چرا باید در انعقاد قرارداد مشاوره دقت کنیم؟

4 سال پیش
قرارداد مشاوره

 

امروزه با رشد چشم‌گیر احداث انواع کسب‌وکارها، نیاز مبرم به استفاده از خدمات مشاوره‌ای افراد متخصص به شدت احساس می‌گردد. از طرفی با وجود غیرقابل اجتناب بودن این امر، نگرانی‌های متفاوتی از سوی صاحبین هر کسب‌وکار هم در این‌خصوص وجود دارد. لزوم امضای یک قرارداد استاندارد حقوقی در این میان به شدت احساس می‌شود. به همین دلیل در این نوشتار قصد داریم بیشتر به ویژگی‌های یک قرارداد مشاوره و لزوم امضای آن بپردازیم.

آیا قرارداد مشاوره یک قرارداد استخدامی است؟

همیشه زمانی که صحبت از به‌کارگیری تخصص و دانش افراد به میان می‌آید، افراد به فکر قراردادهای استخدام و چالش‌های آن می‌افتند. اما لازم است بدانید هر تعامل و همکاری لزوماً زیرمجموعه قرارداد استخدام نیست.

تنظیم قرارداد سفارشی

به‌عنوان مثال زمانی که شما تصمیم می‌گیرید با یک فرد متخصص در زمینه مارکتینگ درخصوص بازاریابی کسب‌وکار اینترنتی خود مشورت کنید، نیازی به امضای یک قرارداد استخدامی ندارید. در این مواقع با امضای یک قرارداد مشاوره می‌توانید از خدمات مشاوره‌ای طرف مقابل بهره‌مند شوید. اما برای نیل به این هدف لازم است نکات مهمی را در نظر بگیرید. در ادامه به نحوه نگارش این موضوع بیشتر می‌پردازیم.

این مطلب را بخوانید: تاثیر فناوری اطلاعات بر ارائه خدمات حقوقی

چگونه یک قرارداد مشاوره تنظیم کنیم؟

برای آنکه بتوانید با خیال آسوده از دغدغه‌های کسب‌وکارتان یا حتی زندگی روزمره خود سخن بگویید لازم است با امضای یک قرارداد مشاوره به رابطه خود با طرف مقابل وجهه قانونی ببخشید.

در متن یک این قرارداد  لازم است از کیفیت و کمیت مشاوره صحبت شود. شاید کیفیت برخلاف کمیت نسبی و غیرقابل بررسی باشد اما با درنظر گرفتن اهداف مشخص و نیل به آن‌ها می‌توان از کیفیت یک مشاور و خدماتی که ارائه می‌دهد آگاه شد.

قرارداد مشاوره

از سوی دیگر یک عامل اصلی که افراد را به امضای  این نمونه قرارداد ترغیب می‌کند، اصل حفاظت از داده‌هاست. لزوم در نظر گرفتن شروط محرمانگی اطلاعات دقیقاً در همین‌جا مشخص می‌شود. پس از کلیدی‌ترین مواردی که باید در یک این قرارداد درج شود شروط مربوط به محرمانگی اطلاعات است. به نحوی که خیال افراد از درمیان گذاشتن اسرار کسب‌وکاری‌شان راحت باشد.

حق‌الزحمه مشاوره از جمله مسائلی است که ضمن قرارداد در نظر گرفته می‌شود. معمولاً دستمزد مشاور به صورت ساعتی تعیین می‌گردد. باید به این نکته مهم توجه کرد که به حق مشاوره معادل 10 درصد مالیات تعلق می‌گیرد و در این خصوص سقف معافیت مالیاتی هم نداریم.

اگر شما هم به تازگی اقدام به راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید گرفته‌اید و برای جنبه‌های مختلف آن نیاز به استفاده از خدمات مشاوره‌ای دارید، حتما باید یک قرارداد مشاوره استاندارد فی‌مابین امضا کنید. برای دریافت نمونه قرارداد مشاوره می‌توانید به سایت لامینگو مراجعه کرده و همین الان فایل قرارداد را دانلود کنید. همچنین درصورتی‌که برای بازبینی قرارداد مشاوره خود نیاز به تخصص مشاوران حقوقی ما دارید می‌توانید به صورت آنلاین از طریق سامانه لامینگو تعیین وقت کنید.

کانال تلگرام لامینگو

برای مطالعه سایر مطالب ما می‌توانید به مجله حقوقی لامینگو مراجعه کنید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه