شرح وظایف حسابدار بازرگانی و نکاتی که باید مدیران کسبوکارها بدانند!
حسابداری شاخههای مختلفی دارد. حسابداری دولتی، حسابداری شرکتی، حسابداری بازرگانی، حسابداری صنعتی و … شاخههای حسابداری هستند. این شاخهها هر کدام تعریف خاص خود را داشته و شرح وظایف متفاوتی نیز برای آنها تعریف میشود. در این مقاله سعی داریم تا شما را با وظایف حسابدار بازرگانی آشنا کنیم. در مقالات گذشته به بررسی و تعریف شرح وظایف عمومی حسابدار پرداخته و همچنین نکات مربوط به استفاده از نمونه قرارداد استخدام حسابدار را نیز برای استخدام این رده شغلی توضیح دادهایم. در این مقاله سعی داریم بهصورت اختصاصی به بیان این شرایط برای حسابدار بازرگانی پرداخته و تمرکز خود را روی تبیین شرایط این نوع از حسابداری بگذاریم. کاربرانی که در کسبوکار خود با این شرایط مواجه هستند، میتوانند همراه ما در این مقاله به اطلاعات کاربردی و مفیدی دسترسی داشته باشند.
تنظیم نمونه قرارداد استخدام حسابدار در لامینگو
موسسه حقوقی لامینگو با در اختیار داشتن نیروهای حرفهای در زمینه تهیه و تدوین قراردادهای استخدام، این قراردادها را در بالاترین سطح کیفیت برای کاربران آماده مینماید. مزیت نمونه قراردادهای استخدام تنظیم شده در لامینگو به شرح زیر است:
- تنظیم این قراردادها بر اساس آخرین تغییرات قوانین مربوط بهصورت میپذیرد.
- با هر بار تغییرات ایجاد شده در قانون، این نمونه قراردادها هم بهروزرسانی میشوند.
- امکان استفاده از این قرارداد در هر سطحی و بدون نیاز به هیچ تغییرات خاصی وجود دارد.
- نمونه قرارداد استخدام حسابدار کاملاً منطبق بر نیازهای امروز کاربران در این رده شغلی تهیه و تنظیم شده است.
متقاضیان میتوانند در لینک زیر برای دانلود نمونه قرارداد استخدام حسابدار اقدام نموده و آن را در اختیار داشته باشند.
دانلود نمونه قرارداد استخدام حسابدار
حسابداری بازرگانی چیست؟
قبل از اینکه به شرح وظایف حسابدار بازرگانی بپردازیم، لازم است تا تعریفی از این نوع حسابداری برای شما عزیزان داشته باشیم. هر کسبوکاری در هر شرایطی که قرار دارد، نیاز به استفاده از خدمات حسابداری خواهد داشت. ازاینرو حسابداری را میتوان عضو جداییناپذیر شغلها و کسبوکارهای امروزی دانست. شرکتهای بازرگانی نیز از این امر مستثنی نبوده و بایستی از این خدمات برای ارتقای شغلی خود استفاده نمایند. حسابداری بازرگانی همان تعریف حسابداری عمومی را بهصورت خاص برای شرکتهای بازرگانی دارد. یعنی رسیدگی به همه صورتهای مالی، بررسی تراکنشهای مالی، تطابق هزینهها و درآمدها در یک شرکت بازرگانی و تهیه گزارشها و ترازنامههای لازم برای شرکتهای بازرگانی اصطلاحاً حسابداری بازرگانی تعریف میشود.
همه چیز درباره نمونه قرارداد استخدام حسابدار و شغل حسابداری در جامعه امروز
شرح وظایف حسابدار بازرگانی
تمام وظایف عمومی که در شرح وظایف حسابدار به آنها پرداختیم، برای حسابدار بازرگانی نیز قابل تعریف است. مدیران بایستی با این وظایف بهخوبی آشنا بوده تا در زمان استفاده از نمونه قرارداد استخدام حسابدار برای تنظیم قرارداد کار حسابدار بازرگانی، بتوانند تمام شرایط را در نظر بگیرند. حتی اطلاع از این وظایف برای جلسه مصاحبه با حسابدار بازرگانی نیز اهمیت خواهد داشت. تمام مسائل مربوط به حسابداری اعم از امور بانکی، قوانین مالیاتی، بیمه، اوراق بهادار و سایر امور مالی مربوط به حسابداری برای حسابدار بازرگانی نیز قابل تصور است. در ادامه به شرح وظایف اختصاصی مربوط به حسابدار بازرگانی میپردازیم که در شرکتهای بازرگانی امروزه رواج دارد.
تهیه صورتهای مالی سازمان
صورتهای مالی سازمانها و شرکتهای بازرگانی شامل موارد مختلفی میشود. هزینهها، درآمدها، بدهیها و تمام صورتهای مالی رایج دیگر برای شرکتهای بازرگانی در این رده قرار میگیرد. البته که تمام این صورتهای مالی بهصورت خام در همه شرکتها موجود است و لازم است عملیات حسابداری برای تجزیهوتحلیل آنها صورت پذیرد. این یکی از مهمترین وظایف تعریف شده برای حسابداری بازرگانی محسوب میشود. لازم است تا حسابدار به تمام این صورتهای مالی دسترسی پیدا کرده و آنها بهصورت دقیق و منطبق با تاریخ آنها در پروندهها ثبت نموده و گزارشهای حاصل از آنها را نیز ارائه نماید.
تطابق هزینهها و درآمدهای سازمان و تهیه گزارشات لازم
بعد از بررسی صورتهای مالی نوبت به تطابق هزینهها و درآمدهای شرکتهای بازرگانی میرسد. حسابدار بایستی میان هزینهها و درآمدها تطابق ایجاد کرده و تفاوتهای به دست آمده را به مدیران گزارش نماید. لازم است تا قبل از استفاده از نمونه قرارداد استخدام حسابدار برای تنظیم قرارداد کار حسابدار بازرگانی، تمام این موارد با وی به بحث گذاشته و حسابدار را از شرح وظایف خود آگاه سازید. در غیر این صورت ممکن است مشکلاتی در آینده به وجود آید.
تدوین سود و زیان حاصل از فعالیتهای شرکت
تدوین و تجزیهوتحلیل سود و زیان حاصل از فعالیتهای شرکت نیز یکی دیگر از مواردی است که باید در شرح وظایف حسابدار بازرگانی به آن اشاره کنیم. این دست از شرکتها به دلیل شرایط کاری که دارند، با سود و زیانهای متفاوتی همراه بوده و لازم است تا این موارد بهصورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد. این وظیفه در شرکت به عهده حسابدار خواهد بود.
تنظیم ترازنامههای مالی شرکت
میزان داراییها، مقدار بدهیها، ارزش خالص شرکت و اطلاعاتی مانند این ازجمله مواردی است که میتوانید آنها را در ترازنامههای مالی شرکتها شاهد باشید. تهیه این ترازنامهها نیاز به تخصص و تجربه بالایی دارد. حسابدار این وظیفه را در شرکتهای بازرگانی به عهده داشته و بایستی تجربه لازم برای این منظور را نیز داشته باشد.
تنظیم صورتهای گردش نقدینگی در شرکت
یکی از نکات بسیار مهم در شرکتهای بازرگانی تنظیم صورتهای گردش نقدینگی است. دقت کنید که یکی از بهترین ابزارهای ارزیابی شرکتهای بازرگانی توسط مشتریان و سرمایهگذاران همین صورتهای گردش نقدینگی شرکت است که حسابدار باید با دقت بالا آنها را تهیه و در گزارشهای بسیار مناسب ارائه نماید. تنظیم این گزارشها و صورتها نیاز به تجربه بالایی در این زمینه دارد. سپردن این وظیفه در شرکت به حسابدار تازهکار اصلاً شرایط مناسبی برای شرکت ایجاد نخواهد کرد. ازاینرو لازم است تا در یک نگاه دقیق قبل از استفاده از نمونه قرارداد استخدام حسابدار برای تنظیم قرارداد استخدام حسابدار، این تجربیات در وی مورد بررسی ارزیابی قرار گیرد.
تهیه بهای تمام شده کالاهای فروش رفته
بهای تمام شده کالاهای فروش رفته نیز یکی دیگر از نکات کلیدی برای شرکتهای بازرگانی است. هر کالایی از زمان اقدام برای تولید تا رسیدن به دست مشتری با هزینههای متفاوتی روبرو است. از برنامهریزی برای تولید گرفته تا هزینههای تولید و مواردی ازایندست، همگی باید بهصورت جداگانه محاسبه شده و درنهایت بهای تمام شده کالاهای فروش رفته محاسبه شود. تهیه بهای تمام شده کالاهای فروخته شده به عهده حسابدار بازرگانی است.
سایر وظایف حسابدار در شرکتهای بازرگانی
به بررسی و شرح وظایف اصلی حسابدار بازرگانی پرداختیم. در این بخش سایر مسئولیتهایی که این رده شغلی باید به عهده داشته باشد را بررسی میکنیم. این مسئولیتها به شرح زیر هستند:
- ثبت لحظهبهلحظه و دقیق اتفاقات و تراکنشهای مالی در شرکت
- نگهداری تمام حسابها و صورتحسابهای مالی در شرکت
- ثبت دائمی موجودی کالا
- بایگانی تمام موارد در حسابداری
- تهیه هزینه استهلاک
- تهیه کاربرگ در مؤسسات بازرگانی
آیا میان شرح وظایف حسابداری بازرگانی و دولتی تفاوتی وجود دارد؟
شرایط کار شرکتهای بازرگانی با شرکتها و سازمانهای دولتی تفاوتهایی با هم دارد. شرکتهای دولتی معمولاً هزینهها و بخشهایی دارند که با شرکتهای بازرگانی متفاوت است. اصلیترین تفاوت مربوط به این دو پست به هدف نهایی هزینهها و درآمدها بازمیگردد. به دلیل اینکه این شرکتها معمولاً بودجههای مشخص دولتی دارند، فرایند محاسبه درآمدهای این شرکتها کمی پیچیده خواهد شد. در شرکتهای دولتی نیاز است تا کنترل و مدیریت بودجه دقیقی توسط حسابدار صورت پذیرد. همچنین تفاوتهای بنیادی زیادی نیز در شیوه ثبت داراییها در حسابداریهای شرکتهای دولتی و بازرگانی نیز وجود دارد که باید به آن دقت شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را هم بخوانید:فرق بین مدیریت مالی و حسابدار چیست؟
اهمیت اطلاع از شرح وظایف حسابدار بازرگانی
اهمیت اطلاع از شرح وظایف حسابدار بازرگانی در این است که در هنگام استفاده از نمونه قرارداد استخدام حسابدار است. در این مواقع لازم است تا شرح وظایف کامل حسابدار در ابتدا با وی مورد به بحث گذاشته و سپس در قرارداد درج نمایید. ازاینرو شناخت این وظایف برای مدیران کسبوکارها و شرکتهای بازرگانی بسیار مهم است.
در انتها باید بدانید
در انتها باید یادآوری کنیم که هر شرکتی بنا به شرایطی که دارد، شرح وظایف متفاوتی برای حسابدار خواهد داشت. ازاینجهت که شرح وظایف حسابدار اهمیت بسیار زیادی برای استخدام بهترین فرد دارد، لازم است تا اطلاعات کاملی مدیران از این شرایط داشته باشند. هرچند استفاده از نمونه قرارداد استخدام حسابدار میتواند بهصورت کامل مشکلات حقوقی مربوط به این قرارداد را حل کند، اما برای از بین بردن چالشهای فنی لازم است تا کاربران اطلاعات کافی درباره این رده شغلی داشته باشند.
کاربران میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از سایر مقالات ما در بلاگ حقوقی لامینگو استفاده نمایند. همچنین در صورت نیاز میتوانید از بخش نظرات برای رسیدن به پاسخها و چالشهای خود استفاده کنید.
دیدگاه شما