همه نکات لازم درباره جرم مزاحمت
بسیاری از مردم در طول عمرشان حداقل یک بار با افرادی مواجه شدهاند که آسایش را از آنان سلب کرده و ایجاد مزاحمت میکنند. مزاحمت شیوههای مختلفی دارد و در همهی کشورهای جهان جرم محسوب شده و مجازاتی به همراه دارد. معمولا افرادی که از مزاحمان در امان نیستند برای دریافت اطلاعات بیشتر به مشاوره حقوقی مزاحمت مراجعه میکنند. در این مطلب به همه نکات لازم درباره جرم مزاحمت پرداخته میشود.
مزاحمت چیست؟
به طور کلی هر کاری که فردی جهت سلب آسایش، ایجاد تنش و یا ایجاد ترس انجام دهد مزاحمت نام دارد.
انواع مزاحمتها
مزاحمت به سه دسته تقسیم میشود:
مزاحمت تلفنی
مزاحمت ملکی
مزاحمت بانوان و کودکان
مزاحمت تلفنی
به شخصی که به شکل آگاهانه توسط انواع وسایل مخابراتی همچون گوشی همراه یا تلفن، مسبب آزار دیگری و سلب آسودگی او شود مزاحم تلفنی میگویند. مطابق قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 641 اینگونه مزاحمت جرم تلقی شده و مجازاتی به همراه دارد.
این مطلب را بخوانید: چه مجازاتی برای جرم مزاحمت تلفنی وجود دارد؟
جرم ایجاد مزاحمت برای بانوان و کودکان
چانچه در معابر و اماکن عمومی همچون کوچه، خیابان، میادین و اتوبانهای داخل و خارج از شهر مزاحمت شکل گیرد، مطابق قانون مجازات اسلامی فرد مزاحم محکوم به حبس به مدت دو الی شش ماه و 74 ضربه شلاق میشود.
توجه داشته باشید که برای اثبات وقوع جرم مزاحمت در چنین اماکنی نیازی به وجود شهود نیست، اما برای اثبات مزاحمت در اماکن خصوصی وجود شاهد نیاز است.
این مجازات فقط مشمول مزاحمت برای قربانیان زن به دلیل رعایت نمودن موازین اخلاقی و طبیعت حساس بانوان و یا کودک به دلیل عدم توانایی کودکان در دفاع از خود میباشد و برای مردان اجرا نخواهد شد.
مزاحمت ملکی
هر شخصی در نحوه تصرف ملک خویش مختار است تا زمانی که برای همسایگان خود ایجاد زحمت نکند. در این صورت است که مزاحمت رخ داده و دیگران میتوانند با منع او از کار آزاردهنده، آرامش را به محله بازگرداند. مطابق قانون اصلاح جلوگیری از تصرف عدوانی بر اساس ماده دو، مزاحمت ملکی بیانگر آن است که فرد مزاحم صرفا با انجام کاری مخل استفاده مالک از ملک شده بدون آنکه ملک را از تصرف وی خارج کند. لازم به ذکر است در مزاحمت ملکی اگر فرد، مسبب مزاحمت ملکی غیرقانونی باشد موظف است خسارت و زیان مالک را پرداخت کند.
برای دریافت مشاوره حقوقی مزاحمت، از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:
شکایت از شخص مزاحم در مزاحمت ملکی
مالک به هنگام رفع مزاحمت ملکی امکان شکایت کیفری از فرد مزاحم در دادسرا و یا دادگاه را دارد. اما توجه داشته باشید این امر تنها در صورتی اثربخش خواهد بود که فرد مزاحم دارای سوء نیت باشد.
این مطلب را بخوانید: مجازات فحاشی تلفنی و پیامکی در قانون اساسی
مجازات مزاحمت ملکی
مطابق کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده 690 ، هرکس که با صحنهسازی (همانند اعمالی همچون دیوار کشیدن، نهرکشی، حفر کردن چاه، امور مربوطه زراعت و…) قصد تصرف زمین مانند جنگلها، باغها، منابع آب، کوهستانها، چشمهسارها، تاسیسات کشاورزی و یا املاکی که به دولت تعلق دارد و… را داشته باشد یا اقدام به ایجاد مزاحمت کند، محکوم به یک ماه الی یک سال حبس میشود.
توجه داشته باشید که در صورت مزاحمت مجدد مزاحمین، دادگاه آنان را محکوم به شش ماه الی دو سال حبس مینماید.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی همه نکات لازم درباره جرم مزاحمت بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره حقوقی مزاحمت لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاه شما