مشاوره شکایت از دانشگاه و مرجع صالح جهت رسیدگی

2 سال پیش
مشاوره شکایت از دانشگاه

اشخاصی که در یک دانشگاه دانشجو هستند و یا یکی از کارکنان دانشگاه می‌باشند، ممکن است به‌دلایل مختلف قصد شکایت از دانشگاه را داشته باشند. مطابق با مشاوره شکایت از دانشگاه توسط دانشجو، شکایت از دانشگاه، تشریفات و ضوابط مخصوصی دارد که شاکی باید در ثبت و طرح شکایت، این موارد را مورد توجه قرار دهد. مرجع ثبت و رسیدگی به شکایات افراد، بر اساس معیارهای مختلف، متفاوت می‌باشد و دانشگاه نیز از این موضوع مستثنی نبوده و اشخاصی که قصد شکایت از دانشگاه را دارند، باید به مرجع مخصوص مراجعه نمایند. عوامل مختلفی ممکن است سبب طرح شکایت از دانشگاه شود و علاوه بر این، روند و تشریفات شکایت از دانشگاه‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است.

به همین دلیل، اشخاص باید در هنگام ثبت شکایت، دلیل موجه و قانونی برای شکایت داشته و مدارکی دال بر اثبات ادعای خود همراه داشته و از تشریفات مربوط به شکایت از دانشگاه مورد نظر نیز مطلع باشند. در این نوشتار قصد داریم تا ضمن ارائه نکاتی در ارتباط با مشاوره شکایت از دانشگاه به توضیح مراحل ثبت شکایت و چگونگی شکایت از دانشگاه‌های مختلف بپردازیم. پس در این مطلب نیز با ما همراه باشید.

 

مشاوره شکایت از دانشگاه

 

شکایت از دانشگاه ممکن است به چه دلیلی باشد؟

دانشجویی که پس از ورود به دانشگاه قصد دارد تا چند سال در این دانشگاه تحصیل نماید، ممکن است به‌دلایل مختلفی اقدام به شکایت از دانشگاه نماید. یکی از این دلایل، نقض مفاد ثبت‌نام دانشجو است؛ هنگامی که دانشجو برای ثبت‌نام به دانشگاه مراجعه می‌نماید، در این شرایط دانشگاه فرم‌های مخصوص از پیش‌تنظیم‌شده‌ای را در اختیار دانشجو قرار می‌دهد و دانشجو پس از مطالعه این فرم‌ها اقدام به امضای آن می‌نماید. در این فرم‌ها مقررات حضور در دانشگاه و جزئیات روابط دانشجو و دانشگاه تصریح شده است که هر دو طرف؛ یعنی دانشگاه و دانشجو باید از آن پیروی نمایند.

در این شرایط، اگر دانشگاه مفاد این توافق‌نامه را نقض نماید، دانشجو حق دارد از دانشگاه شکایت نماید. برای مثال اگر مطابق با توافق‌نامه، دانشگاه موظف باشد که دسترسی دانشجو به برخی امکانات را فراهم نماید، اما دانشگاه از این تعهد امتناع نماید، دانشجو می‌تواند از دانشگاه شکایت کند. یک مثال دیگر در این زمینه این است که مطابق با توافق‌نامه، دانشگاه اجازه انتشار اطلاعات دانشجویان خود را ندارد. حال اگر دانشگاه اقدام به انتشار این اطلاعات نماید، دانشجو حق شکایت از دانشگاه را خواهد داشت.

 

سایر ادله شکایت دانشجو از دانشگاه

علاوه بر این، مطابق با مشاوره شکایت از دانشگاه اگر دانشگاهی اقدام به انجام رفتار متقلبانه نماید، امکان شکایت از این دانشگاه فراهم می‌باشد. برای مثال اگر دانشگاهی با انجام تبلیغاتی دروغین اقدام به جذب دانشجو نماید و یا با به کارگیری سایر روش‌های متقلبانه به‌دنبال جذب دانشجو و استاد باشد، در این صورت این افراد می‌توانند از این دانشگاه نزد مراجع صالح قضایی شکایت نمایند.

اگر دانشگاه و مدیران و مسئولین آن که به‌صورت مستقیم در قبال دانشجویان دانشگاه وظایفی دارند، از انجام وظایف و تعهدات خود غفلت نمایند، در این صورت دانشجویان می‌توانند از دانشگاه شکایت نمایند. یکی از وظایف هر دانشگاهی، مراقبت از دانشجو و رعایت استانداردهای آموزشی در تدریس و استانداردهای ایمنی و بهداشتی است و اگر دانشگاه در امر مراقبت از دانشجو فعال نبوده و محیط دانشگاه برای دانشجو و فعالیت‌های دانشجویی امن نباشد، این دانشگاه باید در قبال رفتار خود نزد مراجع قانونی پاسخگو باشد.

 

مشاوره حقوقی شکایت از دانشگاه

اگر قصد طرح شکایت از دانشگاه را دارید، بهتر است پیش از انجام هرگونه اقدامی از مشاوران حقوقی و وکلا اطلاعات لازم در این زمینه را أخذ نمایید. بر اساس مشاوره حقوقی شکایت از دانشگاه، اولین گام در طرح شکایت، جمع‌آوری اطلاعات لازم است. شخصی که قصد شکایت از دانشگاه را دارد، باید ابتدا دلیل خود برای شکایت از دانشگاه را بررسی کرده و تحقیق کند که آیا با ارائه این ادله می‌تواند در دادگاه طرح دعوا کند یا خیر. پس از آن، این شخص باید قوانین دانشگاه را در ارتباط با حل‌وفصل اختلافات میان دانشگاه و دانشجو بررسی کند.

در بسیاری از دانشگاه‌ها، نهادی برای رسیدگی به شکایات افراد وجود دارد که شخص شاکی می‌تواند ابتدا شکایت خود را در این نهاد مطرح نموده و سپس در صورتی‌که اختلاف از این طریق به نتیجه نرسید، شکایت خود را در مراجع قضایی طرح نماید. اگر قصد شکایت از دانشگاه را دارید باید تمام مدارک، شواهد، اسناد و اطلاعات مربوط به ادعای خود را حفظ کنید و آگاه باشید که بدون استناد به این موارد، ممکن است نتوانید ادعای خود را ثابت کنید.

 

 مشاوره شکایت از دانشگاه

 

مرجع صالح رسیدگی به شکایت از دانشگاه کدام مرجع است؟

همانطور که در مقدمه مطلب نیز بیان شد، با توجه به تعدد شکایت‌های کیفری، هر شکایت با توجه به ویژگی‌هایی که دارد و با توجه به عوامل مختلف، باید در مرجع مخصوصی طرح شود و هر مرجع، صلاحیت رسیدگی به برخی شکایات را دارد. از جمله عواملی که سبب تمایز میان مراجع رسیدگی به دعاوی می‌شوند عبارت‌اند از وضعیت شخصی که مورد شکایت است، شرایط دعوا، وضعیت شاکی یا مدعی و غیره. در همین راستا، یکی از اشخاصی که مرجع رسیدگی به شکایت آن متمایز می‌باشد، اشخاص حقوقی عمومی است.

افرادی که قصد شکایت از اشخاص حقوقی عمومی مانند سازمان‌های اداری و اجرایی کشور را دارند، باید برای ثبت و پیگیری شکایت خود به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایند. با توجه به اینکه دانشگاه‌ها نیز یکی از همین اشخاص حقوق عمومی می‌باشند، در نتیجه رسیدگی به دعاوی ثبت‌شده علیه این نهاد نیز در دیوان عدالت اداری انجام خواهد شد. مطابق با اصل ۱۷۳ قانون اساسی، دیوان عدالت اداری زیر نظر قوه قضاییه اداره می‌شود و از شعب بدوی، تجدیدنظر، هیئت عمومی و هیئت تخصصی تشکیل می‌شود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

مشاوره شکایت از دانشگاه دولتی

اگر فردی قصد شکایت از دانشگاه دولتی را داشته باشد، باید شکایت خود را در دیوان عدالت اداری طرح نماید. جهت طرح شکایت از دانشگاه دولتی‌ شاکی باید به دفاتر دیوان عدالت اداری مراجعه نموده و ثبت شکایت کند‌. همانطور که پیش از این بیان شد، رسیدگی به شکایت از سازمان‌های دولتی در صلاحیت دیوان عدالت اداری است و با توجه به اینکه دانشگاه‌های دولتی از جمله سازمان‌های تحت نظر دولت هستند، در نتیجه اگر افراد از این سازمان شکایتی داشته باشند، باید شکایت خود را در دیوان عدالت اداری مطرح نمایند.

برای مثال اگر دانشجو مقررات دانشگاه در ارتباط با تحصیل و یا سایر امور را مغایر قانون بداند و قصد شکایت از دانشگاه به این دلیل را داشته باشد، مطابق با مشاوره حقوقی شکایت از دانشگاه باید به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید. موضوعی که در این زمینه باید به آن توجه داشت این است که اگر دانشجو از یکی از مدیران یا اساتید دانشگاه شکایت داشته باشد، در این صورت دیگر نباید برای طرح شکایت به دیوان مراجعه نماید و باید شکایت خود از اشخاص حقیقی را در دادگاه عمومی طرح نماید.

 

مشاوره شکایت از دانشگاه آزاد

در قسمت قبل بیان شد که اشخاص تنها در صورتی می‌توانند برای ثبت شکایت به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایند که قصد شکایت از سازمان‌ها و ادارات دولتی را داشته باشند. از آنجایی که دانشگاه آزاد یک نهاد دولتی محسوب نمی‌شود، در نتیجه اگر دانشجو قصد شکایت از دانشگاه آزاد را داشته باشد، نمی‌تواند از طریق مراجعه به دیوان عدالت اداری شکایت خود را ثبت و پیگیری نماید. در نتیجه، اگر شخصی قصد شکایت از دانشگاه آزاد را داشته باشد، باید به دادگاه‌های عمومی مراجعه نماید. اگر فردی به هر دلیلی اقدام به شکایت از دانشگاه آزاد نزد دیوان عدالت اداری نماید، دیوان عدالت اداری اقدام به رد شکایت می‌کند. علاوه بر این، اگر یکی از کارکنان دانشگاه آزاد شکایتی از دانشگاه داشته باشد، این فرد هم نمی‌تواند شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ببرد.

 

 مشاوره شکایت از دانشگاه

 

مشاوره حقوقی شکایت از دانشگاه پیام نور

در قسمت‌های قبل بیان شد که افراد به‌دلایل مختلف ممکن است قصد شکایت از دانشگاه را داشته باشند. شکایت از دانشگاه شرایطی دارد که این شرایط و تشریفات باید رعایت گردد. علاوه بر این، شخصی که قصد شکایت از دانشگاه را دارد، باید ادله کافی برای اثبات ادعای خود داشته باشد. علاوه بر این، در قسمت قبل بیان شد که اگر شخصی قصد شکایت از دانشگاه دولتی را داشته باشد باید به دیوان عدالت اداری و اگر قصد شکایت از دانشگاه آزاد را داشته باشد، باید به دادگاه‌های عمومی مراجعه نماید.

حال ممکن است برای شما سؤال به وجود بیاید که اگر کسی قصد شکایت از دانشگاه پیام نور را داشته باشد، باید به چه دادگاهی مراجعه نماید. در پاسخ به این سؤال باید اینچنین پاسخ داد که دانشگاه پیام نور نیز یک سازمان و نهاد وابسته به دولت است و به همین دلیل اگر شخصی قصد شکایت از این دانشگاه را داشته باشد باید مطابق قانون به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید.

 

این مطلب را نیز بخوانید: معرفی دادخواست هوشمند به همراه سایر خدمات حقوقی هوشمند لامینگو

 

مرجع رسیدگی به شکایات از دانشگاه علمی کاربردی

اگر شخصی قصد شکایت از دانشگاه علمی کاربردی را داشته باشد‌، این شخص باید به مراجع عمومی مراجعه نماید. دانشگاه علمی کاربردی نیز همانند دانشگاه آزاد، سازمان دولتی و وابسته به دولت نبوده و بنابراین مرجع رسیدگی به شکایت از این دانشگاه، دیوان عدالت اداری نبوده و اشخاص باید برای شکایت از این دانشگاه به مراجع عمومی مراجعه نمایند.

 

مشاوره حقوقی شکایت از دانشگاه لامینگو

همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شدید، شکایت از دانشگاه نیاز به طی مراحل و انجام اقداماتی دارد که این موارد ممکن است در برخی شرایط دشوار و پیچیده باشد. علاوه بر این، ثبت شکایت در دفاتر دیوان عدالت اداری، نیاز به داشتن اطلاعاتی جامع و کامل از اصول و قواعد دادرسی دارد که ممکن است کسب این اطلاعات برای افرادی که دانش حقوقی لازم را ندارند، دشوار باشد.

به همین دلیل، توصیه می‌شود اگر قصد ثبت شکایت از دانشگاه را دارید از مشاوره حقوقی وکلا و کارشناسان حقوقی لامینگو استفاده نمایید. لامینگو یک استارتاپ حقوقی است که خدمات حقوقی گوناگونی را به افراد ارائه می‌نماید. شما می‌توانید در صورتی‌که قصد شکایت از دانشگاه‌های دولتی، آزاد یا پیام نور را دارید، با وکلا و مشاوران حقوقی لامینگو در ارتباط بوده و از دانش این افراد استفاده نمایید. همکاران ما در تیم حقوقی لامینگو از ابتدای طرح شکایت و دادخواست تا طی کردن مراحل نهایی پیگیری شکایت، همراه شما خواهند بود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

جمع‌بندی

افرادی که در یک دانشگاه دانشجو هستند، ممکن است به‌دلایل مختلفی قصد شکایت از دانشگاه خود را داشته باشند. برخی از دلایل شکایت از دانشگاه عبارت است از نقض تعهدات از سوی دانشگاه‌، امتناع از انجام وظایفی که دانشگاه در قبال دانشجو دارد، غفلت از نگهداری و مراقبت از دانشجو، انجام رفتارهای متقلبانه و غیره که به دانشجو حق شکایت از دانشگاه را می‌دهد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در مشاوره شکایت از دانشگاه بررسی شد، مرجع صالح به رسیدگی شکایت از دانشگاه می‌باشد. مطابق با قانون، به شکایاتی که از سازمان‌های دولتی و ادارات وابسته به دولت می‌شود، در دیوان عدالت اداری رسیدگی می‌شود. در همین راستا از آنجایی که دانشگاه‌های دولتی و پیام نور، مراکز دولتی هستند، اشخاصی که قصد شکایت از این نهادها را دارند، باید شکایت خود را در دیوان عدالت اداری طرح نمایند و اگر دانشجوی دانشگاه آزاد، قصد شکایت از این دانشگاه را دارد باید شکایت خود را در مراجع عمومی مطرح نماید، زیرا دانشگاه آزاد یک نهاد خصوصی بوده و سازمان دولتی نیست.

 

بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال کنید!

در این نوشتار سعی شد تا مطالب لازم در ارتباط با شکایت از دانشگاه و چگونگی ثبت شکایت و مرجع صالح به رسیدگی به شکایت از دانشگاه بیان گردد. در پایان امیدواریم تا توانسته باشیم اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار داده باشیم. در همین راستا اگر از مطالعه این مطلب رضایت داشته‌اید پیشنهاد می‌شود وارد بلاگ حقوقی لامینگو شوید و سایر محتواهای حقوقی این بلاگ را نیز مطالعه نمایید. در این بلاگ حقوقی ما سعی کردیم تا مطالب مختلفی را با موضوعات متفاوت حقوقی تهیه و در اختیار شما قرار دهیم. شما می‌توانید پس از مطالعه هر مطلب، در صورتی‌که پرسش یا ابهامی در ارتباط با نوشتار در ذهن دارید، در انتهای هر مطلب بنویسید تا همکاران ما به آن پاسخ دهند. شما می‌توانید لامینگو را در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید و ما را به دوستان و آشنایان خود معرفی نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب زهرا حامد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه