5 نکته در مورد برنامه ریزی پروژه برای دستیابی به اهداف استارتاپ

4 سال پیش
برنامه ریزی پروژه

شما به عنوان یک بنیانگذار، همواره در حال اجرای پروژه‌ هستید؛ چه متوجه این موضوع باشید چه نه. کار شما به مجموعه‌های مشخصی از وظایف پیرامون یک هدف خاص تقسیم می‌شود که می‌توان آن را پروژه دانست. در حالت ایده آل، وظایف شما منجر به اتمام پروژه‌ها می‌شود که این پروژه‌ها منجر به دستیابی به اهداف کلان کسب و کار می‌گردد.

با این حال، در بسیاری از مواقع به ویژه در آغاز کار، بنیانگذاران به اندازه کافی پروژه‌های استارتاپ را اولویت‌بندی نمی‌کنند. درعوض، آن‌ها سعی می‌کنند همه کارها را یکباره انجام دهند. این راه‌‌حل نامناسبی است که موجب افزایش استرس می‌شود. همچنین احتمال اتمام کارها کاهش می‌یابد و دستیابی به اهداف کلان را بسیار سخت‌تر می‌کند. به منظور جلوگیری از این اشتباه، در این مطلب به پنج نکته مهم برنامه‌ریزی پروژه در مدیریت پروژه می‌پردازیم.

دریافت مشاوره حقوقی

 

1- پروژه های خود را تعریف کنید.

اولین و مهمترین نکته در برنامه‌ریزی این است که بفهمید با چه پروژه‌هایی روبرو هستید. بدین منظور می‌بایست ابتدا بدانید که یک پروژه چیست؟ اگر باید نرم‌افزار جدیدی برای حسابداری خود تنظیم نمایید این یک پروژه است. شبکه خود را گسترش می‌دهید؟ بله این  نیز یک پروژه است. در حال رشد کسب و کار خود هستید؟ این مجموعه‌ای از پروژه‌هاست!

برخی از پروژه‌های شما کاملاً واضح و آشکار خواهند بود، اما تشخیص برخی دیگر به سادگی میسر نیست. برای کشف هر پروژه خود، همه مواردی را که در حال حاضر روی آن کار می‌کنید و یا قرارست در آینده روی آن کار کنید را بنویسید. سپس ، آن دسته از اهداف خاص خود را فهرست نمایید.

این اقدام لیستی از پروژه‌ها را شکل می‌دهد. شما ممکن است 10 تا 20 پروژه یا حتی بیشتر در این لیست داشته باشید. برای اثربخشی، دو تا پنج پروژه مهم را انتخاب کنید و تمرکز خود را روی آن‌ها بگذارید.

 

برنامه ریزی پروژه

 

2- زمان شروع و پایان پروژه‌های خود را تعیین کنید.

شما باید تصمیم بگیرید چه زمانی پروژه شروع و پایان یابد. این امر امکان الویت‌بندی پروژه‌ها را بر اساس زمان شروع یا پایان آن‌ها فراهم می‌کند. همچنین تاریخ‌های شروع و پایان به شما این امکان را می‌دهد تا در چرخه‌های کاری خود برنامه‌ریزی کنید و از انجام پروژه‌ بیش از زمان پیش‌بینی شده جلوگیری نمایید.

تنظیم قرارداد سفارشی

3- یک برنامه تک صفحه‌ای تهیه کنید.

یک برنامه‌ریزی کوچک برای دستیابی به موفقیت در یک پروژه بسیار می‌تواند مفید باشد. برای ایجاد یک برنامه یک صفحه‌ای، پاسخ‌های خود را برای هر یک از سؤالات زیر یادداشت کنید:

پروژه چه مشکلی را حل خواهد کرد؟
فواید آن برای سازمان چیست؟
به چه کارمندان و بودجه‌ای نیاز دارم؟
نقاط عطف مهم چیست؟
موانع احتمالی چیست؟
این پروژه چه خطراتی را ایجاد می‌کند؟
برنامه کاری آن (لیست وظایف یا موارد فرعی که باید برای آن تکمیل شود) چیست؟
معیارهای موفقیت چیست؟
چگونه می‌فهمیم که پروژه انجام شده است؟

توجه کنید اگر می خواهید این طرح را در یک صفحه نگه‌دارید، پاسخ‌های شما باید نسبتاً مختصر باشند!

 این مطلب را بخوانید: 5 نکته که در برنامه‌ریزی استارتاپ­‌ها فراموش می­‌شود

4- کارهای روتین را تعیین کنید.

برای هر پروژه‌ که دارای چندین عضو تیم است، از پیش روال‌های ارتباطی را تنظیم کنید. آیا افراد هفتگی پیشرفت خود را گزارش می‌دهند یا ماهانه. آیا پروژه در حال دستیابی به نقاط عطف تعیین شده است. چه کسی وظیفه بررسی این موضوع را دارد.

کانال تلگرام لامینگو

 

5- بدانید که آیا و چه زمانی باید انصراف دهید.

اگرچه بهتر است کار خود را تمام کنید، اما گاهی اوقات لازم است پروژه را متوقف نمایید. قطعاً کنار گذاشتن راحت نیست، به ویژه اگر وقت، انرژی و شوق زیادی برای آن گذاشته باشید. اما اگر یک پروژه به درازا کشید، سؤالات زیر به شما کمک می‌کند تا در مورد توقف پروژه تصمیم بگیرید.

آیا هدف این پروژه هنوز برای سازمان مهم است؟
ROI برنامه ریزی شده برای این پروژه چه بود؟ اکنون ROI چیست؟
هزینه فرصت این کار مورد چقدر است؟ آیا می توانم با گذراندن این زمان برای سایر پروژه‌ها، به اهداف خود دست یابم؟

برای مطالعه سایر مقالات می‌توانید به بلاگ لامینگو مراجعه کنید. فراموش نکنید حتما نظراتتان را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه