آیا از مهمترین نکات شغل مربیان بدنسازی و وظایف آنها آگاهی دارید؟
پژوهشگران از گذشته تاکنون همواره به اهمیت بالای نقش ورزش در حفظ سلامتی جامعه تأکید دارند. گرایش اغلب ورزشکاران به سوی فرمدهی بدن و به ویژه عضلهسازی بوده و بدین سبب بسیاری از باشگاهها نسبت به استخدام نیروی کار در زمینه بدنسازی اقدام میکنند. رشته بدنسازی شامل حرکات و فعالیتهای تخصصی است و ورزشکاران تازهکار از مربیان بدنسازی برای اجرای حرکات کمک میگیرند. مطابق قانون کشور مدیران باشگاه پیش از استخدام مربی بدنسازی، موظف به انعقاد نمونه قرارداد استخدام مربی ورزشی میباشند. در ادامه این مطلب به مبحث آیا از مهمترین نکات شغل مربیان بدنسازی و وظایف آنها آگاهی دارید پرداخته میشود.
مربی بدنسازی کیست؟
ورزشکاران مجرب و حرفهای که به ازای آموزش نحوهی اجرای درست حرکات مخصوص بدنسازی به دیگران توسط باشگاه حقوق و دستمزد دریافت کرده، مربی بدنسازی نامیده میشوند.
مربیان بدنسازی معمولا با ارائه رژیم متناسب برای هر فرد و تنظیم برنامه ورزشی جهت تقویت کلیه عضلههای موجود، به فرمدهی اندام ورزشکاران میپردازند.
این مطلب را بخوانید:کلیه نکات حقوقی که باید درباره قرارداد استخدام مربی ورزشی بدانید
بدنسازی
در واقع بدنسازی به معنای اجرای فعالیتهایی خاص و به صورت مکرر و پیدرپی با بهرهگیری از تجهیزات گوناگون ورزشی میباشد.
لازم به ذکر است که از رشته بدنسازی میتوان به عنوان رشتهای مکمل در کنار سایر ورزشهای تخصصی جهت افزایش و ارتقای سطح سلامت جسمانی و روانی در افراد استفاده نمود.
وظایف مربیان بدنسازی
شغل مربی ورزشی همانند سایر مشاغل از وظایف پرباری برخوردار است. وظایف مربیان ورزشی در بخش بدنسازی به شرح زیر میباشد:
- آموزش اجرای صحیح حرکات ورزشی به ورزشکاران و نظارت کامل به ورزشکاران در طول مدت اجرای فعالیت
- مراقبت از سلامتی و جلوگیری از آسیب رسیدن به ورزشکاران
- مربی موظف به بروزرسانی مکرر اطلاعات از جدیدترین اخبار و سبکهای مرتبط با بدنسازی و اجرایی کردن روشهای نوین میباشد.
- تنظیم برنامهی روزانه یا هفتگی برای ورزشکاران
- نوشتن رژیم غذایی برای بهبود روند افزایش و یا کاهش وزن و رسیدن به وزن ایدهآل ورزشکاران
- معرفی مکملهای موثر و مطمئن به ورزشکاران جهت تقویت روند عضلهسازی
- ارزیابی ماهانه بدن ورزشکاران جهت بررسی پیشرفت عضلهسازی
این مطلب را بخوانید:آیا از مهمترین نکات حقوقی شغل مربی ورزشی اطلاع دارید؟
دورههای آموزش مربیگری
ورزشکاران با گذراندن دورههای آموزشی از دانشگاهها در رشته تربیت بدنی و یا باشگاهها مدارک معتبر برای آموزش سایر افراد علاقهمند به ورزش را دریافت کرده و با ارائهی آن به صورت خصوصی در منازل علاقهمندان و یا باشگاه به صورت گروهی یا فردی به آموزش ورزش بدنسازی اقدام میکنند.
برای دریافت نمونه قرارداد استخدام مربی ورزشی که توسط وکلای پایه یک و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو تنظیم گردیده، به لینک زیر مراجعه فرمایید:
دانلود نمونه قرارداد استخدام مربی ورزش
ویژگیهای مربی بدنسازی
شغل مربیگری ورزشی به طور کلی از سختیهایی برخوردار است و در صورت علاقهمندی افراد به انتخاب این حرفه باید بررسی و ارزیابی لازم با توجه به ویژگیهای زیر را انجام دهند:
- امانتداری از وسایل و تجهیزات ورزشی
- به قوانین احترام گذاشتن
- برقراری ارتباطات دوستانه، صمیمانه و در عین حال رسمی و محترمانه با ورزشکاران
- مخالفت رسیدن به مقامهای مسابقات ورزشی با استفاده و بهرهگیری از مواد مخدر، استروید و هرگونه دوپینگ از ویژگیهای مهم یک مربی ورزشی موفق و درستکار میباشد.
- رازدار و محافظ اسرار سایر ورزشکاران
- عدم وجود سوسابقه در پروندهی خود
- منظم بودن در اجرای تمامی وظایف
- مسلط بودن در اجرای وظایف
- با اعتماد به نفس بودن
- آراسته و تمیز بودن
به این نکته توجه داشته باشید که انعقاد قرارداد استخدام جهت اخذ نیروی کار مربی ورزشی، امری نیازمند دقت بوده و برای تنظیم قرارداد به متخصصین مراجعه نمایید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی آیا از مهمترین نکات شغل مربیان بدنسازی و وظایف آنها آگاهی دارید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از نمونه قرارداد استخدام مربی ورزشی لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
یک دیدگاه
-
3 سال پیش
من 6 ماه با یک مربی بدنسازی غیر حرفه ای کار کردم و خیلی ضرر کردم الان حدود 4 ماهه از طریق آسان اسپرت مربی خوب آشنا شدم و خیلی رشد خوبی داشتم
دیدگاه شما