10 عادت بد که از موفقیت استارتاپ جلوگیری می‌کند!

5 سال پیش
عدم موفقیت استارتاپ

هر مدیری می‌خواهد در کسب و کار خود موفق شود. اما واقعیت غم‌انگیز این است که تنها بخش کوچکی از استارتاپ‌ها فراتر از دو سال اول به حیات خود ادامه می‌دهند. دلیل آن عدم رهبری است. شما می‌توانید با یک ایده منحصر به فرد و با ارزش شروع کنید. یک تیم با استعداد و با انگیزه استخدام کنید. اما حتی بهترین برنامه‌ریزی‌ و زمان‌بندی نیز نمی‌تواند جای خالی رهبری را پر کند. عنصری که می‌تواند در عدم موفقیت استارتاپ نقش مهمی ایفا کند.

طبیعتا فاجعه برای هر کسی می‌تواند رخ دهد؛ دعاوی و مسائل حقوقی، رقابت‌های ناگهانی، یک باگ مهم در زمان رونمایی. اما فاجعه به ندرت مسئول عدم موفقیت استارتاپ است. در عوض، مشکل ناشی از اثر تجمعی چندین عادت اشتباه است. این آثار بدون اطلاع شما نمایان می‌شوند اما به تدریج کارآیی و حرکت استارتاپ شما را کاهش می‌دهند. برای شناسایی و از بین بردن این 10 عادت بد در کسب و کار خود وقت بگذارید:

این مطلب را بخوانید: 20 عامل شکست استارتاپ ها; قسمت اول

1. تمرکز سطحی استارتاپ روی انبوهی از مسائل

راه‌اندازی کسب و کار می‌تواند بسیار طاقت‌فرسا و در بعضی مواقع تحمل‌ناپذیر باشد. شما روزانه نقش‌های زیادی را بازی خواهید کرد. مسئولیت‌های زیادی را به عهده می‌گیرید و ایده‌های جدیدی ارائه می‌دهید. با این حال، شما باید تمرکز خود را روی بزرگترین اولویت‌های خود قراردهید . در غیر این صورت تلاش‌های شما به حدی سطحی می‌شوند که در هیچ زمینه‌ای پیشرفت معناداری نخواهید داشت.

 

2. تمرکز بیش از حد بر یک روی یک چیز

همچنین ممکن است عادتی متضاد با مورد قبلی، منجر به عدم موفقیت استارتاپ شود. این که تا حدی روی یک هدف یا یک مسئولیت متمرکز باشید که کاملاً از سایر عناصر کسب و کار خود غافل شوید. به عنوان مثال، ممکن است شما در مورد یک “رونمایی کامل” وسواس داشته باشید. اما آیا به این فکر کرده‌اید که در ماه‌های پس از راه‌اندازی چه کاری انجام خواهید داد؟

 

3. تأخیر در خلق سیستم‌ها و فرایندهای کاری

در اوایل توسعه، بیشتر کسب و کارها در شرایط نسبتاً آرامی به سر می‌برند. تعداد محدودی از افراد که در یک فضای کاری بیش از حد منعطف مشغول به کار هستند. تنها تعداد معدودی مشتری دارند. و به همین ترتیب، معدود قوانینی در مورد فرایندها، رفتارها یا سلسله مراتب حکم‌فرماست. شاید ایجاد قوانین، سیستم‌ها و فرایندها در نظر خوشایند نباشد. اما اگر می‌خواهید رشد جهشی داشته باشید، این امر ضرورت دارد.

دریافت مشاوره حقوقی

4. وعده‌های فراتر از حد توان

وقتی دارای کسب و کار جدیدی هستید، باید خودتان را اثبات کنید. اگر می‌خواهید بهترین مشتری‌ها را بدست آورید‌، باید با تحریف حقایق و اغراق در ظرفیت خود، آنها را تحت تأثیر قرار دهید. اما این راه‌حل درست است؟ خیر. وعده وعید‌های بیش از حد، می‌تواند یک راه حل کوتاه مدت برای یک مشکل است. اما همینطور می‌تواند در طولانی مدت خود باعث ایجاد مشکلات بیشتر شود. در هر زمان بهتر است از دادن وعده وعیدهای فراتر از توان خود اجتناب ورزید.

 

5. عدم ریسک‌پذیری استارتاپ

ریسک‌پذیری یک اصول اساسی در موفقیت استارتاپ است. شروع یک کسب و کار به خودی خود یک ریسک است. اما ریسک‌پذیری به همین جا ختم نمی‌شود. استارتاپ‌ها موفق نخواهند شد مگر این که با امنیت کسب و کار خود بازی کنند و به آنچه می‌دانند پایبند باشند. آن‌ها همیشه در حال آزمایش زاویه‌های جدید، خدمات جدید و رویکردهای کارآمدتر هستند. اجازه ندهید که راکد شوید، در این صورت شما در معرض خطر هستید.

عدم موفقیت استارتاپ

 

6. عدم تفویض اختیار

رها کردن مسئولیت‌های شما کار سختی است، به خصوص هنگامی که استارتاپ شما در مراحل اولیه قرار دارد. ممکن است شما برای هر وظیفه بزرگ یا کوچک، حس کمال طلبی داشته باشید و انجام آن را نشانه وفاداری به کسب و کارتان بدانید. اما نمی‌توانید این کار را برای همیشه ادامه دهید. یکی از علل عدم موفقیت استارتاپ عدم تفویض اختیار است. بیاموزید که به هم‌تیمی‌های خود اعتماد کنید و با تفویض اختیار کارآمد استارتاپ خود را به یک سیستم واحد همچون یک خودرو تبدیل نمایید.

دریافت مشاوره کسب و کار

 

7. مدیریت ذره‌بینی (Micromanaging) در استارتاپ

در بحث مدیریت تیم، بر مدیریت ذره‌بینی کارمندان پافشاری نکنید. چرا که موجب نارضایتی می شوند. این مدل مدیریت، نمایشی از بی‌اعتمادی و مداخله در الگوهای سالم کار است. اگر در حال حاضر این سبک مدیریت را در پیش گرفته‌اید، آن را در جنبه‌های مختلف زندگی متوقف سازید. به عنوان مثال، بررسی روزانه ترافیک سایت  به شما کمک نمی‌کند تا روندهای طولانی‌مدت را ببینید.

8. واکنش‌گر به جای کنش‌گرا

این یکی دیگر از عادت‌هایی است که باعث عدم موفقیت استارتاپ و کسب و کار می‌شود. به واسطه آن ممکن است که فاجعه‌هایی که در بالا ذکر شد اتفاق بیافتد. مدیران واکنشی یک دوره را ترسیم می‌کنند و هر زمان که اتفاق می‌افتد، چالش‌ها را برطرف می‌سازند. اما مدیران فعال و کنش‌گرا همیشه در جستجوی چالش‌های بالقوه هستند. بنابراین می‌توانند قبل از اینکه مشکلی ایجاد شود بر آنها غلبه کنند.

 

9. عدم نگرانی مالی

بله ، پول مهم است. اگر از جریان پول یا سودآوری خود غافل شوید، سازمان شما می‌تواند فرو بپاشد. با این حال، پول نباید تنها هدف شما باشد. روی ساختن بهترین محصول ممکن تمرکز کنید. روی الهام‌بخشی و انگیزه تیم خود متمرکز شوید. بر مدل رهبری خود متمرکز شوید که همیشه آرزوی آن را داشته اید.

این مطلب را بخوابند: همه چیز در مورد ورشکستگی

 

10. بی‌وقفه کار کنید

هیچ رازی وجود ندارد که بیشتر کارآفرینان به کار اعتیاد دارند.این حقیقت دارد که هرچه بیشتر کار کنیم، پیشرفت بیشتری حاصل می‌شود. با این حال، یک حد بالایی برای این اضافه کار وجود دارد. زمانی که خیلی زیاد کار کنید، آسیب این عادت از سلامتی جسمی و روحی شما شروع خواهد شد.

 

به تنهایی ، این عادت‌ها ممکن است خیلی مهم به نظر نرسند. اما هنگامی که تکرار می‌شوند، در اثر رابطه با یکدیگر، ظرفیت تخریبی آن‌ها می‌تواند به عدم موفقیت استارتاپ و کسب و کار شما منجر شود. هرچه نسبت به این عادت‌ها پیشگیرانه‌تر عمل کنید و در اجتناب از آن‌ها مصمم‌تر باشید، شانس بهتری برای هدایت کسب و کار خود به رشد بلند مدت و سودآوری خواهید داشت. سایر مطالب مرتبط را در بلاگ لامینگو دنبال نمایید.

0
برچسب ها :
نویسنده مطلب حدیث دلبرد

دیدگاه شما

بدون دیدگاه