آنچه لازم است درباره بیمه آتشسوزی بدانیم!
آتشسوزی یکی از حوادث غیرمترقبه در کار و زندگی افراد است که خسارات و زیانهایی که به جان و مال افراد وارد میکند بسیار زیاد و شاید تا حد زیادی غیرقابلجبران باشد. به همین ترتیب شاید افراد زیادی به دنبال این باشند که در زمان کار و یا زندگی نسبت به این بلا پوششها و حمایتهایی از جانب یک سازمان بیمه دریافت کنند. به همین ترتیب بیمه آتشسوزی بهعنوان یک حامی و پشتیبان برای مواردی که افراد دچار مشکل آتشسوزی میشوند به میان میآید و آنها را در مقابل هر نوعی از خسارت که بر اساس شرایط این بیمه رخ میدهد پوشش بدهند.
بیمه آتشسوزی میتواند برای زندگی و معاش افراد باشند و یا اینکه از این بیمه برای بیمه کردن کسبوکار خودشان استفاده کنند. ما در ادامه درباره نکاتی که این بیمه دارد صحبت خواهیم کرد پس اگر شما به دنبال دریافت مشاوره حقوقی بیمه آتشسوزی هستید با ما همراه باشید تا اطلاعاتی دراینباره کسب نمایید.
پیشنهاد میکنیم این مطلب را بخوانید: همه آنچه مشاوره حقوقی بیمه به آنها میپردازد!
بیمه آتشسوزی چیست؟
بیمه آتشسوزی نوعی از بیمه است که در صورت بروز هر نوعی از آتشسوزی و انفجار به کمک افراد میآید و خسارتهای وارد بر زندگی آنها را جبران مینماید. در نظر داشته باشید که بیمه آش سوزی درواقع تنها میتواند بخش مالی این حادثه را جبران نماید به این صورت که اگر در صورت بروز آتشسوزی و یا سانحه انفجار در خانه و یا محل کسب شما در صورت وجود بیمه آتشسوزی میتوان با دریافت مبلغی که بیمه با برآورد میزان خسارت به افراد اعطاء میکند خسارت وارده به محل را جبران نمود و به بازسازی محل آسیبدیده پرداخت.
بیمه آتشسوزی یکی از انواع بیمه است که زمانهای بسیار قدیم وجود داشته است و از آنجایی که آتشسوزی یکی از بلایایی است که خسارتهای بسیار زیادی بهجای میگذارد و ممکن است در اثر یک حادثه طبیعی و یا انسانی رخ بدهد به همین ترتیب با داشتن بیمه آتشسوزی در قبال پرداخت حق بیمه بسیار اندک خدمات و پشتیبانیهای بسیار زیادی را دریافت مینماید.
انواع بیمه آتشسوزی کداماند؟
بر اساس اینکه بیمهگذار چه محلی را بخواهد تحت پوشش بیمه آتشسوزی درآورد انواع مختلفی از بیمه وجود دارد که میتوانند استفاده کنند. یکی از انواع بیمه آتشسوزی نوع مسکونی این بیمه است. تمامی واحدهای مسکونی لازم است که تحت پوشش بیمه آتشسوزی باشند به همین جهت این نوع از این بیمه از کمترین میزان حق بیمه برخوردار است.نوع دیگر بیمه آتشسوزی برای محیطهای غیر صنعتی است.
تمامی محیطهای اداری و تجاری و مغازهها و انبارها با این نوع از بیمه از خدمات بیمه آتشسوزی استفاده میکنند. و نوع دیگر بیمه آتشسوزی برای محیطهای صنعتی خدمات ارائه میکنند. تمامی کارخانهها و کارگاههای صنعتی با استفاده از مزایا این بیمه در شرایطی که جزو موارد تحت پوشش بیمه آتشسوزی است استفاده مینمایند.
بیمه آتشسوزی چه خسارتهایی را برای بیمهگذار پوشش میدهد؟
بیمه آتشسوزی در واقع خطرات فیزیکی، مالی و مادی که در اثر یک سانحه آتشسوزی رخ داده است را پوشش میدهد. به این ترتیب بیمه آتشسوزی خسارات و زیانهایی که به جان افراد وارد شده است را شامل نمیشود.
خطرات اصلی
برخی از خطرات بهصورت پایه جزو خطرهای تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار دارند و بهصورت یک نوع کلی خطر اصلی در بیمه تعریفشدهاند. خطرات آتشسوزی، صاعقه و انفجار بهعنوان اصلیترین پوشش بیمه آتشسوزی قرار دارد. تفاوت خطرات اصلی در بیمه آتشسوزی با خطرات تبعی این است که این خطرات به صورت مستقل تحت شمول بیمه قرار میگیرند اما خطرات تبعی نمیتوانند بهصورت جدا توسط بیمهگذار تهیه شوند و ذیل دریافت خدمات اصلی برای بیمه آتشسوزی میتوان آنها را دریافت نمود.
هرچند که خطرهای اصلی به صورت کلی در بیمه آتشسوزی قرار دارند اما مواردی نیز ممکن است در بیمهنامه بهعنوان مواردی که مشمول شرایط نمیشوند استثناء محسوب شود.
خطرات تبعی
از آنجایی که بیمه آتشسوزی دامنه وسیعی را تحت پوشش خود قرار میدهد علاوه بر خطرات اصلی که در بیمهنامه تعریفشدهاند ذیل این خطرات برخی از حوادث نیز میتواند مشمول شرایط بیمه آتشسوزی شوند. ویژگی خطرات تبعی در بیمه آتشسوزی این است که این خطرات هرکدام حق بیمه جداگانهای دارند و درصورتیکه فردی برای آنها درخواست داشته باشد این حق بیمه بهحق بیمه پایه و اصلی وی اضافه خواهد شد.
این خطرات را نمیتوان بهصورت جداگانه حق بیمهای برایشان دریافت نمود و تنها درصورتیکه مال و دارایی بیمهگذار تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار داشته باشد میتواند خطرات تبعی را نیز تحت پوشش بیمه آتشسوزی دربیاورد.
این خطرات میتواند شامل تمامی بلایای طبیعی و یا سهلانگاری انسانی باشد که منجر به آتشسوزی و یا هر نوعی از خدمات آتشنشانی شده باشد. در صورت بروز زلزله بیمه آتشسوزی این ورد را به عنوان یکی از خطرات تبعی پوشش میدهد و خسارات مالی و مادی وارده را جبران مینماید:
انواع خطرات تبعی
• خطر زلزله و زمینلرزه
• خطر سیل و طغیان کردن رود و رودخانهها
• توفان و خسارات وارده از تندباد و گردبادها
• خسارتهای وارده در اثر ترکیدن لولههای آب
• ضایعاتی که بر اثر آب برف و باران ایجاد شده است.
• خسارات وارده بر اثر سقوط هواپیما
• هزینه خسارت در اثر انفجار ظروف تحتفشار
• خسارتهایی که در اثر ریزش مواد مذاب وارد میشود.
• رانش و یا نشست زمین
• ریزش چاه و خسارات ناشی از فروکش کردن آن
• خطراتی که در اثر آشوب و جنگ و بلوا خسارتی بر جای میگذارند.
البته باید در نظر داشت که تمامی این مواردی که به عنوان خطرات تبعی بیمه آتشسوزی بیان شد؛ تحت شرایطی میتواند برای افراد پوشش داشته باشد و به همین ترتیب تمامی این موارد و جزییات مربوط به آن را میتوان در یک مشاوره حقوقی بیمه دریافت کرد و نسبت به اینکه هر نوعی از حق بیمهای که افراد پرداخت میکنند چه میزان خسارت را تحت پوشش قرار میدهد و شرایط تحت پوشش قرار دادن آن چگونه است؛ اطلاعات کافی به دست آورد.
در صورتی که شما نیاز به یک مشاوره حقوقی بیمه دارید؛ میتوانید از طریق لینک زیر با وکلا و کارشناسان ما در تماس باشید و از خدمات آنها در جهت ارائه مشاوره حقوقی بیمه استفاده نمایید:
بیمه آتشسوزی چه شرایطی دارد؟
شرایط بیمه آتشسوزی یکی شرایط عمومی آن است و شرایط مخصوص و شرایط خصوصی آن. شرایط عمومی به کلیه بند آییننامه ۲۱ گفته میشود که ۳۴ ماده در آن وجود دارد. این دسته از قوانین که در این شرایط آمده است برای تمامی بیمههای آتشسوزی الزامی است و همه بهصورت یکسان از آن پیروی میکنند. تمامی موارد کلی که در صورت مراجعه فرد برای دریافت بیمه آتشسوزی به اطلاع وی رسانده میشود.
شرایط مخصوص بیمه آتشسوزی عبارت است از توضیحاتی که برخی از خطرات لازم است داده شود تا شرایط دریافت آنها مشخص گردد. شرایط خصوصی بیمه آتشسوزی نیز عبارت است از برخی از نکاتی که در هر بیمهنامه متفاوت است و مربوط به نوع پوشش بیمه آنها و مشخصات فرد بیمهگذار میشود.
بیمه آتشسوزی چه مواردی را تحت پوشش قرار نمیدهد؟
درواقع هر نوعی از خسارت که در اثر آتشسوزی برای اموال فرد بیمهگذار رخ میدهد تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار میگیرد. اگر آتشسوزی باعث دودزدگی و ترک خورد محلی شده باشد تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار میگیرد و در مواردی این مورد ثابت نشود جزو وظایف سازمان بیمه مربوطه نخواهد بود. در تخمیر شدن نیز که در اثر انبار طولانیمدت برخی از موارد به وجود میآید نیز تنها در صورتی جزو موارد تحت پوشش بیمه قرار میگیرد که در اثر آتشسوزی براثر تخمیر رخداده باشد.
در واقع هر نوعی از خسارت تا زمانی که منجر به آتشسوزی نشده باشد جزو موارد تحت پوشش بیمه آتشسوزی قرار نمیگیرد مگر مواردی که در شرایط خاص در خطرات تبعی رخداده باشد و بیمهگذار برای ارائه خدمات در آن راستا حق بیمه مربوطه را پرداخت کرده باشد.
این مظلب ممکن است برای شما جالب باشد: درباره بیمه حوادث چه میدانید؟
در پایان به یاد داشته باشید
بیمه آتشسوزی یکی از انواع بیمه برای مال و دارایی افراد است که درصورتیکه این بیمه را دریافت کرده باشند و برای خطراتی که بهتبع ممکن است وجود داشته باشد با پرداخت حق بیمه، بیمه مربوطه را تکمیل کرده باشند در شرایط بسیار زیادی در صورت بروز مشکل برای دارایی و اموال افراد این بیمه بسیار آنها را حمایت خواهد کرد.
به همین دلیل است که تمامی کسبه و تمامی منازل مسکونی از این بیمه برخوردار هستند. نکتهای که وجود دارد این است که در تمامی مواردی که خطرات بهتبع ممکن است رخ دهد لازم است طی یک مشاوره حقوقی درباره عملکرد صحیح بیمه آتشسوزی اطلاعاتی بهدست آورد و در این زمینه با آگاهی کاملتری بهپیش رفت.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید
فراموش نکنید که برای دریافت مشاوره حقوقی بیمه میتوانید از خدمات این مرکز استفاده نمایید. درصورتیکه این مطلب برای شما مفید بوده است ما را از دیدگاه خودتان در این باره مطلع سازید. همچنین میتوانید برای بهرهمندی از سایر مطالبی که وجود دارد به بلاگ لامینگو مراجعه نمایید.
دیدگاه شما