ملاقات فرزندان پس از طلاق چگونه خواهد بود؟

5 سال پیش
مشاوره حقوقی حضانت

یکی از مسائل و مواردی که پس از جدایی والدین برای فرزندان حاصل از ازدواج آن‌ها رخ می‌دهد؛ عدم حضور والدین در کار یکدیگر و نیاز به ملاقات با آن‌ها به دلیل مسائل روحی و روانی می‌باشد. در صورت جدایی و اعطا حق حضانت به یکی از طرفین طرف دیگر دارای حق ملاقات با فرزند خود است. این ملاقات و ارتباط ذی حق می‌بایست بنابر قانون و شرایط خاصی صورت بگیرد. طبق قانون و شرایط آن می‌توان این موارد را به گونه ای پیش برد که هر دو طرف رضایت را داشته باشند. در ادامه درباره ملاحظات قانونی و شرایط ملاقات با فرزندان مطالبی برایتان خواهیم داشت.

 

این مطلب را بخوانید: تفاوت‌های حضانت و قیمومیت در چیست؟

 

ملاقات با فرزندان پس از طلاق شامل چه قوانین خواهد بود؟

طبق ماده 1174 قانون مدنی: << در صورتی‌که به علت طلاق یا به هرجهت دیگری ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند؛ هر یک از ابوین که طفل تحت حضانت او نمی‌باشد، حق ملاقات با فرزند خود را دارد>>. بنابراین لازم است شرایطی برای ادامه این جدایی وجود داشته باشد. یکی این مورد که هر دو طرف حق ملاقات با فرزند را داشته باشند و هیچ یک از طرفین نتواند طرف دیگر را از این ملاقات محروم سازد. همچنین قانون نیز نمی‌تواند پس از طلاق یکی از دو طرف را از این ملاقات سلب کند؛ حتی اگر هریک از طرفین دارای فساد یا انحطاط اخلاقی باشد. تنها در مواردی می‌توان میزان و نوع ملاقات را به نوعی کاهش یا تغییراتی داد.

 

مشاوره حقوقی حضانت

 

زمان و مکان ملاقات فرزندان پس از طلاق چگونه تعیین خواهد شد؟

پس از اعمال طلاق بین والدین زمان و مکان ملاقات فرزند با طرفی که حضانت فرزند را برعهده ندارد می‌تواند بر اساس توافق طرفین تعیین شود و طبق همان به پیش برود. اما در شرایطی این امکان وجود دارد که توافقی شکل نگیرد و حساسیت و پیچیدگی موضوع نتواند این موضوع را به راحتی حل کند. در این موارد طبق ماده قید شده، که 1174 قانون مدنی می‌باشد، در محکمه ‌ای قانونی این زمان و مکان تعیین خواهد شد. دادگاه در شرایطی این موارد را تعیین خواهد کرد که در بهترین شرایط به نفع و صلاح کودک تعیین شود.

درصورتی‌که پس از رای دادگاه نیز اختلافاتی بین طرفین وجود داشته باشد می‌توان تعابیر خاصی برای توافق این زمان و مکان به کار برد:
می‌توان زمان و میزان ملاقات با فرزند را افزایش یا کاهش داد که این مورد می‌تواند با ارائه دلایلی از جانب یکی از طرفین و درخواست تجدید نظر بر رای صادر شده باشد. دادگاه در این شرایط می‌تواند با در نظر گرفتن دلایل مطرح شده و و مصلحت کودک نظر خود را تغییر دهد.
همچنین در برخی شرایط و حساسیت موضوع ممکن است مکان مورد توافقی برای ملاقات با کودک تعیین نشده باشد و بنابر صلاح‌دید دادگاه این ملاقات در کلانتری‌ها صورت بگیرد. در این موارد به علت ناخوشایند بود محیط کلانتری برای حضور کودک در آن، مکان‌هایی به همین منظور برای ملاقات افراد در نظر گرفته شده است که ملاقات می‌تواند در آنجا صورت بگیرد.

 

شاید این مطلب برای شما مفید باشد: حضانت فرزندان دختر و پسر به چه شکل است؟

 

ممانعت از ملاقات با فرزند شامل چه قوانینی خواهد شد؟

پس از توافق بر زمان ومکان و شرایط توسط والدین کودک، می‌بایست فردی که حضانت فرزند را برعهده دارد اورا در زمان مقرر برای ملاقات طرف دیگر ذی حق به محل مورد توافق ببرد. بنابراین قانون شرایطی را برای افراد در نظر می‌گیرد که ملاقات با فرزند با دشواری یا عدم وجود شرایط برای ملاقات همراه نباشد. بنابراین این شرایط می‌تواند به عنوان مثال به صورت زیر باشد:
نخست اینکه فردی که حضانت فرزند را برعهده می‌گیرد؛ نمی‌تواند فرزند خود را از محلی که در دادگاه به عنوان محل حضانت قید کرده بوده است خارج کند. مثلا اگر محل سکونت والدین و فرزند شهر تهران باشد فردی که حضانت اورا بر عهده دارد نمی‌تواند اورا به شهر دیگری در داخل کشور منتقل کند.

همچنین بر اساس ماده 42 قانون حمایت از خانواده فرزند صغیر یا مجنون را نمی‌توان بدون رضایت ولی، قیم، مادر یا شخصی که حضانت اورا بر عهده دارد از کشور خارج نمود. تنها در مواردی این اتفاق خواهد افتاد که نظر دادگاه مبنی بر مصلحت داشتن این عمل برای فرزند باشد و افرادی که او را از کشور خارج می‌کنند تضمینی جهت بازگرداندن او ارائه دهند.

 

در صورتیکه شما نیازبه دریافت مشاوره حقوقی حضانت از وکلا پایه یک در این مرکز و کارشناسان خبره مربوطه دارید، می‌توانید به لینک زیر مراجعه نمایید:

 

دریافت مشاوره حقوقی حضانت

 

ضمانت اجرای جلوگیری از ملاقات با فرزند چگونه خواهد بود؟

بنابرقانون حمایت از خانواده در این راستا تعابیری اندیشیده شده است که شامل موارد زیر خواهد بود:

ممکن است در شرایطی بنابرنظر دادگاه اینگونه تشخیص داده شود که موارد مورد توافق درباره حضانت فرزند به مصلحت او نبوده و فردی که حضانت اورا بر عهده داشته است از انجام مسئولیت‌های بر عهده خود خودداری می‌کند. همچنین ممکن است فردی که حضانت فرزند را برعهده دارد از ملاقات طرف دیگر زی حق با فرزند امتناع می‌کند. بنابراین موارد می‌تواند نظر و رای دادگاه بر تغییر حضانت به دیگری باشد یا با توجه به صلاح فرزند ناظر جهت بررسی مسئولیت‌ها با حدود نظارت تعیین شده حضور پیدا کند.
درصورتی‌که یکی از طرفین بنابر نظر دادگاه عمل نکرده و طفل را به فردی که حضانت فرزند برعهده او می‌باشد تحویل ندهد از زمان گزارش این مورد تا زمان اعلام و اجرا حکم، بازداشت خواهد شد. بنابراین عدم بازگردانی کودک به فردی که حضانت او را بر عهده دارد در صورت تقاضا آن فرد می‌تواند به بازداشت منجر شود.

 

ما را در اینستاگرام دنبال کنید

 

سخن پایانی

با توجه به مسائل روحی و روانی پیش آمده برای فرزند لازم است که هر اقدام در جهت ملاقات والدین با وی به علت تاثیر مستقیم بر وی و احتمال بروز آسب روانی با توجه و احتیاط‍‌های قانونی صورت بگیرد. طبق موارد قید شده هر گونه رای و نظر تنها به مصلحت فرزند و توجه به حقوق طبعی طرفین خواهد بود و عدم رعایت این موراد تبعات قانونی به همراه خواهد داشت.

درصورتی‌ که این مطلب برای شما مفید واقع شده است مارا از نظرات خود مطلع سازید هم چنین می‌توانید با مراجعه به بلاگ لامینگو از سایر مطالب مرتبط نیز استفاده کنید.

1
برچسب ها :
نویسنده مطلب سارا عباسی

دیدگاه شما

یک دیدگاه