بیزینس پلان یا طرح کسب و کار

4 سال پیش
طرح کسب و کار

طرح کسب‌وکار یا همان بیزینس پلان شرحی مکتوب از برنامه‌های آینده تجارت شما است. سندی که بیانگر برنامه‌ها و اهداف شما برای آینده و چگونگی دستیابی به آن‌هاست. برنامه‌های تجاری ذاتاً استراتژیک هستند. زمانی که شما از یک نقطه اولیه شروع می‌کنید، قصد دارید در یک بازه زمانی مشخص به نقطه خاص دیگری که در ذهن دارید برسید. در همین مدت‌زمان تجارت شما از مسیرهای گوناگونی عبور خواهد کرد و  مجموعه متفاوتی از تجربیات، موفقیت‌ها و حتی افزایش دارایی‌ها را با خود همراه خواهد کرد. درواقع بیزینس پلان یا طرح کسب‌وکار نشان می‌دهد چگونه شما از نقطه شروع به نقطه مدنظرتان در آینده نه‌چندان دور می‌رسید!

مراحل نوشتن یک بیزینس پلان یا طرح کسب‌وکار

هر تجارتی نیازمند یک برنامه مدون و دقیق است چه به‌منظور رهبری افراد تیم برای نیل به اهداف، چه برای جذب سرمایه‌گذار.

یک برنامه کسب‌وکار شامل چه مواردی است؟

برای نوشتن یک بیزینس پلان موفق، طرح پیشنهادی شما باید شامل موارد زیر باشد:

  • خلاصه کوتاهی از کسب‌وکار شما که مانند یک عکس فوری، تصویر ذهنی مناسبی از شغل شما برای مخاطب ایجاد می‌کند.
  • توضیحات جامعی از مجموعه فعالیت‌هایی که در شرکت انجام می‌دهید.
  • تجزیه‌وتحلیل دقیقی از بازار که شامل اطلاعات جامعی در مورد صنعت شما و رقبای موجود می‌شود.
  • ارائه طرح برنامه‌های مدیریتی و راهبردی شرکت
  • توضیح کاملی از محصول یا خدماتی که تجارت شما ارائه می‌کند.
  • شرح کاملی از روش‌های بازاریابی و شیوه‌های عرضه محصول به مشتریان
  • برنامه‌های مالی و تخمین بودجه موردنیاز برای یک بازه زمانی مشخص در آینده.
  • یک بخش ضمیمه شامل رزومه و مجوزهای کسب‌وکار.

دریافت مشاوره حقوقی

هفت اقدام مهم در تهیه بیزینس پلان:

  • تحقیق

برای تهیه یک برنامه کسب‌وکار استاندارد و جامع لازم است بیشترین زمان را به تحقیق اختصاص دهید. در مورد بازار، محصول و مشتریان خود تا جای ممکن تحقیق کنید. دو برابر زمان خود را به تحقیق اختصاص دهید تا زمان کمتری صرف نوشتن بیرینس پلان کنید. برای نوشتن یک برنامه کامل ، باید شرکت ، کالای خود ، رقابت و بازار خود را از نزدیک بشناسید. این رسالت و وظیفه شماست که همه‌چیز را در مورد تجارت خود بدانید.

  • هدف طرح پیشنهادی خود را معین کنید.

یک طرح تجاری استاندارد درواقع یک سند مکتوب است که به شرح ماهیت تجارت، استراتژی فروش و بازاریابی می‌پردازد. همچنین ضمن شرح پیشینه مالی شرکت حاوی یک بیانیه جهت پیش‌بینی سود و زیان در آینده است. اگر طرح کسب‌وکار را صرفاً جهت روشن شدن مسیر تجارت تدوین می‌کنید به‌نوعی یک نقشه راه تنظیم کرده‌اید تا با استفاده از آن از ایجاد مشکلات در مسیر جلوگیری کنید. اما اگر هدف شما از تهیه بیزینس پلان جذب سرمایه‌گذار است باید در مسیر دیگری حرکت کنید. درواقع باید با تهیه یک برنامه روشن و مختصر، سرمایه‌گذار را هدف قرار دهید.

  • یک پروفایل برای شرکت خود ایجاد کنید!

در برنامه خود شرح کاملی از شرکت خود و ویژگی‌های کسب‌وکارتان بنویسید. ویژگی‌هایی که سبب شده است شما منحصربه‌فرد باشید! پروفایل بیان‌شده در بالا شاید همان چیزی باشد که در وب‌سایت شرکت‌ها در قسمت درباره ما قرار می‌گیرید تا کمکی برای جذب مشتریان و استعدادهای احتمالی باشد. این کار نه‌تنها از مؤلفه‌های اساسی  بیزینس پلان شماست، بلکه باید در اولین قسمت‌های برنامه شما نوشته شود.

 

بیزینس پلان

  • تمام جوانب کسب‌وکار خود را مستند کرده و در برنامه پیشنهادی ارائه کنید.

این قسمت خصوصاً در برنامه‌ای که قصد ارائه آن به سرمایه‌گذار را دارید بسیار مهم است. زیرا برای یک سرمایه‌گذار خیلی مهم است که اطمینان حاصل کند که شما قصد درآمدزایی برای آن‌ها را دارید به همین منظور همه‌چیز را از هزینه‌های خود ، جریان پول و پیش‌بینی‌های صنعت ثبت کنید. همچنین ، جزئیات به‌ظاهر جزئی مانند استراتژی موقعیت مکانی و توافقنامه‌های صادره برای مجوزها را فراموش نکنید.

  • یک برنامه بازاریابی استراتژیک در بیزینس پلان داشته باشید.

یک برنامه کسب‌وکار عالی همیشه شامل یک برنامه بازاریابی تهاجمی است. برنامه‌ای که شامل معرفی محصولات جدید، گسترش یا بازاریابی محصولات قبلی، ورود به مناطق و سرزمین‌های جدید برای جذب مشتریان بیشتر و طرح‌هایی برای افزایش فروش در یک بازار یا محصول بخصوص باشد. موارد زیر می‌تواند شما را در دستیابی به یک طرح بازاریابی جذاب و خاص راهنمایی کند:

  • معرفی محصولات جدید یا بازیابی مشتریان برای محصولات سابق
  • عقد قراردادهای طولانی‌مدت با مشتریان مطلوب
  • طرح افزایش قیمت بدون کاهش آمار مشتریان
  • داشتن یک استراتژی محتوای جذاب
  • افزایش تولید یا تحویل محصول

بعد از ارائه تمام طرح‌های پیشنهادی نوبت به توجیه آن‌ها و پیش‌بینی هزینه لازم برای هرکدام از آن‌هاست.

کانال تلگرام لامینگو

  • برنامه کسب‌وکار خود را با مخاطب خود سازگار کنید.

اینکه از قبل بدانید این برنامه برای چه مخاطبی تهیه و ارائه می‌شود کمک زیادی می‌کند تا آن را بر اساس علایق مخاطب خود طراحی و اجرا کنید. به همین دلیل برنامه کسب‌وکار تهیه‌شده از مخاطبی به مخاطب دیگر متفاوت است و با تغییراتی همراه خواهد بود.

  • توضیح دهید که چرا شما به کسب‌وکار و تجارت خود اهمیت می‌دهید؟

قبل از هر چیز از علاقه و تعهد خود به کسب‌وکارتان سخن بگویید. از تجربیات خود و چیزهایی که آموخته‌اید صحبت کنید. مشکلاتی که در مسیر وجود دارد و آرزوهای شما برای حل آن‌ها می‌تواند نکته بعدی باشد. فراموش نکنید حتماً ارزش‌های خود را بیان کنید و اینکه چه چیز باعث می‌شود تا باوجود رقبا کنار نکشید و به راه خود ادامه دهید می‌تواند از بهترین مطالب مخصوص به این بخش باشد. درواقع با توضیح اینکه چرا به تجارت خود اهمیت می‌دهید باعث می‌شوید دیگران با شما ارتباط عاطفی برقرار کنند و شما در این مسیر یاری کنند.

 

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

 

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه