راهنمای کامل ثبت نام در سامانه کارت بازرگانی هوشمند
با گشترش وسایل حمل و نقل و توسعه روابط میان کشورها، تجارت و صادرات و واردات کالا نیز گسترش یافتهاست. واردات یا صادرات کالا فعالیتی است که نیاز به دریافت مجوزهای گوناگون دارد، اما اولین قدم برای فعالیت در واردات یا صادرات کالا دریافت کارت بازرگانی هوشمند میباشد. امروزه و در عصر ما درخواست بسیاری از امور، از طریق سامانههای الکترونیکی و به شکل غیرحضوری انجام میگیرد. سامانه جامع تجارت و سامانه کارت بازرگانی هوشمند، دو سامانهای میباشند که آشنایی با آنها برای تجار جهت انجام فعالیتهای تجاری یا بازرگانی آنها ضروری میباشد.
کارت بازرگانی چیست؟
برای فعالیت در زمینه واردات یا صادرات کالا دریافت کارت بازرگانی ضروری است. این کارت در حقیقت، مجوز واردات یا صادرات کالا میباشد. دریافت کارت بازرگانی و تمدید آن از طریق سامانه کارت بازرگانی هوشمند انجام میگیرد که در این مطلب با آن بیشتر آشنا خواهیمشد.
اولین مسئلهای که باید از آن آگاه بود، این است که برای دریافت کارت بازرگانی هوشمند، متقاضی آن باید در ایران به فعالیت در زمینه بازرگانی، صنعت یا معدن اشتغال داشتهباشد. اشخاص حقیقی یا حقوقی (شرکتها) میتوانند از طریق سامانه کارت بازرگانی هوشمند تقاضای دریافت کارت بازرگانی هوشمند را بنمایند و در صورتی که شرایط قانونی لازم را داشتهباشند، این کارت توسط اتاق بازرگانی، صنایع و معادن برای آنها صادر خواهدشد.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
شرایط قانونی لازم برای دریافت کارت بازرگانی هوشمند
همانگونه که گفتهشد، اشخاص حقیقی یا حقوقی فعال در زمینه بازرگانی و صادرات و واردات کالا میتوانند کارت بازرگانی هوشمند دریافت نمایند. اما دریافت این کارت نیاز به برخورداری از شرایط خاص قانونی دارد که آشنایی با آنها برای صدور و دریافت کارت بازرگانی هوشمند و همچنین تمدید کارت بازرگانی هوشمند ضروری میباشد. اشخاص حقیقی برای دریافت کارت بازرگانی، مطابق آییننامه مربوط به صدور کارت بازرگانی، باید شرایط زیر را دارا باشند:
1. داشتن حداقل 24 سال سن
قانون میتواند برای فعالیت افراد در زمینه تجارت، محدودیتهایی را وضع نماید و از جمله این محدودیتها تعیین سن میباشد. افرادی که کمتر از 24 سال سن دارند، مجاز به فعالیت در زمینه بازرگانی نیستند و امکان ثبت نام در سامانه کارت بازرگانی هوشمند و دریافت کارت بازرگانی را ندارند.
2. داشتن حساب معتبر بانکی
برای فعالیت تجاری بینالمللی و صادرات و واردات کالا، داشتن حساب معتبر بانکی که نمایشگر میزان فعالیت متقاضی دریافت کارت بازرگانی و گردش حساب او میباشد لازم است. داشتن حساب بانکی معتبر و تعیین گردش حساب مشخص، برای احراز شایستگی تاجر برای دریافت کارت بازرگانی هوشمند یا تمدید آن ضروری میباشد.
3. فعالیت در امور بازرگانی به مدت حداقل 3 سال یا داشتن مدرک تحصیلی در رشتههای مرتبط با تجارت
تجارت خارجی، امری گستردهتر از تجارت داخلی میباشد و بدیهی است که برای فعالیت در زمینه تجارت خارجی و صدور و دریافت کارت بازرگانی هوشمند، برخورداری از تجربه کاری یا تحصیلات ضروری به نظر میرسد.
4. دارا بودن سرمایه لازم برای فعالیت در تجارت و بازرگانی
فعالیت تجاری نیازمند سرمایه میباشد و واردات و صادرات کالا نیز از این امر مستثنی نمیباشد. به همین علت، برای ثبت نام کارت بازرگانی هوشمند یا تمدید آن، برخورداری از سرمایه به میزان لازم ضروری میباشد.
علاوه بر شرایط گفتهشده، موارد دیگری مانند آشنایی با مقررات اداری، گمرکی و سایر قوانین مرتبط نیز باید وجود داشتهباشند. اشخاص حقوقی که در زمینه تجارت خارجی فعالیت دارند و در ایرن به ثبت رسیدهاند نیز میتوانند در صورت داشتن شرایط بالا برای دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایند. باید توجه داشت که برخی از شرایط اشخاص حقیقی با ماهیت شخصیت حقوقی سازگاری ندارد، به عنوان نمونه داشتن حداقل 24 سال سن با ماهیت شخص حقوقی تناسبی ندارد و مسلم است که رعایت آن برای اشخاص حقوقی و شرکتها ضروری نمیباشد.
منظور از تمدید کارت بازرگانی هوشمند چیست؟
کارت بازرگانی هوشمند برای مدت مشخصی صادر میگردد و پس از آن اعتبار خود را از دست میدهد و متقاضیان دریافت کارت بازرگانی هوشمند لازم است جهت تمدید کارت بازرگانی هوشمند اقدام نمایند. در کشور ما کارت بازرگانی هوشمند برای یک سال صادر میگردد و پس از آن لازم است برای تمدید آن اقدام نمود.
انواع کارت بازرگانی
کارت بازرگانی با توجه به استفاده و کاربردی که دارد به انواع مختلفی تقسیم میگردد که برای صدور کارت هوشمند بازرگانی یا تمدید کارت هوشمند بازرگانی، لازم است با آن آشنا گردیم.
کارت بازرگانی تجاری
این کارت برای تجار و به منظور واردات یا صادرات کالا در عرصه بینالمللی صادر میگردد. تجار با در دست داشتن این کارت، میتوانند اقدام به صادرات یا واردات کالا نموده و همچنین میتوانند اقدامات مرتبط با آن نظیر ثبت سفارش یا ترخیص کالا از گمرک را انجام دهند.
کارت بازرگانی خدماتی
در بعضی از موارد، اشخاص برای سرمایهگذاری و فعالیت در امور خدماتی مجوز دریافت مینمایند. دارندگان این مجوز با دریافت کارت بازرگانی خدماتی، امکان واردات کالا در در حوزه فعالیت خود را دارا میباشند.
کارت بازرگانی تولیدی
فعالان عرصه تولید میتوانند با دریافت کارت بازرگانی تولیدی، کالا و تجهیزات لازم برای فعالیت تولیدی خود را وارد نموده و از آن استفاده نمایند.
کارت بازرگانی موردی
کارت بازرگانی موردی، تنها برای یکبار صادرات یا واردات کالا صادر میگردد و دارندگان آن تنها برای یک مورد میتوانند اقدام به صادرات یا واردات کالا نمایند.
جهت آشنایی بیشتر با انواع کارت بازرگانی مطلب آیا با انواع کارت بازرگانی آشنایی دارید؟ را مطالعه کنید.
فرآیند دریافت کارت بازرگانی هوشمند
دریافت، صدور یا تمدید کارت بازرگانی هوشمند، فرآیند کلی دارد که آشنایی با آن برای تجار ضروری میباشد. اکنون با فرآیند کلی دریافت این کارت و سامانههای مربوط به آن آشنا خواهیمشد.
1. ثبت نام در درگاه ملی مجوزها
برای دریافت کارت بازرگانی هوشمند ابتدا لازم است در سامانه مجوزها، برای دریافت کارت بازرگانی هوشمند ثبت نام نمود و درخواست کارت بازرگانی هوشمند داد.
درگاه ملی مجوزها چیست؟
درگاه ملی مجوزها سامانهای اینترنتی به نشانی g4b.ir میباشد که متقاضیان دریافت مجوز برای کسبوکارهای گوناگون، لازم است به این سامانه مراجعه نمایند. این سامانه به منظور آسان نمودن دریافت مجوزها توسط دولت ایجاد شدهاست و ثبتنام و درخواست مجوز در این سامانه به صورت اینترنتی و بدون مراجعه حضوری صورت خواهد گرفت. از دیگر مزایای این سامانه، معرفی نهاد صادرکننده مجوز به منظور راهنمایی متقاضیان مجوز و جلوگیری از سردگمی در سازمانها و نهادهای مختلف میباشد. شما پس از وارد شدن به سامانه درگاه ملی مجوزها باید در قسمت ورود، ابتدا وضعیت خود را از این جهت که شخص حقیقی یا حقوقی ایرانی میباشید یا تبعه خارجی، مشخص نمایید و پس از وارد نمودن اطلاعات لازم خواسته شده و ایجاد حساب کاربری، مجوز درخواستی خود را که میتواند کارت بازرگانی هوشمند باشد، ثبت نمایید.
2. ثبت نام در سامانه جامع تجارت
گام بعدی برای دریافت کارت بازرگانی هوشمند، ثبت نام در سامانه جامع تجارت میباشد. پس از ثبت نام در سامانه جامع تجارت و ایجاد حساب کاربری، لازم است که وارد سامانه شده و در بخش بارگذاری صلاحیتها، مدارک لازم را ثبت نمود. سامانه جامع تجارت، مدارک راجعبه صلاحیت را بررسی مینماید و در صورتی که تاجر را برای دریافت کارت بازرگانی، دارای صلاحیت بداند پرونده را تأیید نموده و آن را به سامانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارسال مینماید.
سامانه جامعه تجارت چیست؟
سامانه جامعه تجارت از سامانههایی میباشد که آشنایی با آن برای تجار و بازرگانان ضروری است. هدف این سامانه، مدیریت تجارت، صادرات و واردات کالا و شفافسازی امور تجاری به منظور جلوگیری از فساد میباشد. شما میتوانید با مراجعه به آدرس www.ntsw.ir به سامانه جامعه تجارت دسترسی پیدا نمایید.
جهت آشنایی بیشتر با سامانه جامع تجارت این مطلب را بخوایند: دریافت مجوز واردات و صادرات کالا چه شرایط و مراحلی دارد؟
3. تأیید اطلاعات در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی
در این مرحله، متقاضی دریافت کارت بازرگانی هوشمند باید وارد سامانه یکپارچه کارت بازرگانی گردد و اطلاعات خواستهشده در پرونده را تکمیل نموده و پرونده ارسال شده را تأیید نماید. کارشناسان اتاق بازرگانی، پرونده مذکور را پس از تأیید مورد بررسی قرار خواهند داد و در صورتی که متقاضی دریافت کارت بازرگانی هوشمند، صلاحیت دریافت کارت بازرگانی هوشمند را داشته باشد پرونده را تأیید مینمایند.
سامانه کارت بازرگانی هوشمند
آشنایی با سامانه کارت بازرگانی هوشمند به منظور انجام عملیاتهای ثبتنام کارت بازرگانی هوشمند، صدور کارت بازرگانی هوشمند و تمدید کارت بازرگانی هوشمند ضروری میباشد. این سامانه توسط اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایجاد شدهاست و علاوه بر انجام عملیاتهای مربوط به کارت بازرگانی، درخواست کارت عضویت اتاق بازرگانی نیز از طریق این سامانه صورت میپذیرد. شما از طریق پیوند sso.iccima.ir می توانید به این سامانه دسترسی پیدا نمایید.
متقاضیان کارت بازرگانی هوشمند، پس از ورود به سامانه مذکور در بخش ورود، با وارد کردن کد ملی برای اشخاص حقیقی یا شناسه ملی برای اشخاص حقوقی، میتوانند وارد سامانه شده و یا در صورت عدم ثبت نام در سامانه ابتدا لازم است در سامانه ثبت نام نمایید و سپس وارد سامانه مذکور گردید. سامانه اطلاعات دیگری مانند شماره همراه و کد پستی نیز میخواهد که لازم است آن را وارد نمود. علاوهبر این، لازم است که متقاضی کارت بازرگانی هوشمند، شعبه اتاق بازرگانی مورد نظر را نیز انتخاب نماید. پس از ثبت این اطلاعات، کلمه عبور صادر میگردد که برای ورودهای بعدی به سامانه باید از آن استفاده نمود.
کارت عضویت اتاق بازرگانی چیست؟
کارت عضویت اتاق بازرگانی نیز مانند کارت بازرگانی توسط اتاق بازرگانی، صنایع و معادن برای تجار و بازرگانان و به تقاضای آنان صادر میگردد. با دریافت این کارت، بازرگانان به عضویت اتاق بازرگانی درآمده و در نتیجه آن از راهنمایی ها و مشاورههای تخصصی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن بهرهمند میگردند و به علاوه در صورت بروز اختلاف، امکان استفاده از داوران اتاق بازرگانی نیز وجود دارد.
برای آشنایی بیشتر با تفاوت کارت بازرگانی و کارت عضویت اتاق بازرگانی این مطلب را مطالعه فرمایید: تفاوت اساسی کارت عضویت اتاق بازرگانی با کارت بازرگانی چیست؟
4. دریافت پیامک مراجعه حضوری
در صورت تأیید پرونده توسط کارشناسان اتاق بازرگانی، برای متقاضی کارت بازرگانی هوشمند پیامکی ارسال میگردد که در نتیجه آن متقاضی لازم است به اتاق بازرگانی مراجعه حضوری نماید، اصل مدارک را به کارشناس ارائه دهد و هزینههای مربوط را پرداخت نماید.
5. گذراندن دورههای آموزش اصول تجارت و دریافت کارت
آشنایی با اصول تجارت برای همه تجار ضروری میباشد و به همین علت، اتاق بازرگانی پیش از تحویل کارت بازرگانی، آموزشهایی را در زمینه اصول تجارت ارائه میدهد و برای بازرگانان پس از گذراندن آموزشهای لازم و کسب نمره قبولی، کارت بازرگانی صادر خواهد شد. متقاضی کارت بازرگانی هوشمند، پیامک تحویل کارت بازرگانی را دریافت مینمایند و با مراجعه حضوری به اتاق بازرگانی، کارت بازرگانی هوشمند را دریافت خواهند نمود.
سخن پایانی
صدور و دریافت کارت بازرگانی هوشمند، برای فعالیت در زمینه تجارت و واردات و صادرات کالا ضروری میباشد. دریافت این کارت، بهنوعی مجوز واردات یا صادرات کالا میباشد. برای ثبت نام کارت بازرگانی هوشمند و دریافت آن، لازم است که به درگاه ملی مجوزها، سامانه جامع تجارت و سامانه کارت بازرگانی مراجعه نمود و فرآیند دریافت کارت بازرگانی هوشمند را به شکل غیرحضوری پیگیری نمود. اما در هر صورت ثبت نام، صدور و تمدید کارت بازرگانی هوشمند، امری تخصصی و پیچیده به نظر میرسد که استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان در این زمینه ضروری میباشد. شما میتوانید با مشاوران مجموعه ما در ارتباط باشید. مشاوران مجموعه لامینگو آمادگی ارائه مشاوره حقوقی به صورت حضوری یا تلفنی در خصوص ثبت نام کارت بازرگانی هوشمند یا تمدید آن را دارند.
بلاگ حقوقی لامینگو را دنبال نمایید. در بلاگ لامینگو، مجموعهای از مطالب گوناگون در موضوعات حقوقی گردآوری شذهاست که مطالعه آنها منجر به افزایش اطلاعات شما در زمینههای گوناگون خواهدشد. بهعلاوه شما میتوانید در قسمت دیدگاه شما، نظرات و پیشنهادات خود را ارسال نمایید. ما آماده دریافت نظرات، پیشنهادات و انتقادات شما میباشیم.
دیدگاه شما