هم مانع از این اتفاق نمیشود. اگر شما هم از مالباختگان این نوع سرقت هستید مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
آیا گزارش کردن سرقت خودرو و پلاک خودرو الزامی است؟
بله زیرا در صورت وقوع سوءاستفادههای احتمالی، این کار باعث سلب مسئولیت از صاحب خودرو میشود. مطابق ماده 225 قانون مجازات اسلامی «چنانچه وسیله موتوری یا پلاک آن سرقت یا مفقود شود، شخصی که وسیله در اختیار و تصرف او بوده است اعم از آن که مالک بوده یا نبوده پس از اطلاع مکلف است بلافاصله مراتب را به نزدیکترین مرکز نیروی انتظامی اعلام نماید، متخلف از این ماده به جزای نقدی از پانصد هزار تا یک میلیون ریال محکوم خواهد شد.»
اقدامات لازم بعد از اطلاع از سرقت خودرو چیست؟
در قدم اول با پلیس 110 تماس بگیرید. بعد از حضور پلیس، گزارش تهیه میشود و یک نسخه از آن برای اقدامات بعدی در اختیار صاحب خودرو قرار میگیرد. با در دست داشتن گزارش پلیس، مدارک شناسایی و مدارک خودرو به بخش تجسس کلانتری محل وقوع جرم بروید و سرقت خودرو را گزارش کنید. بعد از تشکیل پرونده، باید به همراه مأمور کلانتری به پلیس آگاهی مراجعه نمایید تا کار تجسس سارق و خودرو آغاز شود. پلاک خودرو در لیست سیاه پلیس آگاهی ثبت میشود. بهعلاوه پلاک در لیست سیاه سیستم پلیس راهور ثبت میگردد و پلیس راهنمایی و رانندگی با اطلاع از شماره پلاک و مشخصات خودرو به یافتن خودرو مسروقه کمک میکند. در صورت داشتن بیمهبدنه اتومبیل و دارا بودن پوشش سرقت، خسارت را به شرکت بیمه اطلاع دهید و در شرکت بیمه خود تشکیل پرونده دهید.
این مطلب را نیز بخوانید: برای طرح شکایت از سرقت لازم است چه مراحلی طی شود؟
آیا بعد از سرقت خودرو به صورت اینترنتی میتوان وضعیت آن را پیگیری کرد؟
بله، با مراجعه به سامانه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران به نشانی postyafteh.post.ir و واردکردن مشخصات فردی و اطلاعات خودرو میتوانید پیگیری نمایید که آیا خودرو پیدا شده است یا نه. همچنین میتوانید با سامانه پیامکی ۱۱۰۱۰۶۰۶۰ ارتباط برقرار کنید.
در صورت نیاز به اطلاع از جزییات حقوقی پیرامون سرقت خودرو، سرقت پلاک خودرو، نحوه گزارش و ثبت شکایت سرقت از تیم لامینگو مشاوره حقوقی سرقت را دریافت نمایید.
آیا بازپسگیری خودرو مسروقه نیازمند تقدیم دادخواست حقوقی است؟
براساس ماده 214 قانون مجازات اسلامی جدید «مجرم باید مالی را که در اثر ارتکاب جرم تحصیل کرده است، اگر موجود باشد عین آن را و اگر موجود نباشد مثل آن را و در صورت عدم امکان ردّ مثل، قیمت آن را به صاحبش رد کند و از عهده خسارات وارده نیز برآید.» بنابراین ماده، برای بازپسگیری خودرو مسروقه نیازی به تقدیم دادخواست حقوقی مطالبه خودروی مسروقه در دادگاه حقوقی نیست. قاضی مسئول پرونده سرقت خودرو، بعد از دستگیری سارق به استرداد خودرو مسروقه به مالک آن دستور میدهد. اگر خودرو در دسترس نباشد، سارق موظف است بر اساس قیمت روز پرداخت مبلغ خودرو، این مبلغ را به حساب مالک خودرو واریز نماید.
این مطلب را نیز بخوانید: خرید و فروش مال مسروقه و مهمترین نکات مربوط به آن
مراحل ترخیص خودرو مسروقه کشفشده به چه ترتیب است؟
بعد از پیداشدن خودرو مسروقه در هر منطقهای، یگان انتظامی آن مالک خودرو را باخبر میسازد. بعد از معرفی مالک به پارکینگ و پلیس آگاهی، شماره موتور و شماره شاسی خودرو توسط پلیس آگاهی با مدارک مقایسه میشود. اگر شماره شاسی و شماره موتور اتومبیل مخدوش شده باشد، پلیس آگاهی درخواست حک مجدد شماره شاسی و شماره موتور خودرو را طی نامهای به پلیس راهور ناجا ارسال میکند. در صورت سالم بودن شماره موتور و شماره شاسی خودرو، خودرو کشفشده از لیست سیاه سیستم پلیس خارج میشود. سپس به پلیس راهور ناجا برای اعطای مجدد پلاک خودرو درخواست میشود.
همچنین لازم است شماره پلاک خودرو از لیست سیاه سیستم پلیس راهور حذف شود. بعد از دریافت گواهی عدم خلافی و پرداخت هزینه پارکینگ، مالک خودرو به واحد ترخیص پلیس راهور ارجاع داده میشود. مالک با ارائه اصل سند خودرو، بیمهنامه و گواهینامه رانندگی خود، جهت تحویل خودرو به پارکینگ مراجعه مینماید.
در صورت سرقت پلاک خودرو چگونه میتوان برای دریافت مجدد پلاک درخواست داد؟
اگر پلاک خودرو شما به سرقت رفته است، در قدم اول مراتب را به پلیس اطلاع دهید. در این صورت اگر سارقان با استفاده از پلاکهای سرقتی، جرمی مرتکب شوند، صاحب پلاک مورد پیگرد قرار نخواهد گرفت. سپس ظرف 48 ساعت سرقت پلاک را به واحد شمارهگذاری راهنمایی و رانندگی و یا مراکز مجاز اعلام نمایید. شما باید به همراه خودرو در مرکز تعویض پلاک حاضر شوید. اصل مدارک شناسایی و اسناد خودرو (کارت، سند مالکیت) را به همراه داشته باشید. همچنین ارائه مدارک احراز محل سکونت مالک، برگ عدم خلافی، اصل بیمه نامه شخص ثالث معتبر و اصل کارت معاینه فنی معتبر الزامی است. مالک باید وجه پلاک را برابر تعرفه مقرر پرداخت نماید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
آیا دریافت مشاوره حقوقی سرقت در زمینه سرقت خودرو و پلاک خودرو کاربردی دارد؟
مشاوره حقوقی سرقت در ثبت شکایت از سارق و بازپسگیری خودرو مسروقه کاربرد زیادی دارد. همچنین ممکن است سارقان با خودرو یا پلاک شما، مرتکب جرمی شوند. آگاهی از نکات حقوقی مربوط به آن به منظور سلب مسئولیت از مالک خودرو یکی دیگر از فواید این مشاوره است. تیم لامینگو با داشتن وکلا و مشاوران حقوقی زبده آماده خدمترسانی به شما مخاطبان محترم است.
نظرات و پرسشهای خود پیرامون این مطلب را با ما به اشتراک بگذارید و سایر مطالب بلاگ لامینگو را نیز مطالعه فرمایید.
دیدگاه شما