کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی تصادفات رانندگی بدانید

مشاوره حقوقی تصادف

متأسفانه به دلیل عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توسط گروهی بزرگ از رانندگان، آمار خسارت و زیان و البته مرگ هموطنان ناشی از تصادفات رانندگی از رشد صعودی برخوردار بوده و این خبر برای هیچ شخصی تازگی ندارد. پرونده‌های تصادف شامل پیچیدگی‌ بوده و بسیاری از افراد را به دریافت مشاوره حقوقی تصادف از مشاوران حقوقی و وکلای مجرب وادار می‌کند. این مطلب به کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی تصادفات رانندگی بدانید پرداخته است.

 

روند شکایت از راننده مقصر در تصادفات رانندگی

دسته‌بندی تصادفات رانندگی به سه صورت زیر می‌باشد:

 

تصادف رانندگی به صورت خسارتی

به هرگونه خسارتی که ناشی از برخورد وسایل نقلیه به یکدیگر یا برخورد با اجسام ثابت همچون تیر چراغ برق، درختان و… که منجر به آسیب و خسارت غیرجانی برای سرنشینان نشده، تصادف رانندگی به صورت خسارتی می‌گویند.

تصادف به همراه جراحت (جرحی)

تصادف رانندگی که افزون بر خسارت و زیان مالی، با آسیب‌دیدگی سرنشینان وسایل نقلیه همراه باشد.

تصادف فوتی

به تصادفی که منجر به فوت سرنشینان وسایل نقلیه شده، تصادف فوتی می‌گویند.

 

مشاوره حقوقی تصادف

 

در صورت فرار راننده مقصر در تصادف رانندگی به صورت خسارتی، اقدامات لازم به شرح زیر است:

اولین گام پس از فرار مقصر، برقراری تماس با پلیس 110 جهت کشیدن کروکی می‌باشد. سپس با مراجعه شاکیان به کلانتری در نزدیک‌ترین محل وقوع تصادف، تنظیم صورت جلسه حادثه رانندگی شکل گرفته و شکایت علیه مقصر مطرح شود.

در انتها شاکیان با ارائه صورت جلسه تنظیم شده توسط کلانتری، طرح کروکی، اصل مدارک بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه به شرکت بیمه، موجب پرداخت هزینه خسارت وسیله نقلیه خود می‌شوند.

به این نکته توجه داشته باشید که در صورت فوت سرنشینان وسایل نقلیه در تصادفات رانندگی در هر مرحله‌ای اعم از فوت آن‌ها در راه منتقل نمودن مصدومان به بیمارستان و یا در فوت هنگام وقوع تصادف، مقصر به قتل شبه عمد محکوم می‌شود. قتل شبه عمد قصاص به همراه نداشته و مقصر به حبس به مدت 6 ماه الی 3 سال و پرداخت دیه به اولیای دم مقتول محکوم خواهد شد.

 

این مطلب را بخوانید:مهم‌ترین نکاتی که درباره روند شکایت از راننده مقصر در تصادفات باید بدانید.

 

چگونگی پیگیری پرونده‌های تصادف رانندگی

  • در صورت وقوع تصادف رانندگی به صورت خسارتی،رانندگان موظف به هدایت وسایل نقلیه خود به منتهی الیه سمت راست هستند. سپس رانندگان باید با برقراری تماس به پلیس 110 جهت بررسی تصادف شکل گرفته اقدام نمایند.
  • پس از بررسی و کارشناسی مأمور پلیس از خسارت‌های وارد شده به وسایل نقلیه در حالت فراتر نرفتن مبلغ خسارت از حد معین سالیانه، طرفین باید به شرکت بیمه برای پرداخت خسارات خود مراجعه نموده و در غیر این صورت پلیس با طرح کروکی از تصادف، راننده مقصر را به پرداخت ضرر و زیان دیگری وادار می‌کند.
  • در صورت وقوع تصادفات به همراه جراحت، افزون بر برقراری تماس با اورژانس، سرنشینان موظف به تماس با پلیس 110 نیز می‌باشند.

 

لازم به ذکر است که در این نوع تصادفات کشیدن طرح کروکی الزامی بوده و پس از انتقال مصدومان به بیمارستان، کلیه جزئیات وقوع تصادف جهت پرداخت دیه توسط مقصر ثبت خواهد شد.

 

این مطلب را بخوانید:چگونه پرونده تصادفات را پیگیری کنیم؟

 

هر آنچه باید درباره‌ی قوانین کیفری تصادف با عابر پیاده بدانید

مجازات تعیین شده برای رانندگان مقصر در قوانین کیفری بیانگر این نکته می‌باشند که در صورت وقوع قتل ناشی از تصادف رانندگی، دلیل حادثه عدم مهارت کافی در رانندگی مقصر یا رعایت نکردن شرط احتیاط هنگام وقوع تصادف بود، راننده مقصر به قتل غیر عمد محکوم می‌شود. مجازات قتل غیر عمد در تصادف رانندگی عبارت است از محکومیت حبس به مدت سه ماه الی دو سال و در صورت درخواست دیه توسط اولیای دم مقتول، پرداخت دیه یا خون‌بها به اولیای دم.

 

لازم به ذکر است مطابق ماده 718 قانون مجازات اسلامی در صورت وقوع تصادف هنگام مستی راننده مقصر یا آگاهی راننده از وجود نقص فنی در وسیله نقلیه خود، مجازات شدیدتری برای وی تعیین خواهد شد.

 

با وجود تأکید قوانین راهنمایی و رانندگی برای رانندگان خودرو، عابران پیاده نباید از قوانین تعیین شده توسط راهنمایی و رانندگی هنگام عبور و مرور غافل شوند.

برخی از وظایف عابران پیاده با توجه به آیین‌نامه راهنمایی و رانندگی جهت جلوگیری از وقوع تصادف عبارتند از:

  • طبق آيين‌نامه‌ راهنمایی و رانندگی در صورت وجود پياده‌رو، عابران پیاده موظف به عبور از آن بوده و در غیر این صورت، عابران پیاده باید از منتهی الیه سمت چپ و در جهت مخالف حرکت وسایل نقلیه عبور کنند.
  • اگر پل‌های هوایی در دسترس بود، عبور عابران پیاده از راه‌های دیگر ممنوع است.
  • عابران پیاده باید از دويدن، پرش و ورود به شکل ناگهاني به سمت وسایل نقلیه پرهیز کنند.

 

این مطلب را بخوانید:مهم‌ترین نکاتی که باید درباره قوانین کیفری تصادف با عابر پیاده بدانید

 

در صورت نیاز به دریافت مشاوره حقوقی تصادف از وکلای پایه یک دادگستری و مشاوران حقوقی مجرب به لینک زیر مراجعه فرمایید.

مشاوره حقوقی تصادف

 

نحوه مطالبه خسارت تصادفات رانندگی به چه صورت می‌باشد؟

جهت مطالبه خسارت ناشی از تصادف رانندگی، ابتدایی‌ترین گام یافتن مسبب اصلی وقوع تصادف می‌باشد. بر اساس قانون، هر کس که به طور مستقیم در شکل گرفتن تصادف نقش داشته به عنوان مقصر شناخته می‌شود. در صورت پذیرفتن اشتباه خود توسط فرد مقصر تصادف، احضار مأمور نیروی انتظامی لازم نیست. در غیر این صورت با برقراری تماس با پلیس 110 باید نسبت به کشیدن کروکی اقدام کنید.

لازم به ذکر است اگر میزان هزینه خسارت وارد شده به وسایل نقلیه از مقدار تعیین شده توسط بیمه‌نامه مرکزی کمتر باشد باید با مراجعه به مراکز پرداخت خسارت اقدام به مطالبه خسارت خود نمایید.

 

این مطلب را بخوانید:مهم‌ترین نکات برای مطالبه خسارت تصادفات رانندگی

 

مشاوره حقوقی تصادف

 

 قوانین پرداخت دیه در تصادفات رانندگی چیست؟

جهت دریافت دیه در تصادفات منجر به فوت سرنشینان باید مراحل زیر را طی کنید:

ابتدا با پلیس 110 جهت ثبت گزارش تصادف در محل و اورژانس جهت انتقال مصدومان و سرنشینان فوت شده به بیمارستان تماس برقرار کنید.

مأمور نیروی انتظامی حاضر در محل وقوع سانحه پس از بررسی کلیه مدارک فرد مقصر اعم از گواهینامه، بیمه‌نامه شخص ثالث و کارت ماشین وی، نسبت به کشیدن طرح کروکی و ثبت گزارشات لازم از اظهارات هر دو طرف اقدام می‌کند.

سپس وسیله نقلیه فرد مقصر ابتدا به کلانتری و بعد پارکینگ منتقل خواهد شد.

مرحله‌ی بعد تشکیل پرونده در کلانتری می‌باشد. پس از تحویل مدارک لازم به افسر کلانتری و تشکیل پرونده، نسبت به دریافت فرم ثنا از دفتر خدمات امور قضایی اقدام کنید.

لازم به ذکر است که هنگام انتقال وسایل نقلیه به پارکینگ در صورت وجود هرگونه اشیای قیمتی و گرانبها داخل اتومبیل، آن را برداشته و کلیه صدمات وارد شده به اتومبیل را روی فرم یادداشت کنید.

فرد مصدوم و یا نزدیکان و فامیل درجه یک وی باید در کلانتری شکایت خود را علیه مقصر ثبت نمایند و بعد از ثبت شکایت به پزشک قانونی مراجعه کرده و مدارک لازم را به مراجع قضایی ارسال کرده تا میزان مبلغ دیه تعیین شود.

 

این مطلب را بخوانید:همه نکاتی که درباره قوانین پرداخت دیه در تصادفات رانندگی باید بدانید

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

این مطلب حاوی کلیه نکات حقوقی که باید درباره‌ی تصادفات رانندگی بدانید بود. برای مطالعه مطالب مشابه می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید. همچنین برای مشاوره حقوقی تصادف از مشاوره لامینگو استفاده کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب آناهیتا حاجی حسینی

دیدگاه شما

یک دیدگاه