کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی آنلاین و غیرحضوری

2 سال پیش
کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی

امروزه عبارات و اصطلاحات جدید، از حوزه‌های مختلفی به گوشمان می‌رسد. یکی از این اصطلاحات، عبارت هوش مصنوعی است و احتمال می‌رود اکثریت مردم جامعه، هوش مصنوعی را با ربات‌هایی که طراحی و تولید شده‌اند، اشتباه گرفته و این دو مبحث را یکی بدانند. اگر شما هم در ذهنتان از هوش مصنوعی تعریف دقیقی ندارید، ادامه مطلب را از دست نداده و با ما همراه باشید! همچنین در مورد کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی آنلاین و سایر حوزه‌ها، مباحثی را ذکر خواهیم کرد، از این رو مطالعه ادامه مقاله را از دست ندهید!

 

کانال تلگرام لامینگو

 

هوش مصنوعی (Artificial intellgence) چیست؟

هوش مصنوعی و یا به انگلیسی Artificial intelligence که مخفف آن به AI شناخته شده، یک نوع تکنولوژی است که توانایی تفکر دارد. البته این قابلیت فکر کردن با فرآیند تفکر ما انسان‌ها متفاوت است. ناگفته نماند این تمایز، به نمونه ضعیف شده تقلید هوش مصنوعی از هوش انسانی برمی‌گردد و یا به عبارت دیگر هوش مصنوعی، نمونه کوچک شده و نوپای هوش انسانی است. در ادامه، مطالب بیشتری را در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی مطرح خواهیم کرد.

 

در فرآیند طراحی هوش مصنوعی چه مواردی مورد توجه قرار گرفته است؟

در فرآیند هوش مصنوعی، در خصوص اینکه تمامی ابعاد تفکر انسانی را دربر گیرد، هوش مصنوعی را بر اساس این 4 مورد طراحی کرده‌اند که افکار و رفتار انسانی را شامل می‌شود. این موارد عبارتند از:

  • مانند انسان فکر کردن
  • افکار منطقی داشتن
  • مانند انسان عمل کردن
  • رفتار منطقی داشتن

دارا بودن این 4 مورد ذکر شده در یک تکنولوژی، پدیده‌ای به نام هوش مصنوعی را به وجود آورده است. ناگفته نماند، هر دستگاه و تکنولوژی‌ای که فرآیندهای انسانی را به طور شبیه‌سازی شده برای انسان انجام دهد، هوش مصنوعی تلقی شده و دارای این 4 ویژگی می‌باشد. در ادامه از تلاش افراد متخصص در خصوص کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی مواردی را ذکر خواهیم کرد.

 

کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی

 

گرایش‌های هوش مصنوعی چیست؟

از لحاظ تاریخچه‌ای، پایه‌های این علم از زمان جنگ جهانی دوم زده شده است و با گسترش و توسعه روزبه‌روز آن، امروزه گرایش‌های مختلفی از هوش مصنوعی را شاهد هستیم که عبارتند از:

  • سیستم خبره (Experts Systems)
  • رباتیک (Robotics)
  • یادگیری ماشین (Machine Learning)
  • شبکه عصبی (Neural Network)
  • منطق فاری (Fuzzy Logic)
  • پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing)

 

آیا رباتیک همان هوش مصنوعی است؟

در جواب به این پرسش باید گفت، خیر؛ رباتیک شاخه‌ای از حوزه تکنولوژی است که با وسیله‌ای به اسم ربات ارتباط دارد و اگر بخواهیم تعریفی از ربات را ذکر کنیم باید بیان نماییم، ربات‌ها دستگاه‌هایی هستند که برای انجام یک سری کارها به‌صورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک، روی آن‌ها برنامه‌ریزی شده است. رباتیک با طراحی، ساخت و برنامه‌نویسی انواع ربات‌ها سر و کار دارد و بخش جزئی از آن با هوش مصنوعی ارتباط دارد. قابل ذکر است، هوش مصنوعی، زیر مجموعه‌ای از علوم رایانه‌ای است که کار آن تولید پلن‌هایی است که به هوش انسانی احتیاج دارند. در ادامه مطلب از کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی مباحثی را مطرح خواهیم کرد.

 

این مطلب را نیز بخوانید: معرفی دادخواست هوشمند به همراه سایر خدمات حقوقی هوشمند لامینگو

 

کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی چیست؟

در عصر حاضر، در کسب‌وکارهای مختلف از هوش مصنوعی به نوعی استفاده شده است. یکی از کاربردهای قابل توجه هوش مصنوعی، استفاده آن در خدمات حقوقی آنلاین است. به طور جزئی‌تر، استفاده از فرآیند احراز هویت چهره افراد به صورت آنلاین در خدمات حقوقی غیرحضوری با استفاده از هوش مصنوعی یکی از کاربردهای مفید این تکنولوژی در عصر حاضر محسوب می‌گردد.
از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی، آسان‌سازی، روند جست‌وجوی اسناد و اطلاعات است. هوش مصنوعی در واقع با صرف کم‌ترین زمان ممکن اسناد را را در پلتفرم‌های حقوقی و غیرحقوقی پیدا کرده و در دسترس اشخاص حقیقی و یا حقوقی قرار می‌دهد.

مبحث مهم دیگر استفاده از هوش مصنوعی در غربالگری و دسته‌بندی افراد بر اساس خدمات مورد نیازشان است. به طور مثال با اسفاده از این تکنولوژی می‌توانید نوع محصول و یا خدمات مورد نیاز خود را از بین هزاران مورد در دسترس به راحتی پیدا و شخصی‌سازی کرده و در نهایت تهیه نمایید!

 

کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی

 

کاربرد هوش مصنوعی در مسائل امنیتی چگونه است؟

یکی از موارد قابل استفاده در هوش مصنوعی، استفاده از پردازش تصویر است. کاربردهای استفاده از این تکنولوژی عبارتند از:

  • ایجاد و حفظ  امنیت
  • تشخیص چهره افراد در اپلیکیشن‌های مختلف
  • ردیابی مجرمان و افراد فراری
  •  شناسایی هویت واقعی افراد خلافکار
  • و…

تکنولوژی طراحی شده این سیستم‌ها می‌تواند، با استفاده از هوش مصنوعی چهره افراد مختلف را شناسایی و همسان‌سازی نماید و در صورت نیاز به مراجع مربوطه، ارجاع دهد.

 

چالش‌های کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی مرتبط با داده‌ها چیست؟

مشکل مربوط به اطلاعات وارده به هوش‌های مصنوعی حوزه‌های مختلف این است که در صورتی‌که تمام جوانب را در بر نگیرد، قطعاً مشکل‌ساز خواهد بود. فرض کنید در خصصوص یک کسب‌وکار، تمامی ابعاد عملکردی هوش مصنوعی در شرایط مختلف تعریف نشده است. در این موقعیت هوش مصنوعی از ارائه خدمات باز می‌ماند، زیرا به زبان ساده، پاسخی برای پرسش مطرح شده در سیستم خود ندارد که اعمال نماید. تعدادی از مشکلات مربوط به اطلاعات عبارتند از:

  • کیفیت و کمیت اطلاعات
  • تگ اطلاعات وارده
  • قابل فهم بودن اطلاعات
  • جانب‌داری از تمام جهات اطلاعات
  • بررسی پاسخ‌های ممکن و انتخاب داده درست

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

چکیده مطالب

در این مقاله سعی شد از مفاهیمی در خصوص هوش مصنوعی و کاربرد آن در مسائل حقوقی گزیده‌هایی خدمتتان بیان کنیم. اگر در خصوص این موضوع و یا سایر موضوعات، پرسشی ذهنتان را مشغول کرده است در انتهای همین صفحه مطرح و منتظر پاسخ ما بمانید!

در ادامه ضمن عرض تشکر از صرف وقت ارزشمندتان برای مطالعه موارد ذکر شده، امیدواریم توانسته باشیم اطلاعاتی کاربردی در حوزه کاربرد هوش مصنوعی در خدمات حقوقی در اختیارتان قرار داده باشیم! اگر در خصوص مباحث حقوقی سوالی دارید، تیم پشتیبانی مجموعه به صورت 24 ساعته از طریق چت آنلاین و در ساعات کاری از طریق شماره‌های درج شده روی سایت آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستند! در صورت تمایل می‌توانید نظر، پیشنهاد و یا انتقاد خود را در خصوص استفاده از خدمات حقوقی هوشمند لامینگو با ما در میان بگذارید و یا با مطرح کردن پرسش خود در قسمت دیدگاه، منتظر پاسخ همکاران مجموعه بمانید!

همچنین اگر به خواندن مطالب و مقالات حقوقی در زمینه‌های مختلفی مانند، خانوادگی، کسب و کار، کیفری و یا مالیات علاقه دارید، با ورود به بلاگ حقوقی لامینگو مطلب مورد نظر خود را پیدا کرده و آن را مطالعه کنید و در آخر با کامنت خود ما را جهت رشد و بهبود مجموعه و خدمت‌رسانی بهتر به شما کاربران گرامی یاری نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب فروزان قاضی

دیدگاه شما

بدون دیدگاه