20 وظیفه مدیر فروش که کسب‌وکارها باید بدانند

نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش

شرح وظایف و تنظیم قرارداد مدیر فروش ازجمله چالش‌های مهمی است که همه کسب‌وکارها با آن روبرو هستند. مدیر فروش به دلیل نوع و شرایط کاری خود در شرکت‌ها و وظایفی که به عهده دارد، نقش بسیار مهمی محسوب شده و قدرت و ضعف در این نقش می‌تواند به‌منزله قدرت و ضعف کل شرکت شناخته شود. تمام تلاش‌ها و کوشش‌های صورت گرفته در سطح شرکت برای بالا بردن درآمد و رسیدن به اهداف شرکت درنهایت به دست مدیر فروش رسیده و این تیم فروش است که باید تیر آخر را شلیک نماید. ازاین‌رو اشتباه و عدم انجام درست وظایف در این بخش نابود کننده تلاش‌های سایر بخش‌ها نیز خواهد بود.

در این مقاله سعی داریم با تبیین وظایف مهمی که روی دوش مدیر فروش قرار دارد، اهمیت این شغل را بیش‌ازپیش نمایان سازیم و همچنین با معرفی و بررسی نکات مربوط به نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش هم سعی خواهیم کرد از نظر حقوقی هم زمینه‌ساز بهترین‌ها برای کسب‌وکارها باشیم.

 

حل چالش‌های حقوقی استخدام مدیر فروش

استخدام مدیر فروش عالی و متخصص دارای چالش‌های زیادی است. این چالش‌ها به دو دسته بحث حقوقی و بحث فنی تقسیم می‌شوند. در بخش فنی شما نیاز به استفاده از ترفندهایی برای استخدام بهترین‌ها در این رده شغلی دارید. نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش با تکیه بر قوانین روز حقوقی مربوط به استخدام و همچنین دقت بر تمام مسائل ممکن میان طرفین چنین قراردادهایی از طرف تیم متخصص لامینگو طراحی و تنظیم شده است.

این قرارداد به دلیل تجربه بالای متخصصین ما و همچنین تخصصی که آنها در امر حقوقی دارند، کاملاً کاربردی تهیه شده و امکان استفاده از آن حتی بدون هیچ تغییراتی برای تنظیم قرارداد مدیر فروش وجود دارد. از این گذشته کاربران می‌توانند برای مشاوره در زمینه این قرارداد نیز با ما در لامینگو تماس حاصل نمایند.

 

دانلود قرارداد استخدام مدیرفروش

 

نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش

 

تقسیم‌بندی وظایف مدیر فروش

مدیر فروش برخلاف نقطه‌نظر برخی از مدیران، بیشتر از اینکه یک کار اجرایی صرف باشد، یک کار مدیریتی است. فردی که در این شغل استخدام می‌شود بایستی علاوه بر تجربیات و نکات مربوط به فروش در بحث مدیریتی نیز توانایی‌های زیادی داشته و بتواند در بخش‌های مختلف شرکت را مدیریت کند. ازاین‌رو در هنگام استخدام باید به این نکات مدیر فروش نیز دقت شود. وظایف مدیر فروش در شرکت‌های مختلف متفاوت خواهد بود. مسلماً هر شرکتی بنا به نوع تولیدات و یا خدمات ارائه شده شرایط خاص خود را در فروش دارا است. برای مثال شرایط مدیریت فروش شرکت تولیدکننده یک محصول مشخص با شرایط مدیریت سیستم فروش یک شرکت خدماتی می‌تواند تفاوت‌های زیادی داشته باشد. ازاین‌رو برای تبیین وظایف اختصاصی مدیر فروش باید به نوع شرکت و شرایط کاری آن دقت نمود. اما به‌صورت کلی می‌توان وظایف مدیر فروش را از سه منظر مورد بررسی قرار دارد.

  • وظایف مدیر فروش در قبال تیم و کارکنان بخش فروش
  • وظایف مدیر فروش در قبال مشتریان
  • وظایف مدیر فروش در قبال برند تجاری شرکت

در هر کدام از این بخش‌ها مدیر فروش عهده‌دار مسئولیت‌ها و وظایفی است که با به نحو احسن انجام دادن همه آنها است که می‌تواند زمینه‌ساز موفقیت یک شرکت در بخش فروش باشد. با بررسی این وظایف و مسئولیت‌ها در درجه اول اهمیت استفاده از نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش برای تنظیم قرارداد مدیر فروش بیشتر مشخص می‌شود. در درجه دوم هم اهمیت نکات مربوط به استخدام مدیر فروش مشخص خواهد شد. در ادامه با بررسی هر سه این موارد، 20 وظیفه مهم و اصلی مدیر فروش را برای شرکت‌ها و کسب‌وکارها بررسی می‌کنیم.

 

تمامی نکات کلیدی در استخدام مدیر فروش که باید بدانید

 

وظایف مدیر فروش در قبال تیم و کارکنان بخش فروش

یکی از بخش‌های شرکت که به‌صورت مستقیم زیر نظر مدیر فروش فعال بوده و حتی وظیفه عزل و نصب کارکنان این بخش نیز باید روی دوش وی باشد، تیم فروش است. چرا؟ خیلی ساده است؛ زیرا درصد بالایی از نتیجه‌گیری این تیم به پای مدیر فروش قرار داده می‌شود و عدم نتیجه‌گیری و شکست این تیم نیز از نظر مدیران روی دوش مدیر فروش خواهد بود. حالا که وی مسئول پاسخگویی به شرایط کار هم تیمی‌های خود است، به‌عنوان یک مربی می‌تواند در انتخاب بازیکنان و هم تیمی‌های خود نقش داشته باشد. البته مدیر فروش در قبال هر یک از اعضای تیم مسئولیت‌ها و وظایفی نیز به عهده‌ دارد که در این بخش به بررسی آنها می‌پردازیم.

 

نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش

 

1- برنامه‌ریزی و هدفمند نمودن کارهای هر یک از افراد تیم فروش

به‌عنوان اولین مسئولیت مدیر فروش در قابل کارکنان قسمت فروش، بایستی به برنامه‌ریزی و تنظیم اهداف این تیم توسط وی اشاره کنیم. تحت هر شرایطی و در هر وضعیتی مدیر فروش باید بداند که تیم فروش وی در چه موقعیتی قرار گرفته، کارهای گذشته چه بوده و چه کارهایی قرار است در آینده انجام شود. مدیر فروش باید برای یک سال تمام برنامه‌ریزی کلی تیم فروش را تنظیم نموده و هدف تیم را برای هر یک از اعضای آن بازگو کرده و تشریح نماید.

داشتن یک نقشه مشخص کاری سالانه، باعث می‌شود تا تیم در یک چارچوب مشخص هدایت شده و همه چیز به‌صورت منظم و مرتب باشد. در غیر این صورت تنها اتفاقات زمینه‌ساز موفقیت تیم خواهد بود. برنامه‌ریزی مدیر فروش بایستی در زمان استخدام و هنگامی که از نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش برای تنظیم قرارداد وی استفاده می‌شود، مشخص شود. مانند مدیران یک تیم فوتبال که قبل از استخدام مربی اقدام به دریافت برنامه‌های وی می‌کند، مدیران شرکت‌ها نیز باید قبل از تنظیم قرارداد مدیر فروش برنامه‌های وی برای تیم فروش را جویا شوند.

 

2- دریافت و تجزیه‌وتحلیل گزارش عملکرد هر یک از اجزای تیم فروش

حال که قرار است مدیر فروش پاسخگوی عملکرد هر یک از اعضای تیم فروش باشد، لازم است تا وی به‌صورت مجزا و دقیق عملکرد هر یک از اعضا را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دهد. وی می‌تواند هر یک از اعضا را موظف به ارائه گزارش عملکرد به‌صورت هفتگی یا ماهانه کرده و از این طریق نظارت دقیقی روی شرایط کاری آنها داشته باشد. این مهم نتایج نهایی کار تیمی را بهبود خواهد بخشید و چند مزیت عمده را برای شرکت به دنبال خواهد داشت:

  • در درجه اول هر یک از اعضای تیم برای بهتر کردن عملکرد خود و ارائه یک گزارش مناسب تلاش خواهند کرد.
  • همچنین رقابت سازنده میان اعضای تیم فروش بیشتر خواهد شد.
  • مدیر فروش با این ترفند می‌تواند نقاط ضعف و قوت تیم خود را پیدا کرده و به دنبال رفع و یا تقویت این نقاط باشد.

 

3- مشاوره و حمایت از افراد تیم فروش

یکی دیگر از مواردی که می‌توان در نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش آن را درج نمود و به نوعی از وظایف اصلی مدیر فروش محسوب می‌شود، ساختن یک تیم فروش حرفه‌ای و حمایت از آنها است. قرار نیست با اولین اشتباه و ضعف فردی از تیم اخراج شود. از این گذشته افرادی که برای بخش فروش استخدام می‌شوند ممکن است نیاز به کسب تجربه داشته باشند. ازاین‌رو مدیر فروش بایستی حمایت مناسبی برای تقویت روحیه و یادگیری این افراد داشته و مشاوره‌های لازم را نیز به آنها برای پیش برد اهدافشان ارائه نماید.

 

4- انضباط بخشیدن به سیستم فروش تیم

وقتی صحبت از مدیر یک ‌بخش می‌شود، وی موظف به پاسخگویی نسبت به تمام موارد مربوط به بخش خود خواهد شد. هرگونه بی‌نظمی و بی‌انضباطی تیم فروش از نظر مدیران اصلی شرکت به پای مدیر فروش نوشته خواهد شد. ازاین‌رو مدیر فروش وظیفه انضباط بخشی سیستم فروش را هم از جنبه رفتاری و هم از جنبه حرفه‌ای و کاری به عهده دارد. در کنار انضباط فردی، هر یک از اعضای تیم فروش باید در کار و اجرای برنامه‌ها نیز انضباط داشته باشند. انضباط می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی نتیجه کار داشته و یک مدیر فروش با تجربه باید به این قضایا تسلط داشته باشد.  دقیقاً به همین دلیل است که مدیر فروش به‌عنوان یک شغل کاملاً حرفه‌ای شناخته شده است. نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش می‌تواند سازمان دهنده این وظایف برای خود مدیر فروش بوده و آنها را به وی گوشزد نماید.

 

مدیرفروش

 

5- برگزاری جلسات توجیهی و آموزش تیم فروش

در درجه اول در کمتر شرایطی تمام تیم فروش افراد حرفه‌ای هستند. از این گذشته حتی در صورت حرفه‌ای بودن این افراد نیز ممکن است مسائل و چالش‌های جدیدی رخ دهد که تجربه کاری آنها برای گذر از این چالش‌ها کافی نیست. ازاین‌رو آموزش باید عضو جدایی‌ناپذیر تیم فروش بوده و هر یک از اعضا در عین کار و پیشبرد اهداف شرکت، برای ارتقاء سطح کیفی خود باید آموزش‌های لازم را نیز پشت سر بگذارند. تیم فروشی که اعضای آن در حین کار از نظر حرفه‌ای و تجربیات کاری هیچ پیشرفتی نداشته باشد، به وضوح یک مدیر فروش ضعیف و غیر متعهد دارد.

مدیر فروش این وظیفه را در قبال کارکنان سیستم فروش دارد که اقدام به برگزاری جلسات توجیهی برای آنها کرده و در صورت نیاز آموزش‌های لازم را نیز به آنها بدهد. این آموزش‌ها هم می‌توانند به قسمت فنی و تخصصی کار بازگردند و هم شرایط رفتاری و آداب اجتماعی اعضای تیم را در بر بگیرند. حتی آموزش نحوه پوشش و روبرو شدن با مشتری هم ازجمله نکاتی است که مدیر فروش باید موارد لازم درباره آنها را به اعضای تیم خود گوشزد کند.

 

6- استفاده و دریافت ایده‌های فروش هر یک از اعضا

برقراری یک ارتباط تعاملی فعال میان اعضای تیم فروش هم باعث ارتقاء کیفی خود اعضا شده و هم می‌تواند باعث بهبود نتایج کار گردد. یکی از مزیت‌های این نوع ارتباط، امکان ارائه ایده‌ها و نظرات سازنده از سوی اعضای سیستم است که مدیر فروش وظیفه ساماندهی و دریافت و حتی استفاده از این ایده‌ها را دارد. هر ایده‌ای بعد از بررسی و سنجش در صورت امکان باید عملیاتی نیز گردد. راه رفتن در مسیر گذشته جز کسب نتایج همیشگی و یا حتی ضعیف‌تر شدن نتایج، عایدی دیگری ندارد. یکی از اصول کار تیمی که سیستم فروش بر اساس آن بنا شده است، تعامل افراد برای ایده پردازی است. از همین ایده‌ها بوده که راه‌های مختلف و ترفندهای جذاب فروش کشف و به همگام معرفی گردیده است.

 

7- پیاده‌سازی روش‌های مختلف فروش برای رسیدن به هدف

همچنین مدیران شرکت‌ها در زمان عقد قرارداد مدیر فروش بایستی از برنامه‌های متعدد وی برای ارتقاء سیستم فروش مطلع شوند. مسلماً داشتن یک برنامه فلوچارتی نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت فروش باشد. اجرای هم‌زمان چندین روش می‌تواند درصد موفقیت را چندین برابر نماید. اگر از نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش برای تنظیم این قرارداد استفاده می‌کنید، قبل از آن باید درباره روش‌های مختلف مدنظر مدیر فروش برای ارتقاء سیستم و رسیدن به اهداف، اطلاعات کافی را کسب کرده و سپس اقدام به امضای نهایی قرارداد کنید.

 

8- مربی‌گری و تعیین شرایط کاری فروشندگان

مدیر فروش باید به‌عنوان یک مربی در کنار سایر اعضای تیم توصیه‌های لازم را به آنها برای موفقیت ارائه نماید. مربی‌گری تعریف مشخصی دارد.

  • انتقال تجربیات
  • معرفی روش‌های موفقیت‌آمیز
  • ایجاد روحیه کار تیمی
  • تشویق و تنبیه افراد
  • تعیین و مشخص نمودن دقیق سیستم کاری فروش

در کنار هم قرار دادن همه این مسئولیت‌ها نشان می‌دهد که مدیر فروش به‌عنوان یک مربی مسئولیت هدایت تیم فروش را بر عهده دارد. در هر برهه‌ای از سال هر یک از فروشندگان باید طبق هدایت‌های مدیر فروش کارهای شرکت را پیش ببرند.

 

مدیرفروش

 

9- برگزاری جلسات خصوصی با اعضای تیم فروش و هدایت آنها

برگزاری جلسات خصوصی با هر یک از اعضای تیم فروش یکی از مؤثرترین ترفندهایی است که می‌تواند زمینه‌ساز رشد و تعالی آنها شود. از این گذشته این مهم باعث می‌شود تا آنها اشتباهات گذشته را نیز مرتکب نشده و مسیر بهتری را برای انجام وظایف خود اتخاذ نمایند. پس اگر:

  • به فکر توبیخ فردی از اعضای تیم فروش هستید.
  • نکته‌ای را در نوع عملکرد یکی از اعضای فروش دارید
  • نیاز به راهنمایی یکی از اعضا به دلیل شرایط کاری وی دارید
  • یکی از اعضای تیم فروش مسیر اشتباهی در پیش گرفته است
  • لازم است یک یا چند نفر از اعضای تیم فروش آموزش‌های خصوصی بیشتری داشته باشند
  • نقطه‌ضعفی در یکی از اعضای تیم می‌بینید

لازم نیست تا این شرایط را در بوق و کرنا کرده و همه شرکت از این شرایط با خبر شوند. برگزاری جلسات خصوصی و توجیهی می‌تواند نتایج به‌مراتب بهتری در این مواقع داشته باشد.

 

10- استخدام و اخراج فروشندگان

این مدیر فروش است که وظیفه جمع کردن اعضای تیم خود را دارد. هرچند قرارداد هر یک از کارکنان با خود شرکت بسته می‌شود، اما بااین‌حال وظیفه استخدام، مصاحبه و رد هر یک از اعضا باید به عهده مدیر فروش باشد. حتی برخی از مدیران فروش تیم اختصاصی خود را داشته و اقدام به استخدام نیروهای جدید نیز نمی‌کنند. استخدام نیروهای جدید برای تیم فروش نکته‌ای است که می‌توان در هنگام تنظیم قرارداد مدیر فروش به آن دقت کرد. امکان اضافه کردن این بند به نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش نیز برای کاربران وجود دارد. این مهم بسته به نوع شرکت و تیم فروش آن دارد. اگر هیچ تیم فروشی ندارید، می‌توانید به‌صورت کلی این وظیفه را به عهده مدیر فروش قرار دهید.

 

وظایف مدیر فروش در قبال مشتریان

در کنار وظایفی که برای مدیر فروش در قبال کارکنان سیستم فروش برشمردیم، این شخص در قبال مشتریان نیز وظایفی به عهده دارد. البته این وظایف به عهده تیم فروش است؛ اما از آنجایی که مسئولیت کامل تیم فروش به عهده مدیر فروش بوده و  وی عهده‌دار پاسخگویی نحوه عملکرد اعضا است، ازاین‌رو این وظایف را نیز می‌توان به‌عنوان وظایف مدیر فروش در نظر گرفت. در ادامه به تشریح وظایف مدیر فروش در قابل مشتریان می‌پردازیم.

 

11- شناخت و مدیریت نیازها و خواسته‌های مشتریان

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین عامل موفقیت هر برندی و هر محصولی شناخت نیازهای مشتریان و نزدیک کردن شرایط به خواسته‌های آنها است. بزرگترین برندهای تولیدکننده محصولات مختلف در جهان مانند سامسونگ، ال‌جی و … اصلی‌ترین دلیل موفقیت خود را دقت به خواسته‌های مشتریان، شناخت این نیازها و نزدیک کردن نتایج تولید به این خواسته‌ها می‌دانند. ازاین‌رو این وظیفه به عهده مدیر فروش هر شرکتی قرار دارد تا نیازهای مشتریان را شناسایی و آنها را مدیریت نماید. اگر نیاز به اضافه کردن یک قسمت خاص به محصول است و این کار می‌تواند میزان فروش را تا حد قابل توجهی افزایش دهد، مدیر فروش با شناسایی این موارد، نقش تعیین‌کننده در بالا بردن میزان فروش شرکت به عهده خواهد داشت.

بهتر است که مدیران کسب‌وکارها در زمانی که به دنبال استفاده از نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش برای تنظیم قرارداد این شغل هستند، یک جلسه توجیهی با مدیر فروش منتخب برگزار کرده و درباره همه این مسائل با وی به گفتگو بپردازند. شناخت مدیر فروش از چنین مسائلی می‌تواند برگ برنده هر کسب‌وکاری در رقابت با سایر رقبا در بازار پرتلاطم امروزی باشد.

 

12- پیگیری شکایت‌های مشتریان در قبال فروش و محصولات

مسلماً هیچ شرکتی از اشتباه مبرا نیست. موارد مختلفی ممکن است زمینه‌ساز شکایات مشتریان باشد:

  • تأخیر در ارسال کالا
  • عدم بسته‌بندی مناسب
  • برخورد بد فروشنده‌ها
  • عدم پاسخگویی به تلفن در ساعات اداری
  • کیفیت پایین محصول ارسال شده
  • اشتباه خود خریدار در تشخیص شرایط موجود

و هزاران دلیل دیگر می‌تواند زمینه‌ساز شکایت مشتریان از وضعیت شرکت باشد. مدیر فروش به‌صورت مستقیم وظیفه بررسی این موارد و پاسخگویی به آنها را دارد. در غیر این صورت، اگر این موارد نادیده گرفته شوند، به‌زودی شاهد افت میزان فروش محصولات شرکت خواهید بود.

 

13- ایجاد فضا و شرایط بهتر برای شناخت هر چه بهتر مشتریان نسبت به محصولات

آیا شما یکی از بهترین محصولات موجود در بازار را تولید می‌کنید، اما میزان فروش مناسب و مورد انتظار خود را ندارید؟ تاکنون به این مسئله دقت کرده‌اید که مشتریان چگونه می‌توانند از کیفیت و شرایط تولید محصولات شما با خبر شوند؟

  • چاپ بروشور و کاتالوگ
  • طراحی و عملیاتی کردن سایت اینترنتی
  • شبکه‌های اجتماعی

و هزاران روش دیگر می‌تواند ازجمله موارد شناخت کیفیت محصولات از طرف مدیر فروش به مشتریان و جذب هر چه بیشتر آنها باشد. این وظایف هم در قبال مشتریان جدید و هم در قبال مشتریان قدیمی باید به همین منوال صورت پذیرد. شناخت مشتریان نسبت به تولیدات و مزیت‌های استفاده از خدمات شرکت است که زمینه‌ساز فروش بیشتر و بالاتر خواهد بود.

بسیاری از مدیران فروش باتجربه در ز‌مان تنظیم قرارداد کاری خود به این نکات دقت بیشتری داشته و سیاست‌های شرکت را در این قبیل موارد جویا می‌شوند. حتی امکان اضافه کردن تأمین این خواسته به نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش وجود دارد و در خیلی از موارد شاهد هستیم که مدیریت فروش این خواسته‌ها را به مدیران شرکت تسلیم می‌نماید. با توجه به اینکه پاسخگویی دلیل افت میزان فروش به عهده مدیر فروش است، به‌هیچ‌وجه وی نباید در قبال این موارد کوتاهی نماید.

 

نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش

 

14- فراهم نمودن شرایطی برای کاهش هزینه‌های مشتریان برای خرید محصولات

مشتریان همیشه و در هر حالتی به دنبال تخفیف و کاهش هزینه‌های خود هستند. جدای از ترفندهای بازاریابی که در فروش محصولات در شرکت‌های مختلف شاهد آنها هستیم، مدیر فروش باید در این قبیل موارد نیز برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشد. برگزاری جشنواره‌های مختلف فروش محصولات با تخفیف و یا برگزاری مسابقات مختلف یکی از راه‌های ارائه این مزیت‌ها به مشتریان است. همچنین امکان دریافت تخفیف با معرفی مشتریان بیشتر از سوی مشتریان نیز می‌تواند یکی دیگر از ترفندهای این مهم باشد.

 

وظایف مدیر فروش در قبال برند تجاری شرکت

به‌عنوان آخرین دسته‌بندی در وظایف و مسئولیت‌های مدیر فروش، باید به بررسی این مسئولیت‌ها در قبال خود شرکت و برند تجاری آن بپردازیم. مدیر فروش به‌عنوان یکی از کارمندان شرکت و کسب‌وکار شما، بایستی پاسخگوی نیازهای شما بوده و وظایف انجام یافته را به شما گزارش نماید. وظایف مدیر فروش در قبال مدیران و خود شرکت در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند. البته این‌ها مواردی هستند که معمولاً در هنگام استفاده از نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش برای تنظیم قرارداد مدیر فروش به وی گوشزد شده و مدیران باید با این موارد آشنا باشند.

 

15- مهندسی فروش و تعیین فرایند آن

به‌عنوان اولین وظیفه، مدیر فروش در همان ابتدای کار باید فرایند فروش را مشخص کند. از نحوه دریافت پول از مشتری گرفته تا زمان‌بندی ارسال محصولات و کل پروسه‌ای که برای یک فروش محصول از زمان برقراری تماس با مشتری تا اتمام کار باید صورت گیرد به‌عنوان مهندسی فروش باید تبیین گردد. مدیر فروش مسئول مستقیم تنظیم این پروسه است. البته در برخی از قسمت‌های این پروسه تیم‌های دیگر مانند انبارداری، منشی، تیم بسته‌بندی و … نیز نقش دارند؛ اما مدیر فروش با تبیین این پروسه راه را برای همه این بخش‌ها مشخص می‌نماید.

 

مدیرفروش

 

16- تبیین استراتژی کلی شرکت برای فروش

همچنین یکی دیگر از وظایف مهم مدیر فروش در قبال شرکت و مدیران آن، تبیین استراتژی فروش است. مدیر فروشی که استراتژی مشخص و امتحان‌شده‌ای با خود به همراه نداشته باشد، نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت سازمان و کسب‌وکار شما باشد. باز باید یادآور شویم که مدیران قبل از استفاده از نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش برای تنظیم قرارداد مدیر فروش باید به این نکته توجه داشته و از استراتژی در نظر گرفته مدیر فروش برای شرکت آگاه شوند.

 

17- بهینه‌سازی هزینه‌های فروش در شرکت

هزینه‌ها در هر شرکتی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. از هزینه‌های تولید گرفته تا هزینه‌های بسته‌بندی و موارد مختلف، روی هزینه‌های نهایی شرکت تأثیر دارند. یکی از موارد هزینه‌ها در شرکت‌ها نیز هزینه‌های مربوط برای فروش است. فروش نیاز به تهیه ابزارهای مختلفی دارد. از تبلیغات در سطوح مختلف و پلتفرم‌های مختلف گرفته تا ایجاد بسترهای مناسب برای معرفی محصولات به مشتریان هزینه‌بر است. وظیفه مدیریت این هزینه‌ها در شرکت به عهده مدیر فروش است. وی باید با تنظیم شرایط زمینه‌ساز بهینه‌سازی این هزینه‌ها نیز باشد.

 

18- پیگیری، گزارش و تجزیه‌وتحلیل شاخص‌های فروش شرکت در رقابت با رقبا

بدون تجزیه‌وتحلیل رقبا کسب‌وکار شما به‌زودی وارد بیراهه خواهد شد. معنی تجزیه‌وتحلیل رقبا تقلید کردن و پیروی از آنها نیست. بلکه تجزیه‌وتحلیل سیستم کاری رقبا به این منظور است که شما یک قدم از آنها جلوتر باشید. وگرنه مانند آنها عمل کردن مسلماً شما را یک قدم عقب‌تر از آنها قرار خواهد داد. مطمئن باشید که شرکت‌های معتبر و بزرگ در هر رده شغلی، دائماً در حال تجزیه‌وتحلیل رقبای خود بوده و به دنبال پیشی گرفتن از آنها و یا زیاد کردن فاصله‌ها با آنها هستند. وظیفه این تجزیه‌وتحلیل در شرکت‌ها در قسمت فروش به عهده مدیر فروش است.

 

مدیرفروش

 

19- همکاری با مدیریت بازاریابی و سایر بخش‌های شرکت

همان‌طور که می‌دانید هر شرکت و سازمانی به‌عنوان یک سیستم یکپارچه عمل می‌نماید. در سیستم هرچند هر بخشی وظایف و مسئولیت‌های خاص خود را دارد، اما درنهایت نحوه اجرای مسئولیت‌های هر بخش روی عملکرد سایر بخش‌ها نیز تأثیر خواهد داشت. قایقی که یک‌بخشی از آن سوراخ باشد، هرگز به مقصد نمی‌رسد. ازاین‌رو باید در میان بخش‌های مختلف هر شرکتی یک تعامل سازنده برقرار باشد. وظیفه برقراری روابط تعاملی سازنده بخش فروش با سایر بخش‌ها به عهده مدیر فروش است. وی باید با اتخاذ روش‌هایی به دنبال هر چه بیشتر کردن این ارتباط بوده و شرایط را برای ارتقاء سطح کاری شرکت فراهم آورد. کار تیمی از روحیاتی است که هر مدیر فروشی باید از آن برخوردار باشد.

 

20- برنامه‌ریزی و تعیین هدف تیم فروش برای شرکت در طول سال

مسلماً کار بدون برنامه‌ریزی محکوم به شکست است. برنامه‌ریزی بخش فروش کلی شرکت نیز به عهده مدیر فروش است. وی باید در همان هفته‌های اولیه، مسیر کل سیستم فروش را برای شرکت تبیین نماید. این برنامه در عین اینکه روشن‌کننده مسیر این سیستم است می‌تواند زمینه‌ساز برآورد هزینه‌ها از سوی شرکت و همچنین پیش‌بینی حدودی نتایج نیز در انتهای سال باشد. مدیران شرکت‌ها بر این اساس می‌توانند به برنامه‌ریزی سایر بخش‌های شرکت نیز بپردازند. افراد حرفه‌ای در زمان تنظیم قرارداد مدیر فروش بیشتر از اینکه به دنبال کاهش دستمزدها و حقوق افراد باشند، ابتدا این اولویت‌ها را دسته‌بندی ‌نمایند. در غیر این صورت کار به بیراهه خواهد کشید. قبل از اینکه بندهای مربوط به نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش را تجزیه‌وتحلیل نمایید، ابتدا باید از توانمندی‌های فرد مورد نظر در اجرای خواسته‌های شرکت مطمئن شوید.

 

مدیرفروش

 

یک مدیر فروش خوب برگ برنده هر کسب‌وکاری است

با بررسی وظایف اساسی و مهم مدیر فروش شرکت، حالا می‌توانید به اهمیت این شغل در کسب‌وکار خود پی ببرید. با این تفاسیر حالا این شما هستید که به‌عنوان مدیر شرکت باید برای سیستم فروش شرکت خود یک مدیر فروش خوب استخدام نمایید. مطمئن باشید که این انتخاب می‌تواند تأثیر بسیار زیادی روی نتایج نهایی شما داشته باشد. انتخاب و پرداخت دستمزد بالا به مدیر فروش خود هیچ‌گاه یک هزینه اضافی روی دست شرکت‌ها نخواهد بود.

 

کانال تلگرام لامینگو

 

جمع‌بندی

برای راهنمای مدیران در زمینه استخدام مدیر فروش و همچنین معرفی وظایف و مسئولیت‌های مدیر فروش به آنها، جامع‌ترین راهنمای وظایف این شغل را تدوین کردیم. افراد متقاضی این حرفه نیز می‌توانند از نکات ارائه شده برای ارتقاء سطح کیفی خود استفاده کرده و در شغل خود موفق‌تر عمل نمایند. همچنین به نکات و اهمیت استفاده از نمونه قرارداد استخدام مدیر فروش برای تنظیم قرارداد مدیر فروش نیز پرداختم تا در کنار این مهارت‌ها، شرایط حرفه‌ای این شغل را نیز تبیین کرده باشیم. کسانی که به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستند می‌توانند از بخش بلاگ حقوقی لامینگو سایر مقالات ما را دنبال کرده و بهترین‌ها را برای خود رقم بزنند. همچنین در صورت داشتن سؤال و ابهام نیز در انتهای این مقاله آنها را با ما در لامینگو در میان بگذارید.

 

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب توحید ره‌گشای

دیدگاه شما

بدون دیدگاه