با عقد کفالت و انواع آن آشنایی دارید؟

3 سال پیش
مشاوره حقوقی کفالت

یکی از قراردادهای رایجی که مختصات و ویژگی‌های آن در قانون مدنی بیان شده است، عقد کفالت نام دارد. در همه این امور مدنی برای آنکه بتوانید عملکرد مناسبی داشته باشید و مطابق قانون عمل کنید نیاز به مشاوره حقوقی کفالت خواهید داشت. این مشاوره شما را یاری می‌دهد تا از حقوق خود در مواقع خاص دفاع کنید. اگر قصد دارید برای کسی ضمانت کنید و یا برای خود به یک ضامن نیاز دارید باید از قوانین ضمانت به طور کامل آگاه شوید. مجله لامینگو با داشتن تیم حرفه ای در زمینه مشاوره حقوقی می‌تواند شما را در رسیدن به مقصودتان یاری کند، کافیست برای دریافت مشاوره به وب سایت لامینگو مراجعه نمایید. در این مطلب قصد داریم که شما را با مسئله عقد کفالت و انواع آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 

دریافت مشاوره حقوقی کفالت

 

عقد کفالت چیست؟

در عقد کفالت یک نفر در مقابل شخص دیگری متعهد شده که آن شخص هر زمان که بخواهد بتواند او را نزد خودش حاضر کند. برای اینکه به طور کامل با مفهوم این نوع قرارداد آشنا شوید، بهتر است از مثالی استفاده کنیم. تصور کنید شخصی به نام علی متعهد شده است که مبلغی را به شخصی به نام محمد بپردازد، اما چون محمد او را نمی‌شناسد، نمی‌تواند به قول او برای پرداخت پول اعتماد کند. بدین ترتیب فردی واسط با نام حسین را به حضور می آورند که علی را به خوبی می‌شناسد، در اینجا حسین کفیل علی شده و تعهد می‌دهد که سر موقع بدهی‌اش را پرداخت نماید. در این بین قرارداد کفالت بدین صورت تنظیم می‌شود و حسین متعهد می‌شود که علی را نزد محمد برده و بدهی اش را به او پرداخت نماید. در این صورت حسین کفیل بوده و محمد مکفول‌له نام خواهد گرفت، فرد اول یعنی علی نیز مکفول نام می‌گیرد.
قرارداد کفالت بر طبق رضایت و توافق مکفول‌له انجام می‌شود و اثر این کفالت نسبی بوده است، بدین معنی که هیج گونه تعهد اضافی برای مکفول به وجود نخواهد آمد. در قانون مدنی امروز، مکفول‌له را طلبکار مدنی نمی‌خوانند.

 

مشاوره حقوقی کفالت و تمام مواردی که باید بدانید!

 

مشاوره حقوقی کفالت

 

انواع عقد کفالت

در خصوص امر کفالت، سه مورد از مهم‌ترین انواع آن را می‌توان نام برد. برای اینکه مشاوره حقوقی کفالت را انجام دهید و اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، کافیست به وب سایت لامینگو مراجعه کنید.

  • کفالت مطلق:
    در کفالت مطلق، فرد کفیل تعهد می‌دهد که هر زمانی که شخص مکفول‌له خواسته باشد، شخص ثالث را به حضور بیاورد. قراردادهای کفالتی صادر شده توسط دادگاه‌ها اغلب از این نوع هستند. لازم به ذکر است که این به حصور رساندن تنها یکبار از سوی کفیل جایز می‌باشد.
  • کفالت مؤجل:
    این نوع از قرارداد کفالت در زمان مشخصی تعیین خواهد شد و فرد کفیل متعهد می‌شود که در تاریخ خاصی مکفول را حاضر کند. در این مورد تاریخ می‌تواند چند روز و یا حتی چند ماه باشد. در این نوع عقد کفالت مکفول‌له قبل از فرارسیدن موعد مقرر نمی‌تواند مطالبه‌ای داشته باشد. این قسم را در قانون مدنی نیز با عنوان کفالت موقت نیز می‌شناسند.
  • کفالت مدت دار یا مقید:
    این نوع کفالت مانند نوع قبلی دارای زمان بوده است، اما روز آن از قبل مشخص شده و سر تاریخ مشخصی کفیل باید شخص ثالث را حاضر کند.

 

عقد کفالت چه زمانی پایان می یابد؟

شاید این نکته که زمان خاتمه این قرارداد کی خواهد بود ذهن شما را درگیر کرده باشد. در واقع چند فرض برای خاتمه این نوع قرارداد وجود دارد :

  1. در اولین مورد زمانی قرارداد خاتمه می‌یابد که کفیل تعهد خود را عملی کرده و مکفول‌له را نزد شخص ثالث حاضر کند.
  2. دومین مورد این است که قرارداد مدت‌دار نوشته باشند. در این صورت با اتمام مدت زمان قرارداد، عقد کفالت نیز باطل می‌شود و کفیل تعهدی در قبال مکفول‌له نخواهد داشت.
  3. اگر دین شخص مکفول‌له از بین برود، کفیل هم دیگر تعهدی نخواهد داشت.
  4. در فرض چهارم اگر مکفول‌له خودش در زمان مقرر در مکان مشخص حاضر شود، دیگر نیازی نیست که کفیل مداخله کرده و تعهد از گردنش برداشته شده است.
  5. اگر شخص ثالث فوت کند، تعهد کفیل نیز منتفی خواهد شد.
  6. در صورت فوت کفیل، تعهد از مکفول له برداشته خواهد شد و قرارداد خاتمه می‌یابد.

 

مشاوره حقوقی کفالت

 

کانال تلگرام لامینگو

 

سخن پایانی

اکنون با دانستن مفهوم عقد کفالت و انواع آن می‌توانید در صورت نیاز برای مشاوره حقوقی کفالت به متخصصین و مشاورین لامینگو مراجعه نمایید، آن‌ها بهترین راه‌حل‌ها را برای شما ارائه خواهند داد. در قانون مدنی تبصره و ماده زیاد وجود دارد و فرد غیرمتخصص ممکن است از تمام تبصره‌های قانون باخبر نباشد، بنابراین نیاز به یک مشاوره حقوقی در چنین شرایطی می‌تواند راه روشنی برای شما باشد. همچنین در سایت لامینگو مقالاتی با این موضوع برای شما قرار داده‌ایم که می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به بلاگ لامینگو مراجعه کنید. در پایان نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهره لطفیان

دیدگاه شما

یک دیدگاه