کلیه نکات حقوقی که باید درباره جرم ضرب و جرح بدانید
برخی افراد هنگام مواجهه با دشواریها و سایر عوامل آزاردهنده، قادر به کنترل خشم خود نبوده و با ایجاد درگیری فیزیکی با دیگران مرتکب به جرم ضرب و جرح میشوند. اغلب مردم از جرم ضرب و جرح و یا مجازات تعیین شده برای آن توسط قانون آگاهی لازم و کافی نداشته و نیازمند دریافت مشاوره حقوقی ضرب و جرح میگردند. در ادامه این مطلب به کلیه نکات حقوقی جرم ضرب و جرح که باید بدانید پرداخته میشود.
جرم ضرب و جرح و مجازات آن
به صدمات وارد شده به بدن که شامل کبودی، سرخی پوست، کوفتگی بدن یا پیچ خوردن اعضای بدن است، ضرب میگویند. به این نکته توجه داشته باشید که ضرب شامل شکستگی یا خونریزی نمیشود.
به آسیبهایی که منتهی به خونریزی بدن، خراشیدگی پوست، شکستگی اعضای بدن و یا نقص عضو باشد، جرح میگویند.
افرادی که منجر به ضرب و جرح برای شخص دیگری میگردند، مجرم محسوب شده و مطابق قانون باید مورد مجازات قرار بگیرند. مجازات تعیین شده برای جرم ضرب و جرح از محکومیت به حبس به مدت 2 الی 5 سال و پرداخت دیه و خونبها تا صدور حکم قصاص برای مرتکبان متغیر است.
این مطلب را بخوانید:هر آنچه در مورد ضرب و جرح و مجازات آن باید بدانید
نحوه اثبات ضرب و جرح بدون شاهد
هنگام آسیبدیدگی شخص و مورد ضرب و جرح قرار گرفتن وی توسط دیگری، وی برای شکایت از فرد مقصر باید برای دادگاه مدارک و ادله محکمهپسند ارائه کرده تا جرم ضرب و جرح برای قاضی اثبات گردد. معمولا شهادت شاهدان موجود هنگام وقوع منازعه برای اثبات کفایت کرده اما در صورت عدم وجود شاهد حین منازعه، شخص شاکی میتواند از قسامه و سوگند بهره ببرد. قسامه اقامهی سوگند توسط فرد مصدوم ناشی از ضرب و جرح و اقامهی سوگند توسط متهم جهت رفع اتهامات وارده بر وی میباشد.
این مطلب را بخوانید:چگونگی اثبات ضرب و جرح بدون شاهد
کلیه نکات محاسبه دیه در ضرب و شتم
برای محاسبه دیه ملاک اصلی و مورد نظر کارشناسان، میزان عمق جراحت و آسیبدیدگی است. جراحت به هر میزان عمیقتر، مبلغ دیه تعیین شده بیشتر میباشد.
جراحات وارده انواع گوناگونی داشته و هر نوع شامل مقدار هزینه دیه مخصوص خود میباشد. از انواع جراحات میتوان به مأمومه، حارصه، متلاحمه، سمحاق، دامیه، موضحه، دامغه، جائفه، نفذه و ارش اشاره کرد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مطلب همه نکاتی که درباره مبلغ دیه در ضرب و شتم باید بدانید را مطالعه کنید و همچنین برای دریافت مشاوره حقوقی ضرب و شتم از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب لامینگو از لینک زیر استفاده کنید:
چگونگی اثبات ضرب و شتم همسر
مورد ضرب و جرح قرار گرفتن زنان توسط همسران خود، یکی از مهمترین دلایل تقاضای طلاق توسط زنان میباشد. بنابر قوانین کشور حق طلاق با مرد بوده و زن برای طلاق باید دلایل محکمهپسندی برای دادگاه مبنی بر نداشتن امنیت جانی در حضور همسر وی و… ارائه نماید. برای اثبات ضرب و جرح همسر میتوان از شهادت شهود کمک گرفت. اما دیگر ادله قابل اثبات ضرب و جرح عبارتند از:
- اقرار شوهر
- علم قاضی
- قسم
- اماره
از شیوههای اثبات ضرب و شتم زن توسط شوهر، میتوان به دریافت گواهی پزشک قانونی اشاره کرد.
به این نکته توجه داشته باشید که گواهی پزشک قانونی به تنهایی برای اثبات ضرب و جرح همسر کفایت نمیکند.
زنان آسیبدیده برای شکایت از شوهر خود باید ماز مراحل زیر پیروی کنند.
هنگام شروع منازعه و جدال زن شوهر، زن یا همسایگان موظف به تماس با مامور نیروی انتظامات جهت ثبت گزارش مدعیان حاضر هستند. روش دیگر به این قرار است که زن مصدوم به کلانتری مراجعه کرده و نامه معرفی به پزشکی قانونی دریافت کند.
پس از ابلاغ جراحات موجود توسط پزشک قانونی، پلیس اقدام به بازجویی شوهر و تحقیق و بررسی منازعه خواهد کرد.
این مطلب را بخوانید:هر آنچه برای اثبات ضرب و شتم همسر باید بدانید
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
این مطلب حاوی کلیه نکات حقوقی جرم ضرب و جرح که باید بدانید بود. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید از مشاوره حقوقی ضرب و شتم لامینگو استفاده کنید. برای مطالعه مطالب مشابه به وبلاگ لامینگو مراجعه فرمایید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید..
دیدگاه شما